Düğünden önce boşanan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim arkadaşımın başına geldi. O da eşinin ailesi yüzünden bitirdi evliliğini. İlk sene biraz zorlandı. İkinci sene biriyle tanıştı ve evlendi. Hiçbir şeyin sonu değil. Olmuyorsa bırakın.

Dugun gunu donen bir arkadasım var.
Gelin almaya kimsenin gitmemesi son damla olmustu. Yırmı yasındaydık hepimiz. O vazgecısını cesaretini hıc unutmuyorum.
Yurtdısına gıttı sonrada,ıcımızdekı en mutlumuz o oldu.
Hıc korkma.
Nikah iptalini arastır.

Olmadı evlenmek ıstemedigini soyle, dugun isine hıc kalkısma.
Sen duzelır evlenınce kafasında bir kız degılsın, sakın korkup o kafaya girme.
Evlenınce duzelmeyecek.

Senı severım bu durumda olmana uzuldum ama, herseyın farkında olman beni mutlu da etti.
Haberdar et olur mu?
Hakkında hayırlısı olsun.

Saol canım benim
Amin sağolasın
Bazen hayat bize işaretler gönderir biz görürüz veya görmezden geliriz
Ben görmeyi tercih ediyorum canımı acıtsa da.

Bilmediğim için bir şey sormak istiyorum.

Taraflardan birinin aklî dengesi yoksa ya da nikâh işleminde hile varsa kıyılan nikâh doğrudan mutlak butlan oluyor ve haliyle nikâh geçersiz olmuyor mu?

Bu durumda zaten geçersiz olan bir nikâhı neden iptal ettiriyoruz.

Bu konuda bilginiz varsa beni de aydinlatabilir misiniz?

Arkadaslar nikah iptali diye bişi yokmuş, şöyle ki adam senin kardesin çıktıysa seni çok büyük yalanlarla kandırıp evlendiyse falan oluyomuş. Öyle ben istemiyorum iptal edilsin diye bişey yokmuş. Boşanma davası açılması gerekiyor. Konu sahibi aklında en ufak şüphe varsa hemen ayrıl çok pişman olursun sonra emin ol

Hukukçu değilim, ama anayasa çalışırken butlan konusundan hatirladiklarimla yazdım :) sanırım şöyle oluyor diyelim ki eşlerden birinin akıl sağlığı yerinde değil ama bu nikah sonrası ortaya çıkıyor bunu belgelendirip iptal ettiriyor olabilirler. Böyle durumlarda aslında işlem en başından geçersiz oluyor dediğiniz gibi. Bir hukukçu el atsa aciklasa daha sağlıklı olur. Çünkü gerçekten kafa karıştırıcı

Not: Konu sahibinin durumunun nikah iptaliyle alakası yok.

O ne düşünüyor bu konuda

Yazdıklarından ben seni çok aklı başında buldum. Bu saatten sonra dikiş tutmaz hele de dipdibe.
Boşa evlenip kendinizi ziyan etmeyin. Anneci erkek değişmiyor. Her şey daha da zorlaşıyor.

Arkadaslar nikah iptali olagan disi durumlarda olan birsey
Akli denge sorunu
Bulasici hastalik tasiyiciligi/olumcul hastalik gizleme vb
Yalan beyanla kandirma (cinsiyet vs konusunda)
Boyle uc seylerde olan birsey

Konu sahibinin durumlarina 1 yil muhlet veriyorlar ama bir yili bulmadan bosanilir diye biliyorum sahit ve hic beraber oturmadikladini ispatlayarak bosanan tanidik var 6,7 ay falandi galiba

Bundan 4 yıl önce boşanmak için annem babam ve kardeşimle adliyeye gitmiştik, duruşmanın olacağı katı tarif ettiler çıktık bekliyoruz bir de ne görelim, çok yakın bir akrabamız olan bir aile de kızlarının boşanma davası için bekliyor çarşıda pazarda akrabaya rastlanır da, boşanma davasında rastlaşmak garip olmuştu :)) hatta ben enkaz gibiydim o şen şakraktı, bana da üzülme kurtuluyoruz işte kutlamamız lazım demişti de ben niye böyle güçlü değilim yere yapıştım demiştim içimden hey gidi. O kızımız da düğünden önce nikah kıymıştı, normal boşanma davasıyla ayrıldı ama nikah iptali değildi. Hukukçu değilim ama nikah iptali öyle kolayca olan bişey değildir, öyle olsa herkes kafasına göre nikah kıyar iptal ederdi, bi de cinsel birleşmenin olduğu nasıl ispat edilir ki tövbe estf :)))

Biz eşimin arkadaşının düğününe hazırlanırken iptal haberini almıştık. Bir arkadaşımında kardeşi evlenecekti, gidemedim düğününe. Nedenini bildireyim diye aradım, otel tatilinde havuz başında açtı telefonu. Meğer düğün iptal edilmiş, balayı otel parası yanmasın diye kardeşiyle gitmiş. Başka bir arkadaşım nikahı bir kaç ay önden yapmıştı, düğün olmadan anlaşamayıp ayrılmışlar

Bir kişiden bile 3 örnek çıkardım size. Kısacası oluyor böyle şeyler. Önemli olan mutluluksa ve sizin tereddütünüz varsa ona göre karar verin. Çoluk çocuk sahibi insanlar ayrılıyor düşünün yani

+1
Çok yaygın oluyor hem de, özellikle kamu personelleri tayin için erken nikah kıyıp sonradan anlaşamayabiliyor, dünya hali çok normal. Boşanmaktan ziyade nişan atmak bence bu durum, sadece resmi boşanma ile hukuki bir prosedür de yerine getiriliyor.

Asla duzelmeyecek bir problemden bahsediyorsunuz.

Aile ile ilgli bakiş açisi farklari kesinlikle zaman icinde iyiye gitmiyor.

En basta cok iyi olanlar kötuye gidebiliyor ama en basta kotu olanin iyiye gittigi duyulmus is degildir.

Ne kadar erken o kadar iyi, kaçın!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…