Düğünlere gitmezsem cahil kalırmışım?

lilyy26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
117
45
3
35
Düğünlerde başkalarının kızlarını görüp kıskanıyormuş, benim de gelmemi istiyormus; eğer düğünlere gitmezsem onun gibi hiçbir şey bilmeden evlenirmişim, cahil kalırmışım, düğünlere giden insanlar daha açık oluyorlarmış daha iyiymiş öylesi. Defalarca söyledim düğün, kına, kız isteme vs. sevmiyorum; ileride ben de istemiyorum diye ama anlatamıyorum. Zamanı gelince istermişim benim yaşımdayken o da istemiyormuş; yahu 20 yaşına gelmişim daha niye değişsin fikrim. Ya bunlari istememek suç mu? Her seferinde bilmiş bilmiş sırıtarak istersin istersin diyorlar daha da sinir oluyorum. Cidden yaşımdan dolayı mı böyle? Şart mı bunlar ya cahil mi oluyorsun gitmeyince ya da evlenemiyor musun gelenekler olmadan? Kendimden şüphe etmeye başladım artik görüşlerinizi merak ediyorum?

Düğünlerde başkalarının kızlarını görüp kıskanıyormuş, benim de gelmemi istiyormus; eğer düğünlere gitmezsem onun gibi hiçbir şey bilmeden evlenirmişim, cahil kalırmışım, düğünlere giden insanlar daha açık oluyorlarmış daha iyiymiş öylesi. Defalarca söyledim düğün, kına, kız isteme vs. sevmiyorum; ileride ben de istemiyorum diye ama anlatamıyorum. Zamanı gelince istermişim benim yaşımdayken o da istemiyormuş; yahu 20 yaşına gelmişim daha niye değişsin fikrim. Ya bunlari istememek suç mu? Her seferinde bilmiş bilmiş sırıtarak istersin istersin diyorlar daha da sinir oluyorum. Cidden yaşımdan dolayı mı böyle? Şart mı bunlar ya cahil mi oluyorsun gitmeyince ya da evlenemiyor musun gelenekler olmadan? Kendimden şüphe etmeye başladım artik görüşlerinizi merak ediyorum?

15 yaşımdan 30 yaşıma kadar düğünleri sevmezdim, gitmezdim hala da öyleyim, gitmiyorum çok mecbur kalmadıkça içimden gelmiyor gitmek napim:ukala:

20 yaşımdayken istemiyordum 33 oldum hala istemiyorum
hatta genelde 20li yaşlarda insanlar böyle şeylere daha meraklı olur da ileride bıkar, soğur. maddi külfetinden, tantanasından filan çekinir amaaaan ne gerek var, moduna gelir. yani herkes öyledir demiyorum tabi de benim gördüüm genelde öyle oluyor. 20lerin başında insanlar pek bilemiyor herhalde . yani şuna katılıyorum 20li yaşlardaki fikirler değişebilir. Ancak genelde düğün istemeyenin de sonradan ister olduğunu ben görmedim.
düğüne gitmezsen cahil kalırsın derken şöyle; her konunun cehaleti var. düğünde atom fiziği öğrenmeyeceksin elbette ama işte adet nedir ne olur ne biter ne yapılır filan onları öğrenirsin gidersen. bunun için her düğüne gitmeye tabi gerek yok. yine de bir kaç düğüne gidip gözlemlemekte fayda var. hele ki yakın zamanda niyetiniz varsa.
düğün istemeyip de düğün yapmamak aynı şey değil. genelde anne-baba illa olacak diyor, bi şekil yapılıyor. hele ki 20li yaşlarda evlenirseniz anne-babanıza söz geçirmeniz zor olur diye düşünüyorum. ilerideki yaşlarda biraz daha karışamıyorlar. yoksa deidğim gibi ben de asla istemedim hiç de sevmiyorum. ama ben ne dersem onu yapılır zira hem yaşım müsait hem masrafı neyse benim cebimden çıkacak, kimse karışamaz. sizde düğünü eşiniz, k.pederiniz yapacaksa maalesef uymanız gerekebilir.
Neyse herşey bir yana da adamın sizi dinlememesi, ciddiye almaz tavırları itici. yoksa bunlar eften püften meseleler. bi yolu bulunur.

İlk gittiğim kına kendiminkiydi. 3. Düğün de kendiminkiydi. Çok cahilim yav...

Bi şurada haklı olabilir, ileride sana da yapılıyor o isteme işleri bilmem ne, kaçamıyorsun yani. Gideyim nikahı kıyayım diye bir durum olmuyor. Şartlar o kınayı o düğünü gerektiriyor.

İstersin istersin :KK48:

Cahillik değil de 20 yaşı çok büyük farkındalık yaşı sanman çok şirin geldi.
Ben eşimle tanışana kadar 'ne evliliği yae' diye konuşuyordum. Yaşım 28 idi bu arada.
Düğünden, kınadan nefret ederdim bu arada.

Neredeyse 22 yaşındayım, bir kere bile düğüne gitmedim. Ailem de benim gibi düğün tantanası sevmez, o yüzden hiç zorlanmadım. Şöyle sakin, elit, huzurlu bir ortam olsa giderdim de; ülkemizdeki dugunlerin hiç alakası yok çoğunlukla. Uzaktan gördüğüm kadarıyla dünyanın en saçma olayı.
images.webp

34 yaşındayım çok yakınlarım sadece nikah yaptığından kimsenin düğününe gitmedim. Arkadaşlarım diye gitmek istediklerime de bir vesileyle gidemedim, başka şehirler vs söz konusu olduğundan. Ama gitsem de düğünde çok sıkılır arkadaşım için katlanırdım muhakkak. Ben de bu yıl evleniyorum. söz nişan yapmadım, yüzük bile takmadık, sadece aileler tanıştı, kına kesinlikle yapmayacağım, düğün ASLA düşünmüyorum. Sağdan soldan lafı bile edilse hemen kapatıyorum konuyu. Sevmiyorum, zorla değil. Ama ailem garipsemedi beni biliyorlar zaten :KK53: Bir nikah akşama aile yemeği ya da arkadaşlarla bar eğlencesi düşünüyorum. Nikahta olur da bulabilirsem ya çoooook sade bir gelinlik, ya da düz beyaz bir elbise giymeyi düşünüyorum. 20 yaşında da bu kafadaydım, giderek daha da katılaştı bu fikirlerim :KK66:

Istersın ıstersıııın

Hahahaha saka bı yana annenın dedıgı gıbı degıl dugunle kım ne ogrenmıs dedıkodudan baska :)

Isın farklı bı byutuda var yasın daha kucuk ıkı sene snra byle dusunmeyebılırsn ha byle dusunmeyr devam edersende o nısan yuzugu parmaga grınce banal dedgın her ne varsa hepsını ıstersın :D bende oyle olmustu en azından

İlk gittiğim kına kendiminkiydi. 3. Düğün de kendiminkiydi. Çok cahilim yav...

Bi şurada haklı olabilir, ileride sana da yapılıyor o isteme işleri bilmem ne, kaçamıyorsun yani. Gideyim nikahı kıyayım diye bir durum olmuyor. Şartlar o kınayı o düğünü gerektiriyor.

Kız sılım grdunmu pztıfı gecen knunu grmustum hayrlı olsn saglıkla kucagına al ınsallah :)

Ayrıca cahil kalma kısmı da iyiymiş, insan cehaleti silmek için eğitimini uzatır, kütüphaneye gider falan da düğün de neymiş :KK70: :KK70: :KK70:
İnsan içine çık sosyalleş demek istemiş herhalde yanlış ifade etmiş muhtemelen kendini :KK66:

Cahil kalmak konusu çok saçma niye düğüne kınaya gitmeyince cahil kalasınki.
Amaaaaa; düğün kına falan bencede istersin.ben 20li yaşların başında senden beterdim.evlensem bile kına yapmam asla , düğünümde sadece nikah olcak diodum.25te evlendim.düğün ve kına videolarına bakarken çüşş bu sürekli oturmadan kıvırtıp duran ben olamam heralde diorum.iyikide yapmışım.yine olsa yine yaparım.....

Bunu söyleyen aile bireyin sana şunu demek istemiş... Bak millet evlenirken nasıl düğün yapıyorlar, ne takılar takılıyor, ne tantanalar var bunları gör sende ilerde evleneceğin zaman daha azını isteme...

Back
X