• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim anlaşmalı boşanmak istiyor..

kedidirokedi

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
47
0
6
İstanbul
Öncelikle merhaba, 1 yıllık evli bir bayanım.. Eşim evliliğimizin 3. ayında benden soğuduğunu, çalışmadığım için maddi zorlukta olduğunu ve kabullenemediğini söyleyerek anlaşmalı bi şekilde ayrılık istediğini söyledi. Bende ilgisizlik nedenli ve yıpranma psikolojisi ile kabul ettim. Evliliğimizin ilk haftası düğünde takılan takıları bozdurarak araba almıştık. (imam nikahında Mehir olarak bütün takıların bana ait olduğunu şahitler huzurunda kabul etmişti.) Daha sonra ayrılma kararı alındıktan sonra eşimle barıştık- yani ben öyle sandım- aradan biraz zaman geçtikten sonra arabayı sattı o para ile eski borçlarını kapattı ve şimdi tekrar boşanmak istiyor. Araba düğün takıları ile alındı bunun için bütün altınlarımı eşime verdim yüzüğüm den başka hiçbir ziynet eşyam kalmadı. Oysa ki arabayı benim üzerime yapacağı hakkında söz vermişti. Hiç biri olmadı. Üstelik boşanmaya karar verdikten sonra arabayı sattı beni kandırarak. Şuan çalışmıyorum, sağlık sigortam bile yok, eşim hiçbir şekilde bana geçinmem için para vermiyor. Eşim ise askeri personel(uzman çavuş) yani tazminat verebilecek gücü var. Tazminat olarak takıları geri istediğimde onların hakkım olmadığını çünkü düğün için yapılan borcu kapattığını söylüyor. Suçlayacak bir şey bulamayınca şimdi beni namusum ile suçluyor. Evlendiğimizde kız olmadığımı Mehir in kızlık hakkı olduğunu öne sürüyor. Psikolojim çok bozuldu. Geçen ay 16 günlüğüne evi terk ettim ama konuşmak için geri geldim. Eşimi çok sevdiğim için boşanma olayını hala kabullenemedim üstelik benim gururumla oynuyor beni kandırarak bi kaç defa ilişkiye zorladı. Ve hala aynı evde yaşıyoruz. Sorunlu ayrılmak istemediğini anlaşmalı şekilde ayrılmak istediğini söylüyor. Ama ben haklarımı almak istiyorum. Anlaşmalı ayrılığa yanaşmıyorum. Bunun için benim mi dava açmam gerekiyor yoksa anlaşmalı boşandıktan sonra tazminat davası açabilir miyim? Teşekkürler.

ben burada anlaşmalı boşanmak için bir sebep görmiyorum.
açılan konulara bakınca sürekli şunu düşünüyorum: ya bu erkekler borç harç kapatmak için mi evleniyor? takılar için?
seni şu an çalışmıyorsun diye bırakan adam arın bir gün hastalansan yine bırakır,atar.
bence uğraşma ya da uğraş don bile bırakma.

Ben konu hakkında çok fazla bişey bilmiyorum ama, anlaşmalı boşanırsanız bişey alamazsınız sanırım. Ayrıca sizi bukadar üzen birini sevmekten de vazgeçmelisiniz. İnanın hayatta sizi mutlu edecek birileri vardır. Tek erkek o değil....

ben burada anlaşmalı boşanmak için bir sebep görmiyorum.
açılan konulara bakınca sürekli şunu düşünüyorum: ya bu erkekler borç harç kapatmak için mi evleniyor? takılar için?
seni şu an çalışmıyorsun diye bırakan adam arın bir gün hastalansan yine bırakır,atar.
bence uğraşma ya da uğraş don bile bırakma.

Bilmiyorum inan artık çok yoruldum bi an önce bitsin istiyorum ama hakkım olanı neden bırakayım diye de düşünüyorum. Çünkü çok emek verdim.. Hatta kafamda bitirmeme rağmen gönlüme yenik düşüp geri geldim yok adam değişmemiş mal hala aynı mal.. Boşanma konusunda da hiçbir bilgim yok.. Avukat tutacak parada yok ne yapsam bilmiyorum...:43:

Bilmiyorum inan artık çok yoruldum bi an önce bitsin istiyorum ama hakkım olanı neden bırakayım diye de düşünüyorum. Çünkü çok emek verdim.. Hatta kafamda bitirmeme rağmen gönlüme yenik düşüp geri geldim yok adam değişmemiş mal hala aynı mal.. Boşanma konusunda da hiçbir bilgim yok.. Avukat tutacak parada yok ne yapsam bilmiyorum...:43:

bıraktığın yerde aynı tas, aynı hamam aynı inatla devam ediyorsa sen de ona hakkını tabii ki bırakmayacaksın.
burada bir sürü boşanmış kadın var.
onlardan yardım alabilirsin.
eminim ki avukat kadınlar da vardır. onlara da sorabilirsin.

canım ıcınde bulundugun durum hakıkatn zor..uzuldum...
esını sevdıgını soyluyorsun bu cok normal taze gelınsın sen daha yaaa...
acaba esın neden boyle apıyor bu konuda fıkrın var mı?
askerıyede demıssın ya..acaba oranın sartları psıkolojısını olumsuz mu etkılıyor ondan mı boyle
benım arkadasımın esı cavustu ıstıfa ettı dayanamadı ondan dedım...
3 ayda sevgı nasıl bıter bılemedım:S

Merhaba;
Anlaşmalı boşanabilmek için tüm şartlarda anlaşmış olmanız gerekir. Bu durumda da anlaşmalı boşanma sırasında tazminat istemiyorum derseniz bir daha da tazminat isteyemezsiniz.
Kural olarak tazminat ve nafaka için davayı kimin açtığının bir önemi yoktur. Ancak davayı açan taraf kusurlu karşı taraf kusursuz ise hakim davayı reddedecektir. Yani davayı kimin açtığının önemi kimin kusurlu olup olmadığı ve hakimin davayı kabul edip etmeme noktasında ortaya çıkmaktadır. Eğer sizin hiç bir kusurunuz yok ise; eşiniz size dava açsa bile zaten hakimin davayı reddetmesi gerekir. Bu durumda sizin anlattıklarınıza göre boşanmak için davayı ya sizin açmanız gerekir ya da anlaşmalı boşanmayı talep etmeniz gerekir. Tabii ki bu davada hem maddi hem manevi tazminat ve ayrıca da nafaka talep edebilirsiniz ki iddialarınız kanıtlarsanız yüksek ihtimalle de hepsini (Çalışmıyorsanız nafakayı kesinlikle alırsınız, karşı tarafın kusurunun ağırlığına ve maddi durumuna göre de tazminat) alırsınız. Bu hususta bir avukattan yardım almanızı öneririm.
İyi günler dilerim.

Back
X