Düğünlere gitmezsem cahil kalırmışım?

Kendi çapında annen de haklı. Sonuçta böyle ortamlrda bulunmazsan yarın öbür gün evlenirken kaynana kişisinden neler beklemen gerektğini bilemezsin. Takı ne takılır bohçaya ne konur. Ayşe teyzenin kızına 10 bilezik takmışlardı bana 5 taktılar diye kavga çıkaramazsn. Ayşenin kızına kaç bilezik takıldığını görüp hafızaya atman ortalama bi değer çıkarman lzım. Hatta konu komşu herkesin çeyizini görüp en iyisini yapmaya heveslenmen lazım. GörmeZsen enkötüsü seninki olur mazallah.

küçüklüğümden beri nefret ederim. hele de yakın akraba olunca gitmek zorundasın. tam bir eziyet.
saçını tavus kuşu gibi yaptırıp parlak kıyafetler giyip ciddi bir şekilde halay çeken insanlar, ben senin şuyunum buyunum deyip yalap şalap öpenler bana bir eğitim katmadı. en son kendi düğünümde bile daral geldi.
konu sahibi sen gibi 20 yaşında değilim, 30 küsürlerdeyim. düğün günleri hasta ol, işin çıksın :)

ben kendi düğünüme bile ancak takı zamanı gidip sonra dönerim diye düşünenlerdenim :D sevmem en son gittiğim düğün kuzenimindi. oda mecburen işte :D ki diğer kuzenimin düğününe gitmedm ble sevmiyorum diye.

Bende pek gitmezdim dugunlere kendi dugunumde de şimdi nolcak modundaydim cahillik bu olsa gerek!

Düğünlerde başkalarının kızlarını görüp kıskanıyormuş, benim de gelmemi istiyormus; eğer düğünlere gitmezsem onun gibi hiçbir şey bilmeden evlenirmişim, cahil kalırmışım, düğünlere giden insanlar daha açık oluyorlarmış daha iyiymiş öylesi. Defalarca söyledim düğün, kına, kız isteme vs. sevmiyorum; ileride ben de istemiyorum diye ama anlatamıyorum. Zamanı gelince istermişim benim yaşımdayken o da istemiyormuş; yahu 20 yaşına gelmişim daha niye değişsin fikrim. Ya bunlari istememek suç mu? Her seferinde bilmiş bilmiş sırıtarak istersin istersin diyorlar daha da sinir oluyorum. Cidden yaşımdan dolayı mı böyle? Şart mı bunlar ya cahil mi oluyorsun gitmeyince ya da evlenemiyor musun gelenekler olmadan? Kendimden şüphe etmeye başladım artik görüşlerinizi merak ediyorum?
Bu ne komik gerekçe yahu :) kurban olsunlar böyle cahilliğe o zaman

Düğünlere gitmekten hiç haz etmem çevremdekiler kolumdan sürüyerek götürür,15 yaşında da sazlı sözlü düğün istemiyordum 18 yaşındayım haka istemiyorum.Dinen de uygun değil zaten ama gel bunu anneme anlat neyse küçüğüm ben daha:D

Back
X