• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde toplam kaç gram altın isteniyor ortalama olarak çevrenizde?

bende istemedim mehir olarak 100 gram istemiştim altınıda kendi istediği gıbı taktı bızım bir arkadaş var 5 tane 40gram bilezik istiyor, takı seti vs Bingöllü kendisi onlarda bu şekildeymiş

Kocam malatyalı, ben değilim. Bizde altın pazarlığı yok. O kendi babasıyla oturup pazarlık yapmıştı. 120 gra anlaştılar. 12 sene önceydi.
Eltim malatyalı, 100 gra anlaşıldı aileler arasında.

Olayların tamamı fakir aileler arasında geçiyor. Oradan hesap et işte.

Şu miktar diye istemedik ama biz eşimle her seyi kendimiz yaptığımız için iki taraf da taki taktılar. İki taraf da eşit miktarda taktı. Genelde çok acayip tipler değillerse uygun gördükleri miktarı takarlar zaten konuşmaya gerek var mi? Hadi ailelerden takılan neyse de eşten altın isteyenleri anlayamıyorum yani sag cebimden sol cebime mi koycam 🫠

Bizimkiler de sordu, ne kadarına gücünüz yetiyorsa dedik 50 gram taktılar,
imam nikahı sırasında da usulen taktıkları kadarını mehir olarak istedim, onu ve diğer takıları da ev alırken gönül rızamla bozdurup peşinata dahil ettim, helali hoş olsun.

Konu sahibi muhtemelen ağızla istemeyeceksiniz ama insan böyle şeyleri merak ediyor anlıyorum seni :)
Genelde ne takılmış onu merak ediyorsun sanırım.
Bizimkiler nişanda 2 bilezik 1 set taktılar...
Düğünde de 5 bilezik sanırım.
Kendi ailem de nişanda 2 bilezik,
Düğünde 3 bilezik annem 2 bilezik kardeşim toplam 5 bilezik, damada da gramse taktılar, şuan 100 bine yakın büyükçe bir şey...

Hepsi sağolsunlar.. :)

Tamamen kişiyle alakalı olduğunu, Yöreden yöreye değiştiğini , altının insanı kıymetini ölçmediğini biliyorum.sadece ortalama bir fikir edinmek istiyorum.
Abimin eşine 120 yapıldığı için erkek kardeşimin eşinin ailesi hiç istemediği halde hak geçmesin diye ona da yapıldı aynı şekilde. Benim eşimin aileside 120 taktı benim ailemde bana 115 gram taktı sadece bilezik olarak kolye vs hariç.

Abimin eşine 120 yapıldığı için erkek kardeşimin eşinin ailesi hiç istemediği halde hak geçmesin diye ona da yapıldı aynı şekilde. Benim eşimin aileside 120 taktı benim ailemde bana 115 gram taktı sadece bilezik olarak kolye vs hariç.
Bu aileyi kaç kişi olarak sınırlıyorsunuz?
Anne baba kardeşler mi 120-115 gram altın taktılar?
Yoksa amca dayı vs. içinde mi

20 gram altın onuda imam belirledi hiç bisey olmadan olmaz die . Altın falan istemedim kendılerı büyük gelıne neyse o diyip hasır set -bilezik ve baget set almışlar gramını falan bilmem 🤣eşime bana bi araba dedim bana bi araba alındı altını üstünü bilmem

ben de istemedim hiç bu kadar diye annem maraş babam hataylı bizde gelinlere çok altın takılır ve istenir ama ailem istemedi sordular gücünüz neye yeterse dediler nişanda 10 tane ajda 12 13 gram tanesi beraber seçtik uzun zincir üstünde 10 tane çeyrek ve büyük altın takıldı sevgilime de lab pırlantası kolye bileklik aldırdım bunu istedim sadece ağzımla. Düğünde de tekrar 5 tane daha alacaklar ajda toplam 200 grama yakın olacak bilezik sadece anne babası eşim nişanda kaynım nazar boncuklu bi bileklik almış mesela cetaş marka çok beğendim onlar söyledi bu kadar takacağız diye

Back
X