• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Yapmayanlar

Hiç pişman olmadım. Belki hala borcunu ödeyeceğim, israfın dibine vurulacak ve gelen kimseyi de memnun edemeyeceğim saçma sapan bir organizasyonu yapmadığım için çok mutluyum :)
Nişanı ve kınayı annemin arkadaşının bahçesinde yaptık çok samimi ve çok güzeldi :KK68:

Valla ben de düğün istemiyordum, ama erkek tarafı elaleme ne deriz diye zorla yaptı. Abim ise düğünsüz evlendi bence en güzeli. Borç yok, yorgunluk yok,, milleti memnun edicem derdi yok. O paraya tatile gider kafa dağıtırsınız İnan ki daha güzel olur

Dugun yapmadim. Kinayi kendi evimizde yaptim yakin arkadas ve akrabalarla. Hic pisman degilim. Hatta balayina da gitmedim. En ozel gunlerimi otel köşesinde geçirmek olarak geliyor bana balayi. Her dayatilan veya baskalarinin yaptigi seyi biz de yapmak zorunda degiliz. Fotograflarimizi da manzarali bir yerde arkadasim cekti.

W
Merhaba düğün yapmayıp sadece nikah yapanlar sonradan pişman olduğunuz mu ? Kına , nişan bunları nasıl yaptınız ?[/QUOTE
Ben kina gecesi yapmadım hoc de pişman olmadım yalnız bunu koca kafalı insanlara anlatırken çok zorlandim

Merhaba düğün yapmayıp sadece nikah yapanlar sonradan pişman olduğunuz mu ? Kına , nişan bunları nasıl yaptınız ?
esimin ailesi ve benim ailem farkli sehirlerde yasiyor bu sebeple iki ayri dugun ve kina yapildi suan dusunuyorum da nasil bi gereksizlikmis bosuna giden paralar bosuna tantana... yani ille de orf ille de anane diye tutturan birileri degilseniz yapmayin gitsin.Gerginlik asiri yorgunluk ve giden paralar 3 saat sonra balkabagina donusen gelin damat.Zaten bu mutlu gununizde yaninizda olmak isteyip,corbada bizim de tuzumuz bulunsun deyip takisini parasini takmaya istekli olanlar nikahiniza geleceklerdir gerisi bos kalabalik.En temizi nikah kesinlikle.

Ben nikah Yaptım ve üstüne kokteyl yemek verdik güzel oldu zaten sevmem geleneksel düğünleri

İsteme,söz,nişan aynı gün evde oldu.
Kına yapmadım.
Nikah da belediyenin sosyal tesisinde kokteyl nikah oldu ikramlı,alttan fon müzikli..
Herkes çok beğendi ne beni ne misafirleri yormadı. Bugün olsa yine aynı şekilde yaparım.

Ben dügün yaptigima pismanim :KK53: bi ton borc ... ve ne icin? Annem: millete ne deriz? Mantiginda oldugu icin :KK53: keske güzel bir tatil yapip yeseydim o paraciklari :KK53:

1. maddiyat 2. erkek arkadaşımda bende kalabalık ve törenlerden hoşlanmıyoruz zaten ikimizin tarafıda kalabalık değil düğüne kim gelicekse nikaha da o gelecek . Eğer düğün yaparsak balayına gidemeyeceğiz sanırım ikimizde balayını istiyoruz ama içimde kalmasından korkuyorum
Aynı sebeplerden dolayı biz de nikah yaptık. Oldukça sadeydi hatta sevmediğimiz akrabalarımızı davet bile etmedik amca dayı gibi yakın, ama haz etmediklerimizi çağırmadık. Gerçekten bizi seven gerçekten mutluluğumuzu isteyen insanlar yanımızda olsun istedik. Ertesi gün balayına çıktık. Çok güzeldi. 1 yıl 1 ay oldu evleneli. Defalarca tatile çıktık. Ucuz uçak biletleri hosteller, çadır vb şeylerle yaptık bunları. Haftasonlarını bile değerlendirdik. Nişan kına da yapmadık. Şimdi düşünüyoruz, nişan kına düğün yapsaydık bu kadar güzel anılarımız olmayacaktı. Pişman olmaktan korktum hiç pişman olmadım. Öneririm. Bu arada bir de üzerine 0 araba aldık. Kredi ödüyoruz

Salonda nişan yaptım, salonda organizasyonlu kına yaptım yine salonda düğün yaptım.

Şimdiki aklım olsa sadece güzel bir kına gecesi arkasından nikah yapardım. Salonlara döktüğümüz parayla güzel bir Yurt dışı tatili yapardım yada balayımı 1 hafta değilde daha uzun tutardım.

Veya daha farklı değerlendirirdim yazık günah o boşa verilen paraya.

Edit: eğer maddiyat yoksa düğün yapınca balayına gidemeyeceksen, düğün yapma nikah yap ama balayına git derim. Balayında geçirdiğin tatil sonradan gittiklerine benzemiyor.

Düğün çok da gerekli değil, bir gelin olarak düğünden hiç bir şey anlamayacaksın çünkü nasıl başladı nasıl bitti ben hala bilmiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba düğün yapmayıp sadece nikah yapanlar sonradan pişman olduğunuz mu ? Kına , nişan bunları nasıl yaptınız ?
Dış çekimim olmadı,o aklıma geldikçe özenirim.
Düğün kına bla bla bunların yapıldığı kültürün yetiştirdiği insanlar olduğumuzdan bana özenilirmiş gibi geliyor,bilinçdışımız da var çünkü böyle yoğrulduk böyle büyüdük. İmkan varsa bütçeyi zorlamadan bi düğün yapın bence, o “erik dalı” nda hepiniz döktürün :deli:

Merhaba ben nikah yaptım.düğün şamatasını giç sevmem.katıldığım ilk nikah da herhalde kendi nikahım olmuştur . insanlar eğlenıyor sen topuklu uzerinde 5 saat bi şeyler yapıyorsun falan. abe kaynana naptın bize çalıyor? Engel olamıyorsun. ayrıca aşırı gereksız masraf gibi geliyor. Pişman değilim.eşim ısrar etti düğün için istemıyorum dedim.kına yaptım.kına genil bir salondaydı düğğn salonuydu.eğlenceliydi.. nikah daha şık ve klas gelıyor bana.

tam tersi dugun yaptım cok pısmanım

ısrarla sade nikah olsun dedım nıkah sonrası en yakın arkadaslarla yemeklı eglence duzenlemek ıstedım

kayınbabam ısrarla 3 oglum var ucunede dugun yapıcam dıgerlerıne dugun yapıp sıze yapmazsam olmaz dedı :olamaz:
sonuc : bosa masraf

bır kere hıc kımseyı memnun edemıyorsun bosuna o kadar para harcıyorsun o parayı dugune harcayacagıma balayına baska bır yere gıderdım veya araba alırdım . 2 saatlık eglence ıcın gercekden cok sacma

bu sebeple dugunun de pısmanlıkları var ve hıc matah bırsey degıl ... sade nikah en temızı

2 düğünüm oldu hiç istemedim düğün yapmak. Hala daha yapmasaydım da pişman olmazdım ama iki tarafta yapacağız diye tutturdu. Zevkli geçti düğünler istemememe rağmen :)Nişanım ve kınam evde oldu. Benim en çok önem verdiğim dış çekimim ve balayımdı şükür onlardan çok memnunum :) bende sade nikah istedim ama oda sıkıcı geçiyor ya bir gelinliğe bir saat için o kadar para dökmek anlamsız. 3 kere giydim hakkını verdim gelinliğin :)))

Aslında tamamen tercih meselesi iken mesela düğününde çok eğlenmiş biri olarak hiç pişman olmadım düğün hazırlığında abartmadan hazirlik yaptığımız icin borçsuz tamamlamistik madem düğün fuzuli geliyor güzel bir kına gecesi yapın düğün gibi oluyor zaten

İnsan bir kere evleniyor
Ben dugunumu Kınamı nişanımı özenip ona göre yapardım
Sonuçta bir kişi bile gelse salona benim dugunun insanlardam cok benim ne hissettiğim önemli

Ben yapardım Yani içimde kalırdı cunku

Bana göre gerekli
Başkası icin olmasada olur

Kişisel tercih meselesi bunlar

Back
X