dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Yasam111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
999
1.027
83
37
Merhaba komik sayilacak konuyla karsinjzdayim.
3 yil once dugun yaptik esimin arkadasi yarim altin takmis. Gecenlerde arkadasinin dugunu oldu. Tum hazirligimizi yapmisken onemli bir nedenden dolayi gidemedik. Hatta esim ugrar takisini takar cikarim dedi o da kismet olmadi takamadik.
Simdi mesele arkadasi baska bir arkadasi araci yaparak taktigi yarimi geri istemis.
Hemen ver hic minnet etmesin dedim ama ayni zamanda da cok sinir oldum. Yani borc diye mi verdin ki geri istiyorsun. Madem oyle takmasaydin hic.
3 yillik evliligimizde hic olmadigimiz kadar sikisigiz bu aralar. Birinden borc alip verecegiz ustelik yarim altin besyuz kusur bisey. Biz evlendigimizde ceyrek 150 tl di madem bu kadar gozune geldi takmasaydin be adam.
Sizin gorusunuzu merak ettim. Karsi tarafin yerine gecip empati yapamiyorum cunku ben simdiye kadar gediye ettigim hicbir seyin pesine dusmedim..

3 yil once dugun yaptik esimin arkadasi yarim altin takmis. Gecenlerde arkadasinin dugunu oldu. Tum hazirligimizi yapmisken onemli bir nedenden dolayi gidemedik. Hatta esim ugrar takisini takar cikarim dedi o da kismet olmadi takamadik.
Simdi mesele arkadasi baska bir arkadasi araci yaparak taktigi yarimi geri istemis.
Hemen ver hic minnet etmesin dedim ama ayni zamanda da cok sinir oldum. Yani borc diye mi verdin ki geri istiyorsun. Madem oyle takmasaydin hic.
3 yillik evliligimizde hic olmadigimiz kadar sikisigiz bu aralar. Birinden borc alip verecegiz ustelik yarim altin besyuz kusur bisey. Biz evlendigimizde ceyrek 150 tl di madem bu kadar gozune geldi takmasaydin be adam.
Sizin gorusunuzu merak ettim. Karsi tarafin yerine gecip empati yapamiyorum cunku ben simdiye kadar gediye ettigim hicbir seyin pesine dusmedim..
en sevmediğim şey takı merasimidir düğünlerde. yüzde 90lık bir kitle yatırım olarak takıp geri bekliyo. düğün yapan insanlara yardımcı olayım işleri görülsün gençlerin diye takan yok. verin, hatta fazlasını verin ki fazlalık kısmıyla şu mesajı vermiş olursunuz: sen 500 liralık adamsın...

:oha:

diyorum

genelde böyle yorumlar yapmam ama hak etmiş

yani bir daha selamı sabahı kesse üzüldüm kırıldım düğünüme gelmediniz vs dese anlatım da altınımı verin ne kadar çirkin bir üslup

Terbiyesizlik baska bisey degil. Gerci dugun adı altinda boyle sacma sapan adetler oldugu surece daha cok duyariz boyle tipleri.
Yabancilarda ne guzel ya, bir sade nikah bir mutevazi yemek tamam bitti. bizde ise adettendir adi altinda milyon tane sacmalik.
Hediye nedir o bile bilinmez olmus artik.
O sunu takdiydi bu bunu takdiydi diye aylarca muhabbeti donuyor.
Allah kolaylik versin herkese.

Simdi yadirganacak belki ama burasi Türkiye valla kim kime 500 tl'lik altin takar geri gelecegini düşünerek takiliyor hep.
Ben yadirgamadim o yüzden.
Siz katılıp herhangi birsey takmayinca onlar da gtti 500 deyip pesine düşmüşler.

Simdi yadirganacak belki ama burasi Türkiye valla kim kime 500 tl'lik altin takar geri gelecegini düşünerek takiliyor hep.
Siz katılıp herhangi birsey takmayinca onlar da gtti 500 deyip pesine düşmüşler.

ya tamam bunu düşünebilir de aracı ile altınımı göndersin denir mi ya

acaba şaka mı yaptı da yanlış anlaşıldı desem bunun şakası da olmaz ki

Yurdum insanı, görgüsüzlüğün sınırlarını aşmada kendi rekorunu kırıyor her seferinde, daha ne kadar şaşırabilirim ben bile aklımı zorlayamazken...:KK53::KK53:

ya tamam bunu düşünebilir de aracı ile altınımı göndersin denir mi ya

acaba şaka mı yaptı da yanlış anlaşıldı desem bunun şakası da olmaz ki

Yok bence gercektir. Valla istiyorlar. Bana da ayip geliyor birsey karsilik beklemeden yapılır ama böyle düşünen insanlar da var iste.

Yalnız sizin iyi de altın ozaman ne kadardi şimdi ne kadar olmus hesabınız da sağlıklı değil.Yarim altın yarım altındır,sonuçta aradan 3 yıl geçmiş.Tabi ki fiyatı farklı olacak.3 yıl önce aldığım ev 190 bindi şimdi 330 bin.Bundan dolayı emaneti gönderin .Onlar 300 taktı biz 500 takiyoruz diye düşünmeyin.

Taki borç sayılır gönümüzde bence hiç bir düğünde takmamak gerekir
Asıl amacı, evlenene destek diye biliyorum ben, en azından öyle olmalı..Senin o altını takarken bulunduğun şartlara, karşındaki senin düğününde sahip olmayabilir. Ama tabii artık herkes taktığının peşine düşe düşe borç verme haline gelmiş.. Gerçi artık düğüne çağıran da takı için çağırıyor genelde, hatta hesabı bile yapılıyor gelecek paranın..
Bir tuhaf adet valla.. Adet, ticarete dönmüş..

ben de yadırgamadım ne yapıp edip o istemeden götürürdüm bir bahaneyle sıkışığız deyip gitmemişsiniz ve götürmemişsiniz ayıp etmişsiniz bari telefone dip abii gelemedik bir ara takımızla gelecegiz deseydiniz aklınızca yırtacağınızı dusunmussunuz ama burası turkiye ve gelen altın geri gider gitmeli

Yalnız sizin iyi de altın ozaman ne kadardi şimdi ne kadar olmus hesabınız da sağlıklı değil.Yarim altın yarım altındır,sonuçta aradan 3 yıl geçmiş.Tabi ki fiyatı farklı olacak.3 yıl önce aldığım ev 190 bindi şimdi 330 bin.Bundan dolayı emaneti gönderin .Onlar 300 taktı biz 500 takiyoruz diye düşünmeyin.
Oyle bir dusuncem yok tabi gitsek yarim takacaktik ve asla gozume gelmez.
Bir suru dostumuz evlendi imkanimizin yettigi kadar taktik. Yeri geldi 100 tl takan arkadasima ceyrek taktim cunku biliyorum onun imkanlari kisitliydi

Back
X