Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

Valla sana şunu da diyeyim
Yıllardır özel sektör de çalışıyorum ve mesleğim gereği devlette çalışmam imkansız ama devlette çalışanları gördükçe bugün bana o şansı verseler devlet memurluğunu seçerim :)

mesleğiniz belli, belli ki sınava da hazırlanmışsınız atanma ihtimaliniz var bu durumları keşke nikah kıyılmadan önce konuşsa mıydınız ? şuan malesef size yüzde yüz hak veremiyorum evet kariyerinizi bi erkeğe göre şekillendirmeyin derdim ama siz hiç plansız evlenmişsiniz ve eşinizin de şuan gitmenizi istememe durumu oluşmuş ama bunu önceden konuşup ona göre plan yapsaydınız kesinlikle size hak verirdim. yönteminiz çok yanlış, gitseniz evliliğiniz belki zarar görecek gitmeseniz ömür boyu keşke diyeceksiniz. tam tersi bir durumda mesela eşiniz yurtdışında çalışıyor sizi götüremiyor 3 sene boyunca ayda 10 gün görüşeceksiniz bu durumda nasıl bir yol izlerdiniz o şekilde düşünerek karar verin bu saatten sonra...

branşınız farklı olsaydı bazı okullar dört güne topluyor gider gelirsiniz vs diyecektim

ama siz full çalışıyorsunuz

eşiniz esnaf ama yalnız mı yani babası vs de var mı işin başında

öyle ise bir süre gelebilir yanınıza

bir de benim anladığım zaten daha yaza doğru evlenilecek

yaz tatilinde vs zaten gelirsiniz yanına arada da o gelir oldu bitti
Babasıyla ortak iş yapıyor
Babası ona izin verir o gelir yanıma

Eş ailesinin derdi oğluşumuzun gömleğini kim ütüleyecek, kim yemek yapacak değilse bende bu hayatta bir şey bilmiyorumdur.

Kesinlikle gitmelisin.
Ya bunu hangi cüretle ister ben o noktaya takıldım. Bahanesi daha da komik. İnsan kocasını yalnız bırakır mı?

Aynı mantık, insan karısını tek bırakmamalı. Eşine İstanbul yolu gözüktü.

Yıllarca oku öğretmen ol sınavları gir uğraş atan kocan istemesin diye yıllarını çöpe at. Hadi ordan derler adama.

Yarım bir gün öğretmen maaşı gelmeye başlayınca eş kişisi ve ailesi kredi çektirmeye kalkacak demedi deme. O aileden o hissiyatı aldım ben

Arkadaşım da anaokulu öğretmeni. İstanbul da en lüks özel okullarda öğretmenlik yaptı ve 2 sene önce kadar doğunun en doğusuna atandı. Atanınca çok zorluklar çekti. Ama diyor ki yine olsa yine atanır gelirim. Ne olursa olsun devlette çalışmak en iyi özelde çalışmaktan bile daha iyi. Bir de İstanbul'a atanmışsınız daha ne olsun. Sakın vazgeçmeyin.

Seven adam bekler...

8 yıl ilköğretim + 4 yıl lise + 4 yıl üniversite = 16
16>3
Nişanlınız 3 yıl sabretmeyecek ama sizin 16 yılınızdan vazgeçmenizi istiyor.

Eminim ki o 16 yıl kolay geçmemiştir. Evlilikte 3 sene ise göz açıp kapayana kadar geçer. O kadar çok sizler gibi evliler var ki. Bir araya gelince her şey an daha kıymetli olur. Sabredin.

Sakın gitmemezlik yapma. Bu senin gelecegın. Nişanlın çok seviyorsa seni eğer saygı duyacak. Haftasonları gelir sen gidersin çok uzak degil. 3 sene nedir ki hemen geçer sakın ha diyim vazgeçme

Evet yeni evleneceksnz zor bir durum ilk zamanlarda ayri kalmak ama atanmissnz neden ozellerde surunesiniz boyle dediklerine gore demekki esiniz calismaniza karsi degil ayri kalmak istemiyor ama 3 yil gecici bir surec sabretmelisnz birde 3 yildn once olmazmi es durumu falan

Babasıyla ortak iş yapıyor
Babası ona izin verir o gelir yanıma

baba işi yürütebilirse siz taşının İstanbul a

sonuçta nişanlın da akranın olsa babası da 55 tir en fazla yürütür işi

atanınca gidin işte İstanbul a

küçük bir ev tutun eşyalı vs adı geçici olan

eşiniz de kendine uygun bir iş bulsun kalın orada

belki de aileden uzak daha güzel bir hayat kurarsınız hiç dönmezsiniz

belki aman hemen gidelim dersiniz vs vs

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Özelde bir öğretmenim bugün deseler atandın güle oynaya giderim.. Hayatınızın fırsatını yakalamışsınız eşiniz yüzünden vaz mı geçeceksiniz?? Eşinizden de vazgeçin demiyorum size asla ama özür dileyerek söylüyorum eğer gitmezseniz biraz aptallık yapmış gibi olursunuz 😥 Tabi ki eşiniz ve onun ailesi sizi düşünmeyecektir.. Onların önceliği kendi rahatları tabi.. Ama kadın olarak kendinize daha iyi bir gelecek kurmak kendi paranızı kazanmak daha sağlam durmak için siz kendinizi düşünmelisiniz.. Eşinizi de atın satın asla diyemem eşiniz de esnafsa bir süreliğine güvenilir birilerini bıraksın yerine ailesi ilgilensin birlikte gidin sonra zaten döneceksiniz.. Belli mi olur belki gittiğiniz yerde bir dükkan birşey açar.. İlla ayrılmak zorunda da değilsiniz zor ama kabul ediyorum da imkansız değil yeni bir iş bulması falan.. Ayrıca özelde hemen iş bulma imkanınız oluyor mu?? İnanın 2 sene falan o kadar komik rakamlarla aptal saptal yerlerde çalıştım ki size anlatamam.. O da birilerine yalvararak birsürü stres çekerek bulduğum işler.. Sırf bir yerden başlayayım diye çalıştım daha yeni iyi bir iş buldum.. Ve şuan benim iyi bir iş dediğim iş varya devlette alacağınız paradan 2 bin TL eksik ve nerdeyse 2 katı kadar çalıştığım bir iş.. Lütfen yanlış birşey yapmayın özelde çalışmak öyle kolay değil.. Evet belki başka mesleklere göre daha kolay özelde öğretmenlik ama mesela bende öğretmenim sizde ben hafta içi her gün sabahtan akşama kadar çalışıyorum akşam eve bazen 2 saat geç geliyorum özel etüt oluyor özelde olduğum için zil çaldı ben gidiyorum evime deme şansım olmuyor maalesef.. siz benim çalıştığımın neredeyse yarısı kadar çalışacaksınız ama yine de benden belki 2 bin TL fazla maaş alacaksınız??? Hem benden az çalışıp hem çok maaş hem de devletin size tanıdığı imkanlardan faydalanacaksınız..şimdi soruyorum size özel mi devlet mi??? Ben deli gibi atanmak isterken atanmış birinin gitmeme ihtimalini düşünmesi bile bana şey gibi geliyor...

Adam bir de esnaf yani sanki sanırsın çakılı kadrolu memur eşinin yanına gidemez o yüzden gitmeni istemiyor. Dükkanı aileden birine emanet etsin ortak gibi kendisi de sizin yanınızda iş bulsun o gelsin sizinle. Atamaların ve iş bulmanın bu kadar zor olduğu bir dönemde atanmışsınız beyiniz istemiyor dye gitmeyeceksiniz 😳😳 bey kişisi size her ay dört bin maaş verebilecek mi ayın on beşinde gık demeden. Neyse daha fazla söylenmemeyim diğer üyeler de söylenmiş yeterince 🤭 umarım hayatınızın hatasını yapmazsınız

Ben eşimle birlikte olma planları yaptığımız andan itibaren kpss’nin benim için iyi bir seçenek olmayacağının farkına vardım. benim mezun olduğum sene atanması çok kolay olan bir öğretmenlik bölümünü bitirdim ama sınava girmedim. Sadece kafa karışıklığı yaratacaktı çünkü. Pişman mıyım, şuana kadar hiç olmadım. Bundan sonrasını bilemem tabi. Arkadaşlarda yazmış zaten böyle durumlarda senaryoları belirleyip ona göre plan yapmak gerekir. Sizde bundan sonra dikkat edersiniz zaten. Eğer tercihiniz gitmek olacaksa -konularınızı biraz biliyorum bence de gidin- asıp kesmeden, makul bir şekilde konuşarak yapın. Düğün yapmasanızda evlisiniz, 3 yıl zorluk çeksenizde sahip olacağınız diğer avantajları anlatarak kararınıza saygı duymasını sağlayabilirsiniz eşinizin. Başınıza gelen güzel birşey var iki tarafta sevinebilmeli buna.

Tabiki böyle bır fırsat gelmıs üstelik İstanbul a atanmıssın önce kendını garantiye al ,üstelik özel okulda ögretmenlık yapmak kolaymı ya neler cekıyoruz pandemi donemınde devlet öğretmenleri maaslarını aldılar özel sektördekilerde bizlerin maası nolacak kaygısındaydı okadar online eğitim yaptık daha çok calıstık herşeye tamam hep daha fazlasını beklediler.Çalışmalarına rağmen bazı okullarda öğretmenler maasını alamadı.Devlette öyle bır kaygın olmayacak hayırlı olsun VAZGEÇME 👍

Kesinlikle gitmelisin. Boşa mı okudun emek verdin. Ayrı kalmak istemiyorsa esnafmış atama derdi yok iş yerini senin atandığım yere taşısın. Kendi düzenini bozmuyor. Evlenince de yemek temizlik vs düzgün yapılsın istiyorlar. Yani beyimizin keyfi bozulmasın. Beklemeyi de istemiyor.Çok sinirlendim. Inşallah burada açılan konular sana ders olur iş imkanından vazgeçmezsin. Bu kadar kolay mı insanın kariyeriyle oynamak. Özelde çalışmakta zor iş bulmakta zor. Çocuk olduktan sonra zaten özeldesin çalışma derler. Kesinlikle eşinde olsa kimsenin eline bakma

Back
X