• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne katılır mıydınız

Bahsettiğim kişilerden biri olabilir 😄
Evlendiğim dönemde bi problem yoktu onlar geldiler, eğlendik güzelde geçti. Ama şimdi durumlar çok farklı. Annemde aynı söyledi bugün, cenaze olunca ne yapacaksın diye ama o farklı. Ona giderim onun haricinde hiç görüşmek istemiyorum. Zaten şehirlerimiz ayrı, denk gelme gibi bi durumumuzda olmuyor
Hiç uğraşmayın, takısını yollayın yeter. Zamanında bizim takı takıp konuşmadığımız akrabalarımıza davetiye bile yollamadım. Ben gidecektim düğüne davetiye gelmese bile, ban düğünün yerini söylemedi kimse diye haber yolluyorlar. Sizinkilerin amacı da belli ki takı, takıyı yollayın bitirin. Kılınızı kıpırdatmayın

En yakınlarım, güvendiklerimden darbe yediğim için kimseye güvenemiyorum bile artık. Stres kaynaklı hastaliklarim o günlerden kaldı mesela. Zor günler yaşattılar bana, uzun süre sonra ilk defa hepsinin yüzünü göreceğim için içim çok tuhaf oldu. Annem gidelim onlar çekinsin senden diyor, eşim gitme bosver altınlarını gönderelim diyor. Çok kararsizdim ama çoğu kişi benim gibi düşünüyormuş rahatladım biraz

Hic kararsiz kalip kendinize stres yapmayin. Bu arada cok gecmis olsun. Ben olsam boyle insanlara altin falan bile gondermem ama yine de siz bilirsiniz. Huzurunuzu bozan, tadinizi kaciran kim varsa hepsinden uzak durmakta fayda var diye dusunuyorum.

Ben gitmem. Geçenlerde yeğenimizin düğünü oldu gitmedik. Çok da severdim kendisini ama bizi kırdığı için gitmeme kararı aldık. Değmeyecek insanlar için değil onca yolu gitmek, parmağımı oynatmam, napim ben de biraz huysuz ve kinciyim..

Ne giderim ne de altın gönderirim. Namusa kadar laf edecekler, beni üzüntüden hasta edecekler sonra biraz zaman geçti diye unutulmuştur farzedip düğüne çağıracaklar ben de gidecem, asla gitmem

Hic kararsiz kalip kendinize stres yapmayin. Bu arada cok gecmis olsun. Ben olsam boyle insanlara altin falan bile gondermem ama yine de siz bilirsiniz. Huzurunuzu bozan, tadinizi kaciran kim varsa hepsinden uzak durmakta fayda var diye dusunuyorum.
Tesekkur ederim, altin göndermezsem annem alır takar benim yerime, o yüzden ben göndereceğim mecbur.
Sadece bayramlarda büyüklerle telefonda görüsüyorum o kadar. Cenaze dışında görmesem daha iyi. Gerçekten kendimi iyi hissetim yorumlarınızı görünce, çok teşekkür ederim

En yakınlarım, güvendiklerimden darbe yediğim için kimseye güvenemiyorum bile artık. Stres kaynaklı hastaliklarim o günlerden kaldı mesela. Zor günler yaşattılar bana, uzun süre sonra ilk defa hepsinin yüzünü göreceğim için içim çok tuhaf oldu. Annem gidelim onlar çekinsin senden diyor, eşim gitme bosver altınlarını gönderelim diyor. Çok kararsizdim ama çoğu kişi benim gibi düşünüyormuş rahatladım biraz
Sakın gitme

Altınlarını gitmesemde göndereceğim, ama yüzyüze gelip manevi olarak tekrar kendimi yıpratmak istemiyorum aslında
Ben ne düğüne giderdim ne altın götürürdüm. Gerekirse o altını çöpe atardım ama yine de beni böyle üzenlere göndermezdim. Siz neden altını göndereceksiniz?

Ben ne düğüne giderdim ne altın götürürdüm. Gerekirse o altını çöpe atardım ama yine de beni böyle üzenlere göndermezdim. Siz neden altını göndereceksiniz?
Ben göndermezsem annem alır takar benim adıma. Annem bu sene yeni görüşmeye başladı onlarla, borç kalmasın diye takar mutlaka.

Ben göndermezsem annem alır takar benim adıma. Annem bu sene yeni görüşmeye başladı onlarla, borç kalmasın diye takar mutlaka.
Altın konusu için bir şey diyemeyeceğim ama düğüne kesinlikle gitmeyin bence. Bunca haksızlığı yapan insanların yüzünü görmek istemezdim ben.

Bu galiba bu coğrafyada olan birşey. Özür dilemeden barışmak. Düğün, bayram, büyük hakkı, küçüğün cahilliği adı altında kötülük yapan insanla barışmak. Erişkinler tartışır sonra hatalar için özür dilenir ve barisilir. Öteki türlüsü size haksızlık.
Gitmem. Altını da göndermem. Cenelerini tutmama parası olarak el koyarım.

6 7 sene önce annemin kardeşleri ve onların çocuklarıyla aramızda bi tartışma oldu. Tartismayi çok detaylandiramiyorum kimligim çıkmasin diye ama surekli arkamizdan kötü konusmuslar ve bu ortaya cikti. O günden itibaren ne kardeşim ne ben onlardan kimseyle görüşmedik. Şimdi bu kişilerden birinin düğünü var, defalarca arayıp davet edildim, ama gelin görün ki benim mutsuzluğumu isteyen insanları görmek istemiyorum, gidersem mutsuz olacağım. Düğün farklı şehirde olacak, o sebeple otelde kalacağım. Hem maddi hem manevi değmeyen insanlar için kendimi yormak istemiyorum ama yinede başka bir göz olarak sizlerden yorum almak istedim. Siz olsanız sizi mutsuz huzursuz hatta hasta eden insanlarla aynı ortamda bulunur muydunuz?
Sizi takı için aradıklarına eminim ama ispatlayamam. Ben olsam asla gitmem. Namusuma laf edene takı da yollamam

Bu galiba bu coğrafyada olan birşey. Özür dilemeden barışmak. Düğün, bayram, büyük hakkı, küçüğün cahilliği adı altında kötülük yapan insanla barışmak. Erişkinler tartışır sonra hatalar için özür dilenir ve barisilir. Öteki türlüsü size haksızlık.
Gitmem. Altını da göndermem. Cenelerini tutmama parası olarak el koyarım.
Bide bizi manipüle etmeye çalıştılar, abartıyorsunuz ne var bunda yeter artık konuyu kapatın dediler. Biz uzatıyormusuz. Ne bir özür dileme, ne başka birsey.

Sizi takı için aradıklarına eminim ama ispatlayamam. Ben olsam asla gitmem. Namusuma laf edene takı da yollamam
Annem yeni görüşmeye başladığı için ben vermesem bile o alır takar benim adıma. O yüzden takarım birde kimsenin hakkı bende kalsında istemem. Ama bu kadar yorumdan sonra gerçekten gitmeme kararı aldım

Arayı ısıtmak gibi niyetiniz yoksa tavrınız netse kü net gözüküyor gitmeyin hiç bulandırmayın aranızdaki kopmuş bağı

Bide bizi manipüle etmeye çalıştılar, abartıyorsunuz ne var bunda yeter artık konuyu kapatın dediler. Biz uzatıyormusuz. Ne bir özür dileme, ne başka birsey.
Aklıma ne geldi. Benden mal kaciran bir akrabam birgün beni aradı. Belli işi düşmüş. Ajitasyon yapıyor, beni suçluyor. Yok diyorum yine arıyor. Tamam dedim barışalım, hakkıma düşen para su yolla barışalım. Bir daha aramadı😂
Siz de hakaret edin. Sonra ne abartiyorsunuz deyin. Altını yollamayin. Dertleri altın. Yollamayin. Hakları sizde kalmasın diyorsanız. Gidin fakir fukaraya verin onlara yollamayin.

Bir karar aldım bana iyi hissettirmeyen herşeyi hayatımdan çıkarıyorum yolları açık olsun benden uzak olsun yerinizde olsam hiç kafaya takmazdim

Altın niye yolluyorsunuz yahu. Altın da göndermem gitmem de. Zamanı geldiğinde yakınlık bekleyen eline diline hakim olsun. Dedikodu yap insanları kır sonra da hiçbir şey olmamış gibi düğününe gelmesini bekle. Çok bekler 🙄

Farklı şehirde diyorsunuz biz küs olmadığımız halde farklı şehirdeki akrabaların düğününe gidemiyoruz. Gitmezseniz sorun olacağını sanmıyorum

TeyZe dayı dememek için mi annemin kardeşleri dediniz merak ettim 🤔

Back
X