düğünde damadın ailesine zarf içinde verilen takılar hakkında

Bence onlara getirilen,düğünde yada sonrasında verilen para,altın vs.size vermedilerse ayıp etmişler,sonuçta hiçbir masraf yapmamışlar,neyin karşılığı olarak onlara el koyuyorlar anlamadım??Biraz daha bekle ama baktın ses çıkmadı böyle böyle görmüşler falan de sizde adet böylemi falan diye yokla mahsus eşinin ağzını..

Bizimkilere ozamanın parasıyla 1500tl zarfla para verilmiş.Verdiler bize.Takılanları da aldık.Olan olmuşsa eğer şu saatten sonra çıkarıp vermezler. Ya boşverip evliliğinize bakacaksınız ya da eşiniz uygun bir diille anne çok borcumuz var.Doğru düzgün takan olmadı elden verdi çoğu kişi size.İhtiyacın ne kadarsa al içinden de kalanı ver bana dese.Yakın akrabalarını çocukların üstüne takmayın bize verin diye tembihlemiş olabilirler mi.Bazen oluyor öyle.Bir teyze falan görevlendiriliyor.Hısım akrabayı dolaşıp tembihliyor.Kimisi de özellikle anne babaya zarfla verir ki o da kendi çocuğunun düğününde onlara zarfla dönsün diye.Sizinkilerde genel bir adet de böyle olabilir

Bizde de erkek tarafından gelen zarfları sormadım bile, ama kayınvalidem düşünceli bir insan olduğu için..
Hatta altınlarım da kayınvalidem de, evde olmuyorum hırsız falan korktum ve o saklıyor..

kayınvalidem zarfta ki paralara bile gidip altın aldı, yakın zamanda bir ev alacağız her ay üstünede para koyuyor düğündekilerin..
yani siz çok haklsınız, size vermesi gerek..

düğünde elden verilen para ve takılar gelinle damada aittir

onlar sizin hakkınız.

kv'deniz üstüne yatacak gibi duruyor bence eşinizle konuşup

"borçlarımızı ödeyeceğiz şu sana verilenleri bir gün ziyarete geldiğimde alacağım" desin eşiniz.

ailenın terbıyesıyle ılgılı bı durum bence
düğün günü hiçbişeyın farkında olmuyosunuz zaten,benim bikaç hafta sonra aklıma takıldı
mahalleden hiçbir komşumuz takı takmamıştı ki çok eski bi mahalledir herkes birbirini tanır
neden böyle yaptılarki dedım.sonra anneme sordum meğerse hepsi benim kv ye vermiş takıları
4 sene olucak evleneli hala adı geçmemiştir.hoş takıda takılan 15 binlirayıda cebe attı zaten
yan komşularımızda anneme vermişler toplam 150 lira annem söyledi ama ben almadım kv nın yaptığından sonra...

beklediğimden değil demişsin ama beklemek en doğal hakkın , o takıların hepsi size ait ki herşeyide siz almışsınız ,

ve o zarfın içindekileri de size vermemeleri çok büyük ayıp bence ,

bizde düğünümüz kendimiz yaptık takıların hepsi de bize aitti, ayrı zarfta gelenleri de kv + kp hep bu da şundan diyip düğünde taktı , düğün sonrası evlerine gelenlerin getirdiği takıdan borcama kadar hepsini gösterdi hatta kimisine ihtiyacım yok diyip almadım bile ama usulen de olsa söylemesi vermesi gerekiyordu

Yani şöyle ki bız eşimle eşyaları üstlendik. Aileler de yaptıgı dugunu. Yanı kına gecesını benım aılem karsıladı. Ayrı sehır oldugu ıcın o da dugun gıbı oldu zaten salon falan oldu. Düğünü de eşimin aılesı yaptı benım gelınlıgımı bırtek onlar aldı.

Yanı bu düğün masrafı olarak alma hakları var mı onları. Bu durumda benım en merak ettıgım boyle seylerde dınımıze gore benım hakkım onlara geçmiş oluyor mu? Yanı hak yemış mı oluyorlar. Yoksa düğün yaptı dıye almaları normal mı?

Normalde hepsını çocuklara verecegız dedıler tabı orası ayrı ama demeselerdı de buna hakları var mıydı? Benım aılem 2 çeyregı elden vermısler onu bıle sonradan bıze getırdıler. El öpmede tekrar bıze ceyrek taktı benım aılem. Ama onunkıler hıcbırsey vermedı el opmede. Yanı bunların lafını bıle etmem onemlı paralar degıl çok şükür ihtiyacım yok çalışıp ödüyoruz borçları ıkımız. Ama ne bıleyım ınsanın canı sıkılıyor. En çokta kendı aıleme karşı mahcup hıssedıyorum onların bu davranışından.

Eşime de şimdilik soylemıyorum ama yerı zamanı uygun ortam oluşursa soylemeyı dusunuyorum. Tabı tatsızlaşma ihtimalı de var bu durumda. Kendı agzıyla bır komşu annemlere ceyrek getırmış onu bıze verecekmış dedı ama arkası gelmedı kaç çeyrek vardır da neyse haksa onlar düşünsün artık benim dşünüp dertlenecegım durum yok aslında. Allah ılerde kendı cocugumun hakkını yemek gıbı hata yaptırmasın bana...

O düğünde gelen eşyaları bana da çıkardı istedıgını al dıye. Ama bırkaç kerede şöyle dedı normalde bu tabak canak gelıne degıl aıleye getırılıyor ama ben oyle yapmam sana verırım falan. Yanı bızde oyle degıl bızde onların hepsı gelıne gelır aslında da o oyle yapınca almakta gelmemıstı ıcımden de bellı edemedım dusuncemı bır ıkı aldım işte. Ama ufak bır ıkı olaydan sunu da anladım guzel esyaları kendı kızına ayrımış olabılır bana gostermemıs olabılır dıye dusundum tabı gunahına gırmek ıstemem ama. ne bıleyım bunu dusundurcek ufak ayrıntılar yakaladım kendımce yanı. Yıne de dunya malı gozum yok haksa kendı bılır degılse de zaten helaldır. Allah helal nasıp etsın ömur boyu

doğru söylüyosun kimsenin hakkı kimsede kalmaz , düşündüğün gibiyse çıkar zaten kokusu , istersen eşine ufaktan çıtlat , sonuçta bende kendim yaptığımdan biliyorum borç içindeyiz bizde niye kenarda daha fazla param olucakken sıkıntı çekeyim ki

Halsaz , zarf içinde verenleri önceden uyardıklarını düşünüyorum, böyle yapın diye.
Yoksa zarf içinde takı verildiği nerede görülmüş.
Önceden örgütlendiler muhakkak.
Bizde herşeyimizi kendimiz yaptık, zaten öyle altınların alınması gibi bir durum yoktur hiçbir şekilde.
Kv başka şehirde gelemeyen komşuları, altın vermişler bana versin diye.
Bir süre sonra gittik, baktım benden teşekkür bekliyorlar, kv kıvranıyor.
anladım tabi.
Kim aldıysa o teşekkür etsin dedim valla.
Ev hediyelerini de görümcemin çeyizine koymuş.
Hayrını da görmediler. Ben evleneli 13 sene oldu, kız hala bekar.

acaba uyanıklık edıp bu sekılde verın fılanmı dedıler yakın akrabalara

Bence aynen boyle olmus, yoksa zarfta taki vermek nedir ?? Boyle bir gelenek yok, ya taki takarsin ya da zarfta para verirsin.

Madem dugunden dolayi borcunuz var, tabi ki bu paralar borcunuza gitmeli. Esiniz ne diyor bu konuda?

nekadar ayıp ya. ben olsa kesınlıkle eşime soylerdım.o takılar sızın hakkınızdı ama demek kı aile boyle yapın dedı. aklıma oyle gelıyo açıkcası:26:

Kittyy, bende aynı şeyle karşışaltım eşimin tarafından elden verenler, beni gördüklerinde gelemedik kusura bakmayın
takımızı gönderdik dediler, bende hiiiçç ses etmedim, elime ulaşmadıki teşekkür edeyim. Sessiz kalınca bana ulaşmadığını anlamışlardır sanırım.

Görümcene senin çeyizler yaramamış :)))

bende olsam arkadaşın dediği gıbı "kım aldıysa o teşekkur etsın" derdım. sen gene susmuşsun cnm

benim düğünümde de zarf içinde annemlere verilmiş paralar vardı.

insanlar ulu orta ele para vermemek için zarfa koymus üzerine isim yazmışlar. düğüne gelemeyeceğiz alın diye ya da takıyı bekleyemeyeceğiz diye.

sonra verdiler bana.

zarfta verilenler örgütlenme olmuş ta olabilir olmamışta olabilir. ama aile yapısına bakılırsa bir ihtimal göz önünde bulundurulmalı.

onlarda takı törenınde sızın yanınıza duruverslermiş barı öyle gızlı saklı vereceklerıne onlara verenler üzerlerine takıverırılerdı

aç gözlülük bu ayıp ayrıca gelin damat ortadayken ne dıye onlara verıyolar hiç anlamadım

düğün ne zaman oldu bılmıyorum ama

kameraya takılmıştır o göruntuler kvdeyı falan video izlemeye çağır herkesın içinde o göruntuler gelince o ne verdı sana dıye sor bakalım ne dıcek utanabılcekmi

Son düzenleme:
Düğün yenı daha 3bucuk ay oldu da kamera goruntulerını beraber ızledık 3 kere falan. Ama girişte hoşgeldiniz diye durur ya gelin ve damadın annesi babası işte o zaman gelir gelmez vermişler hem de hoşbulduk derken. Kamerada da o giriş anını kısa kesmişler 3- 5 kişi sadece gelirken görünüyo çoğu görünmüyo. Babam da orada oldugu için görmüş işte. Bu yuzden sonra sordu bana size verdiler mi o zarfları dıye ben de ne zarfı dedım oyle aramzda kapandı konu onlara birşey demedik kavga gürültü ortamı olmasın dıye. Sonradan düğüne gelemeyıp evlerine gelenler de oldu hayırlı olsuna ama onların verdıklerınden haberımız olmadı pek.
Aralarında anlaşma konusunu bilemiyorum artık ama kendılerı geçmiş düğünlerde hep elden verdilerse geri dönüşü de o şekilde olmuş olabılır yani.

Valla eşime dicem ki sizin adetler çok iyi ya geline damada değil da aileye zarfta veriliyo sizde paraların yarısı o yuzden bol çocuk yapmak lazım dıye gülerek soyleyecegım. Her birinden 3-5 kar yaparız falan diyip güleceğim. Düşündüğümü bilsin en azndan.

Başka zaman da derim ki çocugumun hakkını almam asla kuruşuna kadar zarf marf ne varsa onlara iletirim diyeceğim.

Bir de düğünden az önceleri hatırlıyorum ben ve eşime demiştiki: ''.... teyzen dediki takıyı elden mı vereyım çocuklara mı takayım'' dedi diye bize söyledi. ''Ben de çocuklarıma takın dedım ben ıstemem'' dedım demişti. Demek ki bunlarda boyle bir gelenek var işte. Dedikodusunu yapacak insana çocuguma tak demıstır yakın olduklarına da elden ver demiştir belki olabılır bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…