Düğünde bilezik takma adeti !!

Jane Bennet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2018
483
788
33
34
Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.

Ben de takmadım, takmam da. Çok saçma geliyor bana. Doğru düşünüyorsun. Saçma sapan şeyler, bence de görgüsüzlük.

Not: Normalde takılan 1-2 altın bilezikten bahsedilmiyor ama burada, düğünde takılan bileziklerin hepsinin takılmasından bahsediliyor. Bence ayıp yani.

Gelin olmak bu ülkede zor iken baslibasina, yeni gelinlere daha cok dayatma daha cok baski var üzerimizde. Anlamamakla birlikte, ne uygulayacagim ne ciddiye alacagim :) Bence takmayin onlarda alisirlar. Isteyen taksin.

Ben de genelde şıngır şıngır gezerim.
Severim takıyı.
Sevmiyor olabilirsiniz de rica etmişler,kırmasanız iyiydi.
Bir kaç defa takarsınız,herkes görür,sonra zaten kış geliyor,düğünler biter.
Kırmadım zaten kv ile aram iyi çok şükür . Ben sadece sevmiyorum bana saçma geliyor

Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Olsada takmasak :confused:

İsteyen taksin
Bu ısrar niye
Bilemiyorum ben de . Bir de farklı iki kültürün insanlarıyız ben karadenizliyim o ic anadolulu. Acaba farkliliklar mi var adetlerde diye düşünüyorum hadi eşimin annesine bir şey diyemedim ama akrabalara ne oluyor yahu kime ne benim kolumdaki bilezik sayisindan

Kırmadım zaten kv ile aram iyi çok şükür . Ben sadece sevmiyorum bana saçma geliyor
sacma zaten... gösterisden baska birsey degil. Cahil isi derim gecerim. Hic bir gelismis ülke toplumunda singir singir 10 bilezigi bir arada takani gördünüzmü? Gösteris ama bos seyler bunlar. Millet altinini görsün...

Bilemiyorum ben de . Bir de farklı iki kültürün insanlarıyız ben karadenizliyim o ic anadolulu. Acaba farkliliklar mi var adetlerde diye düşünüyorum hadi eşimin annesine bir şey diyemedim ama akrabalara ne oluyor yahu kime ne benim kolumdaki bilezik sayisindan

Merakk
Görgüsüzlük
Takınca noluyor

Takıyı seviyorum ama ağır takıları sevmiyorum. Altın kolyeler, ince zincir tarzı (belki ucunda bir mavi boncuk olur) bileklikler olabilir ama bilezik ve kelepçe tarzı ve ya şu kalın setler bana ağır geliyor, bir kez mecburiyetten takmıştım bende, o gün düğünümden sonra 2. oldu ve son oldu. Hoş sevsem bile her şeyi aynı anda, üst üste takmazdım. Ki çok var etrafımda iki seti aynı anda takıp dirseklerine kadar bilezikle düğüne gelenler..

-şöyle durum var kıme ne benım altından..belkı korkuyorum altın takmaktan belkı düşman edıncem belkı hırsız çekcem vs vs..

-kibirlilik gibi geldi bana(kayınvalıdenın dıretmesi).etraftakıler bak bak şu kayınvalıde gelınıne ne kadar çok altın takmış ...bıde kayınvalıde şöyle dıyebılır okadar altın taktık bı zahmet taksın.
bırıncı maddde en onemlısı.

O neymiş ya ilk kez duyuyorum. Öyle bir zorunluluk mu varmış. Genelde kasaya konur bilezikler.

Back
X