DÜĞÜNE 1.5 AY KALA CENAZE

Bence empati kurun. Vefat eden sizin dedeniz olsaydi siz ya da babaniz dügün yapmak ister miydiniz? Büyük bir kayip yasamis biri olarak söylüyorum ben dügün yapmazdim. Nikahlanirdim, dostlarima yemek verirdim, belki bir mevlüt okuturdum ama calgi cengi istemezdim.

Merhaba kızlar 29 aralıkta düğünüm var ve 5 gün önce kayınpederimin babası vefat etti düğünü ertelemeli miyim? karşı taraftan böyle bir talep gelmedi daha ama ben kara kara düşünüyorum isterlerse ne demeliyim diye bide bende düğünümde insanları mutsuz bir şekilde hatırlamak istemiyorum ama düğünümü de ertelemek istemiyorum yine kafam karışık yardım lütfen

Kayınpederinizin babası yani nişanlınızın dedesi. Dedem vefat ettiğinde 80 yaşındaydı ama o anki acımı dışarıdan bakanların anlaması normal değildi tabi ki. Onlara göre 80 yaşında zaten yeterince yaşamış. Genç ölümler çok başka bir olgu ona asla itirazım yok ama aileden bu denli yakın birinin ölümü olunca kıyaslama biraz farklılaşıyor. Kısmet olursa 2 hafta düğünüm var ve 20 gün önce babamın yengesini kaybettik rahmetliyi çok severdim arada 1 aydan fazla süre olmasına rağmen acaba nasıl olacak diyorum.
Bir akrabamız da dedesinin ölümünden 10 gün sonra nişanı vardı iptal etmedi yaptı. Bunlar tamamen bakış açısı. Yakın akraba olunca gelin yada damat kaybeden taraf buna karar vermeli karşı tarafta saygı duymalı

Merhaba kızlar 29 aralıkta düğünüm var ve 5 gün önce kayınpederimin babası vefat etti düğünü ertelemeli miyim? karşı taraftan böyle bir talep gelmedi daha ama ben kara kara düşünüyorum isterlerse ne demeliyim diye bide bende düğünümde insanları mutsuz bir şekilde hatırlamak istemiyorum ama düğünümü de ertelemek istemiyorum yine kafam karışık yardım lütfen
Kayınpederin babası 90 yaşında falandır normal bi ölümse neden erteleyesiniz ki

Ertelemenizi gerektirecek bir şey yok bence hem yaşlı hem de arada bir buçuk ay var insanlar 1 haftada rutin hayatina dönecek siz neden 1 buçuk ay sonraki işinizi erteleyesiniz ki?

Bizim bi tanıdıgin dedeleri hastaymis kina gecesinde ölüyor adami ertesi sabah defnedip akşama düğüne devam etmislerdi. Herşey hazirsa bozmazlar bence. Şimdiye kadar soylemedilerse dahada söylemezler yani

yakinimizin babaannesi kina gecesinden bir gun once vefat etti. yaptilar dugunu de kimse yadirgamadi. kına da oyun oynamamislar ama. mevlite cevirmisler. sonunda belki kina yakilmistir. tam nasil yaptilar bilmiyorum. dugun de oldu .

1.5 ay cok yakin bir tarih degil. dede vefat ettigine gore cok genc de degildir. yaslilarin ölümü daha cabuk kabulleniliyor. gün falan alma diysaniz kisa da denk geldigi icin bahara erteleyebilirsiniz. ama gerek yok sirf cenaze icin.

Arkadaşın kardeşinin düğününe 45 gün kala damadın babası kalp krizi geçirdi ve yine de düğünü ertelemdiler herşey insanlar için diye ama bana abes geldi. Ani ve genç ölümü ve oğlanın babası yani. Ama dede yaşını başını almış daha da zaman var. Bence ertelenmez.

Diyeydinizya sizin düğününüzden sonra öleydi adam
Erteleyin canım
Ertelemezseniz bile sesiz sakın olur
Ölümün ağırlığı düğünden çok fazladır
Şen bir düğün ölüye ve yakınına
eğer ölen yakınsa düğün sahibine bana kalırsa hakarettir

Artik 70li yaşlarda yasli değil ki, allah uzun ömür versn amcam 73 Yaşında ve dinç görünüyor hic yaşlı dedeler gibi değil, eğer teklif ederlerse konuşup halledilir şimdiden bunlari düşünup bunaltmayin kendinizi.

İlginç...ertelemeli miyim diye kendi kendinize soruyorsunuz...Ölen kişi karsı taraftan...Zaten talepleri olsa soylerlerdi...Nişanlın ne güne duruyor, danışırsın ona da ailen ne düşünüyo diye falan ama bence ortalığı karıstırma ya boşver sen..talep gelmeden kendin ortalara cıkma erteleyelim diye sonra bahane etti diyebilirler bi de

Sen böyle teklif etme onlar ederse iyice düşünüp karar verirsiniz. Zaten 1.5 ay var az da değil vefat edende yaşlıymış sorun olmaz bence

Benim düğünümden 1 gün önce cenaze olmuştu tabi bu kadar yakın değildi ona rağmen çok durgundu düğün çoğu kişi cenaze evinden çıkıp geldi gelemeyenler takılarını yolladılar davul zurna getirecekti eşimin ailesi salona o olmadı mesela halay falan çekildi ama çok kalabalık değildi düğünüm gelip tekrar dönenler oldu çünkü cenaze evine.Bizde böyle durumlarda cenaze sahiplerine gidilip müsade istenir nezaketen.Sizin durum farklı biraz tabi 1,5 ay geçmiş oluyor ertelemek için bir sebep göremiyorum ben 40 çıkmış olacak sonuçta.Birde bu erteleme işleri çok masraflı oluyor düğün salonunun kaporası falan karşı taraf birşey demediği sürece kurcalamayın bence.

O kpnin babası değil sadece aynı zamanda eşinizin dedesi. Benim dedemin kırkı çıkar çıkmaz düğünüm olsa asla kalkıp oynayamam kimseyi de oynatmam. Aynı saygıyı eşim ve ailesi için de gösterirdim. Düğünü iptal etmek değil ama eğlencede aşırıya kaçılmaması gerektiğini düşünüyorum. Daha mütevazi bir kutlama yapılmalı.

Back
X