• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğüne ramak kala

Şimdi cnm ben seni anlıyorum. Sen ben gelinim bazı şeylerin yapılması lazım diyorsun haklısın ama bence bazı şeyleri görmezden gelmelisin bak nişanlın ev almış. Adam senin için elinden geleni yapıyor bu durumda senin insanları yüzlememen lazım bu yanlış olur.

Benim kaynanam ben evleneceğim zaman bize para harcamasın diye bir evi birkaç gayrimenkulü varken gitti yeni bir ev aldı. Birde eşimin evlenmek için çektiği kredinin bir kısmıylada evine lüks masraflar yaptı. Hanımefendi mütahitin yaptıklarını beğenmedi.

Evimin beyaz eşyasını, halısını ve perdesini ben aldım. Eşim sadece mobilyaları aldı onların taksitlerinide evlendikten sonra ödedik. Ah ah bilsen içimdekileri. Halada bana kabahat ararlar düşün. Öylede maannat insanlar. Eşimde laf söyletmez...

Yani demem o ki, eğer nişanlın elinden geleni yapıyorsa ailesine sitem etmek sana düşmez cnm. Bekleme onlardan bişi. Bunca yıl bakmış büyütmüşler Allah razı olsun de geç. Evlendikten sonra keseni net bir şekilde ayırırsın.

Bu arada evlenirken ev almak çok sıradan bişi diil bunu küçümseme bence. Sana biraz dönüp kendine bakmanı tavsiye ediyorum arkadaşım, bence hatalı hareket ediyor olabilirsin.

cnm burda neyi ne kadar anlatabilirim ki.benim nişanlıma sonsuz saygım var hep bizim için en iyisini yapmaya çalıştı.. yemekli bir düğün yeri ayarladı,evini aldı,çok şükür eşyalarımızda oldu.. ama bunları ben olsun diye diretmedim. olmasada ben o adamın yanında dururdum.anlıyomusun?
sonuçta sadece tek taraflı alınmadı bişeyler bende aldım ve yaptım.evimizin kredisini birlikte ödüyoruz.. burda bir çıkar ilişkisi söz konusu değil.

Valla bana da kucucuk eve bile razi oldum demeniz bunu fedakarlik olarak gormeniz ilginc geldi. Ne almalari gerekiyordu Topkapi Sarayi'ni mi?? Kaynanam kocami tirtiklama pesinde dusuncesi zaten gelinlerde default olarak geliyor bu dusunceye sasirmadim. Neyse mutluluklar

Arkadaşım öyle söyleme ya. İnsanında ağrına gidiyor bazı şeyler. Tamam kaynana dediğin anadır, evladını büyütmüş belki sıkıntı belki rahat içinde. Ama gelin dediğinde evlat oda aynı fedakarlıklarla büyütülmüş.

Ben onca yıl okudum, meslek sahibi bir insanım. Kendimce varımla yoğumla eşim ve evliliğim için emek verdim, veriyorumda. Ama kaynanam beni olur olmaz insanlarla bir tutmaya çalışıyor.

İnsan hürmet bekliyor arkadaşım. Nasıl ana olmak hürmeti ve saygıyı bekleme hakkını veriyorsa insana, hayata verilen her türlü emekte saygıyı hakediyor.

Ne yapalım yani? Kaynana anadır diye her türlü hakka sahip mi? Herkes kaynananın gönlü olsun diye neden en güzel günlerini sıkıntı içinde geçirsin? Benim evimde hiçbirşey istediğim gibi değil. Ama kaynanam evine halısını, perdesini en iyisinden aldırdı hemde ben evlenirken.

Birde şu var, kimse kimseyi anne olmaya zorlamıyor. Herkes kendi isteğiyle evladını dünyaya getiriyor. Yok 9 ay taşıdım yok binbir eziyet çektim. Çekmeseydin anacığım kimse seni zorlamadı. Bayıla bayıla ana oldun. O zaman bunun sorumluluğunuı evladına yada başkasının evladına yükleme.

Bilemiyorum karışık işler bunlar...

Ayrıca cennet karşılıksız sevgi ve fedakarlık sebebiyle annelerin ayaklarının altındadır. Kaynanamın mütemadiyyen dediği gibi, onca yıl baktım, yok büyüttüm, okuturken bilmem ne kadar masraf yaptım vs... gibi karşılıklı bir yaklaşım bir anneyi yabancı bir kişiden ayırmaz kanaatindeyim.

Çünkü herşey karşılıklıdır yaklaşımı annelik gibi kutsal bir makama yakışmıyor. Bana çok ters en azından. Ne yani ben baktım vakti zamanında şimdi sıra onda demek mi cenneti ayaklarının altına seriyor annelerin? Yada tam para kazanmaya başladı elalemin kızı yiyor demek mi annelik oluyor? El kızına yapıyor dur fırsattan istifade bende bişiler kapatayım demek nedir?

Yanlış anlaşılmasın bir evladın annesine karşı herhengi bir sorumluluğu yok demiyorum asla ama günümüz annelerininde dönüp bir bakmaları lazım kendilerine acaba vadedilen cennet bu kadar kolay mı elde ediliyor?

Arkadaşım öyle söyleme ya. İnsanında ağrına gidiyor bazı şeyler. Tamam kaynana dediğin anadır, evladını büyütmüş belki sıkıntı belki rahat içinde. Ama gelin dediğinde evlat oda aynı fedakarlıklarla büyütülmüş.

Ben onca yıl okudum, meslek sahibi bir insanım. Kendimce varımla yoğumla eşim ve evliliğim için emek verdim, veriyorumda. Ama kaynanam beni olur olmaz insanlarla bir tutmaya çalışıyor.

İnsan hürmet bekliyor arkadaşım. Nasıl ana olmak hürmeti ve saygıyı bekleme hakkını veriyorsa insana, hayata verilen her türlü emekte saygıyı hakediyor.

Ne yapalım yani? Kaynana anadır diye her türlü hakka sahip mi? Herkes kaynananın gönlü olsun diye neden en güzel günlerini sıkıntı içinde geçirsin? Benim evimde hiçbirşey istediğim gibi değil. Ama kaynanam evine halısını, perdesini en iyisinden aldırdı hemde ben evlenirken.

Birde şu var, kimse kimseyi anne olmaya zorlamıyor. Herkes kendi isteğiyle evladını dünyaya getiriyor. Yok 9 ay taşıdım yok binbir eziyet çektim. Çekmeseydin anacığım kimse seni zorlamadı. Bayıla bayıla ana oldun. O zaman bunun sorumluluğunuı evladına yada başkasının evladına yükleme.

Bilemiyorum karışık işler bunlar...

Ben de gelinim ben de calisiyorum. Simdi kaynanam kocamin eline bakiyor deniyor, benim ailem de benden bir seyler istiyor. Beni somurmus mu oluyorlar? Hele konu sahibinin olayinda daha evlenilmemis, aile destek olacagina aksine oglundan birseyler bekliyor diyor. Tabiki birseyler bekleyecek buyutmus adam etmis.

Sunu da ekleyeyim, ben bu olay sonrasinda konu sahibini 100% hakli gormesem de gt ailesine buna alindim nisanlinin da yuzune soyle eger geri adim atmazlarsa birak pesini dedim. Yani kaynana ne derse haklidir gibi bir dusuncem yok. Ama kaynanalarin da hakkini teslim etmek lazim.

Son düzenleme:
Ben de gelinim ben de calisiyorum. Simdi kaynanam kocamin eline bakiyor deniyor, benim ailem de benden bir seyler istiyor. Beni somurmus mu oluyorlar? Hele konu sahibinin olayinda daha evlenilmemis, aile destek olacagina aksine oglundan birseyler bekliyor diyor. Tabiki birseyler bekleyecek buyutmus adam etmis.

Sunu da ekleyeyim, ben bu olay sonrasinda konu sahibini 100% hakli gormesem de gt ailesine buna alindim nisanlinin da yuzune soyle eger geri adim atmazlarsa birak pesini dedim. Yani kaynana ne derse haklidir gibi bir dusuncem yok. Ama kaynanalarin da hakkini teslim etmek lazim.

Arkadaşım gönül ister ki herkes iyi niyetli olsun, insanlar verici olsun. Hak edene hakkı verilsin ama herkes bu kadar şanslı değil. İhtiyaç duyulduğunda gereken fedakarlığı yapmak her evladın boynunun borcudur, kabulüm ama herkes iyi niyetli olmuyor. Yinede her zaman yapıcı olmakta fayda var. Yanlış anlaşılmadığımı ümid ediyorum. Sevgiler...

kimse demiyorki ailesine yardım etmesin erkek. bende çalışıyorum dediğin gibi bende aileme desteğim.. mesele şu;benim annem iki kızıyla dul kalmış ve ayakları üzerinde duran bir kadın.kadın basına evladı için evladının evi için birşeyler alıp yapıyorken, kendi evi olan karı koca emekli olan bir ailede evladı için çabalayabilirdi. mesele bu.

cnm o nişanlıdan ne köy olur ne kasaba ne de damat.yani sevgiyi kenara koy demek gerçekten zor ama bi anlık koy kenara ve nişanlının artılarını eksilerini yaz hangi tarafı ağır basıyorsa o tarafa git.

Seni kaynanan degil nisanlin ortada birakmis bence kuzum :17: :17:

Ne karaktersiz, ne gerzek bir insanmis boyle :47:

cnm burda neyi ne kadar anlatabilirim ki.benim nişanlıma sonsuz saygım var hep bizim için en iyisini yapmaya çalıştı.. yemekli bir düğün yeri ayarladı,evini aldı,çok şükür eşyalarımızda oldu.. ama bunları ben olsun diye diretmedim. olmasada ben o adamın yanında dururdum.anlıyomusun?
sonuçta sadece tek taraflı alınmadı bişeyler bende aldım ve yaptım.evimizin kredisini birlikte ödüyoruz.. burda bir çıkar ilişkisi söz konusu değil.

oooooooo kaynanaların hiç sevmediği gelin.bir de ev aldırmış.daha da bilezik istiyor demiştir.oğlu yaptıkça o havalara girmiş.

kimse demiyorki ailesine yardım etmesin erkek. bende çalışıyorum dediğin gibi bende aileme desteğim.. mesele şu;benim annem iki kızıyla dul kalmış ve ayakları üzerinde duran bir kadın.kadın basına evladı için evladının evi için birşeyler alıp yapıyorken, kendi evi olan karı koca emekli olan bir ailede evladı için çabalayabilirdi. mesele bu.

Bu konuda yalnız değilsin ki
Kadınlar çalışmaya başladığından beri erkek aileleri misaifr gibi gelir gider oldu oğlunun düğününe ve hazırlıklara
Gelin de çalışıyo, yapsınlar bize ne durumu çok moda artık

Günaydın kızlar,
iyi kötü yorum yapan herkese çok tşk ederim.. gelişmeleri özet geçiyorum.
dün nişanlım anlattığım gibi 2 gün sessizliğimizden sonra öğle arama geldi ve yemek yedik.. ben dediğim gibi sessizliğimi koruyup ondan birşeyler duymak istedim.. beni haklı bulan cümleler kurdu beni kırdığının çok farkındaydı.. ben görüşmeden sonra hiçbir şekilde bir yumuşaklık vermedim evime gittim.. akşam beni aradı.. ailesiyle gerekli konuşmayı yapmış.. ben nişanlımı doğru ve yanlışlarıyla seviyorum ve ömrümü geçireceğim kadın olarak onu seçtim ben demiş. Allah izin verdiği sürece bu iş ölümüne kadar diye anlatmış. annesinin bir büyük olarak orta yol bulmadığını aksıne hırsıyla ortamı alevlendirdiğini belirtmiş. seni ortada bırakırım lafını keşke söylemeseydınde demiş.. o akşam birde bu kadar olanın bitenin üstüne kızcağızı ben tek ve savunmasız bıraktım çok hatalıydım demiş. kayınvalidem de benim sizin mutsuzluğunuzu isteyen bir yaklaşımım yok şuan engel olacak bir tavrımda yok deyip benimle konuşmak istediğini söylemiş.

aslında kadın kendine yapıyor.siizn yanınızdaki değerini düşürüyor.ama şimdiden gerçek yüzünü görmeniz iyi olmuş.ona inat bir birinize daha bir sarılır açık vermezsiniz.

bu tür tatsız olaylar nişanlılık evresinde genelde olur ama nişanlının hiç konuşmaması olaya müdahale etmemesi bir yabancı gibi davranması hoş değil:19: bir erkek gerektiği yerde anne babasını da susturmasını bilecek ama bizim toplulumumuzda böyle erkek çok az maalesef hepsi çocuk gibiler geç olgunlaşıyorlar:23:

merhaba cnm konunu yeni gördüm Bişeyi merak ettim kadın sana böyle çemkirirken annen kadını susturmadı mı cevap vermedi mi
O ne demekmiş seni ortada bırakırım :47:

merhaba cnm konunu yeni gördüm Bişeyi merak ettim kadın sana böyle çemkirirken annen kadını susturmadı mı cevap vermedi mi
O ne demekmiş seni ortada bırakırım :47:
şuan çok yanlış konuşuyorsun bir büyük gibi davranmamakla beraber pişmiş aşa su katıyorsun dedi annem. yarın onlar iyi oldugunda akılda senin sözlerin kalır dedi. ayrıca benim kızım evde kalmadı çok şükür bu nasıl bir laf dedi.

şuan çok yanlış konuşuyorsun bir büyük gibi davranmamakla beraber pişmiş aşa su katıyorsun dedi annem. yarın onlar iyi oldugunda akılda senin sözlerin kalır dedi. ayrıca benim kızım evde kalmadı çok şükür bu nasıl bir laf dedi.

Oooohh annen asaletiyle dövmüş kaynananı ağzına sağlık tabi ama kaynanan pek asaletten kibarlıktan anlayacak birine benzemiyo Terbiyesiz kadın yaaa :47:

canım gercekten senın adına cok uzuldum..konunda herhangı bır gelısme var mı bılemıyorum ama kaynanan cok terbıyesız bır kadın anlattıgına gore. aılenın yanında ozellıkle senı ortada bırakırım vs cok cırkın konusmaalar...evlenırsenız Allah yardımcın olsun dıyorum baska da bırsey demıyorum...

bu akşam konuşacakmış benimle. bakalım akşama rengi belli olacak..nasıl davranmalıyım bilmiyorum.ona hırsla istediğini vermek istemiyorum

Back
X