Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

Tam konu sahibesinin esinin aradigi kriterlerde bir uye. Nesi varmis istanbulun yasanmiuormu. Adam mesleginden vazgecme dememismi daha ne desin ozelde yap demis ozelle devlet birmi. Ozelde karin tokluguna calisiyosunuz asgari ucret mesai fazlasi bol bol calistirma ve ucretini vermeme. Isine gelmiyosa kapi orda denilen arkadasim bile cok. Kadinin basina talih kusu konmus engel oluyorlar
Evet avukatim ve calismamayi, evimde cocugumu buyutmeyi tercih ediyorum. Bunun icin bir cok maddi imkandan vazgeciyorum elbette. Ama bircok erkegin aradigi kadin oldugumu biliyorum 🤣
Burada aranan, aranilan olmak degil, karsilikli uyum onemli. Calis baskısı yapan bir esim olsa, cok zorlanirdik.
Keza calismak isteyen kadina calisma denilince de aynisi gecerli.
Bu gibi durumlarda dogru yanlis değil, uyum var bence

Canım sakın ama sakın onu dinleme. Asla bırakma mesleğini. Devlete atanmışsın sakın diyorum. Seven insan 48 ay da dayanır. E haftasonları gelebilecek 15 tatil var bayramlar var yaz tatili var sakın kimseyi dinleme doooooğru işbaşına.

Evet avukatim ve calismamayi, evimde cocugumu buyutmeyi tercih ediyorum. Bunun icin bir cok maddi imkandan vazgeciyorum elbette. Ama bircok erkegin aradigi kadin oldugumu biliyorum 🤣
Burada aranan, aranilan olmak degil, karsilikli uyum onemli. Calis baskısı yapan bir esim olsa, cok zorlanirdik.
Keza calismak isteyen kadina calisma denilince de aynisi gecerli.
Bu gibi durumlarda dogru yanlis değil, uyum var bence
Kadinin suan cocugu yok kocasinimi buyutecek

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Atandığınız yer neresi ise orası bir an önce göreve başlayın

Herkese merhaba
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Evliyken atandım. 11 aylık bir çocuğum vardı. İç anadoluda yaşıyorduk ve ben Kars'a atandım. 24 saatlik bir mesafe vardı aramızda. Eşim özel şirkette çalışıyordu. O kaldı gelmedi. Ben çocuğumla birlikte karsa gittim. 1 yıl tek başıma yaşadım. Çocuğa bakıcı buldum. Süreyi doldurunca da 1 yılın sonunda eş durumundan tayin istedim (kadrolu atanmıştım) ve eşimin yanına geri döndük. Bu süre 1 yıl değil de 3 yıl da olsaydı gelirdim. Çünkü yaklaşık 16 sene bunun için okudum ve eşim de bunu bilerek evlendi benimle. Kendim istemeseydim belki gitmeyebilirdim. Ama benim amacım özelde çalışmak değildi devlet memuru olarak çalışmaktı. Ayrıca da eşimin yanına geri dönebilmek için de eşimin orada çalışıyor olması gerekiyordu. Süre gözünüzü korkutuyir sanırım ama zaten çok uzak değil eşinizle mesafe h.sonu-iki haftada bir-ayda bir siz gidebilirsiniz eşiniz de yanınıza gelebilir. Hayatınızı bir düzene oturtmak için bir süre sabredebilirsiniz.

Atanıp gitmemek gibi bir alternatifiniz olmasın lütfen, lütfen. Lütfen kendinizin kıymetini bilin milyonlarca genç insan var kpss için uğraşan atanamayan. Eşiniz şuan destek olmuyorsa size ne zaman destek olacak? Lütfen gidin çalışın, emeğinizi heba etmeyin. Eşinizin ve ailesinin mantığı sizi daha da üzebilir !

Ben ilk atandigimda bir ogretmen arkadasim yeni dogmus bebegiyle geldi, basladi. Bir insanin hayatinda kac kez boyle donum noktalari yasanir? Esin firsat buldukca gelir yanina. Hem bizim meslekte ne olacagi hic belli olmaz. Bakarsin yarin bir gun sistem degisir, es durumu hakki verilir. Ozelde nereye kadar devam edeceksin? Ben de 4 yil calistim ama baktim olmuyor. Her sene sonu acaba devam edecek miyim dusuncesiyle calisilmiyor. Bu fırsatı sakin tepme. Esin kostek olacagina en buyuk destekcin olmali.

Eşimi bırakıp öyle güzel giderim ki valla..
Bir kadına önce güzel meslek lazım.
Özellerin hali malum. Yarınınız bilinmez insanın başına her şey geliyor.
Sürekli ayrılık olmayacak sonuçta.
Ne var arada özlenerek 3 yıl geçer gider.
Ilişki de canlı kalır diyorum.
Hayırlı olsun bu arada..

Bu isler bir tarafin fedakarligi ile olmaz..hizar gibi bir siz bir o taviz verecek..asla mesleginizi birakmayin

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
Şu devirde de atanmak öyle kolay değil. Kpss-mülakat zor aşamalar. Elinize büyük bir fırsat geçmişken bunu değerlendirmek en mantıklısı olur

Peki ayri yaşanamıyorsa neden eşiniz işini birakip gelemiyor? Iste olay bu bencilce bir düşünce sözde aile birliğini saglamak icin kadin işinden olmalı. Iki tarafta olmamalı işinden ama herzaman tercih hemen kadinda oluyor yapmayincada boyle empoze ediliyorlar. Simdiden söyleyeyim oyle esinizin ve eş ailesinin sozuyle mesleginizden vazgecerseniz ilerki hayatinizda ya kocanizin iyi bir koca cikmasini ümit edicek ya da erkenden ölüp gitmesin diye dua ediceksiniz ki ortada kalmayin zira calismayarak ekonomik olarak esinize bagli kalacaksiniz. Boyle bi türkiye ekonomisinde tek maasla ve ozellikle erkek maasiyla hayata tutunmaya calisan kadinları elimde olmadan ali riza bey gibi elestirip duruyorum içimden:)çünkü zaten yetiskin bir birey olana kadar anne baba parasi ile yasiyoruz yetiskin oluncada baska bir insanin (eş) parasiyla yasama devm etmek uretimde asla bulunmamak korkunç bir yasam sekli gibi geliyor.Umarim mesleginizi birakmazsiniz cunku biraktiginiz şey sizin için bircok sey ifade ediyor olacak
Ya ne kadar haklısınız bende anlamıyorum neden her zaman kadın fedakarlık etmek zorunda kalıyor ki? Benim arkadaşımın eşi, sırf kızın annesi kızını başka şehire göndermek istemiyor diye kızın memleketine geldi, yerleşti evlendiler. Yani bazen erkek de fedakarlık yapabilir, her zaman kadın olmuyor, sonuç hüsranla biten evlilikler.

10 sene özelde öğretmenlik yaptım. Uzaktan kulağa hoş geliyor, özelde çok iş var demesi, ama hiç kolay değil. İnsanın iliğini kemiriyorlar. Ben bu sene atandım eşim de benle geldi. Arada dağlar kadar fark var. Maaşını zamanında alıyorsun, hakların belli. Özelde haziranda sizle anlaşma yapmayacağız hocam diyebiliyorlar kalakalıyorsun ortada. Her kurum nisan ayında kadrosunu belirliyor. Devlette çalışmak ciddi bi kafa rahatlığı. Benim bütün hastalıklarım ortadan kalktı. Stresten urtikerler, mide ağrıları, geçmeyen bacak ağrıları.. hepsi bitti.

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
Valla aklın varsa biraz nişanlın icin meslegini bırakıpta özel ögretmenlige gecmezsin Meslek yapmıssın o kadar ugrastın el oglu icin vazgeciceksin sakın ama sakın yapma! Dogu görevinde İstanbul da daha ne istiyor beyfendi kadrolu ol mutlaka devam et yarın birgün basına ne gelecegi belli mi burda herkes yazıyor ayrılıyorum ne yapmalıyım işim yok param yok! O duruma dusmeden kendini garantiye al! Nikahın kıyılmıs beklesin beyfendi! Gerekirse dügünü ertele imam nikahı degil sonucta ki harama giresin!!

Ben anlayamıyorum. Neden okumaya verilen emek degerli de, eşe ve evlilige verilen emek degersiz?
Atanmasın, evde otursun, esnaf eşini beklesin ailesiyle oturup kısır yesin🙄
Böyle bir düzen mi daha doğru sizin için çalışıp kazanıp emek verdiği öğretmenliği yapmaktansa eşi için hayatından geleceğinden mi çalsın?

ben de seneye doğu grvi icin atancam. esimi burda bırakıp allah izin verirse cocuğumla atandığım yere gidip 2 yıl kalcam. sonra geri esimin yanına es durumu yapcam ins olursa. siz de gidin yıllarca okudunuz oğretmen olmak icin hem de kamuda. hic dusunme.

Back
X