Düğün yapsak mı yapmasak mı?

İyi günler hanımlar.

Ağustos sonuna doğru erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Hafta sonu aileler arası küçük bir nişan olacak.

Şimdi önce kendimi biraz anlatmam gerekirse, öyle adet gelenek görenek sevmem. Bohça sandık falan da istemezdim, kayınvalide adayım yine de yapmış sağolsun ama bu tip şeyler beni sıkıyor. Takı falan da istemedim yüzük dışında ama ailem güneydoğulu ve annem çok söylendiği için nişanda bir şeyler takacaklar. Özetle bu tip şeylere hevesim, duygusal bir bağım yok.

Şimdi soruma gelecek olursak altın fiyatları malum. Benim düğün yapma amacım dürüstçe söylemek gerekirse altın takılması. Öyle duygusal bir sebebim yok yani, hevesim de yok. Ama annem geçen gün altın fiyatları uçmuş kimse takmaz ki gibi bir şey dedi. Bizim de karşı tarafın da çok akrabası yok zaten. Şimdi öncelikle şunu sorayım akraba olmayan insanlar altın takar mı bize? Eğer takılmaz diyorsanız düğün yapmayı düşünmüyorum. Ne dersiniz?

Takı için düğün yapmaya gerek yok. Zaten nikah merasiminden sonra takı töreni yapılıyor. Ama bana sorarsan düğün güzel yaaa. Zaten gelinlikti damatlık ev hazirligiydi ivirdi zivirdi herşeyi yapiyosun 4-5 saat bir salon tutup eglenilebilir :) hatıra sonuçta. Teyteytey:halay::halay::halay:

İyi günler hanımlar.

Ağustos sonuna doğru erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Hafta sonu aileler arası küçük bir nişan olacak.

Şimdi önce kendimi biraz anlatmam gerekirse, öyle adet gelenek görenek sevmem. Bohça sandık falan da istemezdim, kayınvalide adayım yine de yapmış sağolsun ama bu tip şeyler beni sıkıyor. Takı falan da istemedim yüzük dışında ama ailem güneydoğulu ve annem çok söylendiği için nişanda bir şeyler takacaklar. Özetle bu tip şeylere hevesim, duygusal bir bağım yok.

Şimdi soruma gelecek olursak altın fiyatları malum. Benim düğün yapma amacım dürüstçe söylemek gerekirse altın takılması. Öyle duygusal bir sebebim yok yani, hevesim de yok. Ama annem geçen gün altın fiyatları uçmuş kimse takmaz ki gibi bir şey dedi. Bizim de karşı tarafın da çok akrabası yok zaten. Şimdi öncelikle şunu sorayım akraba olmayan insanlar altın takar mı bize? Eğer takılmaz diyorsanız düğün yapmayı düşünmüyorum. Ne dersiniz?
Takacak olan nikahta da takar. Altın için yapıyorsan gerek yok masrafa.

İyi günler hanımlar.

Siz altın taktıysanız onların dönüşü olur yoksa akrabada olsa olmasa da altın beklemeyin.

Hevesin yoksa nikah yap. Tüm akraba tanıdık Vs. Nikaha çağırırsın birde takı töreni yaparsın tamamdır

Aileniz ne taktiysa onlar da size onu takarlar.
Yani senin ailen her düğünde alkış yapıp pasta yiyip dönüyorsa onlar da öyle yaparlar ama çeyrek takıyorsa onlar da takarlar.
Bu işler böyledir :)
İş arkadaşları da genelde birleşir ve bir altın alırlar. Çünkü çok saçma, sen bugün ona taksan yarın iş degistirdiginizde aranıza mesafe gelecek, belki onun düğününe gitmiceksin bile , neden taksin?
Yaniii olay ailede bitiyor.
Ama benim görüşüm takan zaten nikahta da takar.
Ben ne nikahlar gördüm, kırk dakika kuyrukta beklerdik altın takmak için :)

Aileniz ne taktiysa onlar da size onu takarlar.
Yani senin ailen her düğünde alkış yapıp pasta yiyip dönüyorsa onlar da öyle yaparlar ama çeyrek takıyorsa onlar da takarlar.
Bu işler böyledir :)
İş arkadaşları da genelde birleşir ve bir altın alırlar. Çünkü çok saçma, sen bugün ona taksan yarın iş degistirdiginizde aranıza mesafe gelecek, belki onun düğününe gitmiceksin bile , neden taksin?
Yaniii olay ailede bitiyor.
Ama benim görüşüm takan zaten nikahta da takar.
Ben ne nikahlar gördüm, kırk dakika kuyrukta beklerdik altın takmak için :)
Aslında baba tarafım tam olarak öyle. Aşiretler ve acayip altın takılıyor. Ama ben babam ve ailesiyle görüşmüyorum, kısmet değilmiş :)

Ailem takmadı maalesef, bu yüzden bize de takılmaz sanırım.

Erkek tarafının takıları alması söz konusu bile değil, bir şey takılırsa bu ikimizin olur.

Ama bakın aileniz takmamış, size de altın gelmeyebilir. Haliyle erkek tarafı da erkek tarafının taktığı altınları isteyebilir.

Altın para pul önemli değil ya siz mutlu olmaya bakın. Düğün yapacaksanız da kuru pasta içecekli yapın, arkadaşlarınız yakınlarınız eğlenin. Harcanacaksa da kendiniz için harcamış olursunuz. Ben şahsen düğünümde çılgınlar gibi eğlenmiştim:)

Düğün masrafları kadar bile altın takılmıyor artık. Millet 100 tl para takar olmuş. Eğer düğün istemiyorsan nikah yap gitsin nikahta takacak olanlar gelmiş oluyor ve takıyorlar zaten

Back
X