Düğün takısı nasıl olmalı?

200 gram takılacakmış size zaten yorum yapmanız garip geldi yani.
Herkesin gücüne göre diyorum bizde mesela kız tarafı da gayet takar fazlasını sevgilinden iste ailesinin gücü bu kadarsa

ben de öyle:)
söz yüzüğümüzü beraber sectik, beraber odedik. evimizi zaten aileleri isin icine katmadan önce beraber düzdük. erkek tarafının adeti degil zaten koca cocuga düğün yapip geline altin takmak- onlarin mantığına sigmaz.
sadece kinada "gelin elini açmiyor" derler diye yaninda ceyrek altin getirmesini söyledim. orada afallayip kalmasin diye, istedigim tek takı bu.
en cok masraf yaptiranin en sevilen es olacagi sacma bir inanc. aslinda insanlar b.k gibi ilişkileri sirf evleneyim diye evlilige tasiyor. onda da umursamaz nisanliyi, zirnik vermeye niyeti olmayan kayin aileyi görüp "aman birsey istersem is bozulur" diye korkuyor herseyi kendisi yapiyor, adamdan zinhar birsey istemiyor. sonra evlenince de "niye degersizim"
sence niye? çünkü sen kendine deger vermiyorsun. kendine deger vermeyene kimse deger vermez.
sonra diyorlar ki "ayse herseyi istedi kayinpederi borca soktu el uzerinde tutuluyor"
tabii el uzerinde tutulur çünkü ayse "ben buna layigim" demis. Kaybetme korkusu olmadığını "isinize gelirse" diyerek gostermis. Kendine deger veren insana herkes deger verir haliyle esi de el üstünde tutmus.
bir insanin en iyisine layik olmasiyla altin istemesi arasinda cok bir alaka yok. kendine verdigin degerle alakali.
annem de babamdan birsey istememis - kendi ailesinin durumu cok iyiyken gitmis kiralik eve bile cikamamis, apart otelde yasayan biriyle evlenmis, en ufak sey istememis. ama kendine deger veren biri ve 40 yildir onu el ustunde tutan, kredi kartini eline tutusturan bir kocasi var.
biraz hikaye yani cok sey isteyenin cok sevilmesi.
Ben de hiçbirşey istemedim.Zaten ailesi de evliliğimizi onaylamadı.Sebebini hala anlamış değilim.Babasıyla 13 yıldır görüşmüyorum,annesiyle 3 yıldız az biraz iletişim var.Eşim bana hep kıymet verdi,bir dediğimide iki etmedi.Çalıştık,kazandık ve aldık.Kimseye de minnet etmedik.İstemedim diye değersiz olmadım zaten isteyecek kimsede yoktu😂 onun ailesi olmadan evlendik.Şimdi de torun diye ölüyorlar rüyalarında görsünler artık😌 Böyle daha iyi oldu 3,5 bili alıp yapınca herşeye karışma hakkının olduğunu sanan aile yok etrafımızda.Bazıları ister kıymeti bilinir doğru ama iyi bir adama denk gelindiyse en zengini zaten kadın olur.Benim eşim için dünyası benim gerisi teferruat🩷

Ben de hiçbirşey istemedim.Zaten ailesi de evliliğimizi onaylamadı.Sebebini hala anlamış değilim.Babasıyla 13 yıldır görüşmüyorum,annesiyle 3 yıldız az biraz iletişim var.Eşim bana hep kıymet verdi,bir dediğimide iki etmedi.Çalıştık,kazandık ve aldık.Kimseye de minnet etmedik.İstemedim diye değersiz olmadım zaten isteyecek kimsede yoktu😂 onun ailesi olmadan evlendik.Şimdi de torun diye ölüyorlar rüyalarında görsünler artık😌 Böyle daha iyi oldu 3,5 bili alıp yapınca herşeye karışma hakkının olduğunu sanan aile yok etrafımızda.Bazıları ister kıymeti bilinir doğru ama iyi bir adama denk gelindiyse en zengini zaten kadın olur.Benim eşim için dünyası benim gerisi teferruat🩷
Ya ben bu kadar linci anlamıyorum. Siz ordan biz çabalamıyo muyuz falan mı sanıyorsunuz? Ben nişanı kendim yaptım ailem masraf etmesin üzülmesin diye. Keza nişanlım da masrafları kendi ödedi. Benim de bir çevrem var evlenenlere takılanları ailelerinin maddi durumunu görüyorum. Ne kadar çiftlere yardım edildiğini görüyorum. Ben arkamda bir destek hissetmiyorum onlar dedtek vermediğinden ailemden de destek istemiyorum.onlar yapmıyorsa benim sizden bişey talep etmeye hakkım yok düğün takısından bozar öderiz yapçak bişey yok diyorum. Biz 5 yıldır devgiliyiz çifter maaş alan insanlar bunlar. Kira ödemiyorlar giderkeri yok. 5 yılda bu çocuk evlenecek diye bir yatırım yapılmamış. Halleti var ki neden bu kadar az diye konuşuyorum ben de.

Ya ben bu kadar linci anlamıyorum. Siz ordan biz çabalamıyo muyuz falan mı sanıyorsunuz? Ben nişanı kendim yaptım ailem masraf etmesin üzülmesin diye. Keza nişanlım da masrafları kendi ödedi. Benim de bir çevrem var evlenenlere takılanları ailelerinin maddi durumunu görüyorum. Ne kadar çiftlere yardım edildiğini görüyorum. Ben arkamda bir destek hissetmiyorum onlar dedtek vermediğinden ailemden de destek istemiyorum.onlar yapmıyorsa benim sizden bişey talep etmeye hakkım yok düğün takısından bozar öderiz yapçak bişey yok diyorum. Biz 5 yıldır devgiliyiz çifter maaş alan insanlar bunlar. Kira ödemiyorlar giderkeri yok. 5 yılda bu çocuk evlenecek diye bir yatırım yapılmamış. Halleti var ki neden bu kadar az diye konuşuyorum ben de.
5 yıldır evlilik düşünüyorsanız, 5 yılda yeterince birikim yapmış olmalısınız.

Merhaba yakın zamanda nişanlandım. Nişanımda 14 ayar 80 bin tl lik set, baget yüzük 1 tane 20 gram adana burması ve saat takıldı. Düğünde de 4 tane daha 20 gram adana burması takılacak.Bu normal mi bahsettiğim bazı kişiler ucuza gitmişsin diyor.
Ben evlenirken hiç bu muhabbetlere girmedim, bütün esyalari eşim ve ben hallettik. Onun ailesinin de bizimkilerin de taktıkları bileziklerin kaç gram olduğunu bozdururken öğrendim onlarınki 100 gram gibi biseymis. Babası memur annesi ev hanımı, esim ve benim gelirimiz onlardan daha iyi. Allah razı olsun uğraşmışlar dedim sevindim. Yakında erkek kardeşim evleniyor babam emekli, annem ev hanımı onlar da anne baba olarak 100 gram yapıyor. Şu an imkanları bu kadar. Şimdi biz kızı ucuza mi aldık ? Yoo çok seviyoruz, evimize geldiğinde gözünün icine bakıyoruz rahat ettirmek için. Aileye adapte olsun diye dört dönüyoruz. Ailesine saygı, sevgi gösteriyoruz. Bence insanın değerini belirleyen şeyler bunlar.

Kendince haklısındır.Ama bunları düşünerek ,canını sıkarsın yine kendine edersin.Ben sizi linçleyecek birşey yazmadım ki zaten:) elbet çabalamışsınız ben kimsenin hayatı bilmeden yargılamam.Önemli olan herzaman eşinizle sizin mutluluğunuz

Back
X