Düğünde takılan altın

Üslubunuz yakın arkadaşa kullanılabilecek bir üslup.

Öte taraftan ben zorlu olan bir kaç davanın nihayetinde ki gördüğüm tecrübeyi anlattım. Senelerdir süren, erkek tarafının ciddi zorladığı davalardı. İç durumunu ayrıntıları ile elbette bilemem ama anlatılanları aktarabilirm burada ancak.
Size cok yanlis ve yalan anlatmışlar. Söylediğiniz şeyin imkanı yok.

Abartma istersen.
Avukatlar %10-15 arasında alıyorlar.
Hadi olsun %20.
40.000 takısı olsa avukatın alacağı para 8.000 tl dir.
Ben hiç çok fazla aldıklarını duymadım.
Daha doğrusu dava da kazanılan paraya eşdeğer oranda oluyor aldıkları.

Konuyla ilgili bilgim yok konu sahibi.

Sadece takılan tüm takıların kadının olduğunu biliyorum.
Bu yorum için kendi adıma teşekkürler ben de boşanma aşamasındayım dava açmadım ama açacağım takilarim karşı tarafta malesef ben de almayı planlıyorum ama avukata verilirse hepsi cidden değmez..ama o kadar para alıyor mu avukat :(

Mantıklı olan çalışmayan kadına nafaka verilmesi değilmi zaten.

Mantıklı olan elbette o ancak adam değil eski eşine, kendi çocuğuna bile biçilen 100-200 tllik nafakayı vermediği için mecbur tekrar dava açılmıştı. Allah kötüye çattırmasın gerçekten, evlilikte zehir boşanma da zehir.

Bu yorum için kendi adıma teşekkürler ben de boşanma aşamasındayım dava açmadım ama açacağım takilarim karşı tarafta malesef ben de almayı planlıyorum ama avukata verilirse hepsi cidden değmez..ama o kadar para alıyor mu avukat :KK43:

Yüzde olarak çalışanlar genel de maddi-manevi tazminat, işçi davaları, işte arsa, arazi yani değeri yüksek davalar, miras avukatları falan olanlar ama böyle davalara bakan avukatlar bana şu kadar ver deyip dosyasına da bakabiliyor.

Mantıklı olan elbette o ancak adam değil eski eşine, kendi çocuğuna bile biçilen 100-200 tllik nafakayı vermediği için mecbur tekrar dava açılmıştı. Allah kötüye çattırmasın gerçekten, evlilikte zehir boşanma da zehir.
Sıkıntı adamda hiç mi düşünmüyor çocuklsrını öyle ..
Birde böyle sorunlarla uğraşmakta insanı gerer rahatsız eder.

Sıkıntı adamda hiç mi düşünmüyor çocuklsrını öyle ..
Birde böyle sorunlarla uğraşmakta insanı gerer rahatsız eder.

Öyle, arkadaşım yıllarca çalıştı adamın vermediği nafakayı bile gözüne getirmedi. Ancak bir dönem işsiz kalınca mecbur kaldı. Adam doğduğundan beri 1 kez bile görmedi ki çocuğu. Vicdansıza kötüye ne yapsan çare yok.

Öyle, arkadaşım yıllarca çalıştı adamın vermediği nafakayı bile gözüne getirmedi. Ancak bir dönem işsiz kalınca mecbur kaldı. Adam doğduğundan beri 1 kez bile görmedi ki çocuğu. Vicdansıza kötüye ne yapsan çare yok.
Adam zaten ne eş olmuş nede baba olmuş,sorumsuz bir tipmiş.

Öncelikle anlaşmalı mı çekişmeli mi bosanacaksınız bu önemli. Çekişmeli durumunda altınların varlığından düğün kasediyle, sizden alınmış olduğuna şahitle ispat istenir. Çok iyi niyetli düşünelim bunlara gerek kalmadan eşinizle belki de çekişmeli değil de altınlar konusunda anlaşarak boşanırsınız. Ancak altınlardan eşinizin de hak talep etmesinin de önü açık. Takıların hepppsi kadının, onlar mihir gibi bir şey yok mahkemede. Çekişmeli boşanma durumunda eşiniz de kalkıp benim dayımlarım bana taktı 10 çeyreği ben onları eşime vermem diyebilme hakkına sahip. Avukat tutmanız sizin için en iyisi olacak belli ki, avukatlık ücretleri de değişken. Belki sizden benim tarifem bu diye standart bir ücret isteyecek belki de böyle bir alacağınız söz konusuysa sizden alacağınız altının belli bir yüzdesini ister ki bu hepsini avukata verirsin gibi ütopik rakamlar değil ben vakıf değilim ama belli prosedürleri var. En doğrusu durumunuzu anlatarak gerçekten bir avukata danışmak.
Çeyrekdir paradır onları istemiyorum. Ben sadece bana takılan bilezik ve kolye istiyorum

Avukata gittim kızlar az önce geldim. 9000+1500harc parası istedi. Altınlar senindir diyo. Düğün videosu ya da fotoğraf yeterlidir dedi. Peki karşı taraf buna itiraz ederse ödeyemem falan derse dedim o da üzerinde malı varsa belli geliri varsa geliri kadar ödemek zorunda dedi. Arabası da var evi de var belli geliri de var

Çeyrekdir paradır onları istemiyorum. Ben sadece bana takılan bilezik ve kolye istiyorum
Benden geri alındığına dair herhangi bir ispatım yok bunu nasıl kanıtlayabilirim diye de sordum avukata, ülkemizde genelde düğün altınları ya borca gidiyor ya da düğün masrafı karşılanıyor dedi. Hakimler bunu bildikleri için bu karar oluşturuluyor ve konuda kadın ne derse o haklıdır dedi. Yani aldılar diyorsan almışlardır hakim bunu böyle kabul eder dedi

Back
X