Düğünde takılan takılar kimin

Düğünde takılan takılar kadınındır ve bugünkü kurla hesaplanır. Evlilikteki kusur oranına göre ekstra tazminatta alırsınız. Nafaka da örneğin asgari ücret alıyorsa 600 lira gibi para alırsınız. Avukat değilim ama çok iyi bir avukatım var. Daha boşanma davam görülmeden 800 lira tedbir nafakası alıyorum. Düğün cdsi veya fotoğraflar bilirkişi tarafından incelenir ona göre bedel hesaplanır. Varsa hepsini saklayın. İyi bir avukat tutun aranızda yaşananları dilekçenizde nasıl yazacağını ve neyin kusur sayılacağını o bilir. Hiçbir hakkınızdan da vazgeçmeyin.

Olur bence
Hım... Birde Beni tek başıma hiç biyere yollamıyorlar.aynı mahalledeki teyzeme kuzenime bile illa kayınvalidem le gitmek zorundayım. Yeni gelinsin. 2 3 yıl hiç biyere tek başına gidemezsin. Kocandan kaynanandan izin almak zorundasım diyorlar. Bu her hangi bi suç mu. Boşanma davasında bunu da belirtmem benim için artı yönde bi etkisi olur mı

Olur bence. Kayınvalidem ve oğlu adet uydururarak veya adetleri bahane ederek özgürlüğüme kısıtlama getirdiler. Ailemden uzak oldugum bir şehirde kendi akrabalarımla bile rahatça görüşebilmeme mani oldular. Bu da beni ruhen ve zihnen oldukça yıprattı. Her şeyime kısıtlama getirildi. Ikisi tarafından da hakarete maruz bırakıldım. Kendi ailemin yanında bile beni yipratmaya devam ettiler.. ailemin yanında aglamak, patlamak zorunda kaldım tüm bunlar bende travmatik bir etkiye sebep oldu. Bu evlilikte hem kendi hayatim, psikolojim hem de ayni sekilde ailemin hayatı ve psikolojisi olumsuz yönde etkilendi.

Davalidan hakkim olan altın ve ceyiz esyalarimi talep ediyorum. Kendisinin kendi basina mantikli dusunebilen bir insan oldugundan şuphe duydugum ve basta annesi olmak üzere baskarinin düşünce ve söz gibi dolduruşlarına hemen kapılacak bir insan oldugunu düsundugum icin annesi ve oglu adına tarafıma karşi uzaklastirma karari cikarilmasini talep ediyorum. De arada kacirdigim detaylar vs varsa hepsini dosyana ekle ve sun.

Merhaba. Kocamdan boşanmak istiyorum ve bunu ona dile getirdğimde direk kabul edeceğini düşünüyorum. Yani anlaşmalı boşanma olur. Dini nikahımız kıyılırken 125 gr (sadece takılan bilezikler) mehir istemiştim. Tabi ona da karşı çıkmıştı isteme falan diye. Ama ben yine de istedim. Şimdi boşansam o mehri vereceğini sanmıyorum kendisi imam bu arada. Peki ben boşanma davası açsam boşanma sonucu sadece 125 gr değilde takılan tüm bilezikler kolye künye ceyerk altın VS bunları mahkeme bana verir mi.
Bu arada herşeyi banka kasasına koyduk. Kasa onun adına girip alamıyorum. Ama anahtar ve kart bende. Yani ben olmadan gidip alamaz.
anaaa imam mı kocan...hocaların bu mehir işi
Merhaba. Kocamdan boşanmak istiyorum ve bunu ona dile getirdğimde direk kabul edeceğini düşünüyorum. Yani anlaşmalı boşanma olur. Dini nikahımız kıyılırken 125 gr (sadece takılan bilezikler) mehir istemiştim. Tabi ona da karşı çıkmıştı isteme falan diye. Ama ben yine de istedim. Şimdi boşansam o mehri vereceğini sanmıyorum kendisi imam bu arada. Peki ben boşanma davası açsam boşanma sonucu sadece 125 gr değilde takılan tüm bilezikler kolye künye ceyerk altın VS bunları mahkeme bana verir mi.
Bu arada herşeyi banka kasasına koyduk. Kasa onun adına girip alamıyorum. Ama anahtar ve kart bende. Yani ben olmadan gidip alamaz.
imama bak imama:KK43:kanunda takılar kadınındır..

Ne demek mehri vereceğini sanmıyorum bi de isteme demiş:sinirli: Öyle bi hakkı yok. İyiki eşini dinlemeyip istemişsin

a
Nasil oldu peki ne yapti ve nicin bosandilar
adam ruh hastasiydi. kapi disari salmazdi kizi. 1 tl bile vermezdi. anne babasina bile kiz, onsuz gidemezdi.
obsesif teshisi de kondu adama. ilaclarimi icicem cocugumuz olsun aile olalim diyeyalvardi kiza. kiz inandi. korunmayi biraktiklari ay hamile kaldi. bebek bes aylikken anne karninda adam ilaclari birakti
bebegi aldiramaz artik dogurmak zorunda gibi dusundu
dogum yapinca hastane odasinda kizi kizin annesini aglatacak kadar rezil etti hastaneye hepsini
eve donduklerinde evde kavga ettiler bende balkondaydim, kizin annesine babasina aklinaa gelmeyecek kufurle etti. o aksam kiz, adam disari cikar cikmaz aldi bebegini annesine gitti.igne bile almadan. ve asla donmedi.
kufurlerine kavgalarina apartman sahitti. herkes sahitligi kabul etti.
sahitler dinlendiginde adam zaten kaybedecegini gordu. bosanmam diye deliren adam, anlasmali bosanalima geldi. anlastilar. ve anlastiklar an bosandilar..yoksa cok surerdi davalari onlarin.

a

adam ruh hastasiydi. kapi disari salmazdi kizi. 1 tl bile vermezdi. anne babasina bile kiz, onsuz gidemezdi.
obsesif teshisi de kondu adama. ilaclarimi icicem cocugumuz olsun aile olalim diyeyalvardi kiza. kiz inandi. korunmayi biraktiklari ay hamile kaldi. bebek bes aylikken anne karninda adam ilaclari birakti
bebegi aldiramaz artik dogurmak zorunda gibi dusundu
dogum yapinca hastane odasinda kizi kizin annesini aglatacak kadar rezil etti hastaneye hepsini
eve donduklerinde evde kavga ettiler bende balkondaydim, kizin annesine babasina aklinaa gelmeyecek kufurle etti. o aksam kiz, adam disari cikar cikmaz aldi bebegini annesine gitti.igne bile almadan. ve asla donmedi.
kufurlerine kavgalarina apartman sahitti. herkes sahitligi kabul etti.
sahitler dinlendiginde adam zaten kaybedecegini gordu. bosanmam diye deliren adam, anlasmali bosanalima geldi. anlastilar. ve anlastiklar an bosandilar..yoksa cok surerdi davalari onlarin.
Bizimde boyle bi durum var şiddet var ve adam hepsini reddediyor sahit olarak sadece bi kisi var o da yalanci sahit tutmus amaa

Bizimde boyle bi durum var şiddet var ve adam hepsini reddediyor sahit olarak sadece bi kisi var o da yalanci sahit tutmus amaa
yalanci sahitleri şip diye anliyorlar merak etmeyin. sorulari oyle bi soruyorlar ki yalani on saniyede anliyorlar. davaniz neden reddedildi sizin?

mehir ayrı bir konu düğünde takılan tüm altınlar farklı bir konu. sırf size takılmadı o altınlar. mehir dışındakileri pay etmelisiniz.

Şuan boşanma aşamasında olan birisi olarak yazıyorum
Altın davasıda açtım
Karşı taraf altınların hepsini aldı
Avukatımın dediği seve seve verecek geriye hepsini
O yüzden çok net söylüyorum içiniz rahat etsin hepsi sizindir
Ne durumdasın acaba bende boşanma aşamasındayım

Ben yakın zamansa boşandım canım düğün altınları kadına ait hukuken. Avukattan teyit alıp protokole yazdırdım bu hükmü. Anlaşmalı boşanmada mutlaka protokol yaptır ve mahkemeye öyle başvurun ayrıca altınları üzerine almadan asla imza atma mahkemede.
Çekişmeli miydi acaba

Belli bir ücret karşılığı kartı Ve anahtarı kaybettim diyip yenisi alıp kasayı boşaltabilir

Peki giriş kartı olmadan girebilir mi?
Kartı alırken bensiz giremez diye bir sözleşme yaptınız mı?Eğer kasa sözleşmesi sadece eşinizin adına ise kartında yenisini alabilir.Sözleşmede adınız yoksa sizde olmasının hiçbir önemi yok.Avukatla konuştum demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam size söylemedi mi bu durumu

Dava açıldıktan sonra şahitler ve düğün görüntüleriyle birlikte deliller mahkemeye sunuluyor. Hakim bilirkişiye gönderiyor. Düğün görüntüleri bilirkişi tarafından inceleniyor. Takılara değer biçiliyor. Bilirkişi rapor hazırlayıp mahkemeye gönderiyor. Kimin taktığı, kime takıldığı önemli değil. Yargıtay kararı var. Takılar geline ait, satılmış olsa bile önemi yok, altının o gün ki değeri hesaplanıp, mahkemede geline veriliyor. Karşı tarafın ödememe gibi bir durumu söz konusu olmuyor. Her türlü kazanırsınız davayı. Tabii önce bir avukatla anlaşmanız gerekiyor.

Isterse görümceye takılsın düğünde takılan paralar kadınındır.
Mehir de senindir. Ayrılsan bile ödemek zorunda.
Bu Dünya'da ödemezse ahirette hesaplaşırız dersin sende olur biter.

( şimdi görümceye takılan nasıl senin olur diye anlamayıp alıntılayanlar olacaktır ironi Yaptım boşuna alıntılamayın. )

Back
X