Düğün...

Kesinlikle takılmayın bunu zamanında düşünüp dert eden biri olarak şuan herşey bitti geçti ve iyiki diyorum böyle olmuş .Dedikodu yapacak mutluğumla mutlu olmayan iyiki gelmemiş diyorum geriye baktığımda .Birde şunu düşünün akrabanız niye yok belliki iyi değiller ondan hayatınızda yok boşverin en mutlu gününüzde az olsun öz olsun

Ama kimse arkadas vs haricinde direkt gelin veya damat icin gelmiyor ki
Gelenler anne babanin cevresi oluyor
Ust soydan dedelerin cevresi belki, komsular vs oluyor genelde
Yani bu sizlik bir durum degil

Elbette gonul ister ki zaten anne babasi yok (Allah rahmet eylesin) bir el atalim gonullerini hos tutalim desinler, insanlar gercekten bu gibi gunlerde es dost bekliyor ama olmuyorsa da siz mutlulugunuza bakin

Gelip huzursuz edeceklerine ya da gelmeyip binbir bahaneyle bogazina yapismissin gibi hissettireceklerine, arkanizdan dedikodu edeceklerine olmasinlar daha iyi.

Hic mahcup, ezik ya da kotu durumda hissetmeyin.
Bircok sey olabilirdi ve yine katilim az olabilirdi, siz boyle bir ailesiniz bu kadarsiniz, herkes asiret kadar kalabalik olmayabilir.

Benim tek tavsiyem buna uzuldugunuzu kimseye caktirmayin, dost kim dusman kim bilinmez.
Cok mutlu olun 🌸

Merhaba hanımlar 3 yıllık ilişkim var evliliği düşünüyoruz benim ikinci evliliğim olacak nisan ayı GB düşünüyoruz ama gelelim benim canımı sıkan konuya kimsemiz yok aile desek çok az kişiyiz kimse kimseyle görüşmüyor bir abim eşi kızı gelir hala amca ile görüşülmuyor annem babam vefat etti bu şehire geleli 5 yıl.oldu pek arkadaşım yok olanlar başka şehirde onlar da pek zannetmiyorum şu dönemde gelemezler bir düğün için zorlayamam da... üç beş eş dost komşu olur ama toplasam 20 - 30 kişi olur en fazla 😪 eş adayım ise coooook kalabalıklar 500 600 kişi en az. Kimsemiz olmaması canımı çok yakıyor ne yalan soyleyim bunu yadirgarlar mi konuşurlar mi Ailesi beni çok seviyor ama sırf bu yüzden düğün istemiyorum yaaa bir yandan da istiyorum ilk evliliğim nikah ve yemek olmuştu düğün olmamıştı ne dersiniz bu kafaya takılacak bir şey mi

Sıkmayın canınızı boşa yahu . Benim düğünde sadece ailem ( anne , abla , 2 abi ) ve yakın arkadaşımla eşi vardı . Gerisi hep damat tarafı . Görüşmüyorum sevmiyorum iki tarafı da . Hiç de sorun olmadı , söyleyin yok benim kimsem diye tamamdır .

Altın 1000₺ olmuş , düğün kimse yapmaz derken konuya denk geldim.:KK70:
Sırf çevre olmamasından değil ama düğün klas olmayacaksa ki bu kişi başı en aşağı 300₺ demek bence yapılmamalı.
Ben mesela imkanımız varken bile yapmadım. Saçmalık geliyor bana düğün. Eş ailesi konuşur mu bilemem ama gelenler konuşur. Ha aileniz gelse de konuşur :KK70: bizim millet her türlü konuşur.
Daha biz de bugün altın 1.000₺ olmuş, düğün kesinlikle yapmamalıyız dediydik :D. Takılacaklar düğün masrafını karşılamaz artık

Merhaba hanımlar 3 yıllık ilişkim var evliliği düşünüyoruz benim ikinci evliliğim olacak nisan ayı GB düşünüyoruz ama gelelim benim canımı sıkan konuya kimsemiz yok aile desek çok az kişiyiz kimse kimseyle görüşmüyor bir abim eşi kızı gelir hala amca ile görüşülmuyor annem babam vefat etti bu şehire geleli 5 yıl.oldu pek arkadaşım yok olanlar başka şehirde onlar da pek zannetmiyorum şu dönemde gelemezler bir düğün için zorlayamam da... üç beş eş dost komşu olur ama toplasam 20 - 30 kişi olur en fazla 😪 eş adayım ise coooook kalabalıklar 500 600 kişi en az. Kimsemiz olmaması canımı çok yakıyor ne yalan soyleyim bunu yadirgarlar mi konuşurlar mi Ailesi beni çok seviyor ama sırf bu yüzden düğün istemiyorum yaaa bir yandan da istiyorum ilk evliliğim nikah ve yemek olmuştu düğün olmamıştı ne dersiniz bu kafaya takılacak bir şey mi

1- içinde bulunduğumuz günler düşünüldüğünde düğüne harcanacak parayı çok çok gereksiz buluyorum.
2- iki tarafın eşitsizliği kafaya takılacak bir durum olmamakla birlikte düğünlerde her tür dedikodunun olduğu da düşünüldüğünde ben herkesi nikahtan gönderip, akşama yakınlarla küçük ve samimi bir eğlence düzenlenmesini öneririm. kafanız daha rahat olur.. (toplanacak altınlar da toplanmış olur :D )
3- mutlu olmanızı temenni ederim :)

1- içinde bulunduğumuz günler düşünüldüğünde düğüne harcanacak parayı çok çok gereksiz buluyorum.
2- iki tarafın eşitsizliği kafaya takılacak bir durum olmamakla birlikte düğünlerde her tür dedikodunun olduğu da düşünüldüğünde ben herkesi nikahtan gönderip, akşama yakınlarla küçük ve samimi bir eğlence düzenlenmesini öneririm. kafanız daha rahat olur.. (toplanacak altınlar da toplanmış olur :KK70: )
3- mutlu olmanızı temenni ederim :)
Size katılıyorum ancak erkek tarafı düğün istiyorr , ben öyle abartılı şeylerden hoşlanmıyorum kır düğünü tarzı olacak hayırlısı ile .güzel temenniniz için teşekkür ederim 🥰

Benim iki düğünüm oldu. Eş ailesinin olduğu düğüne annemi aldım gittim. Tek çocuğum babam vefat etti kardeşim yok. O şehirde yaşayan bir kaç yakın akrabam halalarım geldi. (Onlarda diğer düğüne gelmemişlerdi) Bir sıkıntı olmadı konuşmadı

Kuzenimin düğünün de eşinin 3 abisi bir ablası olmasına rağmen sadece 1 abi anne ve babası geldi düğüne. Sadece kimsesi gelmemiş denildi geçti. Çok takmaya gerek yok. Madem düğün istiyorsunuz eşinizin akrabalarıyla eğlenmeye bakın.

Hiç kafanıza takmayın. Eğer düğün yapmak istiyorsanız el alem ne der diye de düşünüp kendinizi üzmeyin. Zaten eş adayınız durumu biliyordur, gerisinin ne düşündüğü de önemli değil. Sadece salon tutarken kendi ailenizden geleceklere göre tutun de, boşuna fazladan kişi sayısı tutmasınlar.

Benim anne tarafım çok kalabalıktır. Bir kuzenimin düğününde damat tarafı sadece 4 kişiydi. Asla yadırgamadık hatta hayallerimdeki damat ailesi demiştim. Bir tarafın kalabalık olması daha iyi salonu doldururlar. İki tarafta kalabalık olunca tıklım tıkış oluyor. Hayırlı olsun evliliğiniz inşallah 🙏

GB= gigabyte ama konuyla ne alakası var

Boşverin kim ne derse desin. Diyecek başka şeyde bulurlar emin olun dört dörtlük olmaz hiç bir şey

Cok stres oluyorsan düğün yapmasan içinde kalır mı? Şimdiki aklım olsa kına gecesi ve nikah yapardım. Salona birsuru para bayıldık havasını da anasi attı iyimi :halay:

Siz içinizde yaşadığınız bu yalnızlık, kimsesizlik duygusunu sakın karşı tarafın ailesine mazlumlukmuş gibi yansıtmayın. Başınız dik durun ve sevdiğinizin elinden tutarak mutlu olun. Kimseye zaaflarınızı belli etmeyin, yaralarınızı göstermeyin. Sizi ne kadar sevseler de siz dik duruşunuzla daha çok takdir toplarsınız. Öncelikle bunu söylemek istedim. Benim düğünümde sizinki gibiydi. Benim çekirdek ailem dışında 3 5 tane akraba tanıdık vardı. Hiç arkadaşım yoktu. Çünkü eşimin memleketinde yaptık ve çoğu kişi gelemedi. Sizin de yaşadığınız şehre geleli 5 sene olmuş, 5 sene geniş bir çevreye sahip olabilmek için çok kısa bir süre. O Yüzden böyle olması çok normal.

Back
X