Düğüne çeyrek kala, istenmeyen gelin oldum

herkes konu sahibinin üstüne yüklenmiş..mastır yapmak üniversite okumuş olmak suç gibi ..ayrıca kız bütün bunları yaptıysa ne mutlu ona..tabiyki okudum mastır yaptım diyip kendisiyle övünecek..hakkı değilmi ?

ben okudum kendimi geliştirdim emek verdim bunları haketmiyorum demek istiyor...maruz kaldığım şeye bakın diyor..

resmen saldırışa geçmişsiniz...

helal olsun kıza..üniversiteyide okumuşş..mastırınıda yapmış..ayrıca dizi oyunculuğuda yapıyor iyi kötü parasını kazanıyor..afferimm ona..kendi ayakları üzerinde duruyormu ? duruyor..

iki lafı biraraya getirip doğru düzgün konuşamayanlar, adamakıllı dertlerini anlatamayanlar , kocalarının karşısında sümsük durup kendilerini ezdirenler,kendisini hiçbir konuda geliştirmeyen geliştirenleride çekemeyen zihniyetler çoğunlukta bu ülkede.....

oturun oturduğunuz yerde, başarıyı taktir etmeyi öğrenin.....

saldırırlar canım nıye kızıyorsunuz kı..onların ıslerı yarsımcı olmak degıl kelımelerın arasından hatalı bır cumle bulup konu sahıplerının gozune sokmak..bende cok yasadım ve bır daha konu acarsam eger kı bır elestırmen tuttarak acacayım kı saldırıya ugramayım..

gelelım konumuza eve gıtıp kalmanızı hem dogru hem dogru bulmuyorum.etık olarak ters hem kayınvalıdenız ılerde bunu bıle sıze kullanabılır.daha evlenmeden kaldın ettın gıbısınden..ama ıyı olmusta gıtmıssın en azından bu bayanı tanımıs cozmus oldunuz..evlendıgınızde yasayabılcegınız seylerı gorebıldınız az bucuk.

2 okul bıtırmıs mastır yapmıs bırı olarak asalama kelımesınde bır hava bır art nıyet gormedım..BEN BU HALLERE DUSECEK KIZMIYIM KENDIMI BU DURMA KOYMAMALIYIDM dusuncesınden yola cıkarak soylenmıs bır soz olarak dusundum..ama suda var okumamıs ınsanlarda bırer yurek tasımaktadır.ONUR VE GURUR..

Bencede bazı arkadaslarının dedıgı gıbı evlılıgı erteleyın kendınızı soyle bır gerı cekın ve nısanlınızı ve aılesını ızleyın.

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN....

Son düzenleme:
saldırırlar canım nıye kızıyorsunuz kı..onların ıslerı yarsımcı olmak degıl kelımelerın arasından hatalı bır cumle bulup konu sahıplerının gozune sokmak..bende cok yasadım ve bır daha konu acarsam eger kı bır elestırmen tuttarak acacayım kı saldırıya ugramayım..

Gelelım konumuza eve gıtıp kalmanızı hem dogru hem dogru bulmuyorum.etık olarak ters hem kayınvalıdenız ılerde bunu bıle sıze kullanabılır.daha evlenmeden kaldın ettın gıbısınden..ama ıyı olmusta gıtmıssın en azından bu bayanı tanımıs cozmus oldunuz..evlendıgınızde yasayabılcegınız seylerı gorebıldınız az bucuk.

2 okul bıtırmıs mastır yapmıs bırı olarak asalama kelımesınde bır hava bır art nıyet gormedım..ben bu hallere dusecek kızmıyım kendımı bu durma koymamalıyıdm dusuncesınden yola cıkarak soylenmıs bır soz olarak dusundum..ama suda var okumamıs ınsanlarda bırer yurek tasımaktadır.onur ve gurur..

Bencede bazı arkadaslarının dedıgı gıbı evlılıgı erteleyın kendınızı soyle bır gerı cekın ve nısanlınızı ve aılesını ızleyın.

Allah yardımcınız olsun....

seninle aynı fikirdeyim..

Konu sahibinin evliliği ertelemesi yerinde bir karar olur...

Teşekkür ederim yorumlar için.
Anladım ki maalesef burda dalgaci çok insan gördüm. Fikir almak çok insanın ihtiyac duydugu birseydir. Lakin bunu anlayamamis insan var.
Oğludur elbet beklentileri olacak diyen arkadas, seni annen millete hizmet et, fikrini beyan etme diye mı doğurdu? Ailenin senden beklentisi yok mu? Anladığım kadarla yok. Ailen sen kızsın diye seni yetistirirken hiç fedakarlık etmedi mi ?demek ki etmemiş, çünkü yazdıklarından sen bile erkekleri farklı kefeye koymussun , yazık sana.
Haklı yorumlardan biri ise evlerinde ne isim olduğu . Doğru lakin karşımızdaki insanları kendiniz gibi sanıyorsunuz, ayrıca artniyetli bir insan için tek günlük ziyaret yeter bunu anladım . Dahası araya daha mesafe koymam gerektiğini. Benim buyudugum yerde insanlar gelin, kayınvalide pek ayirmayip insanlığa deger veriyorlar, belki bu yüzden ben de hanımefendiyi daha farklı gördüm. Neyse her hata öğretir insana...
Dediğim gibi bu site sakinlerinin cogu elestirip , dalga gecmek için burda mesai harcamaktadirlar. Bunun eğitimle değil hayata bakış acısıyla alakası var, ve tüm sokaklar onlar gibi hayatı giyinip, avm ve net gezmekten ibaret çok insanlar, bı de burda onlara tahammül etmek zorunda degiliz.
Onur denilen şey, okul gormuş , görmemiş değil, kişilik meselesidir..siz bundan yoksunsaniz ben ve benim dusuncemdeki kimsenin yapacagı birşey yok. Buyurun siz kendi süper zekanizla dalga geçmeye devam edin.
İcinde oldugum durumla cidden ilgilenen arkadaslar : evliliği ertelemiycem, ben hata yapıp kayinvalidemle kalmış ve dışlanmış olabilirim. Nisanlim destek olduğu sürece mücadele ederim ama o kadın da çok büyük hata yaptı, büyük ve saygıyla dolu bir aile ortamını kaçırdı. Ben kendisini çok saymış ve sevgi gostermisken artık çok mesafeli bir yasamın icinde kendisini bulacak. Evladını seven hiçbir anne onun kurduğu aileyi bozmaya çalışmaz. Tut ki bozdu, ondan bir Gun çıkar. İlahi adalet var, hastalık , ölüm herkes için..eşimde icinde olduğumuz sıkıntılara dayanamaz çekip giderse, kayıp değil kazanç olur çünkü korkak bir erkekle Ömür geçmez. Erkeğin hayatta bir duruşu olmalı hem bana hem ailesine karsı..
Bu arada yine dalga gecen bir arkadas var, kayınvalidenin kocasiyla durumunu belirtmek moda mı diye ? Çok zavallsin hiç araştırma yapmamış , kitap okumamissin. Psikolojide kocasından göremediği ilgiyi, oğlundan bekleyen kuma anne diye anne tanımı var , sayemde öğrenmiş oldun..,
yardımcı olmaya çalışan arkadaslar çok teşekkür ederim

Nişanlım bana destek olduğunu, annesinin hatalı olduğunu söylüyor ama yine de ondan kopmak istemediğini de dile getiriyor. Nişanlımın tavrı iyi olmasa zaten o kadının hakkından gelir kapıyı çeker , bitirirdim bu isi. Ama cocuğa haksızlık yaparım eğer annesi yüzünden Nisani atarsam diye düşünüyorum

bence nisanlini seviyosan evlilige dogru gidin
ama kayinvalidenin aldigi evde oturmayin,ondan uuuzaaaakkkk bi eve tasinin

Teşekkür ederim yorumlar için.
Anladım ki maalesef burda dalgaci çok insan gördüm. Fikir almak çok insanın ihtiyac duydugu birseydir. Lakin bunu anlayamamis insan var.
Oğludur elbet beklentileri olacak diyen arkadas, seni annen millete hizmet et, fikrini beyan etme diye mı doğurdu? Ailenin senden beklentisi yok mu? Anladığım kadarla yok. Ailen sen kızsın diye seni yetistirirken hiç fedakarlık etmedi mi ?demek ki etmemiş, çünkü yazdıklarından sen bile erkekleri farklı kefeye koymussun , yazık sana.
Haklı yorumlardan biri ise evlerinde ne isim olduğu . Doğru lakin karşımızdaki insanları kendiniz gibi sanıyorsunuz, ayrıca artniyetli bir insan için tek günlük ziyaret yeter bunu anladım . Dahası araya daha mesafe koymam gerektiğini. Benim buyudugum yerde insanlar gelin, kayınvalide pek ayirmayip insanlığa deger veriyorlar, belki bu yüzden ben de hanımefendiyi daha farklı gördüm. Neyse her hata öğretir insana...
Dediğim gibi bu site sakinlerinin cogu elestirip , dalga gecmek için burda mesai harcamaktadirlar. Bunun eğitimle değil hayata bakış acısıyla alakası var, ve tüm sokaklar onlar gibi hayatı giyinip, avm ve net gezmekten ibaret çok insanlar, bı de burda onlara tahammül etmek zorunda degiliz.
Onur denilen şey, okul gormuş , görmemiş değil, kişilik meselesidir..siz bundan yoksunsaniz ben ve benim dusuncemdeki kimsenin yapacagı birşey yok. Buyurun siz kendi süper zekanizla dalga geçmeye devam edin.
İcinde oldugum durumla cidden ilgilenen arkadaslar : evliliği ertelemiycem, ben hata yapıp kayinvalidemle kalmış ve dışlanmış olabilirim. Nisanlim destek olduğu sürece mücadele ederim ama o kadın da çok büyük hata yaptı, büyük ve saygıyla dolu bir aile ortamını kaçırdı. Ben kendisini çok saymış ve sevgi gostermisken artık çok mesafeli bir yasamın icinde kendisini bulacak. Evladını seven hiçbir anne onun kurduğu aileyi bozmaya çalışmaz. Tut ki bozdu, ondan bir Gun çıkar. İlahi adalet var, hastalık , ölüm herkes için..eşimde icinde olduğumuz sıkıntılara dayanamaz çekip giderse, kayıp değil kazanç olur çünkü korkak bir erkekle Ömür geçmez. Erkeğin hayatta bir duruşu olmalı hem bana hem ailesine karsı..
Bu arada yine dalga gecen bir arkadas var, kayınvalidenin kocasiyla durumunu belirtmek moda mı diye ? Çok zavallsin hiç araştırma yapmamış , kitap okumamissin. Psikolojide kocasından göremediği ilgiyi, oğlundan bekleyen kuma anne diye anne tanımı var , sayemde öğrenmiş oldun..,
yardımcı olmaya çalışan arkadaslar çok teşekkür ederim

insanları kınıyorsun uslüplarından dolayı ama şu yazdıklarına bakılırsa

kınadıklarından farkın kalmıyor seninde....

Son düzenleme:
Sevgili kelebe_k onlarla benim aramdaki fark ben kimseyi durup dururken ve tek cümlelerine Bakip eleştirmedim. Ama onca yazdıklarından sonra aynadaki hallerini yazdım. Çünkü bahçesinde dal olmayanın, bahçemde agacmis gibi davranmaya hakkı yok. Yani elestiriyorlarda önce kendilerine bakicaklar. Dünden beri yazdıkları cümlelere bakarsan bana yazdığın yorumun haksız olduğunu görürsün, yok sende aynisin diyorsan o da senin gorusundur..o zaman bu sitede herkes birbirine yok yazım yanlışın var, yok palavra , yok hayalci demeye devam etsin.

Sevgili kelebe_k onlarla benim aramdaki fark ben kimseyi durup dururken ve tek cümlelerine Bakip eleştirmedim. Ama onca yazdıklarından sonra aynadaki hallerini yazdım. Çünkü bahçesinde dal olmayanın, bahçemde agacmis gibi davranmaya hakkı yok. Yani elestiriyorlarda önce kendilerine bakicaklar. Dünden beri yazdıkları cümlelere bakarsan bana yazdığın yorumun haksız olduğunu görürsün, yok sende aynisin diyorsan o da senin gorusundur..o zaman bu sitede herkes birbirine yok yazım yanlışın var, yok palavra , yok hayalci demeye devam etsin.

sen gene uslubunde konusmussun...ınan ınsanı ole hale getırıyorlar zıvanadan cıkarıyorlar ...olmadık bır kısıde olmak ZORUNDA kalıyorsun .senı anlıyorum..

benımde basıma geldı burada yazı seklım bozuk dıye sen cahılsın kultursuzsun aıleme kadar o dıller uzadı kı ben ısyerındekı sartlardan dolayı hızlı yazdıgımdan oturu yazı seklım tuhaf cıkmıstı..

merak etme senı anlayan burda cokk asıl arkadas cıkacaktır..fazla sınırlenme ..en sonunda IMDAT konumu kapatın duruma gelme..

konunlan ılgılıde sana geleneksel soz soylucem kısa ve oz ERKEK DEDIGIN HELAL PARA GIBIDIR O SENI BULUR:72:

Merhaba. Evlenmeye karar verdim, ailelerin rizasiyla Nisan yaptık. Kayınvalide adayım bana karsı gayet iyiydi, beni defalarca arayıp Nisandan sonra eşya almak bahanesiyle kendilerine çağırdı ben de nişanlım ve kendi samimiyetlerine guvenerek 2 haftalığına ziyaretlerine gittim. Tüm eşyalar ve düğün hazırlandı. Gelinlik provasına giderken düğünü iptal etmemizi , bizim evlenemiycegimizi söyledi. Ertesi Gun ben ailemin yanına dondüm aglayarak çünkü 2 üniversite ve master bitirmiş biri olarak çok adagilammis hissettim.
Benden sonra nisanlimada aynı baskıyı yaptı ve bahaneleri çok komik.
ben dizi bitince kocamın parasını yiyecekmisim( maaşım çok daha fazla nişanlımdan )
kadrolu is olmalıymış
sabah 9 da kalkiyormusum , esimi ise yolcu etmezmisim
gece onlar otururken 23 de yatmisim
evini temizlememizin( eşyalarının yerini bile bilmem , yönlendirmesini bekledim )
vs vs.
Dugun yapmaktan vazgeçti, tüm masrafları bize yükledi
bı de yetmezmiş gibi, kendi mahallesinden ev tuttu. Nişanlım hala annesinin duzelecegibden emin.
Bense bunalimdayim. Düğüne bir ay var ve ne benle ne ailemle muhattap olan yok. Bense evlilikten bir anda, bu kadsin yüzünden korkar oldum.
Sizce ne yapmalıyım ?

canım yaşın kaç bilmiyorum,evlilik sadece eşlerin anlaşmasıyla mutlu ve huzurlu yürütülen bir kurum değil.bundan kastım klişe olmuş 'ailelerle de evleniyosun ' cümlesi değil tabiki ama.dış etkenler özelliklede yakın aile bireylerinin sevgive desteğiyle kendi çekirdek ailemizde pekiştiriyor olduğumuz.

merak ettiğim nişanlının,ailesinin bu saçma ve çirkin tutumu karşısında verdiği tepki..işin aslına bakarsan böyle bir hususda tepki vermiş olsa bile,ailesinin bu aşamada(düğüne 1 ay kala)
böyle bir talepte bulunmaya cesaret etmeleri bana nişanlının biraz pasif olduğunu hissettirdi.ayakları yere sağlam basan,kendi maddiyatını sağlamış ve evliliğe hazır olan birine,üstellik allahın emriyle gidip isteyip,nişanladıkları oğullarına biz caydık,neden-sabah sana kahvaltı hazırlayamaz,yok gece biz yattık iş yapmadı vs.vs.saçma sapan nedenlerden dolayı evlenmeyin diyebilmeleri enteresan...

şimdi diyelim nişanlın ailesini ikna etti,eee evlendiniz...sence bu koşullarda yapılan evlilikte o insanlar sizin evinize ne kadar müdahil olabilirler.eşiniz hep ailesini bir şeyleri ikna etmek zorunda mı kalacak,verebildiği kadar taviz verip sizide kendisinide yıpratmayacakmı?pekii bu durum da mutlu yuvanızda kaç paralık huzurunuz kalıcak??

canımm bunlar hep soru işareti,hepsini iyice düşünüp sağlıklı karar ver bence..aile baskısı yaşayan,kayınvalide,görümce,elti cart curt sıkıntısı olan kadınların asıl sıkıntısı eşlerininin sağlam bir duruşu olmadığındandır.insan ilişkilerinde saygı sadece sevgiden doğmaz.bazen sevmesekde patronumuza,iş arkadaşımıza,komşumuza,gelinimize,kayınvalidemize saygı duymak zorundayız.nişanlın sağlam karakterde olsaydı ailesi böyle bi baskı yapmaya cesaret edemezdi tatlım.

kimse evlenirken ölümüne senet imzalamıyo,ayrılmakda bu işin doğasında var.ama bile bile lades demek,ilerde keşke yapmasaydım diyebilme ihtimali,işte o zaman canın daha çok acır..

Nişanlanmadan önce kadrolu işiniz mi vardı sanki.. Hayret birşeyler..

Ayrıca kendisi ' koca parası ' yememiş sanki :19:

herşeyde var bir hayır bak bence evlenme sonra daha zor günler gecirirsin benden sana demesi çünkü bende istenmeyen insanım....

Kendinizi tanıtırken okuduğunuz okul sayısını v.s yazsaydınız kimse tepki göstermezdi, siz bir sıkıntı anlatıyorsunuz ve ''çünkü'' yazıp okulunuzun sayısını yazıyorsunuz.
Dolayısıyla bu çok itici ve alakasız geliyor.
...

Düğüne çeyrek kala ! sizin ne işiniz vardı onların evinde.
Bırakın yatıya gitmeyi insan ziyaret ederken 50 defa düşünürde sonra gider.
Gereksiz bir samimiyet.
...

Son zamanlarda k.validelerin sosyal yaşamlarının ve eşleriyle muhabbetlerinin sıfır olduğunu söylemekte moda oldu.
Sizene yahu kiminle sıfır kimle mısır arası. Yıllarını geçirdiği eşiyle neler yaşamış yalnızca o bilir.

Ayrıca elbetteki oğlundan beklentisi olacak.
Bir anne yıllarını veriyor o insanı büyütene kadar, sosyal yaşam dediğiniz o iki kelimeyi neredeyse yaşayamıyorlar, tabiki beklentisi olacak oğlundan.
Tehlike anında çanları elbetteki çalacak.
....

Nişanı attığınızda annesi yüzünden atmış olmayacaksınız, sizin deyişinizle oğlan ! sizi sorulmadan ev tutulmasına karşı gelmediği için, istenmediğiniz için atacaksınız atacaksanız.

İstenmeyen olmakta, çift olarak karar verememekte yeterli ayrılmak için bence.

ancak bir konu bu kadar çarpıtılırr onun anası büyütüp yetiştiriyoda bu kızın anası babası napıyo acaba siz kadınlar yüzüne bu erkekler bu kadar yüze çıktı iştee yazık

konu sahibi arkadaşım bu sitede gerçekten yorum yapmak için köstek olan sinir bozucu insan çokk

hakkında hayırlısı olsun üzücü bi durum oglu dört dörtlükmüşte sen 4 birlikmiymişin :47:

egitimini anlattigin cumleyi okudugumda bende, hmm egitimi yuksek bu yuzden hak etmiyor bunlari..ortaokul mezunu olsaydi hak ederdi belki gibi anlasiliyor.
ama bunu yaziyi yazarkenki ruh haline bagliyorum.

bana kalirsada dugun oncesinde nisanlinin evine kalmaya gitmek yanlis, belliki seni bosu bosuna cagirmamislar. 2 hafta boyunca seni denemek istemisler ya da bir kulp takmak istemisler.

Son düzenleme:
Back
X