düğünü ucuza getirmenin yolları

Nikah en güzeli.Millet eğlensin,iki göbek atısın diye bu kadar para harcanmaz.Burada çok okuduk ,düğün masrafları nedeniyle haciz geldi,bosaniyoruz,gibi kötü olayları.Bu zamanda dört saat düğün yapacak diye 6000-8000 l verilmez bence.

Keske nikah yapaaydin canim salonlar cok pahali kisacagin pek fazla bisey yok kinayi evde yada kadinlar arasnda olcaksa dukkan gibi bos byerde yapabilirsin kuaforu iyi arastr ucuz guzel yaoanlar vardir. Allah mesut etsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

En temizi nikah sonra geönlerle beraber güzel bir yemek ve eğlece
Dünya para istiyorlar bayat pastalarıyla sodalarına

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bende birşey sorabilir miyim ? Nikah salonlarının ücretleri nekadar ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İçecekler ekstra, 6 bin falan böyle ucuzluk mu olur?

Şahsen ben ne yaptım anlatayım. Düğün istedim, gelinliğime doymak istedim ama
Haftaiçi yaptım düğünümü fiyat yarı yarıya fark ediyor resmen!

Gelmek isteyen her türlü geliyor, bahane arayan haftasonuna da bulur bahanesini emin olabilirsiniz.
Bu sizin özel gününüz siz insanlara uydurmaya çalışmayın, bir güncük onlar size uysun.

Kına yapmadım, benim için gereksizdi. Evde bile yapmadım yani..
İçimde kaldı mı? Başka dertlerden, sorunlardan o duyguya sıra gelmedi.:ssz:

Fotoğrafçı dış çekim özel tuttum, Tüm gün benimle olsun diye 750 ye anlaştım ben.
Sonra baktım arkadaşım bir fotoğrafçıya gitti 500 tl 2 saatliğine ayarladı valla onun ki daha güzel oldu, pozları falan.

Yani çok parayla ilgisi yokmuş fotoğrafın onu da anladım..Bilginiz olsun.

Kokteyl şeklinde bana göre klasik olmayan bir düğün salonunda haftaiçi 2500 e hallettik düğünü.
Amacım milleti memnun etmek değildi, ben memnun olayım yeterdi.
Gelinliğimden, balayından kısmadım ama..Bunlar içimde kalırdı..:34:

nikah yapın kurtulun. hem takı gelir hemde gereksiz masraf yapmazsınız.
düşünsene 6 bin cebinizde kalır. e takılarda o kadar gelir diyorsun 6 binde ordan 12 bin. gidin başbaşa mükemmel bir balayı yapın.
geleceğiniz için kenara para koyun. ama düğün yapmayın.
kınayıda bir tanıdığınızın boş bir dükkanında yada orta çapta bir cafede yaparsanız yine bayağı bir masraftan kurtulmuş olursunuz.
ama bence gelinliği al ya hatıra kalır insana. 20 sene sonra sandıktan çıkarıp bakıp bakıp hatıra tazalersin.

anneler itiraz etmeseydı:) ben gunduz yapıcaktım yarı yarıya resmen.... ama kabul ettıremedık, benım ıcın gunduz daha mantıklıydı, dugunden sonra kalmadan balayına gıdebılırdım...bi dusunun derım....

Burada kisabileceginiz en fuzuli para dugun salonu ve gelinlik. Ama nisanliniz ondan kismam buna sicak bakmam derse hic bosuna dusunmeyin. Madem birakin da o dusunsun. Baska yerden kisamazsiniz cunku.

nikah yapın kurtulun. hem takı gelir hemde gereksiz masraf yapmazsınız.
düşünsene 6 bin cebinizde kalır. e takılarda o kadar gelir diyorsun 6 binde ordan 12 bin. gidin başbaşa mükemmel bir balayı yapın.
geleceğiniz için kenara para koyun. ama düğün yapmayın.
kınayıda bir tanıdığınızın boş bir dükkanında yada orta çapta bir cafede yaparsanız yine bayağı bir masraftan kurtulmuş olursunuz.
ama bence gelinliği al ya hatıra kalır insana. 20 sene sonra sandıktan çıkarıp bakıp bakıp hatıra tazalersin.

Nikah yapınca da çevreden hoş karşılanmaya bilir valla bende 3 saat eğlenecekler diye o kadar para harcamak istemiyorum ama aile çevre işte.:44:

hanımlar iyi geceler, düğünüme aylar kaldı. maddi durumumuz çok yeterli değil. eşimin ailesi de sadece ev eşyalarını alacak. nişanlım düğün ve kınayı yapacak olabildiğince ucuza getirmenin yollarını arıyorum sizce nelerden kısalım ben düğünden vazgeçelim diyorum masraf olmasın diye ama nişanlım kabul etmiyo napmalıyım

kına gecesini bari evde yap cnm yaaa. 6000 tl çok gerçekten. bizim kınalar evde pide ayran kuruyemiş şeklinde oluyor . çokta güzel oluyor. erkek evi erkek evinde kız evi kız evinde öyle yap bence.

biz kınayı kuruyemişi bile evde paketledik hem güzel şık oldu hemde ucuz :34:

Belli bir birikim yoksa bu is icin dugunden gelenle veya krediyle dugun yaparsaniz ilerde asil niye dugun yaptim diye pisman olursun. Maksat evlenmek degil mi eee butcen de yok, milletin gonlu olcak 2-3 saat oyniycak diye zorlugu sen cekiceksin. Nikahtada ayni takin paran olur merak etme gelen onada gelir takisini takar. Yerinde olsam dugun asla yapmam balayina giderim. Esin ve senin icin onemli ve gerekli olan bu. icinde ukte kalacaksa gitmedigin balayi icin olur.
Gelinlik kiralabilir bosa gereksiz yer kapliyor evde. Kuaforu iyi arastir pazarlik yap ve bir iki kisi gotur kalanda kendi yaptirsin. Fotografta oyle arastirirsan uygun bulabilirsin.
Yillar sonra hic birinin onemi kalmayacak hemde hicc kafanda hayal meyal biseyler kaliyor. Onemli olan gecim. 13 yillik evliyim bizimde az bi butcemiz vardi esimden hicbisey istemedim su yapilcak demedim nikah yaptik nikah sonrasi yemek ama gelenler kendi odedi acik acik soyledik herkes durumumuzu biliyordu. Arkadaslar ailemiz orda eglendik. 12 gun balayi yaptik hic demedim bile esim ayarlamis. Altin bozdurarak bi iki gunu kendimiz uzattik. İste onun tadini hicbisey tutmuyor :) gecim guzelse ve mutluysan hepsi guzel bir ani yoksa teferruattan baska birsey degil bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bizim nikahımız ankara da çok güzel bir nikah salonunda kıyıldu, arkasından kokteyl salonuna geçildi, içecek, meyve, kuru pasta, düğün pastası ikram edildi..canlı müzik yoktu ama nikah salonun ses sistemi çok iyiydi, laptop tan çok güzel parçalar çaldılar, ilk dansımızı da yaptık, pastamızı da kestik, misafirlerle eğlendik de..çok uzun sürmedi, herşey dozundaydı. Bu şekilde kokteyl salonu olan bir nikah salonunda da yapabilirsiniz. Hepsi toplamda 1500tl flan tuttu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

düğün ne zaman olacak? keske salonu 1 sene önceden filan konuşsaydınız daha uyguna geliyo sanki.ama gercekten cok maliyetli. bence de aveiyeyi arkadaşların dediği gibi bastırın uygun olanından. gelinlik düşünürsen benimki satılık kuru temizlemesi yapıldı -damat için yelek takımıda hediyemizdir :) düşünürsen habereşiriz ben istanbuldayım.

Eklentiler

• $1526404_10152016746362624_903334396737193829_n.webp
    $1526404_10152016746362624_903334396737193829_n.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 113
  • $B11.webp
    $B11.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 117
  • $B10.webp
    $B10.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 110
  • $B1.webp
    $B1.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 110
  • $B7.webp
    $B7.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 117
  • $B2.webp
    $B2.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 106
Canım ben de Ankara'dayım 8-9 ay oldu evleneli, yemekli alkolsüz yaptım ben 8-9 civarı tuttu benim ama orduevinde yapmıştım ben, o baya farkediyo. Eğer imkanın varsa kesinlikle kamu kurumu misafirhaneleri, tesisleri onlara bak. Bakıyorum artık tüm arkadaşlarım bir yolunu bulup ya orduevinde, polisevinde yapıyor ya da kamu kurumlarının Gölbaşı falan taraflarındaki sosyal tesislerinde yapıyor. Kesinlikle buna bak, boş salona 4bin lira çok ama çok fazla!
Bir de biz damatlığı Samanpazarı'ndan aldık 500-700 arası bir rakama tam hatırlayamadım şimdi, o kadar da güzel ki! Sakın oaralara burun kıvırmayın çok güzel kaliteli şeyler kızılaydaki fiyatının yarısına! Oralara mutlaka bakın güzel gelinlikler de var orda ama tüm mağazalar İzmir'de diktiriyor gelinlikleri bir sorun çıkar falan diye benim evhamından onu Ant Çarşısından aldım ben, tam hayalimdeki gelinlik olduğu için. Aldım şimdi de koyacak yer bulamıyorum verecek satacak insan arıyorum orası da ayrı konu =)
Kına yapmadım ben sevmem kına konseptini de kına ritüelini de ama seven yapsın tabi, ama salona falan kesinlikle gerek yok evinin salonunda yapıver. Kınada dağıtılacak bazı şeylere özenmiş olabilirsin, bizim de oldu özendiğimiz şeyler hepsini gittigidiyor'dan aldık o kadar ucuza geldi ki.
Ankara ile ilgili yardıma ihtiyacın olursa (ev eşyası, bekarlığa veda aksesuarları, gelinlik damatlık fiyatları...) her an bana mesaj atabilirsin canım. Allah yardımcın olsun.

Back
X