düğünü kim yapar?

İyi ne güzel takı istemediğiniz için eşinizde size madalyon takmışdır. O inci setinize hatıra olsun diye bakar bakar durursunuz artık.

Yok madalyon takmadı ama çalışmaya biraz ara verip kafamı dinlemek istiyorum dediğimde başkalarının eşleri gibi "borcumuz var ama çalışman gerek" vs demedi. "Sen ne zaman istersen o zaman çalışırsın" dedi.

Konu sahibi arkadaşım, aklıma şu geldi. Eğer bu mesele seni gerçekten tedirgin ediyorsa, uygun bir fırsat bulup konuyu k.biraderinin evlilik çağına getirip, "aaa sen de evlendiğinde o zamanın en son model bulaşık makinesini abinle yengen olarak ben alıcam, düğün hediyesi olarak, borcumuz kredimiz var demeyeceğim" dersin. Böylece hiç tatsızlık olmadan sizin borcunuz olduğu da düğüne sadece hediyenizle katkı sağlayabileceğin de anlaşılmış olur, hem de düşünceli yenge gibi takılırsınız :)

Son düzenleme:
evet böyle aileler var maalesef.evladina saygisi sevgisi yok.olsaydi esi istermi istemezmi bu yüzden aralari kötü olurmu diye düsünürlerdi...
asla bir dügünü yapmak abinin sorumlulugunda olamaz....
evlenecek kimse o ve anne babasidir sorumlusu...onlar kolayi secip yüklerini size yüklemeye calisiyorlar...
dügünü yapamayacak adam yarin hep abiye gelip para isteyecek demektir.biriktirsin parasini öyle evlensin canim...
eger siz simdi buna izin verirseniz KESIN her zaman sizden isteyecekler...sizde sürekli ezilen borc ödeyen durumunda yasayacaksiniz....
nasil insanlarla ayni atmosferde nefes aliyoruz anlayamiyorum...:18:

ne kadar sömürmeye meraklı insanlar var...öyle şey olur mu,evlenecek kişi kendi ayakları üzerinde durmalı,kendine güvenmeli,bunlar yoksa
başkalarına güvenip evlenmemeli...herkes kolayını bulmuş ,böyle bir şeyi eşin kabul etmemeli...

çok saçma şakası da olmaz bence hem her şakanın altında bi ciddiyet yatar fikrindeyim.kaynınız ogluda eşiniz değil miymiş kayınavldenızın herkeısn bı aılesı var helekı ben bu ekonomı ıslerının ortada konusulmasına cok karsıyım ben kendı aıleme bıle karıstırmam yanı esımın aılesının de karısmasını ıstemem esımd ebılır bu durumu haa onlar sürekli tavsıey verır soyle yapsanız boyle etsenız dıye ama soyler gecerler alıstım artık onalrın huyu boyle.yanı herkes kendı kesesını bılsın dıyorum ben sizde karsımayın düğün olursa üstünüze düşeni yaparsını bu kadar fazlası sıızn ısınız deıl bence:20:

Niye güzel canınızı sıkıp kafanızı takıyorsunuz ki???
Desin desin dursunlar, eşiniz bu konuda hemfikir mi* büyük borçlara girmmeye niyetli mi?
Cevabınız hayırsa boşgeçin...
Tepkinizi merak etmişlerdir, ki tepkisizlik de bir tepkidir...
Ha çok rahatsız olduysanız konu bir daha açılırsa, aman anne şimdi sağ kolun sol kola faydası yok biz en fazla takımızı takarız deyin çıkın ki böyle bir talep olduğunda ne tepki vereceğiniz anlaşılsın...
Her olaya tepkiyi de eşinizden beklemeyin.......

şaka oldugunu sanmıyorum kayınvaliden ortaya bi yem atmış, yerseniz size yaptıracak, kendilerine masraf olmasın diye,
artık bu devirde oğlan evlendirmek ne kadar kolay olmuş ya, maddi durumları olsa bile damat tarafı bi rahat hava içinde.ya abilere yaptırmaya çalışıyolar yada yeni gelin damat başbaşa igneden ipliğe yapıyolar,her türlü maddi manevi zorluklarla başaetmeye calışıyorlar.ondan sonra gelde bu insanlara ana baba de

Malesef böyle insanlar mevcut..benim kızlardeşimin ailesi nişan için geldiklerinde öyle güzel bohçalar hazırlamışlardı ki hayran kaldık..meğer kardeşimin nişanlısına 10bin lira kredi çektirmiş onunla nişan yapmışlar..evlendikten sonra beraber ödeyecekler..yuh yani..kız kardeşim kendi hediyelerini kendisi almış oldu..bari kendine bıraksalardı hiç değilse o kadar açılmazdı..sinir olduk..insan kendine takılacak bileziğin parasını öder mi ya..sömürmeyi iyi biliyorlar..lanet olasıcalar..

bence hiç taviz vermeyin..sonu gelmez..

'' bence hiç taviz vermeyin..sonu gelmez..''

yani açıkcası benim korkduğumda bu oldu sanki eşim büyük diye herşeyi bizim yapacağımızı düşünecekler gibi

elbetteki büyüklerimiz sayarım severim orası ayrı ihtiyaçları olunca her an yanlarındayız ama koşullarımız dahilinde

Emekli olduysa oldu bugün emekli bi çok insan sağlıgı yerindeyse çalışıyor çocuk yapmasını bildiyse çalışacak tabii. Ayrıca benim evimde bi eksik varsa evet bu kayınpederimin ayıbıdır zaten kendide söyledi bunu senin evinde bi eksiğin varsa bu benim ayıbım dedi ama icraat yok yani. Kendi evimin borcu diye bişey yok benim 2 parça eşyamı alsaydı benim şimdi ne borcum olucakdı. Benim babam bazı şeylerimi aldı ama biz enayimiyiz.

Çok bencilsin umarım farkındasındır..Adam emekli olana kadar çalışmış, bir de aman gelinim çalışmasın diye bu yaştan sonra senin borcunu ödemek için mi çalışıcak?
Sen daha 20'li yaşlardasın ve çalışmak zor geliyor sana..Nasıl o adamdan bekleyebiliyorsun bunu?

Kayınpederine mana buluyosun ya, gelinin evde otursun diye emekli olduktan sonra sen ve eşin çalışmaya devam edebilirsiniz..
Hoş sen daha bu yaşında çalışmaya üşeniyorsun..

Konu sahibi arkadaşım içinden gelen yardımı yaparsın ama düğünü sen yapmak zorunda değilsin..Ailesi de değil açıkçası, tamam imkan varsa yardım ederler ama kaynının kendi birikiminin olması gerek..Ya da elini taşın altına sokup kredi çekiversin bi zahmet..

Çok bencilsin umarım farkındasındır..Adam emekli olana kadar çalışmış, bir de aman gelinim çalışmasın diye bu yaştan sonra senin borcunu ödemek için mi çalışıcak?
Sen daha 20'li yaşlardasın ve çalışmak zor geliyor sana..Nasıl o adamdan bekleyebiliyorsun bunu?

Kayınpederine mana buluyosun ya, gelinin evde otursun diye emekli olduktan sonra sen ve eşin çalışmaya devam edebilirsiniz..
Hoş sen daha bu yaşında çalışmaya üşeniyorsun..

Konu sahibi arkadaşım içinden gelen yardımı yaparsın ama düğünü sen yapmak zorunda değilsin..Ailesi de değil açıkçası, tamam imkan varsa yardım ederler ama kaynının kendi birikiminin olması gerek..Ya da elini taşın altına sokup kredi çekiversin bi zahmet..

Sağduyulu yorumunuza katılıyorum.

cok sacma bence Allah kardesi kardes yaratmis kesesini ayri yapmis. hic pas vermeyin. ben dügünü erkegin kendi parasiyla ve anne babanin yardimiyla yapilmasi taraftariyim. sadece anne babaya yüklenmek de iyi degil. zaten calisip birikim yapmayan insan ne diye eVlenir ki ?

eşimin ailesi biz evlenirken hiç birşey yapmadı ama eşim kardeşinin düğünü için 2500 lira harcadı.

evlenicek olan erkek maddi olarak herşeye yetişemeyebilir bu duruda anne baba girer tabi devreye eğer varsa çalışan kardeşler bir de. ama abisi var diye düğünü yapmak niye size kalıyo anlamadım. ne kadar saçma tabi siz de elinizden geldiği kadar yardım etmeye çalışırsınız ufak tefek eksik kalan yerlerde ki bunu da belirtmişsiniz zaten. ama bu konuyu uzatmayın bence daha ortada bişey yokken zamanı gelince tavrınızı belli edersiniz

ne alaka yaaa abi yapar...bu nasıl bi saçmalıktır abiye güwenilip ewlenilmez ozaman ewlensinler borçlarıda abi ödesin...eşinizin ailesi bence bu konuda yüklenmemeli eşinize sizinde hrcamalarınız borçlarınız giderleriniz var sonuç itibariyle...

Esin ödeyecekse zaten sen tepki göstersende öder göstermesende öder. O yüzden bence fazla tepki veripte cazgir gelin durumuna düsme sen. En azinda ileride senin onlara diyecek lafin olur, onlarin sana degil:34:

Yok madalyon takmadı ama çalışmaya biraz ara verip kafamı dinlemek istiyorum dediğimde başkalarının eşleri gibi "borcumuz var ama çalışman gerek" vs demedi. "Sen ne zaman istersen o zaman çalışırsın" dedi.

:) çok iyiymiş valla çalışıyoruz ama en azından herşey gönlümüze göre oldu bişeyde gözümüz kalmadı.

Back
X