- 31 Aralık 2012
- 299
- 1
- 46
evet verilen emeklerden vazgeçmek çok zor.. her bir zerresine emek verdik birlikte o evin.ama insanın gururu daha ağır basıyo bazen... zaten şu saatten sonra küçük bir umut bile varsa bizim için nişanlım yaratmalı.benden adım beklemesinler.
nişanlım öğle aramda geldi konuşmak istediğini söyledi.. bende şimdi doğru zaman değil dedim. ısrar edince görüştük.ben hiç birşey söylemedim.ondan bekledim ilk sözcükleri. çünkü söyleyecek şeyleri olmalıydı..
annesinin hatalı olduğunu kabul etti oda bir kadın ve kadınca bir ruh haline girdi doğru değildi dedi. büyüklük yapabilirdi dedi. bende beni en çok yaralayan şeyin beni yok sayması olduğunu dile getirdim. bu davranışı ile annesinin benim üzerimde hakimiyeti olabileceğini hissettirdiğini söyledim.. nişanlımın bir takım rahatsızlıkları var. o anın gerilimi ile çarpıntım başlamıştı kendi derdime düştüm dedi.. ben seni yarı yolda asla bırakmam ben seninle bu yola başladm Allah izin verdiği sürece yanyanayız dedi. ben yorum yapmadım.tavizde vermedim. duygusal davranmak ıstemıyorum. sakinleştiğimde bir karar vereceğim.
nişanlım öğle aramda geldi konuşmak istediğini söyledi.. bende şimdi doğru zaman değil dedim. ısrar edince görüştük.ben hiç birşey söylemedim.ondan bekledim ilk sözcükleri. çünkü söyleyecek şeyleri olmalıydı..
annesinin hatalı olduğunu kabul etti oda bir kadın ve kadınca bir ruh haline girdi doğru değildi dedi. büyüklük yapabilirdi dedi. bende beni en çok yaralayan şeyin beni yok sayması olduğunu dile getirdim. bu davranışı ile annesinin benim üzerimde hakimiyeti olabileceğini hissettirdiğini söyledim.. nişanlımın bir takım rahatsızlıkları var. o anın gerilimi ile çarpıntım başlamıştı kendi derdime düştüm dedi.. ben seni yarı yolda asla bırakmam ben seninle bu yola başladm Allah izin verdiği sürece yanyanayız dedi. ben yorum yapmadım.tavizde vermedim. duygusal davranmak ıstemıyorum. sakinleştiğimde bir karar vereceğim.
Nişanlınız panik atak tarzı bir sıkıntı yaşıyor sanırım.
Evlenince ne olucak peki.Şimdi heyecanlanan,panige kapılan kişi siz banko olunca ne yapacak.Ne tutum sergileyecek?Bundan emim olmalısınız.
Sizin ailenizin karşısında kendi annesinin yapmış oldugu terbiyesizlikle; babanızdan-- nişanın atılmasından da aşırı huzursuz olmuş,korkmuş olabilir.
Çok iyi tahlil edin bence.
Dediği gibi annesinin kusurlu oldugunu düşünüyorsa ne ala...Kendi aileniz ne tepki verdi yazmadınız hala.Bu durumda böyle bir TERBİYESİZLİĞİ nişanlınızın ikiniz arasında dilediği bir özürle sineye çekecek görünüyorsunuz.
Ben tekrar şunu söylemek isterim k.valide yaptıgı çıkıştan dönmeli.Özür dilerim kelimesini kullanmasa bile bu tarz konuşmamam gerekirdi diye geri adım atmalı sizin karşınızda.
Ama zor görüyorum.şu BU SAATTEN SONRA BEN DE SENİ ORTADA BIRAKIRIM kelimesi çok iddialı....Uçağın kara kutusu bu kelime
zaten....KV lideyi,size tutumunu,bundan sonra olacakları deşifre ediyor da siz henüz bu lehçeyi bilmiyorsunuz((
Umarım her şey olması gerektigi şekilde çözümlenir.Nişanlınıza da üzüldüm--arada kalmış görünüyor ...Dilerim şifasını bulur...Mutluluklar...
agır mı konusurmus konussaymıs terbıyesızlık bu yapılan aslında karsı taraf renk vermeye baslamıs ama anlarsan
evet cnm karşı taraf renk verdi bunun bende farkındayım. ama nişanlımla bir sorunum yokken böyle bir süreç yaşamak ağırıma gidiyor.
nısanlının masada cok cok farklı davranması gerekırdı ama bununda farkındamısın ?
ılerde aynı davranısları gormeyecegınden emınmısın?
herşeyi kolayca unutup eskisi gibi olabileceğim bir konu değil cnmnişanlımın beni sevdiğini biliyorum bende seviyorum onu. gereğini kısa sürede yapacağım üzme kendini daha fazla dedi.ben seni kimseye ezdirecek biri değilim benimle ilgili böyle korkulara kapılma lütfen dedi. o evde ömrümü seninle geçiricem ben annme ve babamla değil dedi.. ama ben bahsettiğiniz koşullar sağlanmadan devam edemem. çok inciticiydi yaşananlar. ailem benim arkamda ben nişanı atsam tabiki her aile gibi üzülürler fakat asla bana sırt çevirip sorgulamazlar kararrımı.
beni sevdiğinden eminim. eğer ailesinin dolduruşuna gelse idi bugun yanıma asla gelmezdi.tanıyorum. hepimizin zaman zaman hataları oluyo saçmalıkları oluyo.donup kaldığımız anlar bizlerinde oluyo. asıp kesmek istemiyorum birden. ailesine kırgınlığım baki o ayrı. ama birlikte yola çıktığım adam bugün çok anlamıştı benim kırgınlıklarımı. buda önemli değilmi kızlar.yada ben kendimimi avutuyorum bilemiyorum.
nişanlınla mı konuştun.... gerçi erkekler pek anneleri yanında konuşamazlar, ancak nişanlın çıkarkende yüzüne bakmamış. onu anlamaadım. açıkladı mı?...
annenin birşey dememesini anlıyorum. bazen ağzın açık kalıyor... söz söyleyemiyorsun... şok geçiriyorsun...
ancak nişanlının seni ikna etmesi gerekiyor. hakkında hayırlısı olsun.
Ne birden asıp kes, ne de oldu bittiye getirilip karar verme. Şuan çok hssas olduğunuzu biliyorlar. En ufak birşeyde umutlanacağınızı da...
Arkadaşlar düğünüme 1 ay kala sanırım ayrıldık
nişanlımın ailesi hafta sonu bize yemeğe geldiler..ne olduysa o aksam oldu.kendimi çok çaresiz hissediyorum şuan ve gerçekten nasıl davranmam gerekiyor bunuda bilmiyorum.gurur ve sevgim arasına sıkışığ kaldım.birde bitmek bilmeyen evlilik süreci stresleri..
nişanlımın ailesi bu süreçte bize hiç destek olmamış tamamen yapayalnız bırakmış bir aile. bu nişanlımın suçu değil diye kimse ailesini seçemiyor diye sürekli sustum sineye çektim olanı biteni.duymadım bana söylenenleri.ben aylarca nişanlımla birlikte neyi nerden en ucuza alabilirim diye dolaştım durdum.emek verdim.onun cebini kendi cebim gibi düşündüm..ailesinden daha çok acıdım ona belkide.nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor biliyorum.biz bir gün bile uzak kalamıyoruz birbirimize.en şiddetli anlarda bile tekrar sarılabiliyoruz sımsıkı. yemekte olan olay şuydu; düğünde takılacak bilezikler ile ilgili yorum yapılıyordu.. bunu bile hakkıyla yapmayacaklarını anladım ama sustum.bilezikle mutluluk olmayacaktı sonuçta.ama insanın gururunuda krıyor bu değersizlik.yalan değil.. konu konuşulurken ben dedimki, bu mevzu nişanlım ve benim aramda ciddi problemlere yol açıyor.denizleri geçip derede boğulmaya gerek yok.ben nişanlımı seviyorum.benim bir beklentim yok dedim.istediğiniz gibi yapın dedim.. kayınvalidem sessizce oturuyordu. kayınpederim sen ne düşünüyorsun dedi eşine. kaynanam şu sekilde çıkıştı. ben konuşursam çok ağır konuşurum ! sok oldum resmen. elim ayağım titredi.bende anne ne düşünüyorsan ne söyleyeceksen söyle bileyim dedim.demez olaydım. bohça alışverişinden girdi evden çıktı. neyin eksik oğlumu götürüp götürüp aldırıyosun herşeyi dedi. bende herkesin bu süreçte emek verdiğini oğlunun en büyük destekçisi olduğumu kibar dille ifade etmeye çalıştım..oğlu aldıysa bende o ev için neler aldım yaptım..sen daha bana şimdiden böyle cevap veriyorsun falanda filan demeye başladı.seni bu saatten sonra ortada bırakırım dedi. ben orda sustum kaldım.ağlamaya başladım.düşünsenize ne kadar gurur kırıcı bir durum. nişanlım ben yokmuşum gibi davrandı.beni sallamadığı gibi bizimle bizim hayatımızla ilgili konular konuşulurken yabancı gibi oturdu. giderken annemin ısrarı ile ellerini öptüm o zaman gururum onurum bir kez daha kırıldı.. nişanlımda suratıma bakmadan çekip gitti.çok kötüyüm.biraz olsun yorumlarınızla rahatlamak istiyorum.çünkü hatam yok.olsa hatamıda kabul etmeyi bilirim.
Yorumları okumadım ama sana bütün evlilerin demiş olabilecekleri tek şey "Allah'ın sevgili kuluymuşsun da kurtulmuşsun"...
Neden evliler dedim ? İnsan içine girmeden, evlenmeden ne olursa olsun başına gelen şeyi idrak edemiyor. Senin yerinde olsam bangır bangır göbek atardım.
Yorumları okumadım ama sana bütün evlilerin demiş olabilecekleri tek şey "Allah'ın sevgili kuluymuşsun da kurtulmuşsun"...
Neden evliler dedim ? İnsan içine girmeden, evlenmeden ne olursa olsun başına gelen şeyi idrak edemiyor. Senin yerinde olsam bangır bangır göbek atardım.
O kadar önemliymişsiniz, o kadar seviyormuş, vs. giderken bir yüzüne bakıp sonra konuşucaz kendini üzme lütfen bile mi diyememiş de annesinin arkasına takılıp gitmiş? Siz arayıp adım atmadığınız için korkuya kapılmışlar belli, masraflar boşa gitmesin durumu var. Benim kuzenim kaynanası ve onun pısırık kocası yüzünden ayrıldı, kaynanası başta sevindi. Ama boşanma davası aşamasına gelinince oğullarını yeniden evlendirmeye paraları yoktu, sırf onun için ne yapıp edip geri döndürdüler. Yani sırf masraf olmasın diye düşündüğü gibi konuşmayan insanlar var bu dünyada. Daha nişanlıyken seni ortada bırakırıp diyebilen biri, bunu söyleyen annesine karşı çıkmayan biri, evlenince ne yapmaz? Niyetleri iyi olan insanlar madem yaptılar bir hata gelip özür dilemeliler, gönlünü almalılar. Nişanlın benimle ilgili korkuya kapılma demesiyle herşey unutulmuş mu olacak? Düğün tarihi geçerse geçsin. Kafanızda %100 tamam demeden bu evliliği yapmamanızı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?