Şimdi cnm ben seni anlıyorum. Sen ben gelinim bazı şeylerin yapılması lazım diyorsun haklısın ama bence bazı şeyleri görmezden gelmelisin bak nişanlın ev almış. Adam senin için elinden geleni yapıyor bu durumda senin insanları yüzlememen lazım bu yanlış olur.
Benim kaynanam ben evleneceğim zaman bize para harcamasın diye bir evi birkaç gayrimenkulü varken gitti yeni bir ev aldı. Birde eşimin evlenmek için çektiği kredinin bir kısmıylada evine lüks masraflar yaptı. Hanımefendi mütahitin yaptıklarını beğenmedi.
Evimin beyaz eşyasını, halısını ve perdesini ben aldım. Eşim sadece mobilyaları aldı onların taksitlerinide evlendikten sonra ödedik. Ah ah bilsen içimdekileri. Halada bana kabahat ararlar düşün. Öylede maannat insanlar. Eşimde laf söyletmez...
Yani demem o ki, eğer nişanlın elinden geleni yapıyorsa ailesine sitem etmek sana düşmez cnm. Bekleme onlardan bişi. Bunca yıl bakmış büyütmüşler Allah razı olsun de geç. Evlendikten sonra keseni net bir şekilde ayırırsın.
Bu arada evlenirken ev almak çok sıradan bişi diil bunu küçümseme bence. Sana biraz dönüp kendine bakmanı tavsiye ediyorum arkadaşım, bence hatalı hareket ediyor olabilirsin.
cnm burda neyi ne kadar anlatabilirim ki.benim nişanlıma sonsuz saygım var hep bizim için en iyisini yapmaya çalıştı.. yemekli bir düğün yeri ayarladı,evini aldı,çok şükür eşyalarımızda oldu.. ama bunları ben olsun diye diretmedim. olmasada ben o adamın yanında dururdum.anlıyomusun?
sonuçta sadece tek taraflı alınmadı bişeyler bende aldım ve yaptım.evimizin kredisini birlikte ödüyoruz.. burda bir çıkar ilişkisi söz konusu değil.