• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğüne 2 ay kala nişan attık, doğru mu bilmiyorum

orchiddream

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2018
119
157
103
Merhaba, bu konuda pişmanlık duyduğum için buraya yazmak istedim. 6 yıllık bir ilişkimiz vardı son 8 ayı nişanlıydık ve geçen gün tamamen bitti. Sebepleri ise birikmişti aslında,
ilk başta ailem ailesine ısınamadı onun ailesi olumsuz bir şey demese de her şey olur biter olur biter onu alırız bunu alırız diyorlardı olumlu konuşuyorlar fakat soğukluk vardı. Neyse ben ailemi zorla ikna ettim nişanlandık. Nişan günü dahi problemli geçti o günüm zehir oldu diyebilirim hem onun ailesi hem de kendi ailem de hatalıydı. Bu süreçler içerisinde ailem devamlı onun doğru insan olmadığını mutlu olamayacağımızı hayat tecrübelerine göre konuştuklarını söylemiş ve ben gözardı edip ' hayır o iyi biri biz mutlu oluruz ' bağırıyor ve onları bastırıyordum. Bunun harici benim nişanlımla ilişkim de devamlı tartışmalar oluyordu ve ben kendimi devamlı gönül alan biri olarak buluyordum onu bırakamıyordum o ise ayrılıyordu devamlı. 'olursa olur olmazsa sen bilirsin' düşünce yapısına sahip bir insandı ve ben hep idare ettim. Hep o mu suçluydu? Hayır elbet bende suçluydum ama çoğunluk gönül alan konumundaydım ve bir kere bile ayrılmadım. Aklımda hep şüphe vardı acaba ayrılsak uğraşır mı benim için. Bunların yanı sıra iyi özellikleri de gerçekten iyidir. Yalan söylemez, eğitimime ve sağlıma çok önem verir. (psikolojik sağlığımı unuttu ama sanırım:)) evden işe işten eve bir insandır ve gerçekten dürüst bir kişiliğe sahiptir neyse o. ama bu olumsuz özellikleri beni ziyadesiyle yıprattı ve son zamanlarda artık hiç bir şey yapmaya isteğim kalmamıştı ne gelinlik bakmak, ne eşya seçmek... İyi ve mutlu hissetmiyordum zaten ailem de pek istekli değildi her şey birleşti. Onun ailesi de nişanlılık sürecinde (kesinlikle maddiyatta değilim onlarda bilip kabul ederler) hediye dahi almadılar, gelmediler, ailemi çok fazla aramadılar. Ben geleneklere fazla takılan bir insan değilim fakat nihayetinde genç bir kızım ve heveslerim oluyor bunlar çok gerçekleşmedi. Mesafeler bir hayli uzaktı ama artık her şey kolay... Bunların üstüne birde aile apartmanında altlı üstlü oturacağımızı söyledi.Öncesinde kiralık eve ikna olmuştu fakat aramızda tartışma geçince yine aile apartmanı dedi ve seçenek bırakmadı. Açıkcası ben kaldıracak bir yapıya sahip değilim bunu. Neyse ben ertelemek istediğimi ama onu çok sevdiğimi şuan hazır hissedemediğimi söyledim. Açıkcası korkuyordum. Bana biraz zaman vermesini istedim o da veremem ya bu tarihte olur ya da biz hiç olmayız dedi ayrıldık. Bu süreçte onun da ayrılmakta zorlandığını farkettim konuştuk bitti konuştuk bitti... En konuşmamızda nolur bu tarih kalsın biz ayrılmayalım dedi ama aile apartmanında yine ısrar etti ve babamı ikna etmek için aradı babamda zaten olumsuz olduğu için tam bitirmedi ama beklemesi gerektiğini söyledi kızım işe başlasın bir dedi. O da beklemenin hayır getirmeyeceğini söyleyip helallik aldı kapattılar ve burada bitti. Kendimi çok büyük boşlukta hissediyorum ayrılık olsun istemedim ama olaylar buraya geldi. Acaba pişman olur muyum diye çok korkuyorum. Bana o vedalaşırken pişman olacağımı hayatını mahvettiğimi söyledi. Bilmiyorum çok üzgünüm :KK43: bu arada ailemde onun hakkında bir hayli olumsuz çünkü ailemin yanında da bir kere benden ayrıldığını söyledi bu yüzden ailem ona kızgın.Ben ise onu devamlı özlüyorum... :KK43:
çok uzun oldu kusura bakmayın...:KK42:

Güncelleme: Arkadaşlar yaklaşık 2 yıl oldu, son mesajlarımda yazım ama gözükmeyebilir, bu sebeple buraya da yazıyorum.
Arkadaşlar merhaba, güncelleme yapmak için yazıyorum. Benim gibi aynı durumda olan arkadaşlarım varsa özellikle onlar için yazıyorum. Evet ilk zamanlar çok üzüldüm, kendime gelemedim, ben ayrılıktan çok korkan birisiydim, senelerce ilişkiyi tutan bendim. Ayrılık kolay değildi buradaki arkadaslarin yorumları o süreçte bana çok yardımcı oldu, hepsine teşekkür ederim. Şuanda onsuz çok mutluyum ve ayrılık çok doğru bir kararmış. Her geçen gün kötü özelliklerini daha da görür oldum. Verilmiş sadakam varmış. Eğer onunla devam etseymişim hayatım zindan olurmuş. Şimdi çok mutluyum meğer hayat ne güzelmiş de yanlış kişi hayatı zehir ediyormuş. Kendimi daha güçlü ve özgür hissediyorum, mutluyum. :KK5:

Son düzenleme:
Ben pişman olacağınızı düşünmüyorum aslında.Siz kendiniz de söylemişsiniz,gönül alan kişi hep benim diye.Bence öyle biriyle evlilik yürümez.Aile meselesine gelince,genelde ailelerin ısınmaması için haklı bir sebep olabiliyor.
6 sene ardından özlemeniz çok çok normal.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Demekki içine sinmeyen bir şeyler varmış. Aileler de bazı şeyleri bizden daha iyi görüyor. Daha çok gençsin. Seni mutlu edecek biri çıkar karşına...
Evet içime sinmiyordu bazı şeyler çok sevmeme rağmen korkuyordum. Ayrılık korkusu oluştuğunu farkettim. Ailemin dediklerini dikkate almaya çalışıyorum. Şuan sadece boşlukta hissedip gelecekten, yeni insanlardan korkuyorum. :(

Öncelikle cesaretinden dolayı tebrik ederim. Ailen, özellikle annen sevmemişse inan bunun bir değil bir çok sebebi vardır. Hangi aile anlaşıyor bilemem ama istisnalar kaideyi bozmaz biz de anlaşamayangillerdendik ve ailem yine de eşim için sabretti o çocuk iyi o çocuğun suçu yok gibi. Ben de kendi içimizde çektiğim şeyleri anlatmamıştım pek aileme ama keşke anlatsaydım ve hatta keşke biz de en başından olmasaydık. Ama kader, ve bu keşkelerim tamamen ailesi kaynaklı. Aile sorunluysa o ilişki de sorunlu gidiyor. Allah sabır versin. Hayrın içindeki şerri, şerrin içindeki hayrı biz bilemeyiz. Doğru olanı yaptığınızı düşünüyorum.

Senmi pişman olucakmissin :KK66: valla arkadaşım şùkret ve sokakta gördüğün çocukları sevindir bişi al nedimki iyi yapmışsın. ..
Bana emeklerini boşa çıkardığımı, onun hayalleri ile oynadığımı ve pişman olacağımı söylüyor. Onu düğüne az kala terkettiğimi söylüyor bu yüzden iyi hissetmiyorum aklıma takılıyor

Ben pişman olacağınızı düşünmüyorum aslında.Siz kendiniz de söylemişsiniz,gönül alan kişi hep benim diye.Bence öyle biriyle evlilik yürümez.Aile meselesine gelince,genelde ailelerin ısınmaması için haklı bir sebep olabiliyor.
6 sene ardından özlemeniz çok çok normal.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evet inşallah hayırlısı olur her daim. Teşekkürler

Öncelikle cesaretinden dolayı tebrik ederim. Ailen, özellikle annen sevmemişse inan bunun bir değil bir çok sebebi vardır. Hangi aile anlaşıyor bilemem ama istisnalar kaideyi bozmaz biz de anlaşamayangillerdendik ve ailem yine de eşim için sabretti o çocuk iyi o çocuğun suçu yok gibi. Ben de kendi içimizde çektiğim şeyleri anlatmamıştım pek aileme ama keşke anlatsaydım ve hatta keşke biz de en başından olmasaydık. Ama kader, ve bu keşkelerim tamamen ailesi kaynaklı. Aile sorunluysa o ilişki de sorunlu gidiyor. Allah sabır versin. Hayrın içindeki şerri, şerrin içindeki hayrı biz bilemeyiz. Doğru olanı yaptığınızı düşünüyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Annem ben biliyorum hissediyorum görüyorum mutlu olamazsınız diyor hep dedi sadece ben görmek istemedim biraz ama sonunda çok düşündüm ve değerlendirdim bu hale geldi olaylar. Benim şüphem sadece ailesi olsaydı belki ama kendisine karşı da şüphelerim var bu sevgiden yana değilde sinirlendiğinde yine ayrılır mı uzaklaşır mı gibi.

8 senelik ilişkiyi bitirince boşluğa düşmek tabi ki normal.

Devam etseydiniz bunların çok daha fazlasını yaşayacaktınız. Evlenmeden önce sorun olup evlendikten sonra düzelen hiç görmedim, duymadım, bilmiyorum.

Bu sürekli gönül almalar sizi ne hale getirecekti evlilik süresince bir düşünün...

ben kendimi devamlı gönül alan biri olarak buluyordum onu bırakamıyordum o ise ayrılıyordu devamlı. 'olursa olur olmazsa sen bilirsin' düşünce yapısına sahip bir insandı ve ben hep idare ettim.

Açıkçası benim en çok dikkatimi çeken burası oldu. Bence bu en tehlikelisi, bir şekilde kaybetme korkusu yaşamıyor ve siz sürekli emek veren taraf olacaktınız. Ne kadar yıpranacağınızı düşünebiliyor musunuz? Zaman geçtikçe iyice ayrılık korkusu yaşayan, sinmiş ve bağımlı biri olacaktınız. Bu açıdan bakınca kararlı olmanız gerektiğini düşünüyorum.

Bence de hayırlısı olmuş..Aile apartmanı olayı canınızı sikacakti kesin..nisanlinizin bu konuda diretmesi çok yanlış olmus.
Ben de aynı fikirdeyim insanlar ne kadar iyi olursa olsun bu yakınlık sonunda kavgalar tartışmalar çıkarabilirdi ki çıkacaktı büyük ihtimal herkes ne kadar iyi olursa olsun. Anlatmaya çalıştım ama ben destek olurum falan dedi ama bir yerden sonra sen bile müdahale edemezsin arada kalırsın dedimse de dinletemedim. :(

Back
X