Düğünde bilezik takma adeti !!

İstemiyorsanız takmayın.
Bir kere takmakla olmuyor.
Bayramda düğünde gezmede tak derler.

Ben takmıyorum sevmiyorum hem güvenli değil diyorum. Çok ısrar gelince ayaklı kuyumcu gibi gezemem dedim kesip attım.

İki gün önce bir yenge bana sen aptallık ettin altın istemedin dedi. :KK53:

Kolay gelmişim yamanmışım imasında bulundu. Şimdi ben bu zihniyetle nasıl başa çıkayım ve neden uğraşayım?

Kendi aralarında eğlensinler :işsiz:

Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.

onlar da bu yuzden soruyorlar zaten, millete dedikodu lazim.
aaa gelin altinlarini takmamis, bak borc yapmislar da onlari odemisler, ay ben gelinim altinlarini bozdursa insan icine cikamam utancimdan...... falan filan diyecekler. Ama iste taksaniz da diyecekler takmasaniz da, bir kere gonul yapmak icin takmissiniz, gerisini bosverin, sorana da kasaya koydum ben, bu devirde takmaya korkuyorum falan dersiniz.

ya bu saçma şey bana da söylendi. bayramda eşimin memleketindeyiz. herkes kuyumcu dükkanı gibi geziyor ortada. zaten üstümde kot tişört var. biraz iç geçirdi eşimin annesi yavrum bileziklerini bayramda taksan olmaz mı diye. bilezikler bankada kasada işim yok her bayram düğün kasadan bilezik alıcam. bi de komik yani saat bile takmam ben daralırım. üstümde on liralık tişört ayağımda spor ayakkabı ama kolumda bir sürü bilezik. bence taviz vermeyin. düğün olur bayram olur sonra ev gezmesinde de tak derler. en baştan nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor.

B
İstemiyorsanız takmayın.
Bir kere takmakla olmuyor.
Bayramda düğünde gezmede tak derler.

Ben takmıyorum sevmiyorum hem güvenli değil diyorum. Çok ısrar gelince ayaklı kuyumcu gibi gezemem dedim kesip attım.

İki gün önce bir yenge bana sen aptallık ettin altın istemedin dedi. :KK53:

Kolay gelmişim yamanmışım imasında bulundu. Şimdi ben bu zihniyetle nasıl başa çıkayım ve neden uğraşayım?

Kendi aralarında eğlensinler :işsiz:
Bu insanlar ne fena ya. Evlenince bazı şeyler daha iyi anlaşılıyor gerçekten.

benim kayınvalidemde ısrarla beştaşını tak,pırlanta kolyeni tak her düğüne gittiğimizde sorar niye takmadın ama kocamın ödemesi vardı mecbur sattık.Birgün dayamayıp patlayacağım onlar artık yok diye ama kocama kıyamıyorum:(

onlar da bu yuzden soruyorlar zaten, millete dedikodu lazim.
aaa gelin altinlarini takmamis, bak borc yapmislar da onlari odemisler, ay ben gelinim altinlarini bozdursa insan icine cikamam utancimdan...... falan filan diyecekler. Ama iste taksaniz da diyecekler takmasaniz da, bir kere gonul yapmak icin takmissiniz, gerisini bosverin, sorana da kasaya koydum ben, bu devirde takmaya korkuyorum falan dersiniz.
Çok doğru söylüyorsunuz. Kasa fikri aklımda bende öyle diyeceğim

Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Merhaba 3. Dünya ülkesine hoşgeldiniz :KK9: Sonra işte biz neden 1 adım öteye geçemiyoruz.. 100 yıl önce de büyük büyük babaannemiz kaç altına gittiğini kanıtlardı eşe dosta, bugün de biz işte :duduk: O düğündeki gösterinin amacı insanların "fakat bunlar da bu gelin-kızı sağlam fiyata aldılar" düşünceleri pekiştirmek, hem kendi zenginliklerini, hem de gelin-kızın değerini cümle aleme kanıtlamak:cool: Ha eğer siz de ben bu örümcek zihniyetleri benim gibi beğenmiyorsanız, kostümünüze yakışan, evrensel moda trendlerine uygun imitasyon bi küpe, bi kolye, veya canınızın istediği herhangi bir takıyla katılabilirsiniz davetlere ;)

benim kayınvalidemde ısrarla beştaşını tak,pırlanta kolyeni tak her düğüne gittiğimizde sorar niye takmadın ama kocamın ödemesi vardı mecbur sattık.Birgün dayamayıp patlayacağım onlar artık yok diye ama kocama kıyamıyorum:KK43:
Şu insanların altınına bile karışma durumu bir bizim ülkede vardır herhalde

ay ben o kadar beceremiyorum ki bu takip takistirma isini, dugunden sonra bir sebeple ilk kez taktigimda kapiya taktirdim hepsini yamulttum :rolleyes: sonra zaten kimse tak demedi:-)

Biz doğuluyuz mesela bizde de altın takılır ama eşim tarafında pek aranmaz. Bizde ne kadar gelinin altını varsa o kadar sevildiği o kadar değer gördüğü anlamına gelir. Haliyle takmazsam laf olur diye mecbur takıyorum kendi akrabalarımın düğününde ama eşimin tarafına giderken sadece set takımımı takarım benc görüntü daha zarif oluyor öyle. Belkide sizdeki de böyle bişeydir

B

Bu insanlar ne fena ya. Evlenince bazı şeyler daha iyi anlaşılıyor gerçekten.

İnsanlar fena ama onlara fenalık yapma hakkını verip vermemek bize kalmış.

Geçen kayınvalidem altın istemediğimi (onlara göre aptallığımı tasdik ettirmek için) "biz sana 10 bilezik takmıştık değil mi?" dedi.
Gayet umursamazca "hayır sadece 2 tane taktınız yazık bana. Ben nelere gidem? ne yapam? kendimi nereden atam? " dedim gülüp ağıt yaktım bir sürü insanın içinde. Herkes koptu. :KK70:

İnsanlar fena ama onlara fenalık yapma hakkını verip vermemek bize kalmış.

Geçen kayınvalidem altın istemediğimi (onlara göre aptallığımı tasdik ettirmek için) "biz sana 10 bilezik takmıştık değil mi?" dedi.
Gayet umursamazca "hayır sadece 2 tane taktınız yazık bana. Ben nelere gidem? ne yapam? kendimi nereden atam? " dedim gülüp ağıt yaktım bir sürü insanın içinde. Herkes koptu. :KK70:
Işte herkesin mizaci farklı. Bazen Ben de yapmak istiyorum böyle çılgınlıklar ama sonra vazgeçiyorum niyeyse ;)

Aynen ya dile getirmek istemesem de tam olarak yapılan bu ve öyle bir hale gelmiş ki sen doğru olanı söylüyorsun sanki yanlış bir şey yapmışsın gibi algı oluşuyor

Takmayı sevmiyorum deyin geçin
İsteyen taksın
Zorla olmaz ki

Ne münasebet kullanacağınız takıya karışıp bir de devamını soruyorlar. Belki elbisenize uymayacak, belki tarzınız değil. İnsanlar ne kadar meraklılar birbirleri üzerinde söz sahibi olmaya. Keşke hiç takmasaydınız istemiyordunuz madem. Zaten hiç estetik de değil. Altın mümkün olduğunca yatırım amaçlı kullanılsın.

Ne münasebet kullanacağınız takıya karışıp bir de devamını soruyorlar. Belki elbisenize uymayacak, belki tarzınız değil. İnsanlar ne kadar meraklılar birbirleri üzerinde söz sahibi olmaya. Keşke hiç takmasaydınız istemiyordunuz madem. Zaten hiç estetik de değil. Altın mümkün olduğunca yatırım amaçlı kullanılsın.
Altınlar balayına gittiğimiz için kv duruyordu. Birden karsima geçip ille de tak diye ısrar esince bir şey diyemedim . Artik bilezikler bende oldugu icin sorun olmayacak ama su akrabalara ne oluyor anlamis değilim . 6 tane kalın bilezik taktım diğer altınları soruyorlar.

bızım buralarda da cok severler altını takıp takıstırırlar
ıclerınde en sadesı genelde ben olurum ınce kıbar olan setımı takmayı tercıh ederım
dıger turlu cok basit duruyor gıbı gelıyor bana
sorduklarında da aynen boyle dıyorum ben boyle sevıyorum dıyorum
boyle demenıze ragmen ısrar edıyorlarsa cıddıye almayın duymamazlıktan gelın bence

Işte herkesin mizaci farklı. Bazen Ben de yapmak istiyorum böyle çılgınlıklar ama sonra vazgeçiyorum niyeyse :KK66:

Benim kayınvalideyle ilişkim kötü. 2 sene boyunca aman kibar ol güzelce anlat dedim kendime ama insan olana işler kibarlık incelik.
Ben nefretlik seviyedeyim telafisi mümkün olmayan noktadayım. Çok abuk subuk konuşur.
Ben çok kırıldım bu yüzden kimin kırıldığı umrumda değil.
Çılgınlık bu noktada geliyor...

Ben hic takmadim ,kayınvalidem çok söylendi fakat onu da kafama takmadım :) sonra açıkladım altından ne kadar haz etmediğimi, bankadan kasa kiraladim, acil evimden çıkardım .daha da kimseden ses çıkmadı .atıyorum 5 tane kolyem var ,besini birden takmamı istiyor :D daughter e yakışmaz valide hanım ,ben görgüsüz değilim ,kime neyi ispatlayacagim dedim de ,millet seni bekar kız sanıyor dedi :))) aman yahu ne fark eder :) onlar bekar sansın, ben evli olduğumu biliyorum ya sıkıntı yok dedim .kısa süreli bir şok yaşadıktan sonra ,ben seninle baş edemem ,bir daha hicbirseyine karışmayacağım dedi ve sağolsun gerçekten karışmadı :)

Benim kayınvalideyle ilişkim kötü. 2 sene boyunca aman kibar ol güzelce anlat dedim kendime ama insan olana işler kibarlık incelik.
Ben nefretlik seviyedeyim telafisi mümkün olmayan noktadayım. Çok abuk subuk konuşur.
Ben çok kırıldım bu yüzden kimin kırıldığı umrumda değil.
Çılgınlık bu noktada geliyor...
Benim çevremde böyle olaylar oldu. Bazı kv lee niye böyle anlamış değilim evladın yaşında insanla neyin cekememezligi bu. Allah yardımcımız olsun

Back
X