Düğüne giderken takıp takıştırıyormusunuz?

oğlumun düğünü de dahil olmak üzere,bütün düğünlerde,.imitasyon takılar takarım.
aa pardon düşündüm de benim zaten hiç altın takım yok ki takayım.:halay:

günlük hayatta da gümüş ve ipli bileklikler,tarzım bu.:spor:

Çok komik duruyor takip takistiranlar ya :D
Düğünde falan görüyorum kuyumcu vitrini diye dalga geciyoruz yanimdakilerle hatta .
Bi kupe, bileklik yeterli bence .

ilk gün koydum altınları bankaya, elimde bir alyans bir künye o kadar :)
hamile kalınca alyansıda cıkardım eller bommboş
rahatıma düşkünüm sevmem öyle şeyleri :)

Mrb herkese yaz geliyor ve düğün sezonu açılıyor merak ettiğim bişey var akrabalarınızın arkadaşlarınızın düğünlerine giderken(1. Dereceden akrabaların değil)setinizi bileziğinizi takıyormusunuz?Takarsam görsüz gibi olucam,takmazsam da tanıdıklar tarafından aa altınlarını takmamış niye alındı onlar falan diye gereksiz konuşmalara maruz kalıcam diye arada kaldım.Siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim?

Evet takiyorum yoksa bu geline hic taki almamislar diyorlar:KK45: saka bir yana hosuma da gidiyor acikcasi cunku takilarimi takabilecegim sekilde guzel modellerden sectim bir cift kupe kolye ve iki uc bilezik takiyorum abartmiyorum(ama dipnot olarak belirteyim evet bana taki alinmadi malesef bu geline taki almamislar deseler dogru esimin ailesi set met almadi bana annemle babam set aldi mesela babam inci set aldi cok begenerek takiyorum ve akrabalarim bilezik takti burma fln taktilar sagolsunlar onlari da begenerek kullaniyorum ince kibar hos modeller)

Altın bana göre yatırım aracı :) sevmiyorum süs amaçlı kullanmayı.

İmitasyon güzel takılar var tercihim o yönde olurdu ama ben genel olarak bir şey takamam sıkılırım, takanlara bakmak hoşuma gider :)

Kolumda bir bilezik var yatırım için, onu da dışarı çıkarken kamufle ediyorum göstermekten hoşlanmıyorum.

böyle bir soru sorduğunuza göre mahalle baskısı olan bir yerde yaşıyorsunuz .ben evliliğimin 4. günü bütün altınları kestirip bankaya yatırmıştım.altın sevmem yatırım amacı için kullanırım sadece.sizde takıştırmayı seviyorsanız takın sevmiyorsanız da takmayın milletin ne dediği umurunuzda olmasın

Mrb herkese yaz geliyor ve düğün sezonu açılıyor merak ettiğim bişey var akrabalarınızın arkadaşlarınızın düğünlerine giderken(1. Dereceden akrabaların değil)setinizi bileziğinizi takıyormusunuz?Takarsam görsüz gibi olucam,takmazsam da tanıdıklar tarafından aa altınlarını takmamış niye alındı onlar falan diye gereksiz konuşmalara maruz kalıcam diye arada kaldım.Siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim?
Tanıdıklarınız böyle konuşuyor mu cidden? Çok şaşırdım, hiç mi işi gücü yok bu insanların yani :KK57:

Neyse sizin yüzünüze söylüyorlarsa mesafe koyun o tanıdıklara derim, bir dahaki sefere ağızlarına geleni şöyle bir tartmadan söyleyemezler. Onlara neymiş canım sizin taktığınızdan?

Arkanızdan konuşuyor da kulağınıza geliyorsa da hiiiiç umursamayın derim.

Her iki seçenekte de siz nasıl beğeniyorsanız öyle yapın. Bize göre de değil, kendi zevkiniz kadar takın ya da takmayın derim.

Takmadim. Takmam.
Aldilar mi takilarini diyen oldu. Bu devirde altinla dolasilir mi dugunun ertesi gunu bankaya koydum dedim. Oyle de oldu zaten.
Taki merasimi disinda hic birini takmisligim yok

Ben takmıyorum şahsen
Ama takı sevmem. Belki bir kolye olur oda kıyafetim çok boşsa

Kuyumcu dükkanı gibi gidilmez kesinlikle açıkçası öylelerine ben görgüsüz diyorum.

İlla altınımız var diye sergilemek zorunda değiliz diye düşünüyorum. 10 tane bileziğin onunuda takıp gidenler var bence bu çok kötü.

Düğünlere gideceğim zaman bilezik takarım bir tane mega olanı kullanırım aksesuar gibi oluyor hem, hemde abartı durmuyor dozunda oluyor. Set bilezikler filan seyyar kuyumcu gibi gezmeye gerek yok

Geçen sene abiye ararken satıcı kız bana yakası taşlı bir elbise gösterdi.Ben yakası işli olmasın o zaman kolye takılmaz dedim.Kız da bana artık düğünlerde takı takılmıyor dedi.Nerede takılıyor dedim güldüm :)
Düğüne de takılmayacaksa nereye takılacak,öğlen yemeğe çıkarken mi ?

Ben abiyede mutlaka gerçek takı kullanırım ama hepsini birden değil tabii.
Bilezik gösterişliyse kolye takmam.Kolye küpe takmışsam sadece yüzük takarım.
Yeni gelinsin neden takmayasın ? Dozunda ayarlarsan gayet şık duruyor.

Hepsini derken yani trabzon set veya 14 ayar bi set bi kelepçe çokmu olur esasen set takılrmı merak ettiğim o?

Ay o trabzon setler hepten iğrenç duruyor arap şeyhi gibi. Hayır ya kesinlikle doldurma o kadar kolunu boynunu ben normal setlerden bile nefret edıyorum gereksiz geliyor bana. Reşat çerçeve yaptırdım illa olacak madem dedim ama onu bile takmadm.

Arkadaşım özetle amaç göstermek değil mi, bakın altınım var paramız var, bu yani, amacın buysa da tak git madem çevrende bu işleri konuşmaya meraklı...

Bizim dugunlerdeki gelinler boyle giyinip taki takarlar,dugune degilde guc gosterisine gidiyor gibi halleri vardir,takisi seti bilezigi olmayani ayiplarlar malesef,kulture ve yoreye gorede degisiyor bu isler malesef.

Eklentiler

• Screenshot_2016-05-04-20-07-32.webp
    Screenshot_2016-05-04-20-07-32.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_2016-05-04-20-13-54.webp
    Screenshot_2016-05-04-20-13-54.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 80
Ne setim kaldı ne bileziğim varken de takmazdım zaten hele bilezik hiç tarzım değil.
Daha sade takılarımdan kullanmayı tercih ederim hep.

Bana düğünlerde takıp takıştıran yeni gelim imajı çok itici geliyor ya setleri de hiç sevmem estetik gelmez bana.
Ama sizin ne düşündüğünüz önemli.
Yani takıları, setleri ,altınları seviyorsanız millet beğenir beğenmez düşünmeyeceksiniz takacaksınız.
İstemiyorsanız da sevmiyorsanız da yine düşünmeyeceksiniz.
Ben evlenirken set aldırmadım mesela. Kayınvalidem bayılır altına ben sarı altından haz etmiyorum. Asla takmayacağım bir şeye para verdirmedim.

Setim var, ayrica kelepcem falan da var.
Hicbir düğünde takmadim.
Saat , tek yüzük, bazen bileklik takarim.
Hoslanmiyorum diğer turlu

Ben takı delisiyimdir, altın, imitasyon, gümüş hiç fark etmez, ama yerine göre kıyafetimi tamamlayan şekilde takarım. Mesela kapalı olduğum için setimi sadece evde yada gezmeye gittiğimde kadınların arasında takarım.
Amacım gösteriş değil, çok severek aldım napim :)

Back
X