düğünü kim yapar?

siyahpatiklipenguen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
45
3
36
Ankara
arkadaşlar ben size birşey sormak istiyorum

şimdi benim eşim 3 erkek kardeş ve eşim en büyükleri diğer ikisi bekar ve çalışıyorlar

dün akşam hani ortanca kaynım evlesin falan konuşuyorlar kayınpederle kayınvalidem hani bizde tam yaşı falan diyoruz eşimle,

neyse birden kayınvalidem düğünleri abiler yapar dedi ben bişi anlamadım eşim güldü

eve geldik eşime sordum hani kardeşim evlenirse düğün masraflarının bir kısmını siz karşılayın demek istiyorlar dedi

ama şimdi biz kredi ile ev aldık çocuğumuz var tamam kazanıyoruz para ama bi o kadar da giderimiz var

canım sıkıldı bu konuya birikmiş paramız olsa canım feda ama ortada öyle bir para yok ve düğün işi masraflı

şimdi ben ne yapmalıyım??

Ben insanların kendi düğününü, evini yapabilecek durumda değilken evlenmelerine karşıyım. Düğünü evlenecek kişi yapar. Düğün yapacak durumu yoksa nikahla evlenir. Size abi ve yenge olarak içinizden gelirse bir beyaz eşyalarınıörneğin bir çamaşır makinesi almak düğünde de bir bilezik takmak düşer.

Ben insanların kendi düğününü, evini yapabilecek durumda değilken evlenmelerine karşıyım. Düğünü evlenecek kişi yapar. Düğün yapacak durumu yoksa nikahla evlenir. Size abi ve yenge olarak içinizden gelirse bir beyaz eşyalarınıörneğin bir çamaşır makinesi almak düğünde de bir bilezik takmak düşer.

canım benım olurmu öle sey dugunu abı yapar dıyee ne sacma abısımı dogurdu kardesını sankı annesı ve babasının görevı buu
tamam parasal yonden ne gercerse gonlunden yardım eder abı ...ama dugunun her seyınıde abının omzuna yuklemek yanlıs olur sonucta onunda evı barkı var sorumlulukları varr borcu harcı varr

olmaz yanıı

benımde esımın erkek kardesı var bırtane suan polis okulunda okuyor evlenmeyı dusunse bızmı yapcaz yanıı

bence bırazcıktaa ska mayetınde demıstır kayınvalıdengıl
takma o kadar kafayaa

senıde denemıs olabılırler bakalım gelın ne dıcek dıyee :)

benim eşim evin tek erkeği ve çokk ablası var.Biz evlendiğimiz de düğün masraflarının tamamını ikimiz karşıladıka ileler hiçççç karışmadı.Biz çalışıyoruz kendimiz yapar öderiz dedik.Ancak bitti ödemeler.Abim evlendi onun düğününü biz yaptık.Biz derken babam abim yani.Bi abi olarak elbette kardeşine yardımcı olabilir.Anne babanın yeri ayrı sonuçta.Abi diye bütün masrafları karşılayacak diye bişey yok.Olammalı da .E nolcak diğer kardeşi de evlenince yine masrafı siz mi çekiceksiniz.Abi olarak yapar gerkeni ama bunu ailesinin de gözüne sokar gibi söylemesi ilginç.espiri yapmıştırlar diye düşünüyorum.Sen sıkma canının sonuçta sizin de borcunuz var bunun bilincindedir eşin ona göre davranır yani.

Sizin düğününüzü kim yaptı ki? Ay ben anlamıyorum bu aileleri ya ilk çocuğuna güvenerek mi diğerlerini yapmışlar? Abisi olarak tabiki elinden geleni yapar ama direk düğünü abisi yapar ne demek. Eşinle konuş içine atma şartlarınızın oda farkındadır zaten. Yumuşak bir şekilde duygularını ifade etki oda ona göre davransın. Sen sesini şimdiden çıkarmazsan eşinde sorumluluk hissedebilir. Arada erkekleri uyarmak lazım sanırım. Ayrıca ara ara çok borcunuz olduğunu eşinizin ailesi yanında da vurgulayın derim.

canim daha ortada fol yok yumurta yok,kiz yok,söz yok niye kafana takiyorsunki.
herkes biliyorki dügünü anne baba yapar yani.hem siz yapacak olsaniz bile olmayan parayla neyi yapacaksinizki.
canini sikma kayinvaliden öylesine söylemistir.

Biz eşimle evlenirken ne annesi ne babası nede erkek kardeşi bişey yapmadılar. Ne yapıyorsunuz diye bile sormadılar.
Bende o evlenirken aynen öyle yapacağım. Misafir gibi gidip geleceğim. Hiçbir şekilde maddi destek veremez eşim izin vermem.
Eger aranız iyiyse içininizden de bişey yapmak gelirse yaparsınız ama yapmaya mecbur değilsiniz. Annesi babası var sonuçta.

hemen tepkı verıp goze batmayın derım belkı denemek ıstedıler sızı ... ılerleyen zamanlar gercekten boyle bı durum oldugunda tavrınızı koyarsınız tabıkı

bizim düğün masraflarının bir kısmını eşimin tazminat ücretiyle ( eşim o dönem işinden ayrılmıştı) bir kısmınıda düğünden sonra takılarla hallettik

ya benim üzüldüğüm şu oldu elbette abisi ve yengesi olarak onlara yapacağımız ve düşündüğümüz şeyler var

ama sonuçta sınırlı sanırım benim tepkimi ölçmek için yaptılar acaba ne diyecek diye

benim parayla pulla işim olmaz aslında bunu çok iyi bilirler

dedim ya paramız olsa canım feda evinin herşeyini karşılarım onlar benimde kardeşlerim

normal şartlarda düğünü o çocuğu peydah edip dünyaya getirenler yapar ama bazı asalaklarda vardırki anne babalığı sadece doğurmak ve doğurtmaktan ibaret zannederler kime yükü atarız diye düşünürler

boşverin ya açıkça siz el atın demeye getiriyorlar... evet evet diyin.... elinizden geldiği kadar el atarsınız ama zorlanacak kadar, borç alacak kadar hiç gerek yok. böyle abiler, ablalar... çok yardım edince de o çift gereken sorumluluğu alamıyor, evli barklı olmasına rağmen para bekleyebiliyorlar. alıştırmayın.

bizim düğünümüzü, erkek tarafının alacağı eşyaları... eşim kendi biriktirdi yaptı. benim kazancım kötüydü sonra da işsiz kaldım. ama ailemin durumu iyiydi. birikimim ile sadece porselen, çatal kaşık... alabildim. kalan her şeyimi, nişanımı, eşyalarımı da ailem aldı. hala daha evimizde paramız mı olmaz... kimseye demeyiz. yoksa yoktur. kendi başımızın çaresine bakarız. olunca kenara atarım ben, yokken ondan idare ederim.

erkek kuzenim evlenirken, kız tarafının erkek tarafının yapması gereken her şeyi kuzenimin, annesi babası, evli olan abi ve ablası yaptı. balayını bile ablası ödedi.... bir de ev aldılar. içini yaptırdılar. ne oldu ama.... yok kız işten çıkar yok erkek... ablası olan kuzenim hala arar paranız var mı diye sorar.. 4 senelik evli. kendi eviniz var. bu arayıp para gönderen abla hem çalışıyor hem evine yetişiyor. onun parasını alan gelin çalışırken eve yardımcı alıyor... ablanın iyi niyetine bak muameleye bak....çalışıyorsunuz niye ablanıza yük olasınız? yok işte o sorumluluk oturmadı.

alıştırmayın. herkes kendi sorumluluğunu alsın.

benim düşüncelerime tercüman olmuşsun. sanki eşinizin kardeşini eşinizmi dünyaya getirdiki tüm düğün masraflarını üstlensin. bir bilezik alırsınız olur biter.bu durumıu eşiniz kendi ailesiyle konuşsun.siz girerseniz kötü yenge olursunuz mazallah.hiç karışmayın ama eşinize karşıda tavrınızı koyun. sonuçta yeni ev almışsınız kredi ödüyormuşsunuz. e bide çocuklar. valla kendimden biliyorum ucu ucuna yettiriyoruz.

çok çakal gordum kayınvalıdeni.
bende o an tepkını ölçmek için yaptı..
içinde bıırktırme hgemen o anda cevabını verecektın...
durumu olan tabıkıde yardım etsın falan deyıp işte borç içinde old. belırtecektıniz...

Saçmalık..Abiler neden yaparmış
Senin kayınvalidenler iyi bulmuş yollarını
Düğünü de yapamayacklarsa ne demeye doğurmuş çocuklarını
Pes yani... sen de taviz verme yoksa hep beklenti içine girerler

cnm eşine olta atmış ister göre göre bile bile gider yem olur ister bnm de kendi ailem var borcum var der çekilir.....yani öyle birşey yok masraf yıkmak için söylenmiş bir söz sakın zorunda mı olarak algılama zorunda değil zaten eşin demiş masraflara yardımcı olalım diye dediler diye.....ister yem olur ister ailesini ilk önce düşünür

Son düzenleme:

Canım ortaya bi taş atmışlar yersen işte yıkıcak yer arıyorlar. Sanki siz parayı sokakda topluyosunuz ohh ne güzelde söylemişler abiler yapar diye. Sizin zaten eviniz var kendi geçiminizi yürütmeye çalışıyosunuz nasıl destek olucaksınız. Hadi bi parça eşyasını siz aldınız diyelimki daha ne yapacaksınız bugün bi düğün yapmak evlenmek en az 15-20 milyara mal oluyor o kadar kolaymı öyle. Bence fazla taviz vermeyin bir iki eşyasına destek olursunuz o ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…