Düğünü ucuza getirmenin yolları nelerdir?

Baskasi ne der diye düşünmemek
Şöyle ki aman gelinligim şöyle olsun aman salon böyle olsun aman esyalarim soyle olsun sonra ne derler diye dusunmek masrafa sokuyor insani... evlenen cift ve ailesinden baska herkes eğleniyor kendinizi düşünün . :KK66:
Mümkün oldugunca az para harcayin yoksa evliliginizin ilk ve en guzel yillarink borc ödeyip eve tikilip gecirirsiniz.:stop:

Dugunu yemekli yapmamak.
Ortalama dugun salonuna 3bin fiyat cekerler 2 bine anlasirsin.
Davetiyeti ve gelinlik icin arastirma yapmak. 5bin tllik gelinligin de 500 tllik gelinligin de tulu ayni. Ortalama 1000 tl iyidir. Kina kiyafeti ve kuaforleri de ayni yerde halletmek.
Balayini bookingden ayarlamak.

Amaaaa asil puf nokta olumune pazarlık yapmak. Asagi yukari her seyin fiyati yari yariya iniyor.

Nerede yasadiginiz onemli.
Esyalarinizi almadiysaniz onceliginiz demirbaslari almak olabilir.
Düğün ve kina icin gerekli malzemeleri toptan satan yerler var ve cok uygun fiyata alabilirsiniz.
Gelinliginizi diktirebilirsiniz.
Damatlik icin de cok uygun satan markalar var.

düğün salonu tutmayın. takılar nikahta gelsin. 5-10 milyar arası kar edersiniz. gelinliği şatafatlı işlemeli değilde sade güzel seçersen ordanda kar edersin hatta mümkünse 2.el olsun çünkü hayatın boyunca bir daha giymeyeceksin. ayakkabıyı bir arkadaşın yada akrabandan al, hayatında bir kere bile giymeceksin. mobilyaları son model pahalı alırsan yıllarca değiştiremezsin, ama normal birşeyler alırsan sıkıldıkça değiştirirsin. şimdilik aklıma gelenler bunlar

Dugunu yemekli yapmamak.
Ortalama dugun salonuna 3bin fiyat cekerler 2 bine anlasirsin.
Davetiyeti ve gelinlik icin arastirma yapmak. 5bin tllik gelinligin de 500 tllik gelinligin de tulu ayni. Ortalama 1000 tl iyidir. Kina kiyafeti ve kuaforleri de ayni yerde halletmek.
Balayini bookingden ayarlamak.

Amaaaa asil puf nokta olumune pazarlık yapmak. Asagi yukari her seyin fiyati yari yariya iniyor.
İlk dediğiniz madde küçük şehirler için olabilir ama büyük şehirlerde 2000tl ye değil düğün salonu, çay bahçesi bile tutamazsınız.
5bin tl olan gelinliğin tülü ile 500 tl olanın tülünün aynı olması imkansız, perde tülünden kumaşından diktirirsiniz 500 tl ye anca.
Booking çoğu zaman kazık atıyor, turlardan çok fazla ücrete sadece oda kahvaltı fiyatı veriyor.

Ucuza getirmenin en güzel yolu, düğün yerine nikah yapmaktır.
Kına gibi organizasyonları ev içinde küçük çaplı halletmek gerekir.
Gelinlik ya kiralık ya da birinin gelinliği terci edilebilir.
Balayı içinse erken rezervasyon ya da yola çıkıp uygun bulduğunuz yerde konaklamak daha karlı olacaktır.

İlk dediğiniz madde küçük şehirler için olabilir ama büyük şehirlerde 2000tl ye değil düğün salonu, çay bahçesi bile tutamazsınız.
5bin tl olan gelinliğin tülü ile 500 tl olanın tülünün aynı olması imkansız, perde tülünden kumaşından diktirirsiniz 500 tl ye anca.
Booking çoğu zaman kazık atıyor, turlardan çok fazla ücrete sadece oda kahvaltı fiyatı veriyor.

Ucuza getirmenin en güzel yolu, düğün yerine nikah yapmaktır.
Kına gibi organizasyonları ev içinde küçük çaplı halletmek gerekir.
Gelinlik ya kiralık ya da birinin gelinliği terci edilebilir.
Balayı içinse erken rezervasyon ya da yola çıkıp uygun bulduğunuz yerde konaklamak daha karlı olacaktır.

Istanbul 2015 temmuzda yapilan fiyatlarindan bahsediyorum.

2100 tl dugun salonu. Ayni dugun salonu 600 tl kina icin tutuldu. 800 kisilik salondu. Pazarliga baslangic fiyati 3200 tl.

Gelinlik satin alma 1100 tl. Icinde kina kıyafeti kiralik, kina sac makyaj, dugun sac makyaj vardi. Pazarliga baslangic fiyati 2500 tl idi ve kina ivir zivirlari yoktu. Cok absurd bir model degilse gelinliklerin alayi ayni zaten.

Bookingden yaptigim rezervasyonla jolly arasinda % 10 fiyat farki vardi ve gidince odeme yaptim. Firsat yakalamistik.

Istanbul 2015 temmuzda yapilan fiyatlarindan bahsediyorum.

2100 tl dugun salonu. Ayni dugun salonu 600 tl kina icin tutuldu. 800 kisilik salondu. Pazarliga baslangic fiyati 3200 tl.

Gelinlik satin alma 1100 tl. Icinde kina kıyafeti kiralik, kina sac makyaj, dugun sac makyaj vardi. Pazarliga baslangic fiyati 2500 tl idi ve kina ivir zivirlari yoktu. Cok absurd bir model degilse gelinliklerin alayi ayni zaten.

Bookingden yaptigim rezervasyonla jolly arasinda % 10 fiyat farki vardi ve gidince odeme yaptim. Firsat yakalamistik.

Canım senin hep bu yorumlarını vs görüyorum da her şeyi uyguna getiriyorsun indirim yaptırıyorsun vs... Merak ediyoruım gelinliğin düğün salonun vs nerede nasıldı.. Hayır şu bi gerçek ki sokak arası giriş kat düğün salonundan öteye geçemezsin bu fiyatlarla ben mi yanlış düşünüyorum booking ise yurtdışı düşünmüyorsan otelle direkt irtibata geçmek genelde karlı oluyor.. Kusura bakma çok meraklı gibi görünmek istemem kırmak da değil amacım dikkatimi çektiği için paylaşmak istedim.

düğün insanları eğlendirmekten başka bir şey değil.
bize karışmasalardı ben istemiyordum düğün falan.
nikah yapıp sevdiğiniz arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz.
nikaha da gelecek olan gelir hediyesini verir zaten.
genelde düğün yapmanın amacı takılacak olan takılar oluyor ama yapılan masrafı kımse düşünmüyor.

Canım senin hep bu yorumlarını vs görüyorum da her şeyi uyguna getiriyorsun indirim yaptırıyorsun vs... Merak ediyoruım gelinliğin düğün salonun vs nerede nasıldı.. Hayır şu bi gerçek ki sokak arası giriş kat düğün salonundan öteye geçemezsin bu fiyatlarla ben mi yanlış düşünüyorum booking ise yurtdışı düşünmüyorsan otelle direkt irtibata geçmek genelde karlı oluyor.. Kusura bakma çok meraklı gibi görünmek istemem kırmak da değil amacım dikkatimi çektiği için paylaşmak istedim.

Otelle direk irtibata geçtiğinde on odeme aliyorlar. O sansimiz yoktu bizim. Temmuzda alanyaya gitmistik.
Gelinligim straplez drapeli, bel kismi boncuk islemeli, etek ucu dantelli, hafif kuyruklu prenses modeldi. Halkalidan almistim.
Dugun salonum da ailelerin oldugu yerdeydi. Iyi bir yer oldugunu hic iddia etmedim, klasik dugun salonuydu iste. Fotografini netten buldum. Dugun salonlarinin alayi ayni zaten. Benim derdim her zaman borcsuz ve kafama gore evlenmekti. Mis gibi de olmustu.

Eklentiler

• 2016-02-17 11.44.55.webp
    2016-02-17 11.44.55.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 90
şakamızı yaptık sırı ciddi kısmına gelelim;
mobilya konusunda fabrika satış mağazaları,ev tekstili ürünleri,züccaciye vs. bulabilirsen hepsi fabrika satış mağazalarından alırsan fiyatı duruma göre 3 te 1 e düşürebilirsin.
gelinlik marka değil de diktirebilirsen hem hayalindeki gelinliği giyiyorsun hem de fiyatından dolayı pişmanlık duymuyorsun,
onun dışında düğün salonu, yemek vs bunlar zaruri bunlardan kısamazsın kolay kolay ama daha uygun yerleri araştırır ve bulursun bundan eminim.
birde mümkün olduğu kadar sade bir düğün ev mobilya tercih edersen gerçekten düğünden uygun çıkarsın :KK76:

Back
X