Düğüne 3 hafta kala davetli krizi

250 kişi azmi gayet kalabalık birde çocukları katın gelen çiftlerin yanında bence dahada kalabalık olur yoksa 250 kişinin içinde çocuklarda mi var.

Zaten yakın akraba kuzen falan geliyordu bir kaç arkadaş komşu vs yeter artar bile herkesi çağıracak olsan mekan yetmez.

Ama kinaya gelenler düğün içinde davet bekler mi.
Sonuçta davetiye bastirirken hem düğün tarihi hem kına tarihi yazıyor pat diye çıkıp gelirler mi?
Yoksa ayrı davetiye mi bastırıyor sun.

Bence en guzelini yapmissiniz. En azindan 400 kisilik olabilseydi cok guzel olurdu ama yapacak bisey yok. Annenize babaniza da davetiyeler hazir olunca esit sayida verin kendileri eleyip davet etsin o zaman ne yapabilirsiniz ki ustelik cocuk gibi kusuyorlarmis. Evleniyorsunuz mutlu yuva kuruyorsunuz sorun cikariyolar olmaz ki yani boyle. Siz de net olun o zaman . Daha onceden kararlastirmistik yeni bi durum degil yapcak bir sey yok deyin verin davetiyeyi bu kadar. Allah mutlu etsin sizide

Önce canını sıkma düğün arifesinde olup stres sikinti yaşamayan yok varsa da çıksın gidip elini opcem:)
En güzelini dusunmussunuz anneniz bunun için canınızi sikiyosa Mekani loyal edemeyeceginizi ederseniz verdiginiz kaporanin yada paranin tumunu verdiyseniz buying bi kisminin yanacagini soyleyin uydurun biraz Bise olmaz mantikli salladiginiz surece Sikinti yok:) Ben dugunden 1 ay oncesinden divine kadar baya baya yalan soylemistim anneme vs... Ama zorunda biraktilar Belki onemsiz Kucuk yalanlardi Ama bas edememistim artik sonuc olarak son bir ayim Daha huzurlu gecti birbucuk senelik nisanliligim boyunca Hemde annem 've gereksiz kaprislerinden kurtuldum Henderson onu uzmedim:) hic pisman olmadim gene pembe yalanlar soylerdim:)

Yani şu var eğer çok lezzetli bi yemek vermeyeceksiniz boşver gitsin yemekli düğünü. Ya işte şehir dışından çok gelen yoksa gelecek sayısı çoksa limonata pasta yap gitsin. Ben bin kişilik yemekli düğün yaptım davetiyeye 2 kislik de yazdık ama 1140 kişi gelmişti :) o yüzden evdeki hesap hiç çarşıya uymuyo :)

Elimi öpme gel yanaktan öp :)) ya bizim düğün zamanı mesela tek sıkıntılı olan annemdi onu da hep beraber tolere etmiştik. Eşim eşimin ailesi ve benim ailemden geri kalanlar hiç olandan fazlasını talep etmedik ve aynı zamanda elimizde olanın hepsini vermeye kalktık çok guzel geçirdik o dönemi.

Kim ne derse desin (isterse anneniz babanız olsun) siz kendiniz nasıl istiyorsanız planlarınızdan ödün vermeyin...
Siz düğün günü kendinizle mi uğraşacaksınız davetlinin kaç kişi olacağını mı düşüneceksiniz?
Kararınızdan şaşmayın,sayı bu kadar olacak deyin.Anneniz zaten nişanınızı organize etmiş bari düğünüzde bu kadar ben merkezli olmasın.
Herkesi memnun edelim diye uğraşırsanız zaten düğününüzden tat alamazsınız.Her şeyi akışına bırakın.
Allah mutlu etsin :)

1000 kisilik yemekli dugun mu?? Hayal bile edemiyorum :) evet bi 50.kisi kadar da opsiyon var iste ama 300 e ciksa mesela o gece sayi karşıtarafi zorlayacak ve ben de istemem ztn bunu.cunku butcenin zorlanmasi demek dugunden sonra ikimizin sıkıntıya girmesi demek

Annenize soyle bir teklifte bulunun anne sayiyi 200 e degilde 300 e cikaralim ama aradaki 100 kisinin farkini biz biz odeyelim sonucta nisanlimin gucu 200 kisiye yetiyor ben ona 300 e cikar diyemem. Yabkabul eder kendi oder davetli konusunda rahat olursunuz ya da tamam boyle kalsin der. Benim dugunum de yemekliydi bende yemekli dugunleri seviyorum bence limonata pastali dugune gecmeyin su vakitten sonra.

Aslinda ben esime 300 kisilik ayarla 50 de opsiyon olsun demistim.ama fiyat dusunulenin ustune cikinca boyle oldu.mekandan da vazgecmek istemedik.hayir o zaman israrla bana bak kizim davetli sayimiz ortalama su olur o yuzden en az 300 400 kisilik bi yer bakin deselerdi annem veya babam ben de ona gore yonlendirirdim ama en basta herseyi karşıtarafa birakip simdi kuplere bindi annem...olmuyo işte o zmn da.bugun de babama davetiye vermeye gdicem o da ayri bi terane...

Biz de bu sorunu kayınpederden dolayı yaşadık. Biz davetiyeye iki kişilik yazalım dedik, yok konusu komşusu laf edermiş cimri derlermiş. Bir akrabaları yazmış da çok kınamışlar, onlar çoluk çocuk geleceklermiş, farkı ben öderim dedi. O da benim asabımı bozdu ama anlatamıyorum. Kişi başı tabak parası ödüyorum ben beş kişi gelseler biz onlara altın takıp yolluyoruz dedim. Yakınlarımız en sevdiklerimiz zaten davetiyeye bakmaz kuzenler falan kalabalık gelirler diyorum. Davetiye yakına verilmez zaten, konu komşu, dıdının dıdısını neden bin kişi ağırlayalım diyorum. O kınayanalar kurupasta düğünü yapanlar biz kişi başı ödüyoruz diyin diyorum. Yok anlamıyor adam. Netice de saçma sapan samimi olmadığımız insanları dolduracak belli.
Fakat annem böyle inat etse heralde konuşur izah eder sakince anlatabilirdim diyorum. Ondan bıraktım ne hali varsa görsün, farkı öderken anlayacak kim ne der diye saçma sapan parasını sokağa döktüğünü.
Gerçi ne denir nasıl iş çözülür onu da bilemedim. Kolay gelsin ve mutluluklar...

limonlu pastalı dugunden hoslanmıyorsunuz ve yemeklı dugun yapıyorsunuz
e bunu yapıyorsanız ekstradan 100 kısıye acık olacaksınız

annem bu ara fazlaca gergin pek çok sebepten. en başta annemle babam ayrılar, bu süreçlerde kınadır evi döşemedir vs bize hiçbir şekilde babam maddi destek olmuyor. üstüne üstlük davetiye sayısı eşit olacak vs diye atıp tutuyor. bu konuda anneme hak versem de gerginliğinden dolayı kendisi de fazlaca kırıcı oluyor. tuhaf tepkiler veriyor. kaç gündür davetiye sayısını ayarlamaya çalışıyoruz dün artık bi neticelendirelim sayı belirleme işini derken birden patladı bu kadar az kişiyle düğün mü olur nasıl ayırayım insanları iş arkadaşlarımı vs diye bağırmaya başladı. ben de bağırdım açıkçası yeter artık yeni mi öğrendn diye. sonra da kstü listeyi de attı oturdu dizi izledi sonuç belirsiz. ben arkadaşlarıma veriyorum babama bi 10 15 tane davetiye götürücem artık ne oalcaksa olsun sıkıldım.

kınayı konu komşuya duyuracağız sözle. davetiyeyi bastırdık kına düğün bilgisi bir arada. onu düğüne geleceklere vereceğiz herkesin kınaya gelmesinde bir sıkıntı yok zaten. sadece kınaya geleceklere düğün davetiyesi verilmeyecek.

Konuyu okumaya başlayınca sonunda evleniyormuş dedim ama belli ki çok sancılı bi süreç yaşıyorsun. Benden tavsiye istediğin gibi yap. İçinden geleni. Ve konuyu eşine anlatmamakla iyi yapmışsın.

inşallah canımç bıktım artık ben de. annemin en kızdığım huyu bu konuları eşimin ailesiyle konuşmuyor karşılıklı aileler oturup sayı vs belirlemediler herşeyi eşimle benim halletmemizi düşünmemizi bekliyorlar. sonra da biz yapınca bir şeyi beğenmeyince bana kızıyor bağırıp çağırıyor düşünemedin mi diye. evet düşünemedim bu kadar düşünebiliyorum kendin görüş o zaman.

Konuyu okumaya başlayınca sonunda evleniyormuş dedim ama belli ki çok sancılı bi süreç yaşıyorsun. Benden tavsiye istediğin gibi yap. İçinden geleni. Ve konuyu eşine anlatmamakla iyi yapmışsın.

ilahi evet evleniyorum ama bu süreçte benim gibi fırtınalı aşamalardan geçen azdır sanırım...

açık olmak maddiyatla alakalı ve yemekli düğünde ekstradan 100 kişi bütçeyi bayağı aşmak demek.
bence bastan yemeklı dugununde amacı lımonatalı pastalı dugunlere karsıt oluşu

neyse bence annenizde babanızda haklılar , bizimde bazı akrabalarımız davetıye verıyorlar anneme babama cok komık gelıyor yeterınce param yok ıdare edın
ha bızı cagırsalar alacaklar altını bedava degıl ya

valla tercih meselesi. zaten samimi olduğum kişileri kişi sayısına bakmadan çağırıyorum. yakın akrabayı ayıramazsın. ama mesela az görüştüğüm ve sırf akraba olduğu için davet etmem gereken kişilere de davetiye veriyorum zaten ama onların çoucukları ve çocukların ailelerini düğünde görmezsem bir şey kaybetmem yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…