• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dugunum icimde kalir mi?

Düğünden Önce Düşünmen Gereken Başka Şeyler Var Bu Aileyle Çatışmayacakmısın Kendi İsteğinle de Kapandığını Düşünmüyorum Ben Ayrıca

İstediğin gibi düğün yapmak hakkın senin de. Aile yapılarınız çok farklıysa bir ortak nokta düşünün ama siz de fikirlerinizi beyan edin, çekinmeden söyleyin ki ileride pişman olmayın istediğim gibi olmadı diye.
Yok eğer olmuyorsa çok masraflı da olmayacaksa iki düğün düşünülebilir.
Kimsenin dediğine kulak asmayın bu sizin düğününüz. Siz nasıl istiyorsanız öyle olsun. Düğününüzde oynamak istemeniz en doğal hakkınız. Zaten kadın oynuyor diye kalçalarına bakacak sapık zihniyettekiler düğüne gelmesinler bir zahmet.
Ayrıca, şimdiden mutluluklar dilerim.

Kimse kızmasın ama böyle zıt aileler cidden anlaşabiliyo mu yani?

Düğün şu hayatta nerdeyse bi'kere yaşayacağımız şey, ailelerimiz hayaller kuruyo şöyle olsun böyle olsun gün geliyo ve erkek tarafı istemiyo diye düğünden öte bi'şey oluyo ogün. Oynamak istemeyen oynamasın, dualar da düğün sonrası toplaşılıp okutulsun ve her iki aile de mutlu olsun.
Ayrıca senin ailen aynı şekilde değilse düğünündeki erkekler bi'tarafta kadınlar bi'tarafta olayını feci garipseyeceklerdir. Düşünsene adam karısıyla gidiyo ama yanyana bile oturamıyolar:44:

Hem davulsuz, zurnasız düğün mü olur:26:Olsa da düğün denmez adına -bence-

Kizlar erkek arkadasimin ailesi asiri muhafazakar insanlar yani bende bi sene once kendi istegimle tesetture girdim ama benim ailem kendine musluman diyebilecegim tarzda acik insanlar.simdi onun abisi evlenicek kendi ailelerine uygun biriyle ve dugunleri yemekli ilahili falan olacak haremlik selamlik falan.tabiki saygi duyuyorum onlarin karari ama.erkek tarafinin adetine gore oluyormusya dugun erkek arkadasim bizimkinin de boyle olabilecegini soyluyor ortayol buluruz vs diyor ama benim ailem akrabalarim hic boyle bisey gormediler yani sok olucak herkes bende guvenemiyorum kina gecemde bi yertutup muzikli oynamali gonlumce bisey yapayim diyorum ama bu hem maddi hemde misafirlerim nasil gelecek nasil olacak vs beni dusunduruyor.ona goree kavusmamiz onemli ama burda nisan yapamadigi icin uzulen arkadasi gorunce ben de uzulur muyum icimde kalir mi diye dusunmeye basladim.fikri olan boyle bisey yasayan var mi? Yorumlarinizi bekliyorum:(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

belki de farklı gelir sizin tarafınıza hoşlarına bile gider :) .. siz düşünüp karartmayın kendinizi, mutlu gününüzü. nasıl olursa olsun güzel olur.. düğün sonuçta.. bir de bir düğün olmamıştırki tüm davetliler memnun olsun.. mutlaka arıza tipler çıkar.. boşverin.. düğünü onlar kendilerine göre yapıyorsa sizde kendi yaptığınız kınayı istediğiniz gibi yapın o zaman.. gelen gelir gelmeyen gelmez..

Arkadaslar hepiniz zahmet edip yazmissiniz sagolun ama arada densizlerde cikiyor iste benim tesetturum niye kapandigim filan kimseyi ilgilendirmez.ki konuyu ailemin misafirlerim acik olmasi ve hic boyle bisey gormemesi ve kuran okunacak bi ortamda onlarinda acik olmalarindan rahatsiz olacaklarini dusunuyorum.aileylede erkek arkadasimla hic bir sorunum yok benim.ama insanda dugununde ilk dansini etmek halay cekmek istiyor yoksa ben zaten tesettursuzde olsaydim oyle oynayamazdim yani kop kop :) ama yapamazsam bole bi dugun cok icimde kalirmi yasayanlar varmi diye actim konuyu

Cmm konyalımı evleneceğin kişi? Konyada abartmıyorum nerdeyse bütün düğünler çalgısız ilahili..ben buraya gelin geldim ve bizim oralarda hiç böyle 1tane bile düğün görmedim. Benimde bu sorunum oldu ben hem kına gecesi yaptım memlekette hem düğün. Ayrıyeten burda da yaptık düğün. Yani bence 2düğün yapın biri sizin memlekette biride onun memleketinde.eiyikide 2düğünüm olmuş. İçimde kalırdı yoksa. Ama eşimin akrabalarına çok kızgınım muhafazakar oldukları için hiç kimse oynamadı düğünümde. Konyadaki düğünümde sadece ilahi çaldı ve yemek yendi. İşin ilginç tarafı bunada düğün deniyor.ben çalgısız düğüne düğün demem. Buranın kültürü beni rahatsız etsede yapacak bişy yok.

Yok canim konyali degil ayni sehirdeyiz iki dugun de yapamayiz bu yuzden :)

Tesettürlüyüm diyorsunuz, siz istiyor musunuz ki davullu zurnalı düğün?

Benim düğünüm de sohbetli-ilahili oldu, ama haremlik selamlık falan yapmadık, herkes oturdu ailesiyle.

Iste isin aslina bakilinca sohbetli ilahili bi dugunde haremlik selamlikda olmaliydi ama siz yapmamissiniz ben tesetturlu bi insan olabilirim ama ailem boyle insanlar degil anlatabiliyor muyum?kaldiki ben de hic boyle bir dugun gormedim haliyle garipsiyorum gelinle damadin dans etmedigi halay cekilmeyen bi dugun gormedim kaldiki gelinlerde kendini ortaya atip butun gece oynamiyor biz de bi kac kez oda nazlanarak.yani benim bile gormedigim bi ortama ailemi nasil ikna ederim ya da istermiyim bilmiyorum:s

Arkadaslar hepiniz zahmet edip yazmissiniz sagolun ama arada densizlerde cikiyor iste benim tesetturum niye kapandigim filan kimseyi ilgilendirmez.ki konuyu ailemin misafirlerim acik olmasi ve hic boyle bisey gormemesi ve kuran okunacak bi ortamda onlarinda acik olmalarindan rahatsiz olacaklarini dusunuyorum.aileylede erkek arkadasimla hic bir sorunum yok benim.ama insanda dugununde ilk dansini etmek halay cekmek istiyor yoksa ben zaten tesettursuzde olsaydim oyle oynayamazdim yani kop kop :) ama yapamazsam bole bi dugun cok icimde kalirmi yasayanlar varmi diye actim konuyu

Şu yaşına kadar hayal ettiğin, kafanda canlandırdığın düğün bu değilse illaki içinde kalacaktır.
Düğün cdniz, ilk dansınız, gülerek hatırlayacağınız karşılıklı utana sıkına ilk oynamanız olmayacak hatıralarında:ssz:

Ben anlamıyorum niye düğünü erkek tarafı yapıyo diye düğün onların istediği gibi oluyo orta yol bulun bence sanki bi'tek erkek tarafı evleniyo. Ayrıca kınayla düğün çok başka şeyler:44:

Düğünden Önce Düşünmen Gereken Başka Şeyler Var Bu Aileyle Çatışmayacakmısın Kendi İsteğinle de Kapandığını Düşünmüyorum Ben Ayrıca

Zahmet edip yorum yazmissiniz yine de sagolun..kk da kalpleri yarip bakabilen kimin neyi Allah icin neyi baskalari icin yaptigini gorebilen birileri oldugunu gordum:) ama zaten once dusunmem gereken kismi dusundum ki dugun icin konu aciyorum.yani o belirttiginiz etabi astim.iyi niyetli oldugunuzu ikaz ettiginizi dusunmek istiyorum sagolun.sadece boyle bi dugunle evlenip icinde kalan birileri var mi diye actim konuyu.

Şu yaşına kadar hayal ettiğin, kafanda canlandırdığın düğün bu değilse illaki içinde kalacaktır.
Düğün cdniz, ilk dansınız, gülerek hatırlayacağınız karşılıklı utana sıkına ilk oynamanız olmayacak hatıralarında:ssz:

Ben anlamıyorum niye düğünü erkek tarafı yapıyo diye düğün onların istediği gibi oluyo orta yol bulun bence sanki bi'tek erkek tarafı evleniyo. Ayrıca kınayla düğün çok başka şeyler:44:

Evet cok haklisiniz kinayla dugun baska seyler iste.erkek arkadasim ortayolu buluruz dedi zaten ama dugun konusma asamasinda huzursuzluk cikmasin diye evet diyebilirim silik biri degilimdir ama sorun ciksin istemiyorum bizim tarafta konusur gecer diyorum ama icimde kalir mi acaba diye de dusunuyor insan iste :s

Evet cok haklisiniz kinayla dugun baska seyler iste.erkek arkadasim ortayolu buluruz dedi zaten ama dugun konusma asamasinda huzursuzluk cikmasin diye evet diyebilirim silik biri degilimdir ama sorun ciksin istemiyorum bizim tarafta konusur gecer diyorum ama icimde kalir mi acaba diye de dusunuyor insan iste :s

Ama bu senle nişanlının düğünü içinize sinmezse gerekirse sorun çıkarma hakkınız var. Bence erkek tarafı böyle böyle deyip kestirip atma sonuçta onlar da senin aileni biliyolar. Orta yol bulmalısınız ki hem ikinizin, hem de ailelerinizin hayal ettikleri az buçuk gerçekleşsin. Susulacak şey değil yani bence:26:

Ama bu senle nişanlının düğünü içinize sinmezse gerekirse sorun çıkarma hakkınız var. Bence erkek tarafı böyle böyle deyip kestirip atma sonuçta onlar da senin aileni biliyolar. Orta yol bulmalısınız ki hem ikinizin, hem de ailelerinizin hayal ettikleri az buçuk gerçekleşsin. Susulacak şey değil yani bence:26:

Ya zaten cok iyi temiz insanlar onlarinda hic bizim aile gibi dunurleri olmamis yani aslinda suan dusununce halledebilecegimiz bi mevzu ama dugun yuzunden kirip uzmek istemiyorum kimseyi acilari ben cekeyim ona vurmayin bana vurun diyebilirim yani stres beni acilarin kadini yapabiliyor :) sagolun cok:*

Ya zaten cok iyi temiz insanlar onlarinda hic bizim aile gibi dunurleri olmamis yani aslinda suan dusununce halledebilecegimiz bi mevzu ama dugun yuzunden kirip uzmek istemiyorum kimseyi acilari ben cekeyim ona vurmayin bana vurun diyebilirim yani stres beni acilarin kadini yapabiliyor :) sagolun cok:*

İki tarafta eşit desene:)
Stres yapma bi'bakmışsın hallolmuş, anlaşılmış.
Allah gönlüne göre versin:40:

Benim bildigim dügün, Erkek tarafina uygun olmaz orta yol bulunur..
Bu sadece onlarin dugunu degilki , seninde dugunun ailende tabi kizlarinin dugunu en guzel sekilde ister..

oyle israr ederlerse hic.

ileride düğün cdnizi izlerken başınız önünüzde dua dinlerken kendinizi gördüğünüzde içiniz cız etmeyecekse ses çıkarmayın ama her kadın ister ilk dansını o heyecan ve aşk dolu bakışlarla yapmak ve bunu ileride izlemek, çocuğunuza izletmek o anınızı paylaşmak istemez misin?

Zahmet edip yorum yazmissiniz yine de sagolun..kk da kalpleri yarip bakabilen kimin neyi Allah icin neyi baskalari icin yaptigini gorebilen birileri oldugunu gordum:) ama zaten once dusunmem gereken kismi dusundum ki dugun icin konu aciyorum.yani o belirttiginiz etabi astim.iyi niyetli oldugunuzu ikaz ettiginizi dusunmek istiyorum sagolun.sadece boyle bi dugunle evlenip icinde kalan birileri var mi diye actim konuyu.

Neden Böyle Düşündüm Söyleyim Sizin Aileniz Tamamen Başı Açık İnsanlar,Karşı Taraf da Tam Tersi Çok Mutaassıp Yani Onlardan Etkilenmişsiniz ki Kapanmışsınız Ya da Sizi Kapanmanız Konusunda Aşılama Yapılmış Diğer Sebep de Nişanlınızı Çok Seviyorsunuz ki Onlara Uymak Zorunda Olduğunuzu Düşündünüz Kendileri Bişiy Söylemese Bile Yoksa Onca Yıl Kendi Ailenin İçindesin Yani Etrafınızda Bu Tarz İnsanlar Yokken Birden Kapanmak İnandırıcı Gelmedi Bana

Benim Burada Tanımadığım İnsanlara Art Niyetim Olamaz,Amacımız Yanlıştan Herkesi Çekmek İş İşten Geçmeden Ama Evlendikten Sonra Zıt Aileler Çok Sorun Olucak Bunu Bilin Çünkü Evlenirken Sadece Eşlerimizle Evlenmiyoruz. Şunu da Ekleyim İsteğiniz Her Ne İse Yapın Düğün Gibi Önemli Birşeyin Tekrarı Yok!

Kizlar erkek arkadasimin ailesi asiri muhafazakar insanlar yani bende bi sene once kendi istegimle tesetture girdim ama benim ailem kendine musluman diyebilecegim tarzda acik insanlar.simdi onun abisi evlenicek kendi ailelerine uygun biriyle ve dugunleri yemekli ilahili falan olacak haremlik selamlik falan.tabiki saygi duyuyorum onlarin karari ama.erkek tarafinin adetine gore oluyormusya dugun erkek arkadasim bizimkinin de boyle olabilecegini soyluyor ortayol buluruz vs diyor ama benim ailem akrabalarim hic boyle bisey gormediler yani sok olucak herkes bende guvenemiyorum kina gecemde bi yertutup muzikli oynamali gonlumce bisey yapayim diyorum ama bu hem maddi hemde misafirlerim nasil gelecek nasil olacak vs beni dusunduruyor.ona goree kavusmamiz onemli ama burda nisan yapamadigi icin uzulen arkadasi gorunce ben de uzulur muyum icimde kalir mi diye dusunmeye basladim.fikri olan boyle bisey yasayan var mi? Yorumlarinizi bekliyorum:(

ne kadar bencil bier sevgilin var. ne demek düğün erkek tarafınının adetine göre olur.
ufak atsında civcivlerde yesin.

Dugun erkek tarafinin adetiyle olcak diye bir sart yoktur. Birlikte karar vermelisiniz. Sen calgili istiyorsun diyede esinin istegini gormezden de gelemezsin.sonucta senin oldugu kadar onun da düğünü. Benim tanidiklarim genelde soyle yapti kiz tarafi kina gecesinde calgili erkek tarafı ilahili.
Söyle de olabilir erkek evinde yemek verilir kuran okunur ilahi falan.sonra asıl salondaki dugununuz senin istedigin gibi. Yani 2 nizinde dedigi olmali.
Sana tavsiyem esinin ailesinden yada yakin tanidiklarinizda bu gibi sorunlari nasil cozumlemisler alttan alttan arastir sonra ona somut orneklerle gidip.bak bunlar boyle yapmislar bizde yapabiliriz. Diye guzellikle hallet. Dugun oncesi stresten tartismalar kacinilmaz oluyor. Birbirinizi kirmayin. Bu arada hayirli olur insallah

Back
X