Düğünde takılan çeyrek??

Durumunuz kötüyse eşinle konuş altınlar değerinde ailesinden borç istesin. Üstünden zaman geçip geri isterlerse uygun bir dille geçmişteki altınlara saysınlar diye söylersiniz. Yeni evliyken niye gelinin altınına göz dikerler anlamıyorum.

4 çeyrekle borçlariniz bitmez tam falan olsa gene iyidi ama konuyu açıp tatsızlık yasayacaginiza boşverin gitsin gerekirse eşinize dahi açmayın eşler genellikle aileci oluyor boşuna huzursuz olmayın gerilmeyin değmez yani

Onun uzerine soguk bi su icin.biz yeni evliyken esim benim 3 ceyregimi bekar kizkardeslerine verdi neymis onlarda cok emegi varmis.bozuldum ama yeni evliydik uzatmadim zaten hic kiymetimde bilinmedi.acmayin konuyu verecek olan coktan verirdi zaten

Ahh canım 4 çeyrek neki benim düğünden hemen sonraki gün 83 çeyrek bide takılan paraları hep alıp arabalarinin modelini yükselttiler neymiş geri onlar takıyormuş millete hhaklariymis dugunude eşim yaptı o smn maddi durumu baya iyiydi neyse benim tarafımın taktiği takiyida aldılar tabi ben sonradan söyledim siz biz takıyoruz deyip aldınız ama bnim ailemin takısını almaya hakkınız yok diye sonra kp sürat aşarak yaptı verdi geri çeyrekleri ama bnim tarafın taktiği parayı gene vermedi ses etmedim onların seviyesine düşmemek için

Ay inanamiyorum ya dugunde takilan gelinin hakkidir bence zaten cogu zaman kadinlarin gordugu gorecegi o kadar oluyor hayatlarinda bari ona dokunmasinlar be.
Bu arada merak ettim kv niz neden 4 ceyrek aldi sizden gecerli bi sebebi varmiydi yani?

Aranız iyi ve maddi olarak sıkıntıda değilseniz asla açmayın hatta unutun onu . Çünkü hayat upuzun bir yol yarın bir gün ne olacağı belli olmaz . Hatta bizim gelin hiçbir şey demedi biz böyle böyle aldık derler . Benim de aldılar altınlarımı ama yaklaşık 10 yıl sonra kayın pederim kendi isteyerek bizim çocuklara Antalya’da bir arsa verdiler ortak tapulu . Yani demem o ki gün bugün değil . Onlar da oğullarını ve onun ailesini düşünür .

çok saçma unutun gitsin 4 çeyreği. Evet çeyreğin lafını mı edeceksiniz söz konusu anneniz. Bir daha isterse yok dersiniz. Geçmiş olsun.

Ay inanamiyorum ya dugunde takilan gelinin hakkidir bence zaten cogu zaman kadinlarin gordugu gorecegi o kadar oluyor hayatlarinda bari ona dokunmasinlar be.
Bu arada merak ettim kv niz neden 4 ceyrek aldi sizden gecerli bi sebebi varmiydi yani?
Hiçbir geçerli sebebi yoktu söylemedi bile ben sonradan farkettim ama hakkımı da helal etmem düğünü de eşim yapmıştı çok zorluklar çektik balayına bile gitmedik borç var diye

Canım yanlış anlama ama aradan 3 yıl geçmiş 4 tane çeyrek maddi durumum ne olursa olsun eşinin ailesinden sen bişey isteme. Bi de sen bunu düşünüp niye kendini yıpratıyorsun 4 çeyrek için düşünüp sıkılmaya değmez. Böyle basit şeyler için gerginlik çıkartıp huzur kaçırmaya gerek yok.

4 çeyrek de aileden istenmez ki...
Yani düğünde en az 30 40 tane çeyrek olunca 4 taneden bir şey olmaz diye bakıyor insanlar. Normal zamandaki gibi değerli gelmiyor.

Ha illa laf sokucam dersen de kaynananla konuşurken arkadaşını örnek ver, ne kötü ailesi var 3 çeyrek almışlar da vericez deyip vermemişler vs diye.

Toplamda 6 tane takılmıştı

4 çeyrek mi, boşverin, onlarla ne zengin olursunuz ne borcunuz biter ama gereksiz yere gerginlik, kırgınlık olur, izleri ömür boyu sürer. Bu riske almaya değecek bir meblağ değil...

Ne diye aliyolar ya?yeni evlenene yardm edeckleri yerde bi de ne koparsak kâr mantigi..o degerde borc alin ama vermeyin :) sorarsa ona sayarsn dersnz :)
40 yıl düşünsem aklıma gelmez yaaa
Muhteşem bir fikir, akıl akıldan üstündür diye boşa dememişler.

Siz de onların tarafına 4 düğünde takmayın ödeşirsiniz altınları kim aldıysa o taksın

Demir tavında dövülür diye bir laf vardır.

Borç diye alıp sonra salağa yatanlar klübü insanın içinde kalıyo en özel gününde elinde kalanların alınması. Vermeyecekse söylesin borç ayağı niye yaparsın ki. Evlenirken eşya düğün vs destekleri oldu mu size ? Olduysa hiç söylemeyin ama bütün masrafları eşinizle birlikte yaptıysanız laf arasında sorabilirsiniz vakti zamanında bizden 4 çeyrek almıştın borç olarak mı yoksa bizim adımıza başkalarına mı takmak için diye. Başkalarına taktıysanız biz de bilelim tekrar takmayalım diye söyleyin yani onun yaptığı gibi salağa yatın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…