düğüne ramak kala

Ben de en çok ailene şaşırdım, kayınvalidenin yaptığı terbiyesizliğe sessiz kaldıkları gibi bir de elini öptürmüş annen,
Eğer bu evlilik olursa çok ezilirsin, çok huzursuz olursun, çünkü bu yemekte çok savunmasız kalmışsın, ne nişanlın ne ailen seni savunmamış...

Dugune ramak kala yasanan bu olay Allahin sana bir uyarisidir

Annesinin yaninda sesini cikarmayan,
seni bu saatten sonra yari yolda birakirim diyene
ses etmeyen adam bil ki seni cok uzer

Simdi arayi bulmaya calisir
ama kanma
Annesi daha evlenmeden oglunun yaninda bu laflari soyledi ya
o da artik iyice cesaretlendi

Hele hele senin annene ve sana cok kizdim
Asil siz tepki koymaliydiniz

Bak soyluyorum evlenme
yoksa cokkk aglarsin

Allahım doğru yolu göstersın bana şuan ne doğru ne yanlış bilmiyorum

Hadi nişanlınız o karambolde ne diyeceğini bilemedi, daha sonra da mı aramadı? Annesinin yaptıkları için özür dilemedi ya da orta yolu bulalım da mı demedi? Eğer öyleyse işiniz gerçekten zor, iyi düşünün.

kesinlikle aynı fikirdeyim
Allah kolaylık versin

Nişanlınız orada sizin arkanızda dursaydı hakkınızı korusaydı boş verin bileziği, eşyayı bunlarla mutluluk olmaz derdim ama nişanlınız size yapılan haksızlık karşısında put gibi orada durmuş bu adam için bence fedakarlık yapmaya değmez yol yakınken vazgeçin . İnsan fedakarlık yapar yeri gelir sıkıntı da çeker ama karşısındaki insan buna değecek yürekte biri olmalı yoksa kendinizi üzmeye çile çekmeye hiç gerek yok diye düşünüyorum.

Seni ortada bırakırım... Hemde sizin ailenizin yanında söylenmiş çok ama çok ağır bir söz.

Ben anne babanızın ve nişanlınızın tepkisiz kalmasına çok şaşırdım.

Ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun.

seni ortada bırakırım ne demek ne kadar aşağılayıcı geri kafalı,

ben olsam o nişanı atar oğlunu ortada bıraktım der bir daha da yüzüne bakmazdım ...

ailene bişey diyemiyorum çünkü onlar kızımız seviyor üzülmesin diye seslerini çıkartamamıştır yoksa saçının teline zarar gelse ananda babanda elbet korur kollar..

ailen sana bişey sormadı mı kızım nedir kararın bir düşüncen var mı diye

ben evliyim ve evlilk öncesi yasadığım sorunları yasıyorum değisme olmuyormus

ha benim büyük sıkıntılarım yok eşim annesine laf söyletmez karıstırmaz. bende yüzüne çemkirmem bilhassa kalabalıkta , yalnızken derim her lafımımı

seninki daha simdiden durun tamam ben halledcem diyerek her iki tarafıda susturmalıydı.

hos seninkide pek yakısık alan bir davranıs olmamıs hakkını savunmussun ama yeri değilmis tamam deyip esinle halletmeliydin.

iste karsılarına gecip çemkirirsen aman bu gelin daha simdiden yüzümüze durdu diye eşininde doldururlar ki eşin doldurulmadan sana bakmadan çıkmıs . demekki davranısını çok saygısız bulmus

burda elestiriyi senen anlatımına göre yapıyoruz ve her insan gibi sende kendini haklı görürüsün belkide diğer taraf haklı bilmiyoruz onedenle bu yorumum

diyebilirsinn ki aa senin kv iyidirde sen ondan bisi dememissindir yok beni istemedi- evime gelmedi-evime iğne yardım etmedi-çocuguma torununa bir iğne almadı......... çokkk

sen herşeye göğüs germişsin kendınden tavız vermişsin işte bööyle olunca değer görmuyor ınsan nekadar çok istersen okadar daha değerverılıyor kv.denın söylediği kelime çok terbıyesızce ondan daha buyuk terbıyesızlığı nişanlık susarak göstermiş bıde sana tavır takınmış bir ömür boyu muutsuz olucana bıkaç ay ol unutur gıdersın yol yakınkne dön insana sadece aşk asla yetmıyor aileler o aşkıda tuketıyor işte böyle davranışlarla

Allahım doğru yolu göstersın bana şuan ne doğru ne yanlış bilmiyorum

Bak bu kadar yazılandan sonra ,
ne doğru ne yanlış bilmiyorum dememelisin.
Çok büyük bir yıkım yaşıyorsun farkındayım ama doğru da belli yanlışta.
Mesele senin hangisine yöneleceğin.
Biraz zaman ver kendine ve kafanı toplamaya çalış.
Eminim doğrular netleşecektir kafanda

oğlundan aldığı rahatlıkla densizce konuşmuş..Bazı kv ler vardır oğlundan cekinir laf edemez
açık kapı bırakıldığı belli...Kv lerin geninde vardır bu tip çirkeflikler..Kız annelerinde huyudur bu tip davranışlar
el öptürtmesini yadırgamadım benim annemde tanıdığım kız annelerie öyledr...
Benim yadırgaığım çok gördüğüm nişanlının davranısı...
o an tepki vermemesi çok büyük sorun ha yinede bilemeyiz o ne düşünüyordu da susuyordu...
şu bir kaçgün cok kritik senin icin bi bekle bakalım ne gelişmeler olacak
Allah yardımcın olsun bu kadar emeğin bi densiz yüzünden yerle bir olmaz inş....

Ben bu kaynana tiplerini anlamıyorum kocaman kadın evladı yaşındaki kıza bu lafları eder mi ya hem de oğlunun eşi olacak aynı soyadını taşıyacak torunlarının annesi olacak kıza. Ha bilezik altın yapacak durumu yoksa bunun da söylemenin bir adabı var. Ortada bırakırım ne demek sen niyde ortada kalacakmışsın bu laf her yere çekilebilecek bir laf utanmıyor da insanlığından. Seni sahipsiz sanıyor ama annnene çok kızdım ne diye elini öptürtüyor ya zorla. Nişanlın gıkını çıkartmamış bugün annesine yarın akrabalarına diğer gün arkadaşlarına ezdirir seni bunu unutma . Peki nişanlın hiç arayıp durum hakkında konuşmadı mı seninle ?

seni ortada bırakırım diyen bir kayınvalide karşısında değil göz yaşı dökmek , suratına tükürürcesine ona cevap verebilseydin keşke. kim kimi ortada bırakıyormuş arkadaşım?? şu saatten sonra senin yapacağın tek şey kendine güvenmek ve güçlü durmak. o aile ayaklarına kapansa bile senin artık tenezzül etmemen lazım. yoksa bunlar ilerde senin tepene çok binerler. karacahiller.

GURUR dan çok daha önemli sorunlarınız var ama siz henüz BEKAR oldugunuz için fark edemiyorsunuz...

Yazan çizen tüm arkadaşlar şu konuda birleşmiş.Bu foruma eşle kv leyde eş ailesiyle ilgili sorun yazan her kadınının satırları arkasında BU TARZ KİŞİLİĞİ HENÜZ OTURMAMIŞ,EL KIZINA KARŞI AİLEMİ SATAMAM fikrinde,annesi ailesi gölgesinde EŞ ADAYLARI var.Yani hikaye hangi süreç ,hangi boyutta olursa olsun KAHRAMANI OLGUNLAŞMAMIŞ BİR ERKEK oluyor.

Bence ailenizden ailecek özür dilenmeli.Bu vakte kadar gelmiş ve seven bir nişanlı olarak biliyorum ki bizler ne yazarsak yazalım siz yine de evet diyeceksiniz.

Bari geri adım atsınlar,bunu saglayın.Siz hiç yazmamışsınız bu olanlara KENDİ AİLENİZİN TEPKİSİ NE OLDU?

Benim annem babam olsa daha evlenmeden bu tarz ezilsem hemde onların gözü önünden iki çift laf ederlerdi.

Bırakın anne--babanız gerekeni yapsın.Özür dilemeliler,geri adım atmalılar bunu aileniz sağlamalı ki anlasınlar tek yalnız degilsiniz.

Sizi tenzih ediyorum ama ERKEK TARAFI EVLENİNCE GELİN ADAYINI TÜM KULLANIM HAKLARI İLE DEVRALDIĞI BİR TİCARİ YATIRIM OLARAK GÖRÜYOR BU ÜLKEDE...
Lütfen ikinizin arasında geçen bir özür dileme olursa razı gelmeyin...sonra çok degil bir kaç ay sonra çok pişman olursunuz.

Hakkınızda hayırlısı olsun...

nişanlım öğle aramda geldi konuşmak istediğini söyledi.. bende şimdi doğru zaman değil dedim. ısrar edince görüştük.ben hiç birşey söylemedim.ondan bekledim ilk sözcükleri. çünkü söyleyecek şeyleri olmalıydı..
annesinin hatalı olduğunu kabul etti oda bir kadın ve kadınca bir ruh haline girdi doğru değildi dedi. büyüklük yapabilirdi dedi. bende beni en çok yaralayan şeyin beni yok sayması olduğunu dile getirdim. bu davranışı ile annesinin benim üzerimde hakimiyeti olabileceğini hissettirdiğini söyledim.. nişanlımın bir takım rahatsızlıkları var. o anın gerilimi ile çarpıntım başlamıştı kendi derdime düştüm dedi.. ben seni yarı yolda asla bırakmam ben seninle bu yola başladm Allah izin verdiği sürece yanyanayız dedi. ben yorum yapmadım.tavizde vermedim. duygusal davranmak ıstemıyorum. sakinleştiğimde bir karar vereceğim.

Annesini susturup ortamı sakinleştirebilirdi. Hem kalbine de iyi gelirdi.

valla iyi sabretmişsin bian senin yerine kendimi koydum da ya yolardım onu yada kapıyı gösterirdim nişanlına da aferin yabancı giib oturup kalmış kusura bakma canım senin hakkını şimdi savunmayan ilerde hiç savunmaz o kadın daha çoook yüzüne vurur bunları ve sen daha çoook ağlarsın
yol yakınken ayrıl her gün ağlıcagna bi kere ağla

sadece sana gelip aranizda konusmakla bitirilmemesi gerektigini düsündügüm seyler yasamissin.kusura bakma hayatta yalniz kalan annene cok büyük bir terbiyesizlik yapilmis.ki kaldiki sana düsüncelerimi yedinci sayfada yazmistim.anliyorum ki seviyorsun ve büyük ihtimal olayi unutmaya calisicaksin bunu anlayabilirim.ama hic degilse bir arkadasin dedigi gibi ailece gelip özür dilemelerini sagla.yoksa inan o kadin seni cok ezer.

nisanlin icin diyebilcek birseyim yok, bence mazeret yapmis rahatsizligini diye düsünüyorum.rahatsizlandigini hissettiginde anne tamam gerginlikten rahatsizlandim.biz nisanlimda cözeriz bu konuyu aramizda demeliydi kesinlikle.sende mantar gibi yerden bitmedin ki, annene yapilan bu hürmetsizlik nedir böyle ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…