Düğünüme 2,5 ay kaldı.İşin içinden çıkamıyorum.Dondum kaldım ..mutsuzum

yukiik

KendimeYeniBirNedenLazım
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
534
3
96
İstanbul
Herkese merhaba ..hemen konuya giriyorum
2,5 ay sonra düğünüm var benim eşim tek erkek çocuk iki tane ablası var birisi uzakta evli diğeri ile aynı şehirdeyiz oda evli benden on yaş büyük iki çocuğu var kötü biri değil ama çok bilmiş bir kadın
sorum şu eşimin babası kızına ve oğluna ev almış destek olmuş ve ikisinin evi de altlı üstlü görümcem üstte oturuyor. Eşimin evide alt katta ..kaynanamın evide karşı apartman çoook yakın
Ben görümceme ve kaynanamın evine çok yakın oldukları için bu eve girmek istemiyorum satalım diyorum eşimde evi tek başına almadığı için babasının desteğide oduğu için kafama göre satamam diyor tapu eşimin üzerine
şimdi eve ustalar girecek yarın asma tavan dolaplar full yenileniyor ben hiç mutlu değilim onlara bu kadar yakın olduğu için özelim olmayacak bu aileler çok samimi yemeleri içmeleri kalmaları hep bir benden de bekliycekler bende çalışan bir kadınım kapımı örtüp uyuduğum zaman tavır aldı diycekler..özelim olmıycak ablasının iki tane çocuğu var dayılarını severler çat pat bize geiicekler aileside eşime çok bağlı tek erkek evlat olduğu için .. yatak odamızın bile özeli kalmayacak diye korkuyorum
onların hep orda olduklarını bilmek bile beni rahatsız ediyor fazla samimiyet iyi değil sorun yaşarız diye düşünüyorum
kaynanam da şimdilik bana tatlı dilli güler yüzlü ama oda çok bilmiş bir kadın ne yapmalıyım sizce evimi bile sevinçle dizemiyorum bana fikir verin hanımlar

Olumsuz dusunmeyin.belkide korktugunuz gibi olmaz.bende kayinvalideme yakin otururken cok endise etmistim.ama sukur.cok destegni goruyorum.ve sik bogazda etmezler hic
Kafam cok rahat yani.
Evinizi gonlunuzce dizin.baktiniz olmuyor o zaman satarsiniz evi

bene net bi şekilde söle eşinin ailesi ve kendi ailenle vs. ama muhtemelen kabul edilmicektir sende o zaman ilk günden tavrıını koy haftada bi yada iki kez filan görüş benimde aynı sorun başımda Allah tan bizimki kira yarın bir gün taşınıp kurtulurum inşALlAH SANA DA KOLAYLIKLAR dilerim ama açık açık konuşup verilen tepkıye göre hareket etmelisin bence

Evin ne kadar yakın olsada aynı evde olmadığınız sürece mesafe koyabilirsin.. Çalışan bir kadınsan tabikide seni anlayışla karşılarlar, yani biz seni yemeğe çağırıyoruz ama sende tık yok demezler.. Vaktin olunca dende onları çağırırsın ayda bir.. Haa baktınki laf ediolar davet ettikleri zaman gitmezsin yorgunum dersin vaktim yok dersin zaten araya mesafe konmuş olur.. Bence şimdiden takma herşeyi kafana..

Cok zor bi durum evde otursaniz ayri dert. baska eve gecseniz ayri dert okur her iki durumdada uxuleceksin canim malesef. Ayri eve cikarsan sana tavir alirlar kocan etkilenir sonra ben onlarin gonlunu yaparim dersen ayri eve cik en dogrusu bu. Bende kayinvalidemle karsilikli oturuyorum ama asla taviz vermedim ilk gunden yemegimi kendi evimde yedim biraz yadirgadi ama sonra herseyimle kabul etti.su an 2cocugum var ve sanki komsu gibiyiz buds benim mesafemden ve kayinvalidemin anlayisindan kaynaklaniyor.umarim anlayisli kv vardir.ama gorumcem olmadigi icin o duyguyu bilmiyrm.mesafe. mesafe ipucu bu bence zamanla alisilir kolay gelsin canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence insanlari biraz hos tutmaya calis, simdiden boyle bakarsan ilerde cok sorun yasarsin. Ne demek yatak odamiz bile teshir olacak? Herkesin evi var duzeni var, arada yatili misafir gelirse de gelip kocanla aranda yatmaz. Biraz olumlu bak ki insanlarla aran iyi olsun, yoksa mutlu olmazsin

Evet çok haklısınız eşime girmeyelim bu eve diyince neden ailemin sana ne zararı olacak ki neden onları istemiyorsun diyor aileme çok bağlıyım diyor ben kötü gelin oluyorum onun gözünde yarın bir gün çocuğumuza bakarlar diyor.. kaynanam şu an kızının çocuğuna bakıyor ama ağzından bir kere bile oğlumunkine de bakarım dediğini duymadım ya neyse..
Dün aramış kaynanam hastaydım diyor kızım geldi tarhana yaptı limonlu çay verdi de iyi oldum diyor bana sitem ediyor aklınca böylede ilgi beklerler işte

evime on bin on beş bin masraf yapıyor evin içine bir yandan satar mı kolay kolay bilmiyorum evim şu anda yapılıyor daha bir kez görmedim gitmek gelmiyor içimdn

Size hak verdim. Ne olursa olsun melek dahi olsalar mesafe olmalı. Her yaptığınızı, gezdiğinizi, yattığınızı, kalktığınızı bilmek zorunda değiller. Sorun çok yaşanır, ikna etmeye bakın .

Demek istediğinizi anlıyorum..haklısınız ama bu kadar iç içe olmak niye evlendikten sonra oğlunun eteğine bu kadar yapışmak niye uzak olsak haftada iki gün mutlaka giderdik küçük şehirdeyiz ihmal etmezdik ki şimdi aynı evde gibiyiz her gün onları görmek onlara güler yüz göstermek zorundayım insanız canımız sıkkın oluruz sinirli oluruz eşimle kavga ederiz hemen her şeyimiz ortaya saçılacak
Bir de ben hep çekirdek ailede büyüdüm annem babam kardeşlerimdik.. amcalar dayılar halalar hep uzaktaydı dede nine hak getire zaten hiç görmeden büyüdük bu yüzden geniş aileler hep gözümü korkutmuştur alışkın dğilim bu kadar samimiyete..Ben isterdim mutfağımda yemeğim kaynasın odamla eşimle sarılıp oturayım şimdi yok ablam yok annem yok yiğenlerim hep hayatımızda olacaklar

ya bence çok güzel çalışan kadınmıssınız ilerde cocuk olunca veririsiniz çocugu kaynanaya görümceye bakar siz kafa dinlersiniz bence güzel bişey

Kusura bakmada sende cok abartiyorsun.yatak odamin bile ozeli kalmayacak derken sanki dolaplarini karistiracaklar yataginda yatacaklar.benim kv bana 5dk mesafede onun bana yakin olmasi bana guc veriyor.kendi annem uzakta epey.ne bilim benim kv de mukemmel degil ama yuvarlanip hidiyoruz.hemkim mukemmelki....

Bence on yargilarinizdan kurtulun abimler 2 yillik evli esi bize yakin oturmak istemedi bizden 30 km uzaga kendi istegiyle tasindi ve simdi cok pisman gecen gun dedi ki keske boyle birsey istemeseydim cok pismanim dedi.bence siz boyle daha basindan on yargili olursaniz o insanlar size haftada bir gelseler dahi rahatsiz olursunuz.bence cok sanslisiniz eviniz var ne guzel esinizin ailesiylede yakin olucaksiniz size cok destek olurlar eminim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

nasıl baslarsan oyle gıder bunu unutma.kendını vıcık vıcık çok samımıyetın ıcıne sokma derım.eşin o evı satmaz bu bellı hıcbır erkek yapmaz bunu.o halde sen duzenını kuracaksın.mesela bı akşam çağırdılar gıttınse ertesı akşam yada ıkıgun sonra cagırdıklarında işim var yorgunum vs dıyeceksın. gıtmeyeceksın.yemek ıcme olayları kesınlıkle ayrı olacak.kabul etmeyeceksın.bır kere evet dersen hep oyle gıder.akrabalarla ıstemıyorsan samımı olma.bende bıraz resmıyımdır esımın akrabaları bana catkapı gelemez.yuz bulsalar yandım hıç uğraşamam.belkıde ısınamadıgım ıçındır boyle dusunmem.
ustelık calışan bı kadınsın aman dıyeyım mesafenı koru

Korkularini anliyorum ama inan korktugun kadar kotu olmayacak. Mesafeni cektin mi bitti. Tabii ki ideal olan uzak olmaktir ama imkanlariniz oyleymis. Baktin cok kotu oluyor ilerde satar degisirsiniz

Bir sure o evde otursaniz korktugunuz seyleri yasarsaniz o evi satar baska yere tasinirsiniz olmaz mi? Esiniz de hakli bence satsa ailesine ayip olur gibi. Ama bence ne kadar yakin olursaniz olun siz yuz vermedikce oyle surekli girip cikamazlar. Sanirim biraz eli masali olmak gerekiyor 😁

yakın olunca her zaman sorun cıkacagı kesındır. kımse melek degıl, her ınsanın bır huyu vardır sonucta.
evlenecek olan sızsınız ve nişanlının senın fikirlerine önem vermesı gerek.

akıllı erkek asla aılesıne yakın yaşamaz bana göre, çıkabılecek sonucları düşünmesı lazım. ınsanların arasında mesafe cok onemlıdır. uzak olanlar her daim iyi olurlar
yakın olanlar ise bırbırınden nefret ederler.
bu konuyu bır daha konus ve gercekten rahatsızsan cıddı anlamda belırt.

ya da evı satmayın kıraya verın siz de başka yerde kırada oturun

Son düzenleme:
Eşiniz o evi tabi ki satamaz. Ancak işe uzak geliyor bahanesiyle orayı kiraya verip başka yerde kiraya çıkarsınız ki öyle bir durum var mı bilmiyorum. Ama sorun oluşmadan sorun yaratan olmayın. ORtada şu an size karışan eden yok. Aileler bu kadar öcü değil büyütmeyin. Çalışıyorsunuz da. Kimse sizden bir şey beklemez. Yeri gelir yemeğinizi bile onlarda yersiniz, iyi olur size. İleride çocuk olur, hem kaynanan var hem görümcen var. Bakıcı tutsan sık sık kontrole gelirler gözün arkada kalmaz.

Her akşam size gelip oturacaklarını düşünmüyorum. Daha çok sizi çağırırlar arada sırada. 1 saat oturur kalkarsınız. Çocuklar da zırt pırt gelemez. Annesi bırakmaz bence devamlı. O çocuklar okul çağında. Akşam ödevini yapıp uyuyorlar. Biraz daha büyünce ergen olunca zaten size gelmek istemezler.

Bence bunu düşünüp düşünüp mutsuz olmayın, çok şanslısınız adamın evi var..

Nişanlın ayrı bir ev kurduğunu kabullenemezse eğer uzak da olsanız farketmez..

Son düzenleme:
ayy canım sakın o evde oturma ilerde çoooookk üzülürsün biz yaşadık çok kötü bir durum

Bence ailenin tutumuna bağlı bir durum.Şahsen benim ailem aramadan haber vermeden kalkıp da bir kez bile abimin evine gitmez kaldı ki yeni evli çiftlere ole çok gidilmez.Bunu da herkes bilir.Abimlerin bebeğine de annem bakıyor arada yarım saatlik mesafe var ve sürekli keşke daha yakın olsaydık diye düşünüyor abimler.Onların da sizin gibi kaygıları vardı ki bence çok yakın bir ev tutmadilar bize :) Şimdi ise nerdeyse daha fazla kalın diye yalvaracaklar :):)Olumsuz düşünme bence bu kadar.Mesafeli ama içten olursan sorun olmaz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…