- 28 Ocak 2009
- 34.577
- 58.350
- 1.123
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
250 kişi azmi gayet kalabalık birde çocukları katın gelen çiftlerin yanında bence dahada kalabalık olur yoksa 250 kişinin içinde çocuklarda mi var.3 ekimde 200 kişilik yemekli düğünüm var. akraba sayımız fazla olmadığı için ve klasik limonata pasta düğün konseptinden hoşlanmadığımız için nezih bir yerde yemekli düğünümüz olsun istedik. 50 kişiye kadar da opsiyonu var mekanın. benim de eşimin da gayet içine sinen bir organizasyon bu. aylar öncesinden de mekan tutuldu. herkesin de haberi vardı en başından beri. gelgelelim annem daha bundan yeni haberdar olmuş gibi ortalığı ayağa kaldırdı benim eşim dostum çevrem var nasıl 100 kişiyle sınırlandırırım, sadece iş yerinde birlikte çalıştığım departmanda 10 kişi var eşleriyle gelirler vs vs...İyi de diyorum sayımız belli, maksimum 125 olabilir taş çatlasa o da. kaldı ki yeni öğrenmedin sen bunu. çağıramayacaklarımızı da kınaya çağıralım diyorum yok kınaya çağrılan düğüne de çağrılmalıymış vs vs uzattıkça uzattı. kimseyi çağırmayacağım dedi en son çocuk gibi küstü.
babam desen o da ayrı dert. annemle babam ayrı benim ve düğün hazırlık süreci vs hiçbir konuda konuşmuyorlar kopuklar. babam da takmış bana vereceğin davetiye sayısı annenle eşit olacak. nişandaki gibi yaparsanız (nişanımda ben farklı şehirde çalıştığım için davetiye basma dağıtma vs organizasyonlarını annem yapmıştı ve babama az davetiye vermişti) kimseyi çağırmam vs deyip duruyor...inanın yıldım. herşeyi iptal edip evime yerleşesim var (nikahı önceden yaptık tayin sebebiyle). herkesi memnun etmek çokçok zor...herkes gelsin alakalı alakasız konu kmşu doluşsun diye istediğimden çok uzakta limonata pastalı düğün mü yapmalıydım? az kişiyle yemekli bize daha pahalıya geldi ama kmseyi de memnun edemiyoruz anlaşılan...çok mutsuzum...eşim de sorup duruyor senin neden keyfin yok diye anlatamıyorum...çünkü annem ve babamla ilgli o kadar çok sorun var kş, hangi birini anlatsam. şimdiden bıktırmak istemiyorm...çok yorgunum hm dertleşmek hem de fikir almak istedim...yanlış mı ettik istediğimiz gibi bir düğün olsun diyerek...
Elimi öpme gel yanaktan öp :)) ya bizim düğün zamanı mesela tek sıkıntılı olan annemdi onu da hep beraber tolere etmiştik. Eşim eşimin ailesi ve benim ailemden geri kalanlar hiç olandan fazlasını talep etmedik ve aynı zamanda elimizde olanın hepsini vermeye kalktık çok guzel geçirdik o dönemi.Önce canını sıkma düğün arifesinde olup stres sikinti yaşamayan yok varsa da çıksın gidip elini opcem:)
En güzelini dusunmussunuz anneniz bunun için canınızi sikiyosa Mekani loyal edemeyeceginizi ederseniz verdiginiz kaporanin yada paranin tumunu verdiyseniz buying bi kisminin yanacagini soyleyin uydurun biraz Bise olmaz mantikli salladiginiz surece Sikinti yok:) Ben dugunden 1 ay oncesinden divine kadar baya baya yalan soylemistim anneme vs... Ama zorunda biraktilar Belki onemsiz Kucuk yalanlardi Ama bas edememistim artik sonuc olarak son bir ayim Daha huzurlu gecti birbucuk senelik nisanliligim boyunca Hemde annem 've gereksiz kaprislerinden kurtuldum Henderson onu uzmedim:) hic pisman olmadim gene pembe yalanlar soylerdim:)
3 ekimde 200 kişilik yemekli düğünüm var. akraba sayımız fazla olmadığı için ve klasik limonata pasta düğün konseptinden hoşlanmadığımız için nezih bir yerde yemekli düğünümüz olsun istedik. 50 kişiye kadar da opsiyonu var mekanın. benim de eşimin da gayet içine sinen bir organizasyon bu. aylar öncesinden de mekan tutuldu. herkesin de haberi vardı en başından beri. gelgelelim annem daha bundan yeni haberdar olmuş gibi ortalığı ayağa kaldırdı benim eşim dostum çevrem var nasıl 100 kişiyle sınırlandırırım, sadece iş yerinde birlikte çalıştığım departmanda 10 kişi var eşleriyle gelirler vs vs...İyi de diyorum sayımız belli, maksimum 125 olabilir taş çatlasa o da. kaldı ki yeni öğrenmedin sen bunu. çağıramayacaklarımızı da kınaya çağıralım diyorum yok kınaya çağrılan düğüne de çağrılmalıymış vs vs uzattıkça uzattı. kimseyi çağırmayacağım dedi en son çocuk gibi küstü.
babam desen o da ayrı dert. annemle babam ayrı benim ve düğün hazırlık süreci vs hiçbir konuda konuşmuyorlar kopuklar. babam da takmış bana vereceğin davetiye sayısı annenle eşit olacak. nişandaki gibi yaparsanız (nişanımda ben farklı şehirde çalıştığım için davetiye basma dağıtma vs organizasyonlarını annem yapmıştı ve babama az davetiye vermişti) kimseyi çağırmam vs deyip duruyor...inanın yıldım. herşeyi iptal edip evime yerleşesim var (nikahı önceden yaptık tayin sebebiyle). herkesi memnun etmek çokçok zor...herkes gelsin alakalı alakasız konu kmşu doluşsun diye istediğimden çok uzakta limonata pastalı düğün mü yapmalıydım? az kişiyle yemekli bize daha pahalıya geldi ama kmseyi de memnun edemiyoruz anlaşılan...çok mutsuzum...eşim de sorup duruyor senin neden keyfin yok diye anlatamıyorum...çünkü annem ve babamla ilgli o kadar çok sorun var kş, hangi birini anlatsam. şimdiden bıktırmak istemiyorm...çok yorgunum hm dertleşmek hem de fikir almak istedim...yanlış mı ettik istediğimiz gibi bir düğün olsun diyerek...
Yani şu var eğer çok lezzetli bi yemek vermeyeceksiniz boşver gitsin yemekli düğünü. Ya işte şehir dışından çok gelen yoksa gelecek sayısı çoksa limonata pasta yap gitsin. Ben bin kişilik yemekli düğün yaptım davetiyeye 2 kislik de yazdık ama 1140 kişi gelmişti :) o yüzden evdeki hesap hiç çarşıya uymuyo :)
Bence en guzelini yapmissiniz. En azindan 400 kisilik olabilseydi cok guzel olurdu ama yapacak bisey yok. Annenize babaniza da davetiyeler hazir olunca esit sayida verin kendileri eleyip davet etsin o zaman ne yapabilirsiniz ki ustelik cocuk gibi kusuyorlarmis. Evleniyorsunuz mutlu yuva kuruyorsunuz sorun cikariyolar olmaz ki yani boyle. Siz de net olun o zaman . Daha onceden kararlastirmistik yeni bi durum degil yapcak bir sey yok deyin verin davetiyeyi bu kadar. Allah mutlu etsin sizide
Davetiye bastırmadıysanız. Lcv yazdirin telefon numarası ile birlikte.peki bu durumda tavsiyeniz var mı? :)
Biz de bu sorunu kayınpederden dolayı yaşadık. Biz davetiyeye iki kişilik yazalım dedik, yok konusu komşusu laf edermiş cimri derlermiş. Bir akrabaları yazmış da çok kınamışlar, onlar çoluk çocuk geleceklermiş, farkı ben öderim dedi. O da benim asabımı bozdu ama anlatamıyorum. Kişi başı tabak parası ödüyorum ben beş kişi gelseler biz onlara altın takıp yolluyoruz dedim. Yakınlarımız en sevdiklerimiz zaten davetiyeye bakmaz kuzenler falan kalabalık gelirler diyorum. Davetiye yakına verilmez zaten, konu komşu, dıdının dıdısını neden bin kişi ağırlayalım diyorum. O kınayanalar kurupasta düğünü yapanlar biz kişi başı ödüyoruz diyin diyorum. Yok anlamıyor adam. Netice de saçma sapan samimi olmadığımız insanları dolduracak belli.
Fakat annem böyle inat etse heralde konuşur izah eder sakince anlatabilirdim diyorum. Ondan bıraktım ne hali varsa görsün, farkı öderken anlayacak kim ne der diye saçma sapan parasını sokağa döktüğünü.
Gerçi ne denir nasıl iş çözülür onu da bilemedim. Kolay gelsin ve mutluluklar...
limonlu pastalı dugunden hoslanmıyorsunuz ve yemeklı dugun yapıyorsunuz
e bunu yapıyorsanız ekstradan 100 kısıye acık olacaksınız
250 kişi azmi gayet kalabalık birde çocukları katın gelen çiftlerin yanında bence dahada kalabalık olur yoksa 250 kişinin içinde çocuklarda mi var.
Zaten yakın akraba kuzen falan geliyordu bir kaç arkadaş komşu vs yeter artar bile herkesi çağıracak olsan mekan yetmez.
Ama kinaya gelenler düğün içinde davet bekler mi.
Sonuçta davetiye bastirirken hem düğün tarihi hem kına tarihi yazıyor pat diye çıkıp gelirler mi?
Yoksa ayrı davetiye mi bastırıyor sun.
Nedir bu ailelerin bu gençlerden istediği anlamıyorum, bırak nasıl istiyorsa yapsın yok illa burnundan getirecekler.
Sonunda bu düğün dernekte kalmayacak millet nikahını kıyıp evinde yaşamaya başlayacak en iyisi bu belkide.
Üzüldüm inanki inşallah kendine gelirde sorun yapmaz.
Konuyu okumaya başlayınca sonunda evleniyormuş dedim ama belli ki çok sancılı bi süreç yaşıyorsun. Benden tavsiye istediğin gibi yap. İçinden geleni. Ve konuyu eşine anlatmamakla iyi yapmışsın.
bence bastan yemeklı dugununde amacı lımonatalı pastalı dugunlere karsıt oluşuaçık olmak maddiyatla alakalı ve yemekli düğünde ekstradan 100 kişi bütçeyi bayağı aşmak demek.
bence bastan yemeklı dugununde amacı lımonatalı pastalı dugunlere karsıt oluşu
neyse bence annenizde babanızda haklılar , bizimde bazı akrabalarımız davetıye verıyorlar anneme babama cok komık gelıyor yeterınce param yok ıdare edın
ha bızı cagırsalar alacaklar altını bedava degıl ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?