Düğüne 20 gün kala suya düşen hayaller

Yapmam gereken şey ne olmalı

• Sabır etmek

OY: 47 32,2%
  • Çekip gitmek

OY: 99 67,8%

• Ankete Katılan
    146
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aileme o kadar laf saydirmissiniz ama ailem görüşe gittim diye bilirken ben nikah kiydim haberleri bile yoktu birincisi.
Onun maddiyatina ihtiyacım yok mal varlığı için nikah kiymadim şükürler olsun ki kendi isim var
Nikahı da kiydim ama eğer bugün olsaydı kiymazdim
Galiba o anın şokuyla yaptım
Bazılarınız gerçekten sacmalamis kişi kendinden bilir işi para özellikle haram bir para için nikah kiymam mesele malı mülkü bana kalsın değil zaten böyle durumda suçluysa malı mülkü geçtim vana ona bile kalmaz mal müsadere edilir devlet el koyar
Suçluysa malının mülkünün ne olacağını sana kim söyledi

Hayir her seyi gectim (ki bu her sey nikah olmadan sen napiyorsun kizim diyen bir aile olmamasi, suclu mu degil mi bilmeden kosa kosa nikah kiydiran bir sen, yine daha dugun olmadan kayinvalide ile yasamak vs.) Sucsuz bile olsa cezaevinde nikah kiydirmak guzel bir ani mi sence? Her sey guzel gitti diyelim aklandi nisanlin donup baktiginda nikahin cezaevinde esin uyusturucu sucundan tutukluyken kiyilmis olacak...

Olanla ölene care yok madem bu saatten sonra akilli adimlar at. Sinek kucuktur ama mide bulandirir.

Nikah yapmandaki gereksizlik 🤭

Ailem böyle birşey yaptığımı duysa kaç yaşında kadınım, işim gücüm mesleğim yerinde, aile fertleri öyle yobaz insanlar da değiller ama onlara bakmadan sağlam bir yaygara koparırdı.
21 yaşında (daha önceki konunda çalışma saatlerin nedeniyle nişanlının isteğiyle işi bıraktığını yazmışsın yeni işe girdin mi bilmiyorum) eşin hapisteyken kendine eşine ve eşinin ailesine maddi destekte bulunamayacakken, buna nasıl kalkıştın anlam veremedim. Ailenin yürek mi yedin kızım sen demesi lazım. Tutuksuz yargılansa, avukatlar ceza almayacağını söylese dahi dikkat etmek lazım hadi onu geçtim en azından böyle bir durum olsa belirlenen tarihte evlenmenizi bir derece anlardım.

Muhtemelen eşin de sütten çıkmış ak kaşık değil. Alın teri ile iş yapmaya kalksa bu defa önüne gelecektir uyuşturucu ile ilgili cezası. Umarım daha fazla bunlarla iş yapmaz da akıllanır. Yoksa tam bir batak...

Eğer siz gerçekten suçsuz olduguna eminseniz en azından mahkemeye kadar bekleyın çıkan sonuca bakın ona göre hareket edin bilmıyorum gerçekten zor. Şimdş bırakırsanız sucsuz oldugu ortaya cıkınca bakmaz yüzünüze. Allah yardımcınız olsun

Bugün düğünüme tam 20 gün kaldı.
Herseyim hazır nikah kıyıldı gelinlik kartlar eşyalar salonlar kuaförler herşey tamam tek bir eksik bile yoktu.
Ama nişanlım geçen hafta tutuklandı.
Şuan cezaevinde ilk mahkemesi olmadı adlî tatil sebebiyle eylülden sonra olacak.
Neredeyim ne yapıyorum bilmiyorum. Bir acı bu kadar mı tarifsiz olur anlamıyorum. Daha 21 yaşında kocaman bir yük yüklendi sırtıma. İsyan etmiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Onu çok seviyorum ama çok kızgınım bana bunu yaşatmaya hakkı var mıydı.?
Zaman geçmek bilmiyor aglayamiyorum bile yanlız kalmak istemiyorum..
Sağlıklı düşünemiyorum..

(Suçunun cezası 2-5 yıl arası)

Nişanlım inşaat işiyle uğraşıyor tapusunu henüz devretmedigi ama alakasının da olmadığı bir yerde (eminim) yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Tapu sahibi olduğu için şuan tutuklu durumda.
Avukat ilk mahkeme de çıkma ihtimali yüksek diyor çıkmasa bile en fazla 5 yıl ceza alır diyor.
Nisanlimi gösteren hiçbir delil yok (parmak izi, isim)

BEN KOTU GUN DE CEKİP GİDECEK BİR İNSAN DEGİLİM. BEN NİKAHİ BİLE TUTUKLANDIKTAN 2 GUN SONRA CEZAEVİNDE KİYDİM. MESELE BU DEGİL. FARZ EDİN Kİ 15 YİL CEZA ALDİ HANGİ BİRİNİZ BUNU GOZE ALIRSINIZ.? YA DA HANGİNİZİN CEZA EVİNDE SADECE EVET DİYİP BİR TEBESSUMLE NİKAH KİYACAK GUCUNUZ VAR.?
ALlah sabır versin ama nikah için acele etmeseydin keşke 5 yıl yatarsa ozaman ne yapacaksın

Nıkah kıymanız saçma olmuş şimdi okudum kv evinde niye kalıyorsunuz. Daha karı koca olamamışken. Haberi varsa oda bu suça ortakmış. Ben olsam para için birilerini zehirleyen adama değil nikah kıymak arkama bakmadn kaçardım.

Seviyorsunuz anlıyorum ama tanımadığınız biri gibi düşünün, uyuşturucu işine bulaşmış birinin ilk mahkemede salıverilmesi sizi umutsuzluğa düşürmez mi?

13-14 yaşlarında ergenliğe yol alan bir çocuğunuz olduğunu düşünün, eğer uyuşturucuyla tanışsa sebep olan herkese lanet etmez misiniz?

Acele edin veya etmeyin, uyuşturucu ticaretine ucundan bucağından dahil olan biriyle hayatınızı paylaşmayın.
Kendisi kullansa bu kadar ağır olmaz durum.

Hanginizin cezaevinde gülümseyerek bir evet demeye gücü var derken ?

Benim yok şahsen olmasın da maddeye yer temin etmekten girmiş. Her durumda bekler, aklanmasını isterdim çünkü bu çok vicdansızca ve yüz kızartıcı bir suç. Ceza alması halinde soyadını taşımak istemezdim. Acele etmişsiniz keşke bekleseymişsiniz.

Tutuklandıktan sonra nikah kıymanıza diyecek kelime bulamıyorum.
Çıkacağına inansanız çıktığında ağız tadıyla kıyardınız nikahınızı.
Maddenin saklandığından haberdar ise o maddeyi saklayan kimse bu bilgiyi nişanlınızla paylaşıyorsa demekki o da işin içinde. Aksi mümkün mü?
Bu insanlar herkesle paylaşır mı yasak maddenin yerini bilgisini.
Çok yazık olmuş.

Şimdi nikahı kıymışken vazgeçmeyi düşünmeniz doğru değil.
Madem içerdeyken kıydınız mahkemeyi beklemek gerek.
Ayrıca kendi ailenizin evinde kalmanız daha doğru olur.
Ama bu mevzuda ne doğru ki bu olsun..
Üzücü şeyler.
Suçsuz ise sabır.
Suçlu ise def edin başınızdan, çünkü bela.

Hanginizin cezaevinde gülümseyerek bir evet demeye gücü var derken ?

Benim yok şahsen olmasın da maddeye yer temin etmekten girmiş. Her durumda bekler, aklanmasını isterdim çünkü bu çok vicdansızca ve yüz kızartıcı bir suç. Ceza alması halinde soyadını taşımak istemezdim. Acele etmişsiniz keşke bekleseymişsiniz.
Deli cesaretini, aklıselim olmamayı güç sanıyor.

Cezaevinde gülümseyerek evet demek, sözkonusu başka suçlar olsaydı geçerli olurdu, uyuşturucudan tutuklanıp mahkeme tarihi bekleyen adam için değil.

Nisanlınıza kızmakta gayette haklısınız.

Bilgisi varmış. Neden karıstı böyle islere?

Yani uyusturucu satmak, yardımcı olmak yenilir yutulur bir hata degil.

Bir de böyle işlere bulaşmak icin suç ortamlarının icinde olması lazım. yoldan gecen adam bulasmaz birden uyusturucu ticaretine.

Belki kullanmışlığı da var.

Ben olsam atarım nişanı. Nikah içinde boşanma davası açarım.

Öyle basit isler degil bunlar.

Nikah reddi yapabilirsin. Nikah olup düğün olmayınca davayla boşanmana gerek yok. Dilekçeyle halledilebiliyor

Yalnız bu bilginin doğrulugu tartısılır. nikah iptali iki taraftan birinin evlilige uygun olmamasına rağmen kıyılan nikahlar da gecerli. mesela gelin veya damat nikah zamani suuru yerinde degilse tehtitle nikah masasına oturtulmuşsa ölüm tehtitiyle imza attirılmıssa gibi gibi.

Bile isteye nikah kıyıp sonra düğun yapmadık diyip dilekceyle iptal olmuyor boşanma davası açılması lazım diye biliyor

Tabi avukat arkadaşlar daha iyi bilirler. yanlışım varsa düzeltsinler.

Yalnız bu bilginin doğrulugu tartısılır. nikah iptali iki taraftan birinin evlilige uygun olmamasına rağmen kıyılan nikahlar da gecerli. mesela gelin veya damat nikah zamani suuru yerinde degilse tehtitle nikah masasına oturtulmuşsa ölüm tehtitiyle imza attirılmıssa gibi gibi.

Bile isteye nikah kıyıp sonra düğun yapmadık diyip dilekceyle iptal olmuyor boşanma davası açılması lazım diye biliyor

Tabi avukat arkadaşlar daha iyi bilirler. yanlışım varsa düzeltsinler.

Benim bir arkadaşım bile isteye nikah yaptı. Güle oynaya gelin oldu. Sonra evlendiği adamın dolandırıcı olduğunu öğrenip nikah iptali yaptırdı. Tehdit filan yoktu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X