Düğünde takılanlardan gelinin annesi alır mı?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Annemle bir muhabbet arasında bana "düğünde sana takılanlardan, benim geçmişimi ben alıcam" dedi. Arkadaşlarının veya akrabalarına götürdüklerinin karşılıklarını kendisi alacakmış. Onlar sana değil bana geliyor aslında dedi. Ortada düğün olduğu falan da yok ama böyle bir şey söylemesi çok saçma geldi. Biz sonuçta düğünü falan hep kendimiz yapmayı düşünüyoruz, kendileri hiç bir şey harcamayacak. Bu durumda bir anne gelenlerden şu da benim payım diye alır mı :) Yani bir aile çok masraf yapar o zaman kız isterse verir, alın biraz rahatlayın gibi ama ben çok şaşırdım annemin böyle söylemesine. Kendisi inatla böyle bir adet olduğunu söylemişti benim de aklıma takıldı var mı gerçekten böyle bir şey?

canim, annen evlenirken kimse ona bisey takmamis ve icinde kalmis sanirim. aklima baska bisey gelmiyor...bir anne nasil boyle bisey isteyebilir ki kizindan? masraf yapmis olsa bile annelik vazifesi, durumu cokkkk kotu olmadigi surece...

öyle bir adet hiç duymadım :26:

bir anne nasıl böyle önceden pazarlık yapar onu da anlamadım :26:

bazilari var oyle kendi tarafinin taktiklarini kendisine alan,
ama size takarlarsa annenizin hakki yok almaya amabazi akrabalar annene verebilir :23:

madem böle bi düşüncesi var sizin taraf düğünde takıya çıkmasın düğünden önce annene versin çünkü düünde sana takılan seninle birlikte gidr yada oğlan evine kalır tabi benim fikrim :ssz:

Umarım şaka yapmıştır.
Hiç öyle şey olur mu?
Bir de "benim geçmişim", o ne demek anlayamadım.

almaz, alan anneyide sorgularım
ben millete taktım onlar benim hakkım diyemi düşünüyo ya da masraf yaptım diye mi düşünüyo, ikiside mantıksız bana göre, milletin düğününe niye gidiyolar onlarda benim çocuklarımın düğününe gelsinler diye, bu bi yatırım değil yani, masraf olayına gelirsek evladıdır tabiki yapacak durumuna göre

Benim geçmişim derken, ben insanların düğününe falan götürdüm onlar da benim hatrıma getiriyorlar demek istedi.Sana değil bana geliyor onlar benim hakkım dedi resmen. Bana çok garip geldi ama böyle bir adet olup olmadığını bilmediğim için bir şey diyemedim.
Evet anneme zamanında hiç bir şey takılmamış kendisi biraz da paragöz bir insandır.Asla kabul etmez ama öyledir benim gözümde.
Ayrıca ben zaten ilk sene onlara 12-13 bin lira para vermiştim araba aldılar falan. Bana da her zaman maaşlı insansın düğününü kendin yaparsın gibi bir şeyler söylüyor. Kendileri hiç bir masrafa girmeyip, üstüne 12 bin liramı alıp, üstüne de altınları da ver derler mi gerçekten çok merak ediyorum :)

benim karde$imin kaynanasi aldi.. dugune masrafta yapmadi kuru$ vermedi
kina gecesi yapamdi onun yerine size lcd tv alayim dedi onu bile almadi
kiloyla taki istedi iki kiytirik tenecre verdi çeyiz diye , ikide bardak takimi ..

bizim gelin bi kaç ay kustu annesine sonra unuttu gitti
hatat erkek tarfinin takisinida kiza takdilar arada onlarda kayandi
o takilan kurdelyi uzerinden çekdi aldi kadin ..

annen altınları alıp siz geçim sıkıntısı yaşarken (yenı evlilerde mutlaka olur bı muddet ) rahatmı edıcekmiş nekadar ayıp

malasef böyle aç gözlu anneler var sakın verme ne derse desın sakın

Hayır anlamadığım annem emekli, babam öğretmen, evimiz var, arabamız var, yazlığımız var. Bana gelecek 3-5 takının ona ne faydası olur acaba. Üstelik henüz ciddi anlamda evlilik bile belli değilken takıların derdine düşmesine çok bozuldum

Benim geçmişim derken, ben insanların düğününe falan götürdüm onlar da benim hatrıma getiriyorlar demek istedi.Sana değil bana geliyor onlar benim hakkım dedi resmen. Bana çok garip geldi ama böyle bir adet olup olmadığını bilmediğim için bir şey diyemedim.
Evet anneme zamanında hiç bir şey takılmamış kendisi biraz da paragöz bir insandır.Asla kabul etmez ama öyledir benim gözümde.
Ayrıca ben zaten ilk sene onlara 12-13 bin lira para vermiştim araba aldılar falan. Bana da her zaman maaşlı insansın düğününü kendin yaparsın gibi bir şeyler söylüyor. Kendileri hiç bir masrafa girmeyip, üstüne 12 bin liramı alıp, üstüne de altınları da ver derler mi gerçekten çok merak ediyorum :)
sanırım evet derler durum onu gosterıyor ama sımdı dusundum de sevgılınız oyle annenız boyle etrafınız resmen paranızın hesabını tutan ınsanlarla dolmus neden bu denlı musamaha gosterıyorsunuz anlamadım kazanc sızın hak sızın boyle gıderse calısıp calısıp bes kurus gormeyeceksınız bence otorıtenızı konusturun derım allah yardımcınız olsun

benim babam da alacakdida teyzem verdirmedi :) kaçirdi beni resmen :)

annem hayatta olmadigi için oldu belki bunlarin hepsi
kendi annem olsa bu kadar olmazdi belki ..

elden verileni vermemi$ ama babam onu sonradan duydum

geline kina yakilacak elini açmiyor , bizde adetdir çeyrek altinla açar gelin elini , ee kaynana yok ben varim sadece gorumce olarak
bi ara gordum bi kadin babama elden çeyrek altin veriyordu, sonra gittim onu istedim babamdan, ver geline takicam dedim , onu vermek zorunda kaldi tabi :)) bende goturdum geline takmi$ oldum :1:

sanırım evet derler durum onu gosterıyor ama sımdı dusundum de sevgılınız oyle annenız boyle etrafınız resmen paranızın hesabını tutan ınsanlarla dolmus neden bu denlı musamaha gosterıyorsunuz anlamadım kazanc sızın hak sızın boyle gıderse calısıp calısıp bes kurus gormeyeceksınız bence otorıtenızı konusturun derım allah yardımcınız olsun

Aslında bu oldukça otoriter halim. Annem ilk işe girdiğim sene borç istedi ben de verdim. Sonraki sene ise her harcadığımı bilmek istedi. Sürekli sorup duruyordu nereye harcadın, ne kadar borcun var, şuna ne kadar verdin vs. Ben bunları bertaraf etmeyi başardım artık sormuyor ve bilmiyor bu bile büyük bir şey benim için.
Ama söylendiği gibi düşünüyorum da elimde avucumda yok. Kardeşim bile aynı hesaplarda; bana pahalı bir telefon aldırmıştı( malum ablayım). Sonra aynı telefonu bana yarı fiyatına geri sattı :)

kusura bakma ama annenin söylediğine çok kızdım annenin söylediği gibi bi adet yoktur gelinle damada takılanlar onlarda kalır bazı kişilerde gelinin ya da damadın annesine zarf içinde para verir ve isterse anneler çocuklarına bu zarfları verir bu onlara kalmış bişey ama kesinlikle gelinle damada takılan takılar kimseye verilmez

benim babam da alacakdida teyzem verdirmedi :) kaçirdi beni resmen :)

annem hayatta olmadigi için oldu belki bunlarin hepsi
kendi annem olsa bu kadar olmazdi belki ..

elden verileni vermemi$ ama babam onu sonradan duydum

geline kina yakilacak elini açmiyor , bizde adetdir çeyrek altinla açar gelin elini , ee kaynana yok ben varim sadece gorumce olarak
bi ara gordum bi kadin babama elden çeyrek altin veriyordu, sonra gittim onu istedim babamdan, ver geline takicam dedim , onu vermek zorunda kaldi tabi :)) bende goturdum geline takmi$ oldum :1:

En azından teyzen kurtarmış seni:)
Bizim sülalede annemin karşısına çıkabilecek cesarette biri yok:)
Ama yok evlenirsem ve böyle bir şey isterse, düğündü ayıptı demem gerçekten.

gerekirse evleneceğin kişi söyler madem o utanmıyor

Aslında bu oldukça otoriter halim. Annem ilk işe girdiğim sene borç istedi ben de verdim. Sonraki sene ise her harcadığımı bilmek istedi. Sürekli sorup duruyordu nereye harcadın, ne kadar borcun var, şuna ne kadar verdin vs. Ben bunları bertaraf etmeyi başardım artık sormuyor ve bilmiyor bu bile büyük bir şey benim için.
Ama söylendiği gibi düşünüyorum da elimde avucumda yok. Kardeşim bile aynı hesaplarda; bana pahalı bir telefon aldırmıştı( malum ablayım). Sonra aynı telefonu bana yarı fiyatına geri sattı :)

gorunen koy kılavuz ıstemıyor canım:ssz:

teyzem di$lidir
babamla halam onu geçemedi :))))

ama bizim gelinin anneside di$liydi
kuru$unu vermedi takinin

Back
X