- Konu Sahibi siyahpatiklipenguen
-
Çok bencilsin umarım farkındasındır..Adam emekli olana kadar çalışmış, bir de aman gelinim çalışmasın diye bu yaştan sonra senin borcunu ödemek için mi çalışıcak?
Sen daha 20'li yaşlardasın ve çalışmak zor geliyor sana..Nasıl o adamdan bekleyebiliyorsun bunu?
Kayınpederine mana buluyosun ya, gelinin evde otursun diye emekli olduktan sonra sen ve eşin çalışmaya devam edebilirsiniz..
Hoş sen daha bu yaşında çalışmaya üşeniyorsun..
Konu sahibi arkadaşım içinden gelen yardımı yaparsın ama düğünü sen yapmak zorunda değilsin..Ailesi de değil açıkçası, tamam imkan varsa yardım ederler ama kaynının kendi birikiminin olması gerek..Ya da elini taşın altına sokup kredi çekiversin bi zahmet..
Hiç bencil değilim canım hiçbişey yapmayan elini suya sabuna sürmeyen aileler bencil olmuyorda ben mi bencil oluyorum. Benim borcumu ödeyecek diye değil eli ayagı yerindeyse sağlıklıysa neden çalışmasın erkek adamın evde ne işi var sonra çocuk evlendirirken iş para harcamaya gelirken elini cebine atamamaya utanmıyor ama evde oturmaya gelince ohh yan gel yat aşağı aman ne güzel yaa biz evlenelim bi ton borcun sıkıntısını birtek biz çekelim yok öyle 3 kuruşa 5 köfte eğer bizim sıkıntımızı bizle beraber göğüsleseydi gözümdeki değeri başka olurdu.
Hiç bencil değilim canım hiçbişey yapmayan elini suya sabuna sürmeyen aileler bencil olmuyorda ben mi bencil oluyorum. Benim borcumu ödeyecek diye değil eli ayagı yerindeyse sağlıklıysa neden çalışmasın erkek adamın evde ne işi var sonra çocuk evlendirirken iş para harcamaya gelirken elini cebine atamamaya utanmıyor ama evde oturmaya gelince ohh yan gel yat aşağı aman ne güzel yaa biz evlenelim bi ton borcun sıkıntısını birtek biz çekelim yok öyle 3 kuruşa 5 köfte eğer bizim sıkıntımızı bizle beraber göğüsleseydi gözümdeki değeri başka olurdu.
Valla canım masraflar çoğaldı dogru ama her ailede çocuguna o kadar para dökmüyo yani. Birikim yapamıyolarsa kredi çekip çocugunun eşyalarının bi kısmını alsınlar o zaman onuda mı yapamıyorrlar artık hertürlü ödeme kolaylıgı var sonuçda. Ama işin kolayına kaçıyolar siz kendiniz yapıverin demeye getiriyolar. Yapmak isteyene hiçbirşey bahane değil, evlilik çağındaki insanlar 15-20 milyarı nerden bulacakda evlenecek bizde kredi çekip evlendik 7 aylık evliyim borç ödüyoruz daha 2 sene daha borç ödeyeceğiz. Yani ailelerde yapsa kredi çekip yapacak başka alternatif yok yani para yoksa ne yapsın. Ben şuan borç içindeyim ve ister istemez sıkışıyoruz ve ister istemez kayınvalidemlere sinir oluyorum en azından biraz ucundan destek olsalardı bi çöp almadılar sonrada sevgi saygı bekliyorlar gelde sev yani.
normal şartlarda düğünü o çocuğu peydah edip dünyaya getirenler yapar ama bazı asalaklarda vardırki anne babalığı sadece doğurmak ve doğurtmaktan ibaret zannederler kime yükü atarız diye düşünürler
arkadaşlar ben size birşey sormak istiyorum
şimdi benim eşim 3 erkek kardeş ve eşim en büyükleri diğer ikisi bekar ve çalışıyorlar
dün akşam hani ortanca kaynım evlesin falan konuşuyorlar kayınpederle kayınvalidem hani bizde tam yaşı falan diyoruz eşimle,
neyse birden kayınvalidem düğünleri abiler yapar dedi ben bişi anlamadım eşim güldü
eve geldik eşime sordum hani kardeşim evlenirse düğün masraflarının bir kısmını siz karşılayın demek istiyorlar dedi
ama şimdi biz kredi ile ev aldık çocuğumuz var tamam kazanıyoruz para ama bi o kadar da giderimiz var
canım sıkıldı bu konuya birikmiş paramız olsa canım feda ama ortada öyle bir para yok ve düğün işi masraflı
şimdi ben ne yapmalıyım??
Eski bir konu sayılır fakat ne büyük tepkiler almış konu, şaşırdım.
Kardeşler birleşip bir kardeşine düğün konusunda destek olması çok mu zor ? Neden olmasın ki ?
Benim kardeşim evlense elimden ne geliyorsa yaparım.
Düğün masraflarının bir kısmını karşılamak, tamamını karşılamak, eşyalarından bir kısmını karşılamak v.s imkanı neye elveriyorsa insan yapmalı kardeşi-ailesi için.
Niye bu ayrımlar anlayamıyorum?
şimdi benim eşim 3 erkek kardeş ve eşim en büyükleri diğer ikisi bekar ve çalışıyorlar
dün akşam hani ortanca kaynım evlesin falan konuşuyorlar kayınpederle kayınvalidem hani bizde tam yaşı falan diyoruz eşimle,
neyse birden kayınvalidem düğünleri abiler yapar dedi ben bişi anlamadım eşim güldü
eve geldik eşime sordum hani kardeşim evlenirse düğün masraflarının bir kısmını siz karşılayın demek istiyorlar dedi
ama şimdi biz kredi ile ev aldık çocuğumuz var tamam kazanıyoruz para ama bi o kadar da giderimiz var
canım sıkıldı bu konuya birikmiş paramız olsa canım feda ama ortada öyle bir para yok ve düğün işi masraflı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?