• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünüme az kaldı ve kafam karışık

Sevgili konu sahibi, diyelim ki aşktan gözün kör oldu ben bu adamsız yapamam evi de ben çeviririm, parayı da ben kazanırım, temizlik yemek ıvır zıvır hepsi bende yeter ki ayrılmayım dedin (hepsini farz ediyoruz şuan) senin kuracağın bu sistem çocuk doğurmanla çöker. Superwoman olsan altından kalkamazsın haberin olsun.

Bir süre sonra ben senin çocuğun muyum diye sana isyan eder,s normal olarak şunu al şuraya koy desen bile bıdı bıdıcıya çıkar adın.

Cevap başlıkta gizli aslında, doğru yolda olsanız düğün öncesi kafanız karışık olmaz onca koşturmaya ve yorgunluğa rağmen mutluluktan uçuşuyor olurdunuz.
Bu gamsız, sorumsuz ve ana kuzusu beyfendi içinizi çürütür yaşam enerjinizi tüketir yol yakınken dönmeniz sizin menfaatinize olur derim.

Neymiş bu kadar sorunun içinde en az düşündüğü şey İmam nikahiymis 10 dakikalık işmiş.
Nereyi alıntılayacağımı şaşırdım.
Konunun başından beri yazdıklarınızda
"onu yapma, şimdi zamanı değil, al birini gitsin düşünme" diyen ama oyundan başını kaldıramayan, birlikte yapmanız, seçmeniz gereken her ne varsa yapma etme , annem yapar diyen sorumsuz bir erkek var. Evlendikten sonra hiçbir şey değişmeyecek, ortak problemlerinizde muhatap olarak annesini, ailesini gösterecek kendisi oyun oynayacak.
İki kişilik bir aile olmayacaksınız sen ve eşin değil, sen , eşin ve ailesi olacaksınız.

Düğüne iki hafta kaldı, herşey hazır bu satten sonra ayrılamam deme,
emin ol şimdi ayrılman,
evlenip yaşayacaklarından sonra seni daha az hasarla kurtaracak.

Konu sahibi çok detaycı benim dini nikahım düğünüme hoca gelmişti okumaya başta okuma olmuştu o an eşimin eniştesine dedim enişte dini nikah diye hemen kıyıldı 5 dkda o kadar abartılacak bir şey değil zaten 5 dk cami hocası da kıyar onu ben de inan hiç detaya girmemiştim ben hariç herkes detaylarda boğuldu beni de boğdular
5 dk mı ?
Önden nikahla, talakla, mehirle ilgili bilgilendirilme sonrasında yazılı mehir akdi, nikah duası yapıldı mı?
Bu kişilerin dini nikâha verdiği öneme göre değişiyor ama şimdi kıyılan dini nikahlar usulüne göre değil de adet yerini bulsun diye yapılıyor

Ya arkadaşlar takintiyla ne alakası var benim belli bir inancim var nişanlımın da olduğunu düşünüyorum İmam nikahina ne gerek var bir ara hallederiz diyince insan neden takmasin? Ruhsal hastalarla çalışıyorum ben stres yonetimim iyidir ama bir noktada patladım yani geldim surda fikir almaya çalışıyorum. Evleneceğim insanın hayat yükümü alacağına olmayacağına kafa yormayacaksam evliliğin anlamı var
Sorma madem fikrimizi takıntılısın tabi biz inançsız mıyız zaten evlenirken bin tane şeyle uğraşıyorsun her şey ne zaman olacak ne zaman bitecek diye bu kadar kasarsan kafan iyice allak bullak olur her şeyin en iyisini sen bilirsin sorma madem bir şey ayrıl diyelim kestir at onlar yaranıyor size. Sen böyle anlatıyorsun nişanlına sorsak kim bilir neler der evlenmeyin kardeşim kimsenin de başını yakmayın.

5 dk mı ?
Önden nikahla, talakla, mehirle ilgili bilgilendirilme sonrasında yazılı mehir akdi, nikah duası yapıldı mı?
Bu kişilerin dini nikâha verdiği öneme göre değişiyor ama şimdi kıyılan dini nikahlar usulüne göre değil de adet yerini bulsun diye yapılıyor
Benim ailem hacıdır çok önem verirler hepsi yapıldı müftü kıydı hatta nikahımızı her şeyi siz biliyorsunuz biz bir şey bilmiyoruz mehir akdi tabiki yapıldı duasız nikah mı olur.

5 dk mı ?
Benim düğünüm yemekli okumalı oldu diyorum okumuyorsunuz galiba

pespese olan mesajlariniza baktim da esiniz uzerinizdem hangi yükü aldı merak ettim.

ekonomik yükü almamış, hala calisip iyi kazaniyorsunuz, bu haliyle siz onun sirtindan yük almışsınız bir maaşı cift maas olmus

adamin evi barkı yok sizin ananizin evine damat gelmis. kira derdi vs yok. bu haliyle siz onun sirtindan yük almışsınız, normalde erkek evlenince ev gecindirir

yemegi temizligi yapmiyor. ev verip ekonomik desteklediginiz adamin bir de arkasini topluyor, yemek yapip daginikligini temizliyorsunuz. bu haliyle siz onun sirtindan yük almışsınız, bekar olsa yemek derdine dusecekti.

uzaktan bakinca siz esinizin sirtindan tüm yükü almissiniz, o size kambur olmus gibo gorunuyor. turk toplumunda "evde kalmis zavalli kiz kurusu" degil de "o masallah evlendi yuvasini bildi" denilen mertebeye gecmenizin disinda bu evliligin size ne katkisi olmus ki?
bu kadar aza kanaat etmek benim fitratimda yok
Canım benim ben burada hayatımı övmek için yazmıyorum zaten anlamayacağınız bir hayat yaşıyorum eşimin sayısız gayrimenkülü var benim isteğim üzerine benim evimde yaşıyoruz yani burada övünmek istemiyorum eşim daha lüks bir eve geçme istiyor benim işime yakın diye burada yaşıyoruz bebek bekliyorum ve çalışmayı çok seviyorum kendi işim olduğu için mülkleri her şeyi bana ait taşınmak istemiyorum. Neyse canını sıkma sen senin evin benim evim derdinde maddiyatında olan insanlar değiliz maddiyat düşünmemize gerek bile kalmıyor. Benim anlatma istediğim konu ayaklarının üzerinde de dursan yalnızlık Allah’a mahsus seyahate bile çıksan yalnızlık çekilmiyor inana hep eşini istiyor yanında adı üzerinde eş senin bir eşin. Ben de evlilik gereksiz derdim kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum param olsun yeter derdim ama yetmiyor o ev buz gibi dört duvar bir yuva olmuyor. Temizlik, yemek derdimiz de yok eşim kadın tutuyor zaten ama her şey bu değil bir olmak bam başka. Temizlik, yemek, bulaşık en kolayı sırtını birine yaslamak bambaşka. Tabiki doğru kişiyle

Okudum, 5 dk diyorsunuz ben de 5 dkda olmaz diyorum
İmam nikahı kısa bir süreç elime sayacı alıpta tutmadım zaten heyecandan insanın gözü bir şey görmüyor ama o kadarda kasılacak bir durum değil bunlar zaten evlilik süreci çok yorucu her şeyi kafaya takarsak deliririz.

pespese olan mesajlariniza baktim da esiniz uzerinizdem hangi yükü aldı merak ettim.

ekonomik yükü almamış, hala calisip iyi kazaniyorsunuz, bu haliyle siz onun sirtindan yük almışsınız bir maaşı cift maas olmus

adamin evi barkı yok sizin ananizin evine damat gelmis. kira derdi vs yok. bu haliyle siz onun sirtindan yük almışsınız, normalde erkek evlenince ev gecindirir

yemegi temizligi yapmiyor. ev verip ekonomik desteklediginiz adamin bir de arkasini topluyor, yemek yapip daginikligini temizliyorsunuz. bu haliyle siz onun sirtindan yük almışsınız, bekar olsa yemek derdine dusecekti.

uzaktan bakinca siz esinizin sirtindan tüm yükü almissiniz, o size kambur olmus gibo gorunuyor. turk toplumunda "evde kalmis zavalli kiz kurusu" degil de "o masallah evlendi yuvasini bildi" denilen mertebeye gecmenizin disinda bu evliligin size ne katkisi olmus ki?
bu kadar aza kanaat etmek benim fitratimda yok
Ha bir de hayatını kurmuş dünyayı gezmiş genç kadınlara kimse evde kalmış kız gözüyle bakmıyor herkes hayran oluyor. Karşısına da kendi gibisini çıkıyor zaten

Merhabalar yaklaşık 2 yıla yaklaşan bir ilişkim var 1 yıldır nişanlıyız. İlk baştan beri ciddi düşünerek görüşüyor gibi olduk. İki ay sevgili olduğumuzda evlenmek istediğimize emin olmustuk. Yaklaşık 1 yıl aramızda hiç tartisma vs olmadı hatta ben sürekli hiç kavga etmiyoruz farkında mısın diye espri yapıyordum. Evlenmeye karar verdik aileler tanıştı ne olduysa o zamandan sonra bizim aramizda hep tartışmalar başladı. Nişanlımi seviyorum o da beni seviyor biliyorum ama eften puften her şeye günde birkaç kez tartışıyoruz. O aşırı rahat biri ben daha planlı programlı bir insanım. 28 yaşındayım ve 7 yıldır çalıştığım için ailemden ayrı hayatını idame ettiriyorum. Yalnız yaşıyorum. Nişanlım 31 yaşında hiç ailesinden ayrı yaşamamış. Yani yediği yemeğin tabağını bile masada bırakıp kalkıyor ikimizde çalışıyoruz şunu yaparız bunu yaparız diyor ama her şey niyette. Şu an evlilik sürecinde inanılmaz yoruldum. Evimizi temizliyorum, sen çok takıyorsun. Düğünde çalacak şarkıları seçeyim diyorum ne olacak düşünme stres yapma abartma diyor. Ayakkabı seçiyorum ne farkeder kafana takma birini al yapıyor. Yani ben heves ediyorum aslında ama onun için hiçbir şeye uğraşmaya gerek yok gibi o otursun bilgisayar oyunu oynasın yeter düğündur evdir bir şekilde olur kafasinda. Bu sorunumu ona açtığımda ben senin yorulmani istemiyorum evlenmek önemli olan başka şeyler değil diyor. Ama bence mesele bunlar değil. Uzun süredir maddi manevi bir sürü zorluk atlatiyoruz ama karsimdaki 31 yaşındaki erkeğe oyun oynamayi bırak da valizleri toplayalım demek zorunda kalıyorum. Lafa gelince seni düşünüyorum dese de bana öyle gelmiyor. Bugun yine tartıştık, kına gecesi için ailesi pahalı bir müzisyen ayarlamış bende bunun içime sinmedigini söyledim. Çünkü ailesi ıvır zıvır istemediğim bir sürü masrafa giriyorlar ve sanırım düğün sonrası borçları ödeyemeyince altınları istemenin yolunu yapıyorlar gibi. Kına mekanini kendi ailem tuttu onlar da müzik olayını biz ayarlariz demişlerdi. Ama işte öğrendim ki mekanın ücretiyle aynı. Bende bugün gidip bir organizasyon şirketiyle görüştüm daha düşük bir fiyat teklifi aldım. Kayınvalidemi aradım onları iptal edelim ben daha uygununu buldum dedim. Buraya kadar sorun yok. Nişanlımla konuştum bana rahata erdin mi şeklinde bir tepki verdi. Neden bu şekilde yaklasiyorsun yapınca da sen haklısın doğru ben hiç haklı olamam dedi. Soğuk yaptı, iyi kapatıyorum deyince de tamam dedi kapattık. Ben yine iletişim kurmaya meyilli bir insanım tekrar yazdım kirildigimi söyledim. Her şeye takildigimi, sürekli kafama bir şeyleri takip laf dinlemedigimi söyledi. Artık basit konular gibi gelse de çok bunaldigimi hissediyorum. Haftaici çalışıp haftasonu evimizi kurmaya çalışıyorum. Örneğin o an perdeleri ascak oluyorum bana takma uğraşma haftaici annem gelir siler takar diyor. Odayı süpürecek oluyorum uğraşma su an ona vakit yok sonra yapılır diyor. Düğün salonuna gidip müzikleri konuşalım soralım diyorum abartiyorsun çalarlar onlar düşünme diyor. En son yine İmam nikahı konusunda bile tartıştık. Nikah ve düğüne iki hafta kaldı bende İmam nikahını ne zaman yapacağız dedim iki üç sefer daha sormuştum. Ona da aynısını söyledi. Neymiş bu kadar sorunun içinde en az düşündüğü şey İmam nikahiymis 10 dakikalık işmiş. Bende ona İmam nikahınin benim için en az düşünülecek değil en önemli şeylerden biri olduğunu söyledim. Hallederiz şimdi o kadar şeyin içinde kafanı ona yorma dedi yine. Kendimi çok bunalmış ve kaçmak istiyor halde buluyorum. Sürekli yanlış mı yapıyorum diye sorguluyorum. Ne düşünsem burnumdan geliyor gibi. Kendi evini nişanlım yorulma etme hallederiz demesin diye acele acele kaçak gocek topladım. Bir de bana sürekli titizlik hastasi gibi muamele yaptığını hissediyorum. İnsanların ayakkabıyla girdiği eve halı koymadan yerleri silmek istemem bile onun için aşırı geliyor. İnşaat tozunda gezilen kir içindeki terlikleri yıkayacagim diye bana takıntılıymis gibi guluyor. Bilmiyorum kafam çok karışık. Yanlış bir tercih yapmaktan korkuyorum. Bunlar 1 yıldır sürekli oluyor ve ben bu kişiyle bir çocuk sahibi olunca nasıl yaşayacağım kestiremiyorum. Herkes düğün stresidir diyor ama nisandan önce başladı bu durumlar. Ne yapsam elim kolum bağlanacak gibi hissediyorum, yardım etmediği gibi tüm yorgunlugum da önemsiz.
Direkt boşa bunu daha evlenmeden hızlıca BOŞA

Evlenirseniz hayat boyu arka toplarsınız. En ufak şeyde bile komut isteyen bir kocayı neden kendinize yük edesiniz? Örneğin imam nikahını sormuşsunuz, ayarlasın birini çok mu zor? Siz zaten üzerinize düşeni fazlasıyla yapıyorsunuz, her şeyi de düşündürmesin.

Kendi evlilik sürecimden örnek olsun diye söylüyorum. Eşim her şeyin içindeydi, takip ederdi. Bir dediğimi ikinciye tekrar ettiğim azdır. 14 yıllık evliyim durum hâla aynı. Bana hiç yük olmadı. Kendi aile düzenimiz içinde ne yapması gerekiyorsa yapar. Ben bir şey istersen ikinciye söylemem. Yapmasıyda gerçekten o an olmamıştır.

Etrafımda evlilik sürecinde itibaren bir işe yaramayan adamları koca yapan arkadaşlarım, kuzenlerim ev, temizlik, yemek, tamir işleri, çocuk, çalışma hayatı derken her şeyi kendileri yapıyor. Kocaları da işe gidip geliyor, başka bir halta yaradıkları yol. M.l geldiler m.l gidiyorlar. Bütün erkekler böyle değil. Sizin neyi seçtiğimiz önemli.

Son düzenleme:
Kendi yazdıklarınızı art arda tekrar okuyun. Ben bu yazdıklarınızda ne sevgi, ne evliliğe heves gördüm. Her ilişkide tartışmalar, anlaşmazlıklar elbet oluyor ama bunların ne için olduğu önemli. Bu tarz konularda aman herkes yasiyor bunları diye bakamazsınız.

Karşınızdaki adamın yapısı, karakteri, kumaşı bu. Bile bile evlenirseniz böylece kabul etmeniz gerekir. Evlenince değişir kısmını tamamen geçin. Öyle bir durum yok. Hatta x10 daha kötü olacak.

Evlenmeyin. Gozumde butun gun bilgisayar oynayan elini hicbir ise surmeyen bir asalak canlandi. Anasinin evinde de ayni boyledir su an. Anasi utusunu yapiyor, yemegini de onune koyuyordur masadan bir bardagi dahi kaldirmadan kalkiyordur. Ayni muameleyi sizden bekleyecek, ustune bir de cinsel ihtiyaclari da karsilanacak. Tam bir manchild.

Tembelligin bahanesini de bulmus ona ne gerek var, gereksiz, sacma, Adam yerleri silmemek icin ayakkabi ile basilan yere hali sermeye ok. Bir de manipule ediyor ustune temizlik hastasin diye. Bir parazitle evlenmek uzerisiniz.

Evde hicbir ise elini surmeyecek, bir sey bozulunca ilgilenmeyecek. Boyle usengec adamdan yatakta sizi memnun etmesini de beklemeyin isi bitecek arkasini donecek. Gerci bilgisayarin basindan kalkip yataga da gelmez bu. Cicim aylarinda hevesini alir sonra o isler de komple biter.

Ya da haftasonu gezmek istediniz diyelim, adam evde bilgisayar oynamak isteyecek. Yurtdisina cikmak istediniz, tatil yapmak istediniz adam hep bilgisayarini tercih edecek, gezmemek icin bahaneler bulacak. Ya da evde birlikte oturalim film izleyelim deseniz yapabilecek misiniz?

Hic birlikte tatile ciktiniz mi? Bu adami ne kadar taniyorsunuz? Iyi ozellikleri neler? Ne konuda tam olarak anlastiniz da evlenmeye karar verdiniz ben cok anlayamadim.

Su an dugune iki hafta kala nisan atmak zor geliyor olabilir ama bosanmak daha zor bunu unutmayin.

kocanın planlısı programlısı makbuldür canım. benim arkamı kocam topluyor valla. o olmasa şu anda bulunduğumuz konumdan uzaktık diye düşünüyorum.

nişanlınla ciddi konuş bir program yap yoksa işin zor.

Evlenmeyin. Gozumde butun gun bilgisayar oynayan elini hicbir ise surmeyen bir asalak canlandi. Anasinin evinde de ayni boyledir su an. Anasi utusunu yapiyor, yemegini de onune koyuyordur masadan bir bardagi dahi kaldirmadan kalkiyordur. Ayni muameleyi sizden bekleyecek, ustune bir de cinsel ihtiyaclari da karsilanacak. Tam bir manchild.

Tembelligin bahanesini de bulmus ona ne gerek var, gereksiz, sacma, Adam yerleri silmemek icin ayakkabi ile basilan yere hali sermeye ok. Bir de manipule ediyor ustune temizlik hastasin diye. Bir parazitle evlenmek uzerisiniz.

Evde hicbir ise elini surmeyecek, bir sey bozulunca ilgilenmeyecek. Boyle usengec adamdan yatakta sizi memnun etmesini de beklemeyin isi bitecek arkasini donecek. Gerci bilgisayarin basindan kalkip yataga da gelmez bu. Cicim aylarinda hevesini alir sonra o isler de komple biter.

Ya da haftasonu gezmek istediniz diyelim, adam evde bilgisayar oynamak isteyecek. Yurtdisina cikmak istediniz, tatil yapmak istediniz adam hep bilgisayarini tercih edecek, gezmemek icin bahaneler bulacak. Ya da evde birlikte oturalim film izleyelim deseniz yapabilecek misiniz?

Hic birlikte tatile ciktiniz mi? Bu adami ne kadar taniyorsunuz? Iyi ozellikleri neler? Ne konuda tam olarak anlastiniz da evlenmeye karar verdiniz ben cok anlayamadim.

Su an dugune iki hafta kala nisan atmak zor geliyor olabilir ama bosanmak daha zor bunu unutmayin.
Gezmeye gelince benden daha sosyal bir yapısı var. Ama yalnız gezmemiz pek olmuyor. Hep arkadaşları veya akrabaları oluyor nişan zamanindan sonra ilk bu konu için tartismistik aylarca her yaptığımız şeyde kuzenleri, arkadaşları, annesi babası vs vs oluyordu. Yani biz iki laf etmiyordum yine o konuda uyardım sert bir şekilde hatta o zamanda nişanı atacaktım çünkü 24 saat yan yana olsak bile iki kelam etmiyorduk. İnsanlar gidince telefonuyla ya da PlayStation ile vakit geçiriyordu. O konuda bana sorarak hareket etmeyi 6-7 ayda kavga çıka çıka oturttu. Ama hala çok bir farklilik yok bu sefer tanıdıklarını o kadar dahil etmiyor ama yine bizim düzen aynı. Evde koliler yigiliyken arkadaşlarım gelecek oyun oynayacağız dedi ben gittim yine haftasonu hasta hasta o işleri yaptim

Gezmeye gelince benden daha sosyal bir yapısı var. Ama yalnız gezmemiz pek olmuyor. Hep arkadaşları veya akrabaları oluyor nişan zamanindan sonra ilk bu konu için tartismistik aylarca her yaptığımız şeyde kuzenleri, arkadaşları, annesi babası vs vs oluyordu. Yani biz iki laf etmiyordum yine o konuda uyardım sert bir şekilde hatta o zamanda nişanı atacaktım çünkü 24 saat yan yana olsak bile iki kelam etmiyorduk. İnsanlar gidince telefonuyla ya da PlayStation ile vakit geçiriyordu. O konuda bana sorarak hareket etmeyi 6-7 ayda kavga çıka çıka oturttu. Ama hala çok bir farklilik yok bu sefer tanıdıklarını o kadar dahil etmiyor ama yine bizim düzen aynı. Evde koliler yigiliyken arkadaşlarım gelecek oyun oynayacağız dedi ben gittim yine haftasonu hasta hasta o işleri yaptim. Ağrıma giden dinlenmesi çevresi olması felan değil. İnsan hayatı ortak paylaşmak istiyor

Nereyi alıntılayacağımı şaşırdım.
Konunun başından beri yazdıklarınızda
"onu yapma, şimdi zamanı değil, al birini gitsin düşünme" diyen ama oyundan başını kaldıramayan, birlikte yapmanız, seçmeniz gereken her ne varsa yapma etme , annem yapar diyen sorumsuz bir erkek var. Evlendikten sonra hiçbir şey değişmeyecek, ortak problemlerinizde muhatap olarak annesini, ailesini gösterecek kendisi oyun oynayacak.
İki kişilik bir aile olmayacaksınız sen ve eşin değil, sen , eşin ve ailesi olacaksınız.

Düğüne iki hafta kaldı, herşey hazır bu satten sonra ayrılamam deme,
emin ol şimdi ayrılman,
evlenip yaşayacaklarından sonra seni daha az hasarla kurtaracak.
Sanki bir işin ucundan tutmuş da çok yorulmuş da bu kadar işin arasında nikahla uğraşamam demiş.Her şeyle ilgilense yapsa etse eyvallah da bir iş yaptığı da yok.

Back
X