Düğünden önce boşanan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle boşan. Benim abim de düğünden bir gün önce “ bu kadar emek olmasa şimdi bitiririm” demişti şok olmuştuk. Hatta dedik bu kadar sıkıntıdaysan ayrıl senden önemli ne emek var diye. Ama evlendiler. Sonra 6. Ayda eve avukat geldi.birkaç hafta ayrı kaldılar. Sonra bir daha deneyelim deyip barıştılar bu sefer çocuk oldu,çocuk 1 yaşındayken de boşandılar. Yani ne kadar zorlasan elli kez de denesen olmayacaksa olmuyor. Hele araya çocuk mocuk girdi mi iş hepteen zor.

Evet bi aile dostumuzun kızı ayrıldı. Hem de çeyrek falan değil düğünün olduğu gecenin sabahı haber verdiler düğünün iptali olduğunu, hazırlanmıştık biz ailecek düşünün. Nikah olmuştu önceden, nikah iptali mi oldu boşandılar mı bilmiyorum ama unutuldu gitti. Çok da mutlu bir evlilik yaptı sonradan. Emin değilseniz ömür böyle geçmez diyorsanız son çıkışı kaçırmayın derim.

Ben hukukçuyum, sizin durumda nikah iptali olmaz. Normal şartlarda bir yıl geçmeden de anlaşmalı boşanma olmuyor. Ama eğer karşı tarafla anlaşırsanız siz davayı çekişmeli açarsınız. Tazminat, nafaka vs istemeden, o da ilk celsede sizin açtığınız davayi kabul eder. Bu şekilde boşanabilirsiniz. Eğer kabul etmezse de mecbur yine çekişmeli açıp yaklaşık 6 7 ayda boşanırsınız. Ama işte istinaf etmeye falan kalkarsa yine 1 yılı geçebilir.

Ne olabilir ki sonrasi?

Haber ilk duyuldugunda etrafta bol bol "aaa, duydun muu...?" muhabbetleri,

sonra olayin ayrintilarini ogrenmeye calisma,

gelinin damadin durumunu yakindan gormeye calisma fazlaca uzulme ve teselli numaralari,

iki ailenin kavga gurultu hallerini cekirdek esliginde izleme,

taş çatlasın 1. ayın sonunda istiklal marşı kapanış.

Ama tersi durumda , bunların hiçbiri yok ama o 1.ayın sonunda mutsuzluktan ne yapacagini bilemeyen gencecik insanlar.

Dügünden once bosandi demesinler ama, Sonra "ay simdi de yeni evliyken bosandi derler,
aman senesi dolmadan bosandi derler,
aman bebek karninda bosandi derler,
aman bebek minicikken bosandi derler
aman 2 cocukla bosandi derler,
aman koca koca cocuklari var bosandi derler, derlee derler....

Arkadaşım düğüne 2 gün kala ayrıldı ertesi gün kınası vardı şuan çekişmeli boşanma davası var kız sevdiği için yıprandı ama mantıklı düşününce iyiki ayrılmışım diyor etrafın bakış açısıda düğüne yakın tarihte nişan atmış gibi ekstra nikah kıydınız diye düşünülmüyor

o benim.
keşke nikahtan sonra bitirseydim de o düğün tantanasını yaşamasaydım.

Sizi görünce aklıma geldi başkasına aşık oldum diyipte boşanmak isteyen bir arkadaşınız vardı ona ne oldu ? O olaya şaşırmıştım

İlk baştan size sinyali vermiş ailem sana ne yaorsa yapsın sen gelin sen alacan demiş. Ben de böyle bir evlilik yaşadım ailesine tek kusurum olmadı ama arkamdan demedikleri laf kalmadı sırf sürekli laf sokup can sıkıyorlar diye mesafe koydum. Ben hiç bir şey demezsen elim ailesinin ağzından çıkan lafa göre bana tavır alıyordu. Ben de asla yalaka olamam iki yüzlü olamam. Baktım ailesinin yaptıklarını görmüyor onların suçunu bile senin yüzünden deyip bana soğuk davranıyor ben de onu ailesiyle başbaşa bıraktım. Şimdi ailem de ailem diyen adam yaşasın ailesiyle. Asla evlenince öncelik siz olmuyorsunuz.

Ben seni evli sanıyordum.
Ayrıca bu muhabbetler aynı evde yasayıp gerçek evlilikte yapılır ( yapılmasa daha iyi tabi )
Nerden çıktı bu konu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…