Düğüne 20 gün kala suya düşen hayaller

Yapmam gereken şey ne olmalı

• Sabır etmek

OY: 47 32,2%
  • Çekip gitmek

OY: 99 67,8%

• Ankete Katılan
    146
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cezaevinde nikah kiydim çünkü hiç suçu yok hemen çıkacak diye düşündüm ve kelepçeyle önümden giderken beni bekleyecek mısın diye çaresiz kalması içimi yaktı destek olmak istedim. Onun annesi benim kayınvalidem yaşlı ve yanlız bir kadın o yüzden

Senin anan baban bir yol gösterenin yok mu peki? Niye böyle saçma bir şey yapmana izin verdiler?

Çok üzüldüm çok yazık insanlar nasıl cesaret ediyorlar böyle suçlara aklım almıyor .
Para vs için bu riske deger mi ? Al işte kendini de konu sahibinide yakmis.
Değdi mi ?

Tanıdığım bir aile bu sebepten darmadağın oldu, pek şaşırmıyorum ben o yüzden. Para insanın gözünü kör ediyor.

Cezaevinde nikah kiydim çünkü hiç suçu yok hemen çıkacak diye düşündüm ve kelepçeyle önümden giderken beni bekleyecek mısın diye çaresiz kalması içimi yaktı destek olmak istedim. Onun annesi benim kayınvalidem yaşlı ve yanlız bir kadın o yüzden

E o zaman konu açmanız manasız.
Siz kayınvalidenizle oturun. Suçsuz eşiniz elbet çıkar değil mi ama? :)

Ya ama bilgim vardı demek bile suç.
Bilgisi var demek göz yummak demek.
Cinayet olaylarında bile durumun üzerini kapatmak, delilleri karartmak bile kendin cinayeti işlemedigin halde bile suç teşkil ediyorsa, bilgisi takdirinde kendisine ait bir taşınmazda yakalanan uyuşturucu için muhakkak bir ceza-i müeyyide olacaktır.
Çıkarın ne diye sorarlar adama.

Burada herkes doğru ben yanlışım galiba. Hayır akraba değiliz annesi 67 yaşında ve yanlız kadın ailem şuan benim yaşadığım ağır şok dolayısıyla bir müddet üstüme gelmemeye çalışıyor.
Nikah kiydim çünkü o sırada bilgisi olduğunu bilmiyordum suçsuz sanıyordum

Avukat bilgisi varsa ve bunu soylemisse nasıl ilk duruşmada çıkacağını söyledi size ?
Neye dayanarak yani ?

Bilgisi varsa ve kabul ettiyse seni üzmek istemem ama zor çıkması. Avukatını değiştirin yeni avukat tutun

Ya ama bilgim vardı demek bile suç.
Bilgisi var demek göz yummak demek.
Cinayet olaylarında bile durumun üzerini kapatmak, delilleri karartmak bile kendin cinayeti işlemedigin halde bile suç teşkil ediyorsa, bilgisi takdirinde kendisine ait bir taşınmazda yakalanan uyuşturucu için muhakkak bir ceza-i müeyyide olacaktır.
Çıkarın ne diye sorarlar adama.
Adam muhakkak susma payını almıştır, emin olun. Konu sahibi de adam zengin diye nikah kıymıştır büyük ihtimalle.

Su an konuyu daha ayrintili okudum ilk yorumum konuyaydi direk. Bilgisi varsa kesinlikle ceza alir ve bilgisi varsa para menfaati de vardir. Hatta acik acik yazayim oraya koyan kisi baska bir insaat (rakip) calisip bilerek yapmista olabilir. Bilgisi varsa masum degildir. Ama bisey merak ediyorum siz bilseniz bunu o parayi yer misiniz? Hapse girmese bu isi yapan birini kabul eder miydiniz? Sorgulamaniz gereken kisim bu.

"Bilgisi var"ı biraz açar mısınız?
Yani tapusu kendi üzerine olan meskende uyuşturucu saklandığını biliyordu, ancak mal kendisine ait olmadığı için kendini suçsuz mu zannediyordu? Ama öyle olmuyor ki o işler. Sonuçta mekanı eşiniz sağlamış oluyor. Size üzüldüm ama böyle bir işe ucundan azıcık bile karışmanın bedelleri vardır. Ve böyle bir suça karıştığı ispatlanırsa, haklı sebeplerle sabıka yemiş bir insanı eş ve ileride çocuk sahibi olmak istiyorsanız onlara baba olarak görebilecek misiniz, bunları düşünün.

İyi günde kötü günde evet demişsin ve bunu hapishanede yapmışsın. Baştan kabul etmişsin bence bundan sonra düşünme 5 değil 15 yıl da olsa göze almışsın ki beklemelisin de her şey güzelken sorun yok ama zor durumda insan kendini belli eder. Eğer suçu yoksa zaten onu boş yere terk etmiş olursunuz suçluysa bilemem sizin tercihiniz ama insanlar ne hatalar yapıyor ya baştan nikah kıymıycaktınız gidişata göre karar vericektiniz şu an kıydınız artık o sizin kocanız ve yanında olmalısınız. Seviyosanız bunu gerektiriyor. Şöyle de bir durum var diyelim ki onu tanıyamadınız çok büyük bir uyuşturucu satıcısı, bir sürü insanın hayatını mahvetti...o zaman da karar sizin. O durumda hala sevebileceğinizi sanmıyorum. Umarım kendisi suçlu değildir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Avukat bilgisi varsa ve bunu soylemisse nasıl ilk duruşmada çıkacağını söyledi size ?
Neye dayanarak yani ?
Di mi ?
Çok ilginç.
Birisinin evinde uyuşturucu saklanıyor ve bu kişi ben bu durumu biliyorum derse.
Şimdi aklıma gelecekler ya bu işten bir çıkarı var ya da can güvenliğini tehdit etmişlerdir derim.
Yani benim aklıma gelen elbette adalet temsilcilerinin de aklına gelecektir, degil mi ?
Niye bilgisi var mesela. ?
Sana ne gibi bir açıklamada bulundu bu adam ?
cezaevinde bu durumda göz altındayken nikah kıyılma işlemi oluyor mu ?
Sonuçta bu adamın kesinleşmiş bir cezası yok.
2 günlük cezaevindeyse soruşturması devam ediyor demektir.
Nasıl görüştürdüler ki ?

Su an konuyu daha ayrintili okudum ilk yorumum konuyaydi direk. Bilgisi varsa kesinlikle ceza alir ve bilgisi varsa para menfaati de vardir. Hatta acik acik yazayim oraya koyan kisi baska bir insaat (rakip) calisip bilerek yapmista olabilir. Bilgisi varsa masum degildir. Ama bisey merak ediyorum siz bilseniz bunu o parayi yer misiniz? Hapse girmese bu isi yapan birini kabul eder miydiniz? Sorgulamaniz gereken kisim bu.
En başından bilsem asla kabul etmezdim.
Ki zaten bunu bildiği için bana hiç bahsetmefi bence

Ümit vermek istedi galiba..
Üzülmeyim yipranmayim diye salakça bir yöntem denedi
Tekrar özür diliyorum öncelikle sizden .
Avukat yakın akraba vs değilse böyle bir şey yapmaz bence . Bir kere iş etiğine aykırı .
Sizin acilen psikolojik yardım almanız gerekiyor bu süreç için . Daha yıpratıcı olacak muhtemelen en azından bir ılaç psikoterapi desteği olmalı .
Ikinci olarak net bir avukattan yardım alın bence ne olur ne olmaz net bir süreç cizilsin size. Ona görehareket edersiniz . Çok önemli konular bunlar umut vermek filan çok yanlış eğer avukatınız yaptı ise.

Di mi ?
Çok ilginç.
Birisinin evinde uyuşturucu saklanıyor ve bu kişi ben bu durumu biliyorum derse.
Şimdi aklıma gelecekler ya bu işten bir çıkarı var ya da can güvenliğini tehdit etmişlerdir derim.
Yani benim aklıma gelen elbette adalet temsilcilerinin de aklına gelecektir, degil mi ?
Niye bilgisi var mesela. ?
Sana ne gibi bir açıklamada bulundu bu adam ?
cezaevinde bu durumda göz altındayken nikah kıyılma işlemi oluyor mu ?
Sonuçta bu adamın kesinleşmiş bir cezası yok.
2 günlük cezaevindeyse soruşturması devam ediyor demektir.
Nasıl görüştürdüler ki ?
Savcı talebi ile görüşülebilir gözaltı sürecinde diye biliyorum
Ek olarak nikah resmi bir şey olduğu için yapmışlardır.
Bende adamı bir şey ile tehdit etmişlerdir diye umuyorum para için vs yapmışsa çok büyük ayıp herkese hayatındaki her şeye:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X