- Konu Sahibi kedidirokedi
Öncelikle merhaba, 1 yıllık evli bir bayanım.. Eşim evliliğimizin 3. ayında benden soğuduğunu, çalışmadığım için maddi zorlukta olduğunu ve kabullenemediğini söyleyerek anlaşmalı bi şekilde ayrılık istediğini söyledi. Bende ilgisizlik nedenli ve yıpranma psikolojisi ile kabul ettim. Evliliğimizin ilk haftası düğünde takılan takıları bozdurarak araba almıştık. (imam nikahında Mehir olarak bütün takıların bana ait olduğunu şahitler huzurunda kabul etmişti.) Daha sonra ayrılma kararı alındıktan sonra eşimle barıştık- yani ben öyle sandım- aradan biraz zaman geçtikten sonra arabayı sattı o para ile eski borçlarını kapattı ve şimdi tekrar boşanmak istiyor. Araba düğün takıları ile alındı bunun için bütün altınlarımı eşime verdim yüzüğüm den başka hiçbir ziynet eşyam kalmadı. Oysa ki arabayı benim üzerime yapacağı hakkında söz vermişti. Hiç biri olmadı. Üstelik boşanmaya karar verdikten sonra arabayı sattı beni kandırarak. Şuan çalışmıyorum, sağlık sigortam bile yok, eşim hiçbir şekilde bana geçinmem için para vermiyor. Eşim ise askeri personel(uzman çavuş) yani tazminat verebilecek gücü var. Tazminat olarak takıları geri istediğimde onların hakkım olmadığını çünkü düğün için yapılan borcu kapattığını söylüyor. Suçlayacak bir şey bulamayınca şimdi beni namusum ile suçluyor. Evlendiğimizde kız olmadığımı Mehir in kızlık hakkı olduğunu öne sürüyor. Psikolojim çok bozuldu. Geçen ay 16 günlüğüne evi terk ettim ama konuşmak için geri geldim. Eşimi çok sevdiğim için boşanma olayını hala kabullenemedim üstelik benim gururumla oynuyor beni kandırarak bi kaç defa ilişkiye zorladı. Ve hala aynı evde yaşıyoruz. Sorunlu ayrılmak istemediğini anlaşmalı şekilde ayrılmak istediğini söylüyor. Ama ben haklarımı almak istiyorum. Anlaşmalı ayrılığa yanaşmıyorum. Bunun için benim mi dava açmam gerekiyor yoksa anlaşmalı boşandıktan sonra tazminat davası açabilir miyim? Teşekkürler.