Düğün zamanı yaşadığım sıkıntılar

Annenizin tutumu çok yanlış

Gerekirse bir yanı ağlarken bir yanı gülecek sonuçta siz de evladısınız sizin hayatınızda da ilkler yaşanıyor

15 günlük evlilik bence de bitmez
Bitse iyi olur ama bitmez görürsünüz

Siz bu güzel zamanlarınızda bu yaşadıklarınızda kalacaksınız belli ki

Boşverin kendinizi teselli edin yuvanızı sağlam temellerle kurun rabbim yardımcınız olsun ömür boyu mutluluklar dilerim

Kadinin yuvasi dagilmis, siz esya alirken asla yanima gelmedi diyorsunuz..
Napsin gelip, onun derdi zaten ona yetiyo

Ailenizde ayni sekilde yasadiklari kolay degil, 15 gun once gelin ettikleri kizlari eve geri donmus..

Imkaniniz varsa dugununuzu erteleyin bir kac ay.

Ablaniz da asgari ucretle calissaydi ya onun ceyizinden size neydi
Simdi amannn dikkat evliligi bitiyor sorunlu ya anneniz iyice onu simarticak sizin nisana zarar verebilirler sessizce evini yerlestir evlen .Parani ailene harca kimseye ömür adama görevin sayarlar su an kiskanabilir ablan mutlu gibi davranma pek sorun bizde de çok kavga vb de .

Herkes kendi hesabını veriyor ,siz kardeş evlat olarak yapmanız gerekeni yapmışsınız ,keşke huzurunuz olsaydı aileden yana ama yapmıyorlarsa da onların sorunu ,allah yuvanızda huzur versin geçim versin

yani Allah vermesinde o zaman bir çocuğu ölen bir anne varsa öteki çocuğu da ölmüş gibi mi yaşayacak ? her çocuğun yeri ayrı, anne baba her çocukla adil ilgilenmek zorunda. kaldı ki ablanız 15 günde geri gelmiş ama barışma ihtimali de var diyorsunuz demek o kadar da korkunç şeyler yaşamamış. bi erkeğin annesinin dolduruşuna gelmesiyse sorun, vah bizim nenelerimiz! neler çekmişler kaynanadan !
bence ablanız her daim ilgi onda olduğundan şımarık ! başka bir açıklaması yok.
ayrıca onun da abla olarak anlayışlı olması lazım. siz de hayatınızın en özel ve güzel dönemindesiniz. gerekirse kendi derdini rafa koyup sizin mutluluğunuz için susacak. kardeşlik budur.

Neden feda oldunuz?
Sizinki fedakarlık değil çünkü direkt feda olmak.
Lütfen toparlanın ablanızın bencilliğini kendinize ve müstakbel eşinize yansıtmak durumunda değilsiniz.

öncelikle allah ödeme kolaylığı versin. ne kadar var evlenmenize? bu süreçte 10 bin tl bitecek mi?
biliyorum insan bu dönemde sevdikleri, en azından annesi yanında olsun istiyor ama işte bazen olmuyor. çok duyuyorum bir evlat daha kıymetli olabiliyor. veya belki de anneniz diğer çocuğu ağlarken sizin evlilik heyecanlarınızı onun gözüne sokmak istemiyor, doğru demiyorum sadece ihtimal dahilinde.

daha fazla ihtiyacınız kaldı mı? herşey alındı mı?

Canim ben sana üzüldüm..
Sen çok fazla yardimci olmuşsun ablana.
Hem maddi hem manevi .Hem nişan dönemin ve evlilik dönemin bir nem altinda kalmiş .
Keşke ablan için bu kadar koşturmasaydan.
Onunda iki elli iki ayaği var ,ablanda gayet bir işe girib çalişabilirdi veya borc olarak kabul ediyorum diye bilirdi.
Çünkü seninde hakkin bu zaman ayni desteği almaya .
Kusura bakmayin ablanin yaşadiği çok zordur yeni gelin olmuş ve evine gelmiş fakat böyle bir fedakar kardeşede üzüntüsünü bir mütdet kenara birakip en azindan manevi yardimda bulunabilir.Karişilikli anlayiş budur ,hep herkes bana anlayiş göstersin değil.

Anlamisim ayrilmasindan nisanliniza ne ? Ayıp bişey mi sakliyorsunuz?

Onun dışında koskoca kadının maddi sorumluluğunu almanıza gerek yoktu. Yapıp yapıp da sonra kafaya takmanın manası yok. Ya yapmayın ya da yapın unutun.

Size hak verdim zira destek beklemeniz normal,ilgilenilmemesi üzücü sonuçta sizin için özel hazırlıklar ve özel bir gün ama öte yandan ablanızda zor günler geciriyor.
Anneniz/aileniz dengeli olmaya çalışmalı biraz.
Size bu kadar yansımamalıydı bu durum. İdare edilebilirdi iki tarafta.

hep böyle oluyor bu
ailenizin ağlak sinirli yırtık kavgacı çocuğu ablanızdır kesin aman tatsızlık çıkamsın diye onu idare etmişlerdir
2 kızım var benim de büyük kızım (ergenliğin de katkılarıyla gerçi eskiden de öyleydi) sinirli gergin bir çocuk
korkuyorum.. onu idare edeyim derken küçüğümü ezmem inşallah

Emin olun öyle olmuyor. Aksine o saydiginiz özellikler bende var ve bende büyük çocuğum,tam tersine kardesim sessiz,ılımlı diye daha cok kayırılıyor ezilen ben oldum. Her anlamda..

Emin olun öyle olmuyor. Aksine o saydiginiz özellikler bende var ve bende büyük çocuğum,tam tersine kardesim sessiz,ılımlı diye daha cok kayırılıyor ezilen ben oldum. Her anlamda..
Yaa
öyle de olmaktan korkarım ben
inşallah 2 çocuğuma da eşit davranırım

Insallah. Tabiki davranırsınız. Sizin gibi duyarlı ve adaletli anneleri görmek cok güzel.
özelden yazayım dedim ama kısıtlıymışsınız olmadı :)
kaç yaşındasınız? hep mi sinirliydiniz?
anne babanızla aranız nasıl?

mesela benim kızım bir iş istesen kızar
elide telefon gezer süresi bitince resim çizer kitap okur
kardeşiyle hiç ilgilenmek istemez (4 yaşında)

Ablanızla neden bu kadar arka arkaya evleniyorsunuz? Zaten aileniz daha yeni masraftan çıkmış, biraz nefes alsalardı

Ablanızın başına gelenlere üzüldüm Allah yardımcısı olsun...
Abla evet zorlu süreçten geçiyor sıkıntıları var ama söz konusu insan da kardeşi... Ve ben sizin de çok büyük şeyler beklediğinizi sanmak istemiyorum..

bazen insana iki çift söz bile yeter; "benim durumlarıma aldırış etme sen kendi mutluluğunun tadını çıkar, hazırlıklarını hallet" şeklinde bir konuşma... Ablalik kardeşlik bence bunu gerektirir..

Kendisi buruk olabilir ama kardeşinin mutluluğu icin iki kelime kullanıp ona moral verebilmeli..
Ben çok mutsuzum diye dünyaya küsüp bencillik etmemek lazım...

Böyle tatsız şeyler yaşanmadan önce abla kardeş ilişkiniz nasıldı? Maddi yardımlarınız dışında olanlari soruyorum..
Dertlerinizi sevinçlerinizi paylaşır miydiniz?
Ablaniz konuşgan biri mıydı?
Sizi dinler anlatır mıydı ?

Çünkü bu olanlar biraz da kişilik meselesi.. herkese göre değildir içi kan ağlarken etrafındaki olanlara sevinebilmek... Başkalarının mutluluğu ile mutlu olabilmek...

söylememekte en doğrusunu yapmışsın aslında nişanlına. Ama ablana neden bu kadar taviz verdiğini anlayamadım. O çalışmıyor mu eli ayağı tutmuyor mu ? Yapsaydı senin gibi birikim. Kendine yazık ediyorsun .Her koyun kendi bacağından güzelim unutma....

Evin yıtık cadoloz çocuğu benim dışarıdaki tüm işleri çok küçük yaştan beri ben kendim hallederim. Fatura doktor vs..
O yönlendirme ile birileri onu getirip götürürse yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…