- 22 Kasım 2010
- 11.334
- 20.380
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
bence bastan yemeklı dugununde amacı lımonatalı pastalı dugunlere karsıt oluşu
neyse bence annenizde babanızda haklılar , bizimde bazı akrabalarımız davetıye verıyorlar anneme babama cok komık gelıyor yeterınce param yok ıdare edın
ha bızı cagırsalar alacaklar altını bedava degıl ya
her türlü kulp takacak bir şey bulunurdu merak etme,ben düğünümü tasavvuf istedim neyler üflensin semalar dönsün tüm sülale bizde böyle düğün olmadı biz oynayacaz dediler,aman Allahım iyi tamam çalgılı olsun dedik annem benim arkadaşlarım gelmeyecek dedi triplendi..eşimde bende oynamalı istemiyorduk neyse memleketteki tasavvuf oldu beğenmeyen eşimin memleketine gelsin dedik..bir taraf çalgılı limonatalı diğer taraf tasavvuf ekipli oldu..sonuç memnun olmayan yine olmadıgerçi artık lanet ettim keşke limonata pastalı olsaydı herkes doluşsaydı kimse bana laf söylemeseydi...
her türlü kulp takacak bir şey bulunurdu merak etme,ben düğünümü tasavvuf istedim neyler üflensin semalar dönsün tüm sülale bizde böyle düğün olmadı biz oynayacaz dediler,aman Allahım iyi tamam çalgılı olsun dedik annem benim arkadaşlarım gelmeyecek dedi triplendi..eşimde bende oynamalı istemiyorduk neyse memleketteki tasavvuf oldu beğenmeyen eşimin memleketine gelsin dedik..bir taraf çalgılı limonatalı diğer taraf tasavvuf ekipli oldu..sonuç memnun olmayan yine olmadı
o halde canlari sorun cikarmak istiyor diye dusunurum ben. Siz keyfinize bakin davetiyeleri verin cekilin kenara. Durum bu yapacak birsey yok deyin .bastan konusulmaMissa simdi cok gecAslinda ben esime 300 kisilik ayarla 50 de opsiyon olsun demistim.ama fiyat dusunulenin ustune cikinca boyle oldu.mekandan da vazgecmek istemedik.hayir o zaman israrla bana bak kizim davetli sayimiz ortalama su olur o yuzden en az 300 400 kisilik bi yer bakin deselerdi annem veya babam ben de ona gore yonlendirirdim ama en basta herseyi karşıtarafa birakip simdi kuplere bindi annem...olmuyo işte o zmn da.bugun de babama davetiye vermeye gdicem o da ayri bi terane...
Aynılarını yaşadım bizim de 350 kişiydi yakın akrabalar neyse de konu komşu için çocuk getirmelerini rica ettik annem nasıl derim diye başladı yahu birsey demicen davetiyede zaten 2 kişilik yazıyo yoksa çağıracak olsam 1000 kişide çağırırım ama bütçem o kadar ve ben zaten dıdı vıdı istemiyorum
Onlar da haklı aslında zamanında sunun düğününe gittim mecbur çağırıcam diyo ne diyim, neyse ki oldu bitti
oysa onların memnun olmasına lüzum yok o gün gelin ve damadın ..Zaten herkesi memnun etmen mümkün değil. Halam da oğluna düğün yaptı çok güzel bir yerdi yemekliydi ve sizin bahsettiğiniz gibi tasavvuf müziği çaldı ama en başta halam kendi beğenmediben bböyle hayal etmemiştir diye dert yandı en başta annemi babanın memnun edemiyosun akrabalari eşi dostu geçtik.
3 ekimde 200 kişilik yemekli düğünüm var. akraba sayımız fazla olmadığı için ve klasik limonata pasta düğün konseptinden hoşlanmadığımız için nezih bir yerde yemekli düğünümüz olsun istedik. 50 kişiye kadar da opsiyonu var mekanın. benim de eşimin da gayet içine sinen bir organizasyon bu. aylar öncesinden de mekan tutuldu. herkesin de haberi vardı en başından beri. gelgelelim annem daha bundan yeni haberdar olmuş gibi ortalığı ayağa kaldırdı benim eşim dostum çevrem var nasıl 100 kişiyle sınırlandırırım, sadece iş yerinde birlikte çalıştığım departmanda 10 kişi var eşleriyle gelirler vs vs...İyi de diyorum sayımız belli, maksimum 125 olabilir taş çatlasa o da. kaldı ki yeni öğrenmedin sen bunu. çağıramayacaklarımızı da kınaya çağıralım diyorum yok kınaya çağrılan düğüne de çağrılmalıymış vs vs uzattıkça uzattı. kimseyi çağırmayacağım dedi en son çocuk gibi küstü.
babam desen o da ayrı dert. annemle babam ayrı benim ve düğün hazırlık süreci vs hiçbir konuda konuşmuyorlar kopuklar. babam da takmış bana vereceğin davetiye sayısı annenle eşit olacak. nişandaki gibi yaparsanız (nişanımda ben farklı şehirde çalıştığım için davetiye basma dağıtma vs organizasyonlarını annem yapmıştı ve babama az davetiye vermişti) kimseyi çağırmam vs deyip duruyor...inanın yıldım. herşeyi iptal edip evime yerleşesim var (nikahı önceden yaptık tayin sebebiyle). herkesi memnun etmek çokçok zor...herkes gelsin alakalı alakasız konu kmşu doluşsun diye istediğimden çok uzakta limonata pastalı düğün mü yapmalıydım? az kişiyle yemekli bize daha pahalıya geldi ama kmseyi de memnun edemiyoruz anlaşılan...çok mutsuzum...eşim de sorup duruyor senin neden keyfin yok diye anlatamıyorum...çünkü annem ve babamla ilgli o kadar çok sorun var kş, hangi birini anlatsam. şimdiden bıktırmak istemiyorm...çok yorgunum hm dertleşmek hem de fikir almak istedim...yanlış mı ettik istediğimiz gibi bir düğün olsun diyerek...
inşallah canımç bıktım artık ben de. annemin en kızdığım huyu bu konuları eşimin ailesiyle konuşmuyor karşılıklı aileler oturup sayı vs belirlemediler herşeyi eşimle benim halletmemizi düşünmemizi bekliyorlar. sonra da biz yapınca bir şeyi beğenmeyince bana kızıyor bağırıp çağırıyor düşünemedin mi diye. evet düşünemedim bu kadar düşünebiliyorum kendin görüş o zaman.
3 ekimde 200 kişilik yemekli düğünüm var. akraba sayımız fazla olmadığı için ve klasik limonata pasta düğün konseptinden hoşlanmadığımız için nezih bir yerde yemekli düğünümüz olsun istedik. 50 kişiye kadar da opsiyonu var mekanın. benim de eşimin da gayet içine sinen bir organizasyon bu. aylar öncesinden de mekan tutuldu. herkesin de haberi vardı en başından beri. gelgelelim annem daha bundan yeni haberdar olmuş gibi ortalığı ayağa kaldırdı benim eşim dostum çevrem var nasıl 100 kişiyle sınırlandırırım, sadece iş yerinde birlikte çalıştığım departmanda 10 kişi var eşleriyle gelirler vs vs...İyi de diyorum sayımız belli, maksimum 125 olabilir taş çatlasa o da. kaldı ki yeni öğrenmedin sen bunu. çağıramayacaklarımızı da kınaya çağıralım diyorum yok kınaya çağrılan düğüne de çağrılmalıymış vs vs uzattıkça uzattı. kimseyi çağırmayacağım dedi en son çocuk gibi küstü.
babam desen o da ayrı dert. annemle babam ayrı benim ve düğün hazırlık süreci vs hiçbir konuda konuşmuyorlar kopuklar. babam da takmış bana vereceğin davetiye sayısı annenle eşit olacak. nişandaki gibi yaparsanız (nişanımda ben farklı şehirde çalıştığım için davetiye basma dağıtma vs organizasyonlarını annem yapmıştı ve babama az davetiye vermişti) kimseyi çağırmam vs deyip duruyor...inanın yıldım. herşeyi iptal edip evime yerleşesim var (nikahı önceden yaptık tayin sebebiyle). herkesi memnun etmek çokçok zor...herkes gelsin alakalı alakasız konu kmşu doluşsun diye istediğimden çok uzakta limonata pastalı düğün mü yapmalıydım? az kişiyle yemekli bize daha pahalıya geldi ama kmseyi de memnun edemiyoruz anlaşılan...çok mutsuzum...eşim de sorup duruyor senin neden keyfin yok diye anlatamıyorum...çünkü annem ve babamla ilgli o kadar çok sorun var kş, hangi birini anlatsam. şimdiden bıktırmak istemiyorm...çok yorgunum hm dertleşmek hem de fikir almak istedim...yanlış mı ettik istediğimiz gibi bir düğün olsun diyerek...
Kına gecesi için uygun fiyatlı güzel bir yer ayarlayıp düğüne çağıramayacağınız kişileri oraya çağırın. Genelde bu mantık oluyor zaten bildiğim kadarı ile. Ben birde baya uygunundan davetiye bastırmıştım kına için birde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?