• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

Sakın vazgeçme git elinde altın bileziğin olsun kimseye muhtacın olmasın.
Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Güncelleme:)
2 hafta sonra gideceğim biletimi aldım ☺Ev tutacağım eşya alacağım

A
Ben gitmezdim.
Kadın erkek olarak bakmıyorum olaya, yani benim işim gücüm varsa kocam da okumaya, çalışmaya vs gitmemeli. Yani biz bir hayat kuruyorduk aslanım birlikte, hayırdır inş? Derim.
Anaokulu öğretmenisiniz, özelde de zilyon tane iş imkanı vardır diye düşünüyorum şehrinizde de.
Ayy yaşınız kaç sizin hemen size bir iş birde koca bulalım kocanız yanınız da kalsın siz de çalışıp kocanıza bakın

Herkese merhaba
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Ben gittim. Bir de birşey söyleyin sana. Kpss öğretmenlik sınavında gorevliydim. Adaylardan biri 10 sene önce atanmus. Atandıktan 5 ay sonra istifa etmiş. Eşinin yanına gitmis. Sonra pisman olmus. Ve o günden beri her yıl kpss ye giriyormus. Ama atanamiyormus. Yazık demiştim icimden

Siz bu forumda peri masalları mi okuyorsunuz acaba??
Evlilik birisinin kendinden vermesi ile kuruluyorsa hic kurulmasin.
Karsilkli fedakarliklar ile ortak kuruluyorsa hayir gelir o evlilkkten.
Esnaf beyimizin paşa gönlü için atanmış kadının hakkı yeniyorsa ona "hayırdır aslanım?" denir
Doğru düzgün insanlarla evlenmemiş kadınların konularını okuyorum genelde.
Karşılıklı fedakarlık konusu değil mesele. Karşılıklı fedakarlığın aynı konuda yapılması gerektiğini nereden çıkardınız ayrıca? Hayır ben konu sahibinin eşini tanımıyorum yani normalde asla fedakarlık yapmayan pisliğin biri falan diyemem adam için.
X markete gidelim, hayır Y markete gidelim deyip Z markete gidince iki taraf da karşılıklı fedakarlık yapmış olmaz ikisi de saçma sapan bir iş yapmış olur.

Pembe bulutlar nasıl ? Güzel mi ?🤔

Valla güzel. Seviyoruz.

A
Ayy yaşınız kaç sizin hemen size bir iş birde koca bulalım kocanız yanınız da kalsın siz de çalışıp kocanıza bakın

30 olucam yakında. Kendi işim var, esnaf sayılırım, milyon yıldır evliyim. Üzgünüm ekmek çıkmaz.

30 olucam yakında. Kendi işim var, esnaf sayılırım, milyon yıldır evliyim. Üzgünüm ekmek çıkmaz.

Tüh vallahi üzüldüm :halay::halay: Amacım sizi evlendirmek değil tabiki bunu anlayacak zekanız var tecahül arif yapmış olmanız konuyu dağıtmıyor maalesef amacımın size empati hissettirmek olduğunu da fark etmişsinizdir. Ha bana şunu diyebilir misiniz ben erkeklerin de is için şehir dışına gitmelerini doğru bulmuyorum. Eşlerinin olduğu şehirde işleri olacak gibi bir zihniyetiniz varsa her ne kadar bu görüşü özümsemese bir nebze daha kabul edilebilir daha adil duruyor

Ben gitmezdim.
Kadın erkek olarak bakmıyorum olaya, yani benim işim gücüm varsa kocam da okumaya, çalışmaya vs gitmemeli. Yani biz bir hayat kuruyorduk aslanım birlikte, hayırdır inş? Derim.
Anaokulu öğretmenisiniz, özelde de zilyon tane iş imkanı vardır diye düşünüyorum şehrinizde de.
Tüh vallahi üzüldüm :halay::halay: Amacım sizi evlendirmek değil tabiki bunu anlayacak zekanız var tecahül arif yapmış olmanız konuyu dağıtmıyor maalesef amacımın size empati hissettirmek olduğunu da fark etmişsinizdir. Ha bana şunu diyebilir misiniz ben erkeklerin de is için şehir dışına gitmelerini doğru bulmuyorum. Eşlerinin olduğu şehirde işleri olacak gibi bir zihniyetiniz varsa her ne kadar bu görüşü özümsemese bir nebze daha kabul edilebilir daha adil duruyor

Zaten öyle söylemiştim.

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
1. si o siizn eşiniz nişanlınız değil, düğün yapmakla değil nikah kıymakla eş olunur. ( o da dini değil resmi nikah olursa geçerlidir)
2. si yılların emeğini vermişiniz kadroya geçme şansınız da varmış ve tercih yaparken evlilik durumunuzu da göze alarak tercih yapmışsınızdır yani durumdan o zaman nişanlı olduğunuz eşinizin haberi vardır diye düşünüyorum. o dönem atanma kısmı sıkıntı edilmedi ise şimdi sorun etmeleri yanlış bir tutum ve eşini bırakıp giden çok insan var atanarak ya da atanmasada özel şirketlerde çalışmak için sırf kadro-maaş-iş garantisi yüzünden.
3. bu fırsat bir daha elinize geçmez kesinlikle gidin ve işe başlayın.
4. sürekli git gel zor olacaktır, yeni evlisiniz alışma süreciniz (aynı evde yaşamaya) ayrı evlerde geçecek ama mesafeler yakında git gel yaparsınız ya da eşiniz madem esnaf işini istanbula taşıyabilir.
5. asla ve asla evlilik için mesleğinizden vazgeçmeyin ve her daim çalışın, bir kadının mesleği kendi kazancı olmalı hayata karşı dik durmalı. (özel de bir seçenek ama ha deyince iş bulunmaz, izin vs sorun olur, her an kapının önüne konma durumunuz olur, memuriyet hele ki bu devirde en garanti iş her anlamda)
6. hakkınızda hayırlısı inşallah yanlış karar almazsınız.

Doğru düzgün insanlarla evlenmemiş kadınların konularını okuyorum genelde.
Karşılıklı fedakarlık konusu değil mesele. Karşılıklı fedakarlığın aynı konuda yapılması gerektiğini nereden çıkardınız ayrıca? Hayır ben konu sahibinin eşini tanımıyorum yani normalde asla fedakarlık yapmayan pisliğin biri falan diyemem adam için.
X markete gidelim, hayır Y markete gidelim deyip Z markete gidince iki taraf da karşılıklı fedakarlık yapmış olmaz ikisi de saçma sapan bir iş yapmış olur.

Valla güzel. Seviyoruz.

Doğru düzgün adamlarla evlenmemenin sebebi sayılarının yeterince olmamasından olabilir mi?

Biz burada "ortalama" insanlardan bahsediyoruz.

Herkes normal bir domatesin kilosu ne kadar bilir. 3 5 lira farkla.

Birisi gelip 100liraya 1kg domates aldim derse ne dersiniz?

"Nerden biliyosun belki o domates altin kaplama" mi dersiniz?

yoksa kafanizda halihazirda var olan "domatesin fiyati" genellemesi fikriyle "oha kaziklanmissin" mi dersiniz?

Hepimizin kafasinda bircok konuda "ortalama" fikirler profiller vardir degil mi?

Yani Türkiyede yaşayan 20li yaşlarda evlenmek uzere olan atanmış ama atandiği yere gidememe korkusu olan "ortalama" bir kadına olabilecek en genel yorumu yapıyoruz.

Adamı biz de tanımıyoruz, kadını biz de tanımiyoruz , kimse kimseyi tanimiyor, e o zaman bu forum niye var?

Nasıl yüzbinlerce yorum yapılıyor?

Herkesi anlattigi kadariyla bilip yorum yapmak fikir vermek amacimiz.

Konu sahibi konuyu anlatirken eşinin de kendisinden bu fedakarligina karsi nasil bir ikna maddeleri sundugunu soylememis, olsa soylerdi saniyorum.

Ayni konuda da olabilir farkli konida da olabilir , ben ayni konida olacak diye birsey soylemedim.

Konu sahibi boyle bir arada kalmisligi neden yasiyor olabilir?

Demekki esinin gecerli itirazlari kafasina yatmamis.

iyi niyetli ve kafasi az bucuk calisan birisi eşinin gecerli mantikli iyi niyetli sebeplerini elbet oturup degerlendirir.

Boyle birsey yok ortada.

Bizim konu sahibinin verdigi bilgilerden anladigimiz esnaflik yapan bir eşin, memur olmus bir ese keyfi engel koymasi durumu.

Bu durumda elbet ve elbet kadın kendi kazanilmis hakkini, bir ömürlük maddi geçim garantisini bir kalemde silmeyectir.

Konu sahibi de elbet kocasinin yaninda olmak istiyordur, tercihibi yapmistir, belki o sehirde kontenjan acilmadi belki puani yetmedi belki baska bir rasyonel sebep, sonicta gizli gizli kotu niyetle karar verip adami gerdek gecesi birakip kaçmamis 😁😁

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
Merhabalar öncelikle hemşeriyiz. Bende istanbulda öğrermenim. İnsanlar afedeesiniz atanmak için biryerlerini yırtıyor siz gitmemekten bahsediyorsunuz. Zor olabilir ama sizi seven ve heeşeyden öncs saygı duyan birisi bu ayrılığa katlanabilir katlanamıyorsa da nikah kıyılmış olabilir gelin ata binmiş yaa nasip demiş zor olur ama bitirebilirsiniz.Hayatını size neler getirecepini hiçbirzaman bilemezsiniz o yüzden kendi ayaklarınız üstünde durun özel okulla olacak iş değil bu özlük haklarınız yok üç kurusa gece gündüz çalıştırıyorlar. Ayrıca aileni de düşün kimbilir seni olutmak için ne fedakarlıklar yaptılar. Burda hergün neler okuyoruz düşmez kalkmaz bir Allah. Şimdiden senin adına karar verebiliyorsa eşin ve ailesi ileride işin zor. O yüzden iyi düşün derim. Dilerim alacağın karardan pişmanlık duymazsın sevgili hemşerim.

Gitmezsen hayatinin hatasini yaparsin ister bekler ister beklemez kendi bilir:) onun ailesinde laf dusmez ayrica. İnsan esini birakirmiymis. Yarin bir gun ogullari bi hata yaptiginda ona bisey derlermi acab hic sanmiyorum

Tabiki gidin gitmezseniz ömür boyu pişmanlık yaşarsınız hayat bu ne olacağı belli olmuyor fırsatını bulmuşken kendinizi garanti altına alin özel vs ne olacağı belli olmuyor insanlar atanmak için ne çabalar sarfediyor siz halen karar verememişsiniz. Madem beyefendi okuyormuş ona da slm olsun seven insan bekler yada hafta sonları gelip giderek bu sorunu halledebilirsiniz sayılı zaman geçip gider

Ben yine de bırakmazdım ne biliyim zengin de olsa öğretmenlik doktorluk bunlar güzel meslek
doktorluta zaten böyle sıkıntı yok yakın yere çıkar. benim için aile birinci önceliktir o yüzden. ama eğer iş öncelik olacak ise önce işe girip sonra evlenirdim. tutarlı da olmak lazım. ayrıca bu adam bu kadınla işsizken evlenmiş v.s v.s

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben evliylen üstelik hamileyken atandım:)) bizim zamanimkzda bati hiç yoktu full doguyu açmislardı.Dogudayiz 3 yildir.Eşim tayin isteyip yanima geldi.Vi sure ayri kaldik.Ben atanirken 6 yildi zorunlu gorev.Şimdi bitti sukur donecegiz.
Eşiniz ve ailesi aklini peynir ekmekle yemiş.
özelde ögretmen olmak berbat bi durum.Resmen emeginiz somürülecek.Hiç bir zaman devletteki maddi ve manevi rahatliginiz imkaniniz olmayacak.
hadi hepsini geçtim.ya ilerde eşinke bosanirsan veya bisey olursa..ilerde basini taslara vurursun.
böye bir firsat tepilirmi.
bi zahmet esine deki,beni bugüne ailem getirdi ve onlar bu mutlukugu yasamayi hakediyor.
tabiki dinleme onlari.Azcik aklin varsa dinlemezsin

Devlette öğretmenim.Lütfen atandığın yere git.Özelde çalışmak çok zor.Asgari ücrete köle gibi çalıştırırlar.Bir de veli ve öğrencilerin maskarası olursun.Garanti iş gibisi var mı bu hayatta.Nişanlın seviyorsa bekler

Bir de şunu ekleyeyim denizliligenc1995 denizliligenc1995 ben seni buradaki yorumlarından biliyorum, çok aklı başında, naif, düzgün bir kızsın, gıyabinda severim seni yani, dilerim dengine düşmüşsündür, umarım kıymet bilen bir eşin olur ve ömür boyu yüzün güler....tabii bunun için önce senin dik durman lazım:KK66:
Kesinlikle gidin. Erkek milleti nolacaği belli olmaz sonradan çok üzülürsünüz. Ben yaşadım biliyorum. Okula gitmedim kazandığım halde çok iyi bir üniversiteye insanın kafası çok karisiyo vicdan yapıyor ama asla asla bir erkeğe kaderinizi bırakmayın. Babanizda olsa bu sizin emeğiniz herkes saygı duycak. Benim için çok geç oldu mesela pişmanliğimin tarifi yok. Beraberiz yine ama bu pişmanligimi etkilemiyor hatta ara ara ondan nefret etmeme sebep oluyor.

Sakın vazgeçme, git atandığın yere..
13 senedir özel sektörde çalışan biri olarak diyorum bunu. Kpss ye girdim Allah ne verdiyse yazicam tercihlerde. -Ki kaç yıllık evliyim- gözüm görmez söz konusu çocuğumun geleceği neticede

Back
X