İki hafta öncesine kadar nasıl hissediyordunuz??
mutluydum...bu kadar düşünmüyordum ne olacak mutlu olacakmıyım? ben hafta sonu tatil yapıyorum o çalışıyo. onun babasından çekindiği korktuğu kadar ben babamdan çekinmiyorum bu durum ne olacak ? bunları hiç düşünmeden anı yaşayabiliyodum...
Evlilik stresi, duygu yoğunluğundan kaynaklanıyor bence, günler yaklaştıkça bu yaşına kadar beraber yaşamış olduğun aile' nin evinden taşınacaksın şahsen ben şimdiden evliliği düşününce sadece buna odaklanıyorum. Evlilikle ilgili korkuları şimdiden taşıyorum mesela, mutlu olacak mıyız? Ya olamazsak falan, babamı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Annem öldükten sonra 4 kişilik bir aile olduk, bu acıyı aynı evde 4 kişi yaşıyoruz. Ben gidersem aklım onlarda kalacak, mutlu olamayacağım sanki diye düşünüyorum..
Biraz kafanı toplamak için yalnız kalsan iyi gelecek belki de, aynı şeyi kardeşimin iş arkadaşı yaşıyormuş. Haziran' da olacak düğünü, ertelemek istiyormuş hiç heyecanlanmıyorum falan diyormuş.
İnşallah olursunuz.
Babasından çekinmesinin ne zarar olabilir size.
Bu düşüncelerinizin altında başka bir neden olabilir mi?
Bu adam birden değişmedi ya.
cok teşekkür ederim cevabın için. bende ona bağlıyorum. çünkü hep aglamak geliyo içimden hep gözlerim doluyo evimden ailemden odamdan ayrılacak olmak zoruma gidiyo evlenmesem kalsam hep onlarla diyorum bazen.
iyi dileklerin için teşekkür ederim. zaten beni en çok üzen şey ona haksızlık etmek. çünkü çok seviyorum onun için her fedakarlığı yapabilirmişim gibi geliyo. yinede bikaç gündür bu düşüncelerden kurtulamıyorum daralıyorum hep bi depresif haller. sabahları uyandığımda hayattan bezmiş gibi oluyorum. düğün stresi dedikleri bumu acaba ?Çok fazla düşünerek, en mutlu anını bile cehenneme çevirebilirsin.
diye bir söz vardı...
bir gün sonrasını düşünme sadece o günü yaşa.. mutlu olur muyum dogru mu yanlıs mı deme artık...
2 hafta önce mutlu oldugun adamla sımdıde mutlu oalbılırsın kendıne de ona da haksızlık etme...
inşallah cok güzel bir evliliğin olur...
O zaman korkma, çünkü emin ol hemen hemen gelin olacak her bayan yaşamıştır aynı üzüntüleri, endişeleri..
Hatta düğün bitiminde ailesi' nin bırak gel kızım demesini bekleyenleri kendi ağızlarından dinledim.
valla açıkcası bazen babam beni bırakıp gidecek diyo bende gönderme diyorum vermiyorum dese keşke diyorum içimden :) yeni bi aile yeni insanlar, sustuğun şeyler kimse kırılmasın diye içine attıkların...sana sorulmadan yapılanlara kayıtsız kalışın...velhasıl zor smuwiLa'cım...
Seni böyle düşünmeye, hissetmeye sevk eden şeyler acaba o sustuğun, kimse kırılmasın diye içine attığın, kayıtsız kalışların mı?Heyecanını alıp düşünmeye sevk ediyorsa geçiştirilemeyecek şeyler demek ki, tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama hemen hemen herkes bunlar gibi sorunlar yaşıyor içlerine karışacağı aileyle, eşin olacak insanın sana tutumu, bu olaylar karşısındaki tavrı önemli? :26:
Konu sahibi arkadaşım seni en iyi anlayan benimdir sanırım. Benim evleneli 2 yıl oldu da bitti bile. Benim de kafamda milyonlarca soru işareti vardı. Hatta ilk başlarda eşim bana tuhaf geliyordu sanki ailemden ayıran bi düşman gibi. Ama sonra sonra evliliğe de karı kocalığa da alışştım. üstelik ikimiz de istanbulda olmamıza rağmen ailem istanbulun bi ucunda ben bi ucundayız. Ayda bir kere görsem öpüp başıma koyuyorum çalışıyorum çünkü. Diyeceğim o ki çok seviyorsan bi şekilde herşeye alışıyorsun ve şimdi inan bana belki iki ay bile göremediğim oluyor. Ama bi süre sonra yaşadığın ev kendi evin sığınağın oluyor. Ailene gittiğinde kendini misafir hissediyorsun 3-4 gün sonra kendi eviini bile özlüyorsun.ben öyle oldum. şu anda illa ki kendi evim diyorum şahsen. Demem o ki elbet herşeye alışılıyor. şu anda en büyük keyfim kocamla birlikte zaman geçirmek tv seyredip tv seyretmek. Stresi de boşver. Düğün zamanı insan ayrılma noktasına bile geliyor. Aileler karışıyor bilmem ne. Ama evlenip de kapını kapattıktan sonra tamamen senin herşey. O zaman işin eğlenceli tarafı başlıyor bana göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?