Düğün

En azından 2 ay daha bekleseler kir düğünü açık havada tehlike daha az olur 1 saat içinde takı takar millet

Ya nasıl bir kafa yapısıdır bu hiçbir zaman anlamayacağım. Bu nasıl bir aymazlıktır. Durumun ciddiyetinin farkında mı değilsiniz yoksa her şey size oyun gibi mi geliyor? Şimdi hiç mi sağlık çalışanlarını falan düşünmüyorsunuz diyeceğim ama siz daha çevrenizi hatta kendinizi bile düşünmüyorsunuz. Allah akıl fikir versin valla ne diyeyim.

2020 Ocak ayından beri annemizi babamızı göremiyoruz. Uzak şehirde oturuyorlar ve hem onlar hem de eşim risk grubunda. Eşim ben onları göremeden ölürlerse çok üzülürüm diyor. Bu kadar umursamazca ve bencilce davranan insanların hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.
Biz eşimle evlenirken ne pandemi vardı ne bir şey biz yine de düğün istemedik, aile içinde 13 kişi toplandık, nikah kıyıldı ve kutladık. Ama milletin düğün merakı her şeyden önemli. Aslında en büyük risk altında olanlar da damat ve gelinin kendileri, ve ardından düğün sahipleri ama kendi sağlığının ve sevdiklerinin sağlığından daha önemli olunca düğün yapmak, davetlilerin sağlığının ne önemli var yeter ki altın taksınlar.

Benim düğünüm değil bende şimdi olsun istemiyorum gelin tutturdu illa olacak diye

Su an sadece 50 kisi ile yapilabiliyor emniyetten kontrole gelirler 100 kisi cagiramazsinizki?
Nikah oluyor muzik veya ikram yasak
Ayrica kimsenin dugunune gitmem taki konusundada cok birsey beklemeyin insanlar issiz ve zorda

Ben evlenirken mumkunse sadece evlatlarim olsun nikahimda gerisi boş

Şu dönemde ya düğünler ertelenecek, ya da düğünsüz küçük nikah olacak. Düğüne gidip Corona kapanlar bize geçiriyor maalesef, kendi kapmalarıyla kalsa hiç takmam ne oluyor olsun.

MArt başında bitecek dediklerine inanıp düğün günümü aldınız?
O kadar çelişkili yazmışsınız ki, hem kimsenin vebaline girmek istemeyip hemde ya 100 kişi bile olamazsak derdi de... Ne bileyim. Allah başka dert vermesin.

Artık bu yeni şartlarda böyle şeylere takılmamak gerek diye düşünüyorum. Eski normallerine dönmeye çalışıyor insanlar ama bu imkansız yeni sartlara alışmak gerek. Dolasiyla içinde bulunduğun şartlar neye imkan veriyorsa o şekilde yapacaksın düğününü de cenazeni de. İnsanlar bunu esnetmeye çalışıp sınırları zorladikca bu illet asla bitmeyecek. Ben de Eylül ayında kısmetse düğün yapmayı düşünüyorum ve bu durumu asla önemsemiyorum o dönemki şartlara göre kaç kişilik uygunsa o kadar kişi gelir. Gerisi önemli değil.

Korona sürecinde düğün yapanları asla anlamayacağım. Allah korusun anne babana bir şey olsa?

En azından yaza erteleseydiniz. Tam vakaların tavan yaptığı zamanda ne düğünü. Ben olsam ben de gitmem şu zamanda kesinlikle.

Çok dedik çok annemi babamı dinlemedi kız tarafı.. Bizde korkuyoruz hemde çok
Yahu düğün senin değil , sen niye dertleniyorsun . Az da gelse çokta gelse düğün sizin değil .
Gelen gelir gelmeyen gelmez.
Yakında her şeye karışan görümce diye başlık açar yengeniz . Benden söylemesi .

Gelin ve damat ne düşünüyor bu konuda? Düğün konusunda ısrarcılar mı? Yani bir nikah yapıp geçelim demiyorlar mı?
Nisanda iyice çığrından çıkacak her şey yaza hafifleyecek yine.
Yazınsa yine bir derece daha gevşiyor insanlar. Ama bu araysa biraz sıkıntı.
Bir de vebal boyutu var ki bu işin allah korusun bir bulaş durumunda çok üzülürsünüz sebep olduk diye.

Kuzenimin nişanı oldu ona bile gitmedim.
Kimsenin nişanı , düğünü kendimden çocuğumdan kıymetli değil.

nerde okudum bilmiyorum, düğün yapmak için ısrar eden kız tarafı yüzünden damadın babası vefat etmişti korona olup. o gelinin -tabii olduysa- vicdan azabını damadın pişmanlığını düşünemiyorum.

Bence dugunu iptal edin nikah yapin. Ben normalde bile dugune karsiyim. Belediye nikahlarinda biraz daha dikkat ediliyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…