düğünüme çağırmalı mı?

melismelom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
809
1.575
113
arkadaşlar konu şu ; Amcam ve eşiyle yıllardır küs barış giden bi ilişkimiz var ailecek. kendileri Yurtdışında oturuyor, tatillerde türkiyeye geliyorlar. her geldiklerinde mutlaka bi problem çıkıyor. ya kendi kendilerine bişeye kırılıp küsüyorlar annemle yada babamla yada bikaç sene barışıyorlar diğer geldiklerinde yine küsüyorlar.niye güle güle demeye gitmemişiz falan gibi saçma sebepler hep .kendilerini sayalım istiyorlar ama onlar bize aynısını yapmıyor. 30 yıldır ne bana ne aileme yurtdışına istek yapıp götürmeye teklif bile etmediler mesela. annem bayağı kinlendi bu sefer yengeme. Şimdi problem şurda. 1 buçuk ay sonra düğünüm var. babannem ve yengemin annesi bana baskı yapıyorlar yengeni ara düğüne davet et diye. annemde bi yandan baskı yapıyor sakın aramicaksın gibisinden. babam deseniz arada kaldım kızım ben sana bırakıyorum diyor annemin çenesiyle başedemediği için. 2 yıldır küsüm bende onlarla. arasam habersiz çağırsam mı bilmiyorum. annem duyarsa bana cephe alacak lafımı nasıl çiğnedin diye. çağırmasam çok sevdiğim babannemi üzüyorum. fikriniz nedir?

yurt disina sizi cagirmadiklarina neden alindiniz ki ?
siz buna alindiysaniz onlarinda nekadar iyi veya kotu olsalarda dugune cagrilmaya haklari olmuyormu?
sizin onlardan ne farkiniz kalmis olacak
cok gelmesin istiyorsaniz dugune yakin bi zamanda arayin bildigim kadariyla yurt disinda vefat halleri disinda yillik izinlerini sene basinda yazdiriyorlar aonra degismesi cok zor oluyor

Yıllardır görüşülmeyen insanların düğününüzde bulunması neden önem arz ediyor acaba? Çok önemli , değerli insanlarsa normal zamanda da görüşülebilirdi. Düğünleri abartmamak lazım bence.

Dediğiniz gibi saçma sapan konularsa annenizi ikna edip babanızıda bir bakıma bizi düğüne çağırmadınız konuşmalarına maruz bırakmamış olursunuz. Gelselerde konuşacaklar gelmeselerde.

Aile içi arasında olan kavgayı dövüşü bilemeyiz tabi herkesin haklı-haksız olduğu bir taraf vardır ama yurtdışında yaşayan akrabanızın sizi davetiye ile çağırma mecburiyeti mi var ki ? Açıkçası biz de çağırmıyoruz kimseyi . Öyle uzaktan durduğu gibi kolay olmuyor çünkü. Ha gelmek isteyen olursa şimdiye kadar hiç geri çevirmedik ama durup dururken de ‘a ben davetiye yolluyorum gelin cümbür cemaat’ demedik . Alınacak birşey göremedim bunda .

Küslük konusunda da , sizinle alakalı olmayan şeylere bence hiç karışmayın , benim annemle teyzem 2 yıldır küs maalesef ama benim teyzemle çok güzel bir ilişkim var . Olmasaydı iyi olurdu ama oldu , onlar küs diye ben de durup dururken küsmem çünkü benlik bir durum yok . Sizde de durum böyleyse çağırın düğününüze , böyle günler kırgınlıklar son bulsun diye . Yok daha ciddi , sizinle de alakalı birşey ise çağırmayın ağzınızın tadı bozulmasın ;)

Çağırmazdım. Düğün zamanı bin türlü stres yaşayacaksınız,bir de yengenizin saçma sapan nazlarını çekmeyin derim.

arkadaşlar konu şu ; Amcam ve eşiyle yıllardır küs barış giden bi ilişkimiz var ailecek. kendileri Yurtdışında oturuyor, tatillerde türkiyeye geliyorlar. her geldiklerinde mutlaka bi problem çıkıyor. ya kendi kendilerine bişeye kırılıp küsüyorlar annemle yada babamla yada bikaç sene barışıyorlar diğer geldiklerinde yine küsüyorlar.niye güle güle demeye gitmemişiz falan gibi saçma sebepler hep .kendilerini sayalım istiyorlar ama onlar bize aynısını yapmıyor. 30 yıldır ne bana ne aileme yurtdışına istek yapıp götürmeye teklif bile etmediler mesela. annem bayağı kinlendi bu sefer yengeme. Şimdi problem şurda. 1 buçuk ay sonra düğünüm var. babannem ve yengemin annesi bana baskı yapıyorlar yengeni ara düğüne davet et diye. annemde bi yandan baskı yapıyor sakın aramicaksın gibisinden. babam deseniz arada kaldım kızım ben sana bırakıyorum diyor annemin çenesiyle başedemediği için. 2 yıldır küsüm bende onlarla. arasam habersiz çağırsam mı bilmiyorum. annem duyarsa bana cephe alacak lafımı nasıl çiğnedin diye. çağırmasam çok sevdiğim babannemi üzüyorum. fikriniz nedir?
bizim ailenin özeti. ama benim ailem amcamı çağırmak istemedi sonra büyük amcam beni arayıp küs olduğumuz amcanı ara çağır büyüklük sen de kalsın dedi ben de aradım açmadı amcam yine ara dedi yine aradım açmadı hatta 3 defa aradım açmadı farklı günler de.kızına dedim babanı aradım diye amcam yine geri dönmedi. ben bir şey kaybetmedim bence ara çağır büyüklük sende kalsın ben ne kaybetcen ki zaten

Aile büyüklerinin hiçbirini ben aramadım ..ev sahibi anam /babam insanlar uzak yoldan gelirse benim evimde değil "ailemin evinde " kalacaklardi.Anne -babalarinin bana davetlilerinizin listesini yapin dedim ..ben kendi arkadaşlarım için ayrı liste yaptim

Kişiler amcanız ve eşi; babanızı ilgilendiren bir durum bu annenizi değil maalesef.

Siz çağırın gelmek isteyen gelir, istemeyen veya ayarlayamayan gelmez.

Yurtdışına istek yapıp götürmek zorunda değiller. Buna kinlenmek çok saçma ama saçma nedenlerle küsüp durdukları için ben bile kızdım. Ama bu sefer de daha çok kinlenmezler mi?

Yurtdışına istek yapıp götürmek zorunda değiller. Buna kinlenmek çok saçma ama saçma nedenlerle küsüp durdukları için ben bile kızdım. Ama bu sefer de daha çok kinlenmezler mi?

yanlış anladınız. illa çağırmaları gerek anlamında söylemedim. kendileri her sene geliyorlar bizden özel ilgi bekliyorlar, çocuklarımızı gezdirin, bizi yemeğe çağırın falan tarzı şeyler. ama bir kere bile davet etmediler bizi nezaketen demek istedim. ki zaten gitmezdik

yanlış anladınız. illa çağırmaları gerek anlamında söylemedim. kendileri her sene geliyorlar bizden özel ilgi bekliyorlar, çocuklarımızı gezdirin, bizi yemeğe çağırın falan tarzı şeyler. ama bir kere bile davet etmediler bizi nezaketen demek istedim. ki zaten gitmezdik
ben tekrar diyorum çağırın babanızın kardeşi sonuçta büyüklük sizde kalsın

Yıllardır görüşülmeyen insanların düğününüzde bulunması neden önem arz ediyor acaba? Çok önemli , değerli insanlarsa normal zamanda da görüşülebilirdi. Düğünleri abartmamak lazım bence.
benim için gelmişler gelmemişler çok da önemli değil. etraftan gelen yoğun ısrar üzerine bu düşünceye girdim sadece

Back
X