Düğün Yapmayanlar

Nişanı evde aile arasında yaptım. Düğün de yakın çevremle nikah ve yemek oldu. Kına gecesinde de yıllanmış dostlarımla kop kop. En son sahnede pentagram şarkısı eşliğinde kafa sallıyordum. Düğün salonu sevmiyorum ben. Birlikte yapay pasta kesmeler, takı törenleri vs bayılıyorum sıkıntıdan. Dolayısıyla hiçbirini yapmadım pişman da değilim.

O zaman bi yerlere taki toreni sıkıştırmak lazim .:KK48:

Orta halli ailelerde artik takida kalmadi. Altin almis basini gidiyor. Benim kp baskalarinin dugunune hep 200 euro takmis. Bana takilansa 1 ceyrek. Yani asla tam karisiligi takilmiyo. Takilara guvenerek dugun yapilir mi hic.. Sahsen bana bisey takilmadi esimin ailesi tarafindan herkes anlasmis para verilmis onada el konulmustu. Ama noldu simdi de biz bisey takmiyoruz da dugunlere gitmiyoruzda. Ha onlarda bekliyo tabi ama umrumda degil sahsen. Taki takmak icten gelmeli bana gore bi karsiligi olmamali

Orta halli ailelerde artik takida kalmadi. Altin almis basini gidiyor. Benim kp baskalarinin dugunune hep 200 euro takmis. Bana takilansa 1 ceyrek. Yani asla tam karisiligi takilmiyo. Takilara guvenerek dugun yapilir mi hic.. Sahsen bana bisey takilmadi esimin ailesi tarafindan herkes anlasmis para verilmis onada el konulmustu. Ama noldu simdi de biz bisey takmiyoruz da dugunlere gitmiyoruzda. Ha onlarda bekliyo tabi ama umrumda degil sahsen. Taki takmak icten gelmeli bana gore bi karsiligi olmamali
Bence de bir karşılık beklenerek takilmamali .Ama herkes yaziyor bu devirde .Hatta nerde oldugunu hatırlayamadigim bir yerde taki getirmeyenler aranip emaneti unuttunuz herhalde en kisa zamanda bekliyoruz diye araniyormus .Cok abes bir davranis .

Bence de bir karşılık beklenerek takilmamali .Ama herkes yaziyor bu devirde .Hatta nerde oldugunu hatırlayamadigim bir yerde taki getirmeyenler aranip emaneti unuttunuz herhalde en kisa zamanda bekliyoruz diye araniyormus .Cok abes bir davranis .

Igrenc bir davranis bana gore. En yakinin bile olsa paran varsa takarsin yoksa yoktur yani. Borcla taki mi takilir hic. Gelenek gorenekleri bu konuda hic sevmiyorum maalesef

Igrenc bir davranis bana gore. En yakinin bile olsa paran varsa takarsin yoksa yoktur yani. Borcla taki mi takilir hic. Gelenek gorenekleri bu konuda hic sevmiyorum maalesef
Herkes isine gelmeyen gelenek gorenegi atlarken çıkarı olanlar icin ama geleneek diyip geciyor .

Düğün yapmadım ve hayatımın en doğru kararlarından biriydi. Hatta zaten acaba düğün yapsak mı yapmasak mı diye bir mevzu bile olmadı. Eşim de ben de sevmiyoruz ve gereksiz masraf olarak görüyoruz. Evlendiğimizde birkaç aylık taksit dışında hiç de borcumuz olmadı çok şükür.. Nikahtan sonra sadece birinci dereceden akrabalarla deniz kenarı güzel bir restaurantta yemek yedik bitti. Öncesinde tabi ki kına gecem de oldu, organizasyon tutmuştum orada, çok güzel oldu. Nişanımızı da bizim evin bahçesinde yapmıştık yine organizasyonla, yine birinci derece akrabalar geldi. Onda da yemek verilmişti.

Merhaba düğün yapmayıp sadece nikah yapanlar sonradan pişman olduğunuz mu ? Kına , nişan bunları nasıl yaptınız ?

Düğün yaptım pişman oldum. Tamam çok güzeldi benim düğünüm ama zaten arkadaşlarım çoğunlukta olduğu için güzeldi. Yani eğlenme manasında. Nikah yapıp akşamına hep birlikte bir mekana gitseydik de eğlenir çok güzel zaman geçirirdik. ben o parayla avrupayı turlardım. bir ton ülke gezerdim. 6 sene önce dolar Euro da bu kadar değildi vala aklıma tüküreyim diyorum zaman zaman.
önemli olan milleti memnun etmek değil, birlikte anı biriktirmektir evlilikte. sen düğün yapmak için balayına gitmeyeceksen evliliğin için bu iyi bir şey olmaz. balayı çiftlerin birbirlerini eve girmeden sakin kafayla tanıdıkları bir süreçtir, güzeldir ve kesinlikle düğünden daha önemlidir.

Ben hep nikahla evlenmek istiyordum. Ama işin içine aileler girince düğün oldu. pişman değilim ama düğün yapmasam da pişman olacağımı sanmıyorum. Bana gereksiz kalabalık telaş ve masraf geliyor açıkçası.

Sadece nişan organizasyonu ve kına düşündüğüm için düğün yapmıyor sayılır mıyım bilemedim:) Kınanin ertesi günü sade nikah düşünüyorum ben de.

Birçok kişiye göre oldukça sade oldu düğünüm. Yemek vs vardı ama evimizin bahçesindeydi.
Nikah sonrası arkadaşlarla eğlenmeye gittik diyen arkadaşlara soruyoru;
Ben böyle yapacak olsaydım ona çağırdı bunu çağırmadı, o arkadaşsa ben kuzenim, diğer kuzene söylenmiş bana denmemiş gibi bir yığın tantana çıkardı çok çok eminin. Öyle bir yemek yiyecek olsak yine düğün kadar adam toplanırdı.
Sizler bu durumun önüne nasıl geçtiniz?

ben yapmıycam.

sadece aile arasında nişan ve nikah düşünüyorum ama düğün yok madem illa kına olsun dedi annem okey dedim. bana kalsa kınayı bile aile arasında yaparım. o kadar gereksiz görüyorum ki. hiç pişman olacağımı da düşünmüyorum. evlenmenin amacı aynı eve girebilmek. ama günümüzde evlenmenin amacı düğün yapmak gibi davranılıyor. bu da gereksiz maddi manevi yük.

Sadece nişan organizasyonu ve kına düşündüğüm için düğün yapmıyor sayılır mıyım bilemedim:) Kınanin ertesi günü sade nikah düşünüyorum ben de.
Aslında bizim bildiğimiz düğün de böyledir. Önce nişan yapılır, sonra kına ve düğün. Kınada zaten yeteri kdar oynanıyor;) ertesi gün yemek verilir, takı takılır, daha önce kıyılmadıysa nikah kıyılır ve biter.

İsteme ve söz birlikte oldu. Nişan saçma geliyor zaten bana. Eşim de benim kafamda olunca sadece nikah yapacağız dedik. Eşimin ailesi biraz pürüz çıkarsa da ikna ettik. Kına filan istemedim, ama arkadaşlarım ufak bir sürpriz hazırlamışlardı bana nikahtan 2gün önce orada kız kıza eğlendik. Nikahtan sonra 6 kişilik bir ekiple önce yemeğe sonra Rumeli Hisarına nargileye gittik(tüm gün gelinlik üstümdeydi, gençlik işte), bir gün sonra da balayına.

10yıllık evliyim bir gün değil bir an bile düğün olmadı diye pişman olmadım, ki düğünleri hiç sevmem, mümkün olduğu kadar da kaçarım.

Aslında bizim bildiğimiz düğün de böyledir. Önce nişan yapılır, sonra kına ve düğün. Kınada zaten yeteri kdar oynanıyor:KK66: ertesi gün yemek verilir, takı takılır, daha önce kıyılmadıysa nikah kıyılır ve biter.
Bizde kınanın ertesi günü de düğün salonunda çılgınca oyun havası oynanır gece 12lere 1lere kadar öyle söyleyim :D Bana bu yüzden akrabalarım lonely düğün yapmadı bile diyebilir:dondurma:

1. maddiyat 2. erkek arkadaşımda bende kalabalık ve törenlerden hoşlanmıyoruz zaten ikimizin tarafıda kalabalık değil düğüne kim gelicekse nikaha da o gelecek . Eğer düğün yaparsak balayına gidemeyeceğiz sanırım ikimizde balayını istiyoruz ama içimde kalmasından korkuyorum

Valla balayi icinde kalan cok duydum gordum. O yuzden balayina evet dugune hayir.

Ben dugun yaptim ama esim de ben de oynamayi severiz, guzel bir ani oldu bizim icin.

Bizde kınanın ertesi günü de düğün salonunda çılgınca oyun havası oynanır gece 12lere 1lere kadar öyle söyleyim :KK70: Bana bu yüzden akrabalarım lonely düğün yapmadı bile diyebilir:dondurma:
Düğün salonu tutulunca öyle oluyor tabi, ama bizde nişan ve kına kapsamlı yapılınca birçok kişi salon tutmayıp bahçeli bşr yerde yemek veriyor, tercihler :)

Merhaba düğün yapmayıp sadece nikah yapanlar sonradan pişman olduğunuz mu ? Kına , nişan bunları nasıl yaptınız ?
Kokteylli nikah yaptım. Akşamında yakın çevremiz ile eğlence yaptık. Söz - nişan evde aile arasında yaptık. Kına istemedim ama aile baskısı ile yaptım, organizasyonlu bi mekan kiraladım. Çok ta eğlendim. Balayı içinde Avrupa turu yaptık. Düğün yapmadığım içinde hiç pişman olmadım.

İyiki yapmışım diyorum çok güzel anılar kalıyor,eğer imkanın varsa kesinlikle yapmalısın

Back
X