Düğün zamanı yaşadığım sıkıntılar

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
Arkadaşlar,
Yıllar sonra evleniyoruz. Bundan 3 hafta önce ablam evlendi ve burada bir çoğunuzun dediği gibi sorunlu bir evlilik oluyor onunki maalesef.
Benim yine en mutlu anlarımda onun sorunları ile boğuşuyoruz ailecek.
Her neyse..
Ben çalışıyorum asgari ücret ile. Sekiz beş arası deli gibi yoğun bir tempoda.
Yaşadığım şehirde hayat çok pahalı değil bir miktar birikim yapmaya gayret ettim.
Bunun büyük bir kısmını da aileme söylemedim.
Ablamın tüm hazırlıklarını ablam şu an çalışmadığı için bir çok ihtiyacını babam ve ben karşıladım.
Şu anda 10.000 TL lik bir ihtiyaç finansmanı kullandım ikimizin de ihtiyaçları adına.
Ve yine 2200 TLlik züccaciyeden taksitli eşya aldım finansman hariç, internetten kart ile alışverişler yaptım sıkça..
Altıbin civarına kendime beyaz eşya aldım, kalanı ablama verdim işte damatlık vs elinde kullanması adına.
Tabi şimdi ben ödüyorum ancak evlenmeden bitsin istiyordum. 10000 in sadece 3000 TL ödeme yaptım. Diğer borçtan yalnızca 1000 TL kaldı. Kartta var borç biraz da. Bu içimde bir dert. Ben o kadar emek ediyorum göze bile gelmiyor.
Bir taraftan da acaba kıskanıyor muyum diyorum. Annem yıllarca onu kayırdı, bana etmediği hakaret kalmadı şimdi dert içinde.
En mutlu zamanlarım ben kendi kendime maddi, ablamın yüzünden manevi sıkıntılar ile boğuşuyorum.
Daha evimi yerleştirmek için bile gelmedi, alışverişlerde asla asla yanıma gelmedi.
Ablamın evine tüm eşyaları annem babam ben götürdük, herşeyine koştuk, iş çıkışları tüm yorgunluğuma rağmen yardım ettim.
Kıskanıyor muyum diye çok sorguladım.
Aslında annemle bağım çok kuvvetli değil ama yine de istedim ki gelinliğimi görsün eşyalarına baksın. Ama ilgilenmedi.

Çünkü daha önemli dertleri vardı.
Önce ablamı evlendirmek için benim işlerimle ilgilenmedi. Sonra ablam evlenince dertlenip ilgilenmedi. Sonra da ablam bize geri döndü ilgilenmedi. Bu süreçte büyük bir sorun oldu ve 15 günlük evli iken ayrılmak için ablam eve geri geldi. Kendi nişanlım dahil kimseye diyemedim. Kime ne diyeyim diyorum.. Öyle geçiştiriyorum ablamı evde gördüğünde.
Maddi manevi çok zorluk içindeyim en en sevinçli zamanlarımda..
Her yanım sarılı dert.
Ne yapacağım.

Son düzenleme:
Neden ablanin masraflarinida sen ustlendin...ablan olabilir ama herkes yerini ve haddini bilecek sende ev kuruyorsun o da kuruyor annen ve baban sana ne yaptıysa ona da o kadar yapmiydi az yada cok sen kendine ne alirsan alırdın orasi ayri bi konu ama simdi iyo mi oldu hem maddi hemde ruhen çöktün kendini geri çekmesini bilmelisin herseye yetisemessin.

Evlenmek kadar ayrilmak da normal once bunu bir kavrayin derim. Sizin ayrilmayacaginizin bir garantisi var mi ki nisanliniza ablanizin durumunu soylemeye bile cekiniyorsunuz?
Kadin kendi derdine dusmus az empati ya kardeslik bu olmamali.

Kendi derdine düşmüş biz de onun derdindeyiz. O yüzden kendi heyecanım bile o kadar buruk ki.
Her taraftan sıkıştım.
Açıkçası belki barışacaklar hiç laf vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Elbette öyle. Babam esnaf dedim ki elimde ne varsa destek olayım ye düşündüm ama tavırlar yüzünden ağır geldi

Sorumsuzluk, merhametsizlik ve 30 yaşında bir adamın annesinin dolduruşuna gelmesi. Kötü bir nişan süreci ve sonuçları
Hmm eger ablan kesin boşanırsa takılarını eşyaları nı alsın ordan sana da yardım eder

Daha fazla borc yapmayın öncelikle. Ablanız da insallah mutlu olur. Onun yarası farklı sizin heyecanınız farklı. Aileniz allak bullak olmustur, biraz zaman verin derim ben.

Haklısınız inanın biliyorum ama ben de o kadar yalnız hissediyorum ki. Her işe kendim koşturuyorum.
Güzel bir şey oluyor evde anlatmaya imtina ediyorum. Nişan sürecimde de ablam başka biriyle nişanlanıp ayrılmıştı o zamanda tüm tatlı anlarım kendimde kaldı.

Hmm eger ablan kesin boşanırsa takılarını eşyaları nı alsın ordan sana da yardım eder

Böylesi bir hesaba bile girmek istemem.
Açıkçası süreçte çok yalnız bırakıldığım için sanırım böyle hissediyorum. Kimseye bir şey diyemiyorum. Babama desem maddi destek ol diye onun derdi ayrı, anneme gel dedikçe yok gelmem diyor zaten.

Tabi haklısın onlar şimdi ablanın derdine düştüler kolay değil elinden geldiğince masrafları minumuma indir kendi ni sıkma

Bende herseyimi kendim yapıyorum nisanlımla beraber diyebilirim. Bosverin böylesi daha güzel. İnsanın yalnız hissetmesi ayrı bir konu. Bu noktada sizi anlıyorum gecmişten gelen birseyler var demek ki. Bu saatten sonra da Değişmez.Tek basımıza geldik bu dünyaya böle ayakta kalmamız gerekiyor sanırım. Beklentinizin olmaması daha iyi olur.

Anneniz, ablanız üzülmesin veya sizi kıskanmasın diye sizinle ilgilenmiyor olabilir çünkü durum çok tazeymiş.
Bu zamana kadar ettiğiniz maddi manevi yardımları düşünüp hiç kalbinizi karartmayın. Ettiklerinizin karşılığını somut olarak olmasa da huzur ve mutluluk olarak mutlaka geri alırsınız. Bu süreçte biraz daha sabırlı ve anlayışlı olun iyi niyetinizi kaybetmeyin. Özverili ve iyi niyetli insanlar kısa vadede ezilmiş gibi olsa da uzun vadede kazananlar oluyor diye düşünüyorum

kendi açınızdan haklı olabilirsiniz ama şu an ortada ciddi bir mesele var.
Anneniz bu üzüntü arasında sizi nasıl düşünebilir ?
Borçlar için de babanızla konuşmanızı öneriyorum. Asgari ücretle çok açılmışsınız gibi geldi bana.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…