• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

Karşılığında siz ne alacaksınız veya takacaksınız ? Anneniz zamanında ona o kadar altın vs.takılmış mı ?
Herkesin gelenekleri görenekleri farklıdır tabi bence sözlünüzle aranızda ortak makul bir takı belirlemesiniz.Kimse kimseyi zorlamamalı..Bu kadar takı karşılığı sizde herşeyin en lüx ünü yapmalısınız bence nacizane fikrim.

Süt hakkı mı böyle bir şey var mı gerçekten? Bazen anneler sana sütümü helal etmem diyor ama dinimizce helal etmeme diye bir hakları yok diye biliyorum. Hem damadın Annesinin süt hakkı yok mu o halde? O oğluna süt vermemiş mi, o zaman siz de ona süt hakkını vermeniz gerekir.

Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
Annene söyle seni tartsın gram başına istesin fiyatı. O ne öyle satar gibi. Ayrıca anneni dinlemek zorunda değilsin.

Görgüsüz derler çünkü ailen aşırı görgüsüz ve çiğ kusura bakma.
Çok sinirlendim ya. Satılık mısınız siz? İki insan evleniyor daha baştan karşo tarafa eziyet ediyorsunuz. Erkek arkadaşının yerinde olsam koşarak kaçardım.

Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
Canım orta yol bulunur ama süt hakkı nedir ya Allah aşkına. Annesin zaten bakacaksın.
Bence nişanlınla ortak bir şey belirle bir de ailenin bu durumunu karşı taraftan gizle ilerde ailen görgüsüz derslerse üzülme. Zaten öyle diyenler çıkacaktır kızlar ne olursa olsun aile ailedir.
Ben düğünümde benim dışımda kimseye bir şey aldırmadım. Eşimin ailesi aşırı pinti idi . Babama sordular ne yapalım diye babam da her şey sizin şerefinizedir bütçenize göre dedi çekildi onlar da hiçbir şey yapmadı

Back
X