Düğün takısı nasıl olmalı?

Yani az yapıyorlar diyip benim modumu düşürüyorlar. Kastım o. Samimiyet olubca o tarz cümleler de kuruluyor.
Bana nişanda 2 burma ve yarımlı kolye takmışlardı bana da ucuza gitmişsin diyen bir sürü insan oldu. Çünkü eşimin ailesi Doğulu ve onlarda gelinlere bayağı altın takılıyor adet olarak.

Bana az takılması değil de Batılı bu zaten bilmez diyip takılmaması hoşuma gitmemişti. 3 aylık evliyiz hala ara ara bilmez bu diyip çoğu şeyi bana yapmadınız, memleketinden biri ile evlensen yapmak zorunda olurdun diyorum. Hala da zoruma gidiyor beni böyle hakir görmeleri.

Ama bir de eşimin tarafından bakalım, baba emekli. Eşim tüm takılan altınları kendi parası ile aldı. İki düğün yaptık ikisini de eşim tek başına karşıladı kardeşleri, ailesi hiç yardımcı olmadı. Hal böyle olunca onu da anlıyorum.

Sonuç olarak eğer unutamayacağınız bir şeyse kesinlikle evlenmeyin çünkü sürekli kafanızda o düşünce olacak. Ama ellerinde yoktu gibi mantıklı bir zemine oturtup hak verebiliyorsanız da sesinizi çıkarmayın.

İnsanların konusacakları bitmez. Ben de evlenirken hiç bir şey istemedim çünkü ne bana ne aileme yakışmazdı. Bugun dönüp baktığımda sadece ellerinden geleni yaptıklarını dusunmuyorum bu da zaman zaman beni üzer. Olaya maddi olarak degıl de biraz manevi bakıyorum açıkçası. Yani sonucta deger verdiği insan için bi şeyler yapar herkes. Benim de hiç bir şeyim olmadı. Nişanda kv hiç bişi takmadı. düğünde 2 bilezik. Huzurum olsun da gelecek seylere ihtiyacım yok, kimseden de beklemem. Ne set aldım ne başka bir şey. Yok muydu? vardı. Ben takılmam böyle şeylere sadece. Şu an hangi mağazaya gidersem istediğim seti de alırım kendime yasak degıl sonucta evlendikten sonra da almak :D
Ben takılmıyorum ama takılacak karakterdeyseniz konuşun. Çünkü ben bile dayanamayıp eşime bazen nişana da annen gelmiş elinde bişi yokmuş falan diyorum :D Dayanamıyor yani insan

Merhaba yakın zamanda nişanlandım. Nişanımda 14 ayar 80 bin tl lik set, baget yüzük 1 tane 20 gram adana burması ve saat takıldı. Düğünde de 4 tane daha 20 gram adana burması takılacak.Bu normal mi bahsettiğim bazı kişiler ucuza gitmişsin diyor.
nişanımda sadece bi kolye bi küpe takıldı, bi tane de hediyelik bilezik. düğünde 2 tane hediyelik bilezik (eşimin kredi kartıyla almışlar, evlendikten sonra parasını biz ödemiş olduk, üstelik ben o dönem işsizdim, eşim de asgari ücretin az üstüne çalışıyordu), bi tane pırlanta kolye, bi tane pullu kolye takıldı.

eşyalara da yardımcı olmadılar, düğüne de yardımcı olmadılar.

ben öleyim bari.

Ne kadar ters konuşuyorsunuz. Biz de milyarder değiliz alıyoruz zaten yardıma muhtaç kalıyoruz. Herşeyin fiyatı salonlar belli. Benim ailem sürekli yardım teklifi ederken karşı taraftan görmüyorum. Keşke teklif etseler de biz istemesek.
Gayette mantıklı konuşmuş ters konuşan sizsiniz

nişanımda sadece bi kolye bi küpe takıldı, bi tane de hediyelik bilezik. düğünde 2 tane hediyelik bilezik (eşimin kredi kartıyla almışlar, evlendikten sonra parasını biz ödemiş olduk, üstelik ben o dönem işsizdim, eşim de asgari ücretin az üstüne çalışıyordu), bi tane pırlanta kolye, bi tane pullu kolye takıldı.

eşyalara da yardımcı olmadılar, düğüne de yardımcı olmadılar.

ben öleyim bari.
Benimki de kredi çekip bana bilezik almış hala borcunu ödüyoruz 😣 böyle olacağına hiç olmasın diyor insan

Benimki de kredi çekip bana bilezik almış hala borcunu ödüyoruz 😣 böyle olacağına hiç olmasın diyor insan
herkes neye gücü yetiyorsa onu hediye etsin.. düğünden sonra gelinle damada borç ödetmek nedir ya, ne kadar anlamsız şeyler.
ben de işin manevi boyutundayım, yapabilecekken yapmamalarındayım. 6 sene olmuş evleneli, hala aklıma gelince sinir oluyorum.
daha bi sürü şey oldu da bu takı konusuyla ilgili, yazmaya mecalim yok.

eşinin ailesinin maddi durumu nedir? Eğer iyiyse ve takmıyorlarsa sorun olabilir ama ellerinden geleni yapıyorlarsa napsın adamlar oğullarını evlendiriyorlar diye borc içinde mi kalsınlar. Bana da 100 gr taktılar, salon takımı aldılar birde düğünün parasını ödediler. bizi borçsuz evlendirdiler sağolsunlar. evlenirken de bana şu kadar takacaksınız demedim. borçsuz evlenmek istiyorum ne yaparsanız bizden ve eşimden para istemeyin herşeye tamam derim dedim. sağolsunlar herşeyi de borçsuz yaptılar.

Merhaba yakın zamanda nişanlandım. Nişanımda 14 ayar 80 bin tl lik set, baget yüzük 1 tane 20 gram adana burması ve saat takıldı. Düğünde de 4 tane daha 20 gram adana burması takılacak.Bu normal mi bahsettiğim bazı kişiler ucuza gitmişsin diyor.
eski üye olmasan fake diyecektim.
sen bu salaklari dinlersen daha coook U uzguuun olursun. senin degerin 100 gram altinla olculecek birsey mi de ucuza gidesin?

Ben direk bedavaya gittim.😳😂
ben de öyle:)
söz yüzüğümüzü beraber sectik, beraber odedik. evimizi zaten aileleri isin icine katmadan önce beraber düzdük. erkek tarafının adeti degil zaten koca cocuga düğün yapip geline altin takmak- onlarin mantığına sigmaz.
sadece kinada "gelin elini açmiyor" derler diye yaninda ceyrek altin getirmesini söyledim. orada afallayip kalmasin diye, istedigim tek takı bu.
en cok masraf yaptiranin en sevilen es olacagi sacma bir inanc. aslinda insanlar b.k gibi ilişkileri sirf evleneyim diye evlilige tasiyor. onda da umursamaz nisanliyi, zirnik vermeye niyeti olmayan kayin aileyi görüp "aman birsey istersem is bozulur" diye korkuyor herseyi kendisi yapiyor, adamdan zinhar birsey istemiyor. sonra evlenince de "niye degersizim"
sence niye? çünkü sen kendine deger vermiyorsun. kendine deger vermeyene kimse deger vermez.
sonra diyorlar ki "ayse herseyi istedi kayinpederi borca soktu el uzerinde tutuluyor"
tabii el uzerinde tutulur çünkü ayse "ben buna layigim" demis. Kaybetme korkusu olmadığını "isinize gelirse" diyerek gostermis. Kendine deger veren insana herkes deger verir haliyle esi de el üstünde tutmus.
bir insanin en iyisine layik olmasiyla altin istemesi arasinda cok bir alaka yok. kendine verdigin degerle alakali.
annem de babamdan birsey istememis - kendi ailesinin durumu cok iyiyken gitmis kiralik eve bile cikamamis, apart otelde yasayan biriyle evlenmis, en ufak sey istememis. ama kendine deger veren biri ve 40 yildir onu el ustunde tutan, kredi kartini eline tutusturan bir kocasi var.
biraz hikaye yani cok sey isteyenin cok sevilmesi.

Biz de milyarder değiliz alıyoruz zaten yardıma muhtaç kalıyoruz. Herşeyin fiyatı salonlar belli.
e esya fiyatlarini goruyorsunuz altin fiyatlarini goruyorsunuz. karsi taraf milyarder mi?
simdi baktim da 20 gram adana burmasi 90bin liraymis ortalama. adamlar size 550bin tllik taki hediye edecekler hala yaranamamislar.
cok merak ediyorum "ucuza gitmissin" diyen akrabaniz / arkadasiniz size ne takacak??

Millet çocuk evlendirmek için zora giriyor ya şok oluyorum çok istiyorsan kendi ailen de bi 200 gram taksın bilezik fazla olur sadece erkek tarafı takmıyor benim akrabalarımda çok altın takılır maraşlıyım öyle böyle değil benim talebim yok eskiden hayat bu kadar pahalı değilken aileler yardım ederdi ama mesela sen bayramda temizliğe gidecek misin ayda bir kaynana evi temizleyecek misin onlara geleneksel bi gelin olacak mısın? Çok istiyorsan söyle sevgiline az buldum de tamamlasın üstünü erteleyin. Ben de evleneceğim bu eylülde eşimin ailesi altını hazırlamış 200 gram bilezik bir de uzun zincir kolye ucu olarak reşat altın 10 tane de çeyrek altın takacakmış yanına set vs yok ben ekstra istesem giderim sevgilime söylerim o da yapar ki söyledim mesela su yolu set beğeniyorum dedim nişan için o olacak benim için yüzük önemliydi yüzüğüm hoşuma gitti yeter

Millet çocuk evlendirmek için zora giriyor ya şok oluyorum çok istiyorsan kendi ailen de bi 200 gram taksın bilezik fazla olur sadece erkek tarafı takmıyor benim akrabalarımda çok altın takılır maraşlıyım öyle böyle değil benim talebim yok eskiden hayat bu kadar pahalı değilken aileler yardım ederdi ama mesela sen bayramda temizliğe gidecek misin ayda bir kaynana evi temizleyecek misin onlara geleneksel bi gelin olacak mısın? Çok istiyorsan söyle sevgiline az buldum de tamamlasın üstünü erteleyin. Ben de evleneceğim bu eylülde eşimin ailesi altını hazırlamış 200 gram bilezik bir de uzun zincir kolye ucu olarak reşat altın 10 tane de çeyrek altın takacakmış yanına set vs yok ben ekstra istesem giderim sevgilime söylerim o da yapar ki söyledim mesela su yolu set beğeniyorum dedim nişan için o olacak benim için yüzük önemliydi yüzüğüm hoşuma gitti yeter
oha 200 gram bilezik, uzun zincir kolye, ucuna reşat 10 tane de ceyrek Ltin takacakmis
hala "yanina set vs yok" diyorsunuz😂😂
konunun basiyla sonu arasinda kayboldum gitti

oha 200 gram bilezik, uzun zincir kolye, ucuna reşat 10 tane de ceyrek Ltin takacakmis
hala "yanina set vs yok" diyorsunuz😂😂
konunun basiyla sonu arasinda kayboldum gitti
Tamam da ben bunları talep etmedim bu kadar dedi tamam dedim üstünü istediğimde de sevgilim yapıyor ki benim tarafta çok daha fazlası var herkesin gücü farklı

Sen satılık misin? Ucuza gitmek sıfatını yakistiriyorsunuz cidden kendinize. Karşılıklı evleniyorsunuz ya hani seni satın almamali, sen ne yaptın damada?

Atanmış bi öğretmenim buralara gelmek için inanın çok çabaladım.kendim de kendime alabiliyorum Birşeyleri. Eşya alımında yardım edecek gibi de durmuyorlar çünkü nişanlım tüm hesabı kendi ödeyecek gibi strese giriyor. Öyle olunca ben artık kötü düşünmeye başladım.
Kazık kadar iki kişisiniz niye insanlar size eşya alsınlar. Çalışıp kazanıp kendiniz alacaksınız madem evlenmeye kalkıyosunuz.
Hep bana hep bana ama adama bir tane uyduruktan saat tak geç ohh.
Size bunu diyene ben mal mıyım parayla alınıp satılıyorum diyemediniz mi öğretmen hanım?

200 gram takılacakmış size zaten yorum yapmanız garip geldi yani.

Kendi ailem de takıyor zaten kız tarafı normalde bu kadar takmaz 2 burma kolye küpe yaptılar onlar da

Back
X