Düğüne 3 hafta kala davetli krizi

gerçi artık lanet ettim keşke limonata pastalı olsaydı herkes doluşsaydı kimse bana laf söylemeseydi...

gerçi artık lanet ettim keşke limonata pastalı olsaydı herkes doluşsaydı kimse bana laf söylemeseydi...
her türlü kulp takacak bir şey bulunurdu merak etme,ben düğünümü tasavvuf istedim neyler üflensin semalar dönsün tüm sülale bizde böyle düğün olmadı biz oynayacaz dediler,aman Allahım iyi tamam çalgılı olsun dedik annem benim arkadaşlarım gelmeyecek dedi triplendi..eşimde bende oynamalı istemiyorduk neyse memleketteki tasavvuf oldu beğenmeyen eşimin memleketine gelsin dedik..bir taraf çalgılı limonatalı diğer taraf tasavvuf ekipli oldu..sonuç memnun olmayan yine olmadı

Bundan 3 sene önce biz yemekli düğüne 1000 kişi için 12000 odemistik eminim su an daha fazladır. Allah YARDIMCINIZ olsun bu işler zorgeve sadece gelinle damada birakilabilecek bir sorumluluk değil. Anne babaların misafirleri de gelecekte onlar da ellerinden geleni yapmaları gerekir.

benim de 200 kişiyle teknede düğün oldu (nikahtan çıkıp tekneye geçtik), aynı senin durumun gibi son haftaya kadar annemle babam sanki kişi sayısından haberleri yokmuş gibi çağıramayacakları bi sürü kişiye çok ayıp olacaklarını vs söylenip durdular. hiç umursamadım, hiçbir şekilde memnun olmayacakları kesindi yani. sonuçta düğün oldu bitti, çağıramadığımız insanlar da anlayışla karşıladılar, yapacak başka bir şey de yok zaten. he düğün günü annemle babam davetli sayısına takmayı çoktan bırakmışlardı. vakit daraldıkça herkes geriliyor ve olmadık şeyler bile kocaman problem haline getiriliyor. o yüzden onlar sakin olamıyorlarsa bile sen ol, taviz verme. sakince isteyen herkesin kınaya davetli olduğunu ama düğün için kontenjanın belli olduğunu ve üstüne çıkamayacağını söyle. mutluluklar dilerim :)

Zaten herkesi memnun etmen mümkün değil. Halam da oğluna düğün yaptı çok güzel bir yerdi yemekliydi ve sizin bahsettiğiniz gibi tasavvuf müziği çaldı ama en başta halam kendi beğenmediben bböyle hayal etmemiştir diye dert yandı en başta annemi babanın memnun edemiyosun akrabalari eşi dostu geçtik.

Ne sana ne de ailene haksızsınız diyemiyorum. Ama tek kafama takılan 200 kişi. Bizim en en en yakınlarımız bile 200 kişiden fazla, ayarladığınız yere sığdırabilecek misiniz? İnş. sorunsuz hallolur

Valla bende dugunde tasavvuf konsepti sorunu yasadim. Esimle ben yemekli nikahli tasavvuf muzigi fon olarak calinan guzel bir yerde dugun istedik esimin annesi cok direndi yok efendim komsular laf edecekmis millet sikilacakmis onlarin taraf boyle dugun bilmezmis. Kulagimi tikadim inat ettim. Gayette guzel oldu guzel bir fon muzigiyle iceri girdik nikah toreni oldu. Sonra taki toreni ve yemek servisi basladi her daim arkada canli tasavvuf muzigi caldi. Herkesde cok begendi. Hatta benden bir sene once linonatali gobek atmali dugunle evlenen her daim dugun dediginde oynanir diye bana laf sokan kuzenimin bile agzi acik kaldi. Kayinvalidemin dedigi gibi kimsede sikilmadi. Zaten biz tasavvuf ekibiyle konustuk oyle uyku getirecek parcalar yerine daha hareketli parcalar caldilar.

Anlayacagin konu sahibi herkesin dugununde oluyor demekki bir sorun. Sen bildigini yap.

Bizim komşumuzun kızı da yemekli düğün yaptı. İki farklı davetiye dağıttı. Sadece kınaya çağırdıklarına el şeklinde çok şık davetiye bastırmışlardı. Düğüne geleceklere 2 davetiye verdiler hem kına hem düğün davetiyesi. Gerçi onlarda da sorun olmuştu davetli sayısı, kızın ailesi çok abartmıştı.

Ayrica sadece kinaya cagirmak olmaz bence . Cagirdiklariniz ikisine birden gelsinler.
o halde canlari sorun cikarmak istiyor diye dusunurum ben. Siz keyfinize bakin davetiyeleri verin cekilin kenara. Durum bu yapacak birsey yok deyin .bastan konusulmaMissa simdi cok gec

Aynılarını yaşadım bizim de 350 kişiydi yakın akrabalar neyse de konu komşu için çocuk getirmelerini rica ettik annem nasıl derim diye başladı yahu birsey demicen davetiyede zaten 2 kişilik yazıyo yoksa çağıracak olsam 1000 kişide çağırırım ama bütçem o kadar ve ben zaten dıdı vıdı istemiyorum

Onlar da haklı aslında zamanında sunun düğününe gittim mecbur çağırıcam diyo ne diyim, neyse ki oldu bitti

ya biz davetiyeye de 2 kişiliktir veya yemeklidir yazmadık eşim ayıp olur verirken söyleriz dedi. bence de haklılar hepsine gittikaltın taktık vs diyorlar ama düğüne 3 hafta kala söylenecek şey değil bu. önceden konuşmuyorlar iletişim kopukluğu yaratıyorlar şimdi de sorun oluyor. bu saatten sonra ben ne yapayım...

oysa onların memnun olmasına lüzum yok o gün gelin ve damadın ..

Stresi kaprisi gelende gelin damat yapar ama sizde roller değişmiş :)

Geçenlerde bir tanıdığımızın kınasına ve nikahına gittik. Nikah kokteyl havasında oldu açık alanda ikramlar gelin damat pastaları ilk dans takı töreni vs. Çok kalabalıktı. Daha sonra yukarıda yemekli düğün oldu. Çok yakın tanıdıkları aile çevresi falan geldi, bizde oradaydık (ki o bile en az 400 450 kişilik bir yemek olmuştur, kokteyle gelen herkes davetli olsaydı epeyce maliyetli olurdu)

Eğer sayınız çok uçuk değilse ailelelerinizden de maddi destek alarak kontenjan arttırılabilir. Ve size nacizhane tavsiyem ne sorun yaşarsanız yaşayın nişanlınıza söylemeyin, insan evlendikten sonra eşinin ailesini tanıyıp sorunlarını görünce kendi ailesiyle olan sorunlar devede kulak kalıyor.

valla canım benim annem babamda ayrı annem takıntılıdır ben nasıl dersem oyle olsun herşey sorulsun ister ama kabul etmez sorsan ben karışmam der çıkar benim düğüne kadarda ne sorunlar çıktı anlatamam başta çok takılıyodum yapmaya çalışıyodum ama baktım ki kimseyi memnun edemiyorum illaki bişey çıkıyor vazgeçtim. boşver sende duyma öyle ayarladık de bitsin düğünden sonra unutulur gider zaten :)

Sizde karşı tarafta ilkkez mi düğün yapıyor.
Şu durum biraz onuda gösteriyor

Kına gecesi için uygun fiyatlı güzel bir yer ayarlayıp düğüne çağıramayacağınız kişileri oraya çağırın. Genelde bu mantık oluyor zaten bildiğim kadarı ile. Ben birde baya uygunundan davetiye bastırmıştım kına için birde :)

Bana cok mantiksiz geliyor. Madem yeterli para yok pastali limonatali düğün yapin.
Sonucta düğün demek esin dostun yakinin bu mutlu güne sahit olmasi demek.
Gösteriş için yapilmamali.
Birilerine yemek yedirirken baskalarini cagirmayip kalbini kirmak bana cok mantiksiz geliyor..

oncelıkle yemeklı dugune verılen paraya acıyorum gercekten.mıllet yemek yemege gelıyor eglenen yok...düğünüğn yarısı yemekte gecıyor....aklım almıyor mıllet yesın dıye verılen onca paraya
şimdi tabı sız bılırsınız sızın dugununuz ama 200 kişi çok az.annenızde haklı bır nevı babanızda...mıllet kırılır...adı bızı çağırmadı olur....ama bu saatten sonra yapacak bırsey yok bence....dugun cok yaklaşmış....epey kışının annenıze yada sıze kırılacagını dusunuyorum

Oyle yapacagiz biz de.ama ayri davetiye bastirmadik bunun icin.bastirsak mi ki bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…