düğüne ramak kala

Arkadasim verilen emekleri alinan esyalari yapilan masraflari birakta karsi taraf dusunsun biraz da.
Onun gibi pinti (ki oyle demis cok masraf yaptirdin heristedigini aldirdin demis)biri seni nasil ortada birakacak Allah askina.yerim onun blöfunu.
Sen de blöfunu gor ve gonder ne var ne yoksa.bak nasil tutusacaklar.
Eger simdi net tavrini koyamayip evlenirsen vayy halinee.haa evlenmezsen Allahin sevdigi kuluymussun derim.
Acik ve net.
Allah yardimcin olsun.

eee ne demişler acıma acınacak hale düşerrsin..Valla bu dönemlerde hiç aman masraf olmasın, şu bu die düşünmemek lazım ..siz öyle dedikçe üstünüze gelirler kimse kıymet bilmez ..Bu kız da azla yetiniyo demekki bişeyden anladığı yok bile denir. Bu anne babalar da oğlum da oğlum derler takıya düğüne gelince kıyamazlar bunu da anlamıyorum. Alınıyorsa kendi çocuğuna alınıp yapılıyor bu neyin kıskançlığı bilmiyorum ki?
Bu dönemlerde bu sıkıntılar çok olur ama nişanlının arkanda durmaması hoş olmamış ,şimdi durmadıysa hiç bir zaman durmayacaktır unutma. Annenide anlıyorum saygısızlık yapmanı istememiş öptürmüş ellerini ona kızma belliki ılımlı, düşünceli bir annen var onlar gibi olmadığı belli.
Nişanlın ararsa konuş bunu haketmediğini neler yaptğını ama karşılığının böyle olduğunu vs.ondan sonra cevabına göre düşün ona göre ver kararını. Evlenince dönüşün zor olur söylim.

hakkınızda hayırlısı olsun.keşke anneside düşünseydi oğlunun çarpıntısını.
düğünden önce bu kadar sinirle,nefretle kendini doldurup,
size kusan bu insan,evlenseniz kimbilir neler yapacak.ve eşiniz olacak insan da
çarpıntısından kendi derdine düşecek.
Allah yardımcınız olsun sizin.

Canım benimde senin kadar olmasa da küçük sorunlarım oldu benim kaynanamda dobradır kırabilir kötü niyetli olmasa da. Benimki sağolsun dengeyi bilir ben o halde bile nişanlıma nişanı atarım dedim bence sen bekleme bile demesi kolay diceksin ama senin gibi nişanlı olduğum için seni anlıyorum zor karar ama düşünsene ileride çekip eşin de arkanda olmayıp sessiz kalacak. Çünkü bu kadın bariz ya seni istemiyor, ya oğlunu paylaşamıyor bir sorunu olduğu kesin yani. Senin o kelimende bu kadar çıkışması çok büyük terbiyesizlik. Bir de ben senin annene müthiş kızdım orada seni öyle azarlarken en azından nasıl öyle dinleyici kaldı ve sonra el öptürdü :26:
Benim babam da kadın bana çıkıştığında tuz baharat olup bana kızmıştı ama bizim konu biraz daha basitti ama bu kadar ileri gitselerdi o kapıdan kollarından tutup atardı. Böyle durumlarda ailenin tutumu karşı tarafın hareketlerine yansır siz rahat duymaz olursanız daha çok yüklenirler

Nişanlınız panik atak tarzı bir sıkıntı yaşıyor sanırım.

Evlenince ne olucak peki.Şimdi heyecanlanan,panige kapılan kişi siz banko olunca ne yapacak.Ne tutum sergileyecek?Bundan emim olmalısınız.
Sizin ailenizin karşısında kendi annesinin yapmış oldugu terbiyesizlikle; babanızdan-- nişanın atılmasından da aşırı huzursuz olmuş,korkmuş olabilir.

Çok iyi tahlil edin bence.

Dediği gibi annesinin kusurlu oldugunu düşünüyorsa ne ala...Kendi aileniz ne tepki verdi yazmadınız hala.Bu durumda böyle bir TERBİYESİZLİĞİ nişanlınızın ikiniz arasında dilediği bir özürle sineye çekecek görünüyorsunuz.

Ben tekrar şunu söylemek isterim k.valide yaptıgı çıkıştan dönmeli.Özür dilerim kelimesini kullanmasa bile bu tarz konuşmamam gerekirdi diye geri adım atmalı sizin karşınızda.

Ama zor görüyorum.şu BU SAATTEN SONRA BEN DE SENİ ORTADA BIRAKIRIM kelimesi çok iddialı....Uçağın kara kutusu bu kelime
zaten....KV lideyi,size tutumunu,bundan sonra olacakları deşifre ediyor da siz henüz bu lehçeyi bilmiyorsunuz((

Umarım her şey olması gerektigi şekilde çözümlenir.Nişanlınıza da üzüldüm--arada kalmış görünüyor ...Dilerim şifasını bulur...Mutluluklar...

herşeyi kolayca unutup eskisi gibi olabileceğim bir konu değil cnm nişanlımın beni sevdiğini biliyorum bende seviyorum onu. gereğini kısa sürede yapacağım üzme kendini daha fazla dedi.ben seni kimseye ezdirecek biri değilim benimle ilgili böyle korkulara kapılma lütfen dedi. o evde ömrümü seninle geçiricem ben annme ve babamla değil dedi.. ama ben bahsettiğiniz koşullar sağlanmadan devam edemem. çok inciticiydi yaşananlar. ailem benim arkamda ben nişanı atsam tabiki her aile gibi üzülürler fakat asla bana sırt çevirip sorgulamazlar kararrımı.

agır mı konusurmus konussaymıs terbıyesızlık bu yapılan aslında karsı taraf renk vermeye baslamıs ama anlarsan

evet cnm karşı taraf renk verdi bunun bende farkındayım. ama nişanlımla bir sorunum yokken böyle bir süreç yaşamak ağırıma gidiyor.

nısanlının masada cok cok farklı davranması gerekırdı ama bununda farkındamısın ?
ılerde aynı davranısları gormeyecegınden emınmısın?

nısanlının masada cok cok farklı davranması gerekırdı ama bununda farkındamısın ?
ılerde aynı davranısları gormeyecegınden emınmısın?

beni sevdiğinden eminim. eğer ailesinin dolduruşuna gelse idi bugun yanıma asla gelmezdi.tanıyorum. hepimizin zaman zaman hataları oluyo saçmalıkları oluyo.donup kaldığımız anlar bizlerinde oluyo. asıp kesmek istemiyorum birden. ailesine kırgınlığım baki o ayrı. ama birlikte yola çıktığım adam bugün çok anlamıştı benim kırgınlıklarımı. buda önemli değilmi kızlar.yada ben kendimimi avutuyorum bilemiyorum.

nişanlınla mı konuştun.... gerçi erkekler pek anneleri yanında konuşamazlar, ancak nişanlın çıkarkende yüzüne bakmamış. onu anlamaadım. açıkladı mı?...

annenin birşey dememesini anlıyorum. bazen ağzın açık kalıyor... söz söyleyemiyorsun... şok geçiriyorsun...

ancak nişanlının seni ikna etmesi gerekiyor. hakkında hayırlısı olsun.

O kadar önemliymişsiniz, o kadar seviyormuş, vs. giderken bir yüzüne bakıp sonra konuşucaz kendini üzme lütfen bile mi diyememiş de annesinin arkasına takılıp gitmiş? Siz arayıp adım atmadığınız için korkuya kapılmışlar belli, masraflar boşa gitmesin durumu var. Benim kuzenim kaynanası ve onun pısırık kocası yüzünden ayrıldı, kaynanası başta sevindi. Ama boşanma davası aşamasına gelinince oğullarını yeniden evlendirmeye paraları yoktu, sırf onun için ne yapıp edip geri döndürdüler. Yani sırf masraf olmasın diye düşündüğü gibi konuşmayan insanlar var bu dünyada. Daha nişanlıyken seni ortada bırakırıp diyebilen biri, bunu söyleyen annesine karşı çıkmayan biri, evlenince ne yapmaz? Niyetleri iyi olan insanlar madem yaptılar bir hata gelip özür dilemeliler, gönlünü almalılar. Nişanlın benimle ilgili korkuya kapılma demesiyle herşey unutulmuş mu olacak? Düğün tarihi geçerse geçsin. Kafanızda %100 tamam demeden bu evliliği yapmamanızı öneririm.

Ne birden asıp kes, ne de oldu bittiye getirilip karar verme. Şuan çok hssas olduğunuzu biliyorlar. En ufak birşeyde umutlanacağınızı da...

çıkarken bana bakmış arkada kalmışım ben. kasıtlı yapmadıgını söyledi.ki zaten annemi ve kardesimi öptü giderken.

Yorumları okumadım ama sana bütün evlilerin demiş olabilecekleri tek şey "Allah'ın sevgili kuluymuşsun da kurtulmuşsun"...

Neden evliler dedim ? İnsan içine girmeden, evlenmeden ne olursa olsun başına gelen şeyi idrak edemiyor. Senin yerinde olsam bangır bangır göbek atardım.

Aslında böyle işaretler evlenmeden önce çoğu kişiye veriliyor. Fakat %99'u düzelir, gönlümü aldı, o da çok pişman, vs. gibi sebeplerden ötürü ilişkilerini sonlandırmıyor. Evlenince gerçek anlaşılıyor, aslında kendisine ne gibi ipuçları verildiğini.

canım bende 1 ay önce nişanlımdan ayrıldım.
benim kayınvaldem bir güzel nişanlımı doldurmuş.
yok bohçada şunları bunları koydum onlar yani nişanlım doğuda bir ilde yaşıyor...
bizde egeliyiz...nişanlımın annesi yok ben onlara şunu bunu yiyecek kete mete yolluyorum
onlar yollamıyor gibi şeyler demiş....
halbuki ben daha nişanlanmadan önce kaç kere kolilerle zeytin yağı zeytin falan gönerdim
yani bunlar söylenmez ama insanı ne noktaya getiriyor.
en sonunda ayrıldım.
annesininde söylediğini söylemiyor ama ben hissettim.
ya kültür farkı olmuycak herkes dengini bulucakmış
benim canım yandı
o eğleniyor...
güya namus bunların herşeyyiydi
yerim onların namus anlayışını.
canım üzülme kurtulmuşun kör şeytanlarından bulsunlar...

Son düzenleme:

kayınvalidem birşey almış yapmış değil bize. kim oluyorki beni ortada bırakabiliyor.. o kendi egosunu tatmin etti o gün.

Herkes nişanlıyken birbirini çok seviyor, iş düğün gününden sonra böyle devam edebilmekte...

Evlenirken neyi kafama takıp da sonra bu benim kendi hüsnü kuruntum dediğim her ne varsa aslında gerçek imiş... Gerçekten insanın kafasına %100 yatmadığı zaman o yolda adım atmamalı, düşünceler netleşene kadar düğün vs ne varsa ertelenmeli...

İnsan sevgili iken de ayrılıyor ama evlenince iş başka çünkü ayrıldığın an sana hazırlanmış bir sıfat var "DUL"... (Çok özür dilerim bu kelimeden nefret ederim ama başka türlü açıklanamazdı durum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…